Forum Spletni simbol je virtualni prostor kjer se srečujejo vsi, ki jim starodavna znanja, vključno z vse današnjimi tabuji niso tujka. Kajpak ne gre le za starodavna znanja, temveč med drugim tudi za problematiko med spoloma, v družinah, ali celo v širših skupnostih, kar je del vsakdanjika slehernega posameznika.

Author Topic: Razlike med spoloma  (Read 20545 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

September 12, 2010, 10:42:44 PM
Reply #120
  • Trenutno v uvajanju
  • *
Žal je današnji svet naravnan tako, da želijo starši nuditi otrokom materialno blaginjo, da bodo imeli vse kar mi nismo imeli. Potem pa pripelje do tega da otroke vzgajajo vzgojiteljice v vrtcih in v šoli v podaljšanem bivanju, ker pač starši delajo cele dneve, da lahko otroci dobijo vse kar si zamislijo.

Svojih otrok res še nimam, mam pa en cel kup nečakov. Pa je potem tako, enega mam v hiši, pa enih par 60 kilometrov stran. Pa je tako, da tisti 60 kilometrov stran vedno kaj dobijo, ko pač pridem tja, se pravi jasno da njihovo ljubezen kupujem z darili, takšnimi in drugačnimi. Pa sem se lani enkrat prov zasekirala, ker ta naš hišni vedno pri darilih zvisi, da pozabim nanjga...pa mi je rekla njegova mati, da ma ta naš mulc precej več od tete kot oni ko so 60 km stran doma...pa če dobro pomislim ma prov.

Jaz mam okoli sebe tako nekako 90% moške družbe, ker so mi moški pač bolj enostavni za druženje.

Današnja vseobsežna pozornost, ki so jo deležni otroci, je pogosto bolj sebična kot se zdi na prvi pogled. V njej se dostikrat skriva »posesivna ljubezen«. Iz tega sledi, da nenehna osredotočenost staršev na otroke le tem postavlja nenehne zahteve, ki pa jim je težko ustreči. Če so v preteklosti starši od otrok pričakovali spoštovanje in poslušnost, se danes od njih pričakuje tudi ljubezen. Tako morajo današnji otroci staršem nuditi tudi čustveno podporo. V reku »moj otrok naj ima boljše življenje, kot sem ga imel jaz« se pogosto ne misli samo na otroka, temveč običajno nase. S svojo odprto prihodnostjo otroci svoje starše soočajo z njihovo lastno zgodovino otroštva, ter z ambicijami in lastnimi sanjami. Problem nastane, ko otrok teh visokoletečih pričakovanj ne uresniči. Potem se na kocko postavi vprašanje o ljubezni do otroka. Ugotovljeno je namreč tudi vse večje nasilje staršev nad otroki in mladostniki. Prvotno najboljši nameni staršev so tisti, ki se pogosto sprevržejo v svoje lastno nasprotje. Razočarana upanja se namreč spremenijo v udarce.

September 12, 2010, 11:10:17 PM
Reply #121
  • Uporabnik
  • **
    • Email
Otroci niso neumni, dajejo tisto kar sprejemajo...če ne dobijo ljubezni, jo tudi ne morejo dajat. Ko sem prvega nečaka dobila, sem se odločila, da bom jaz s svojimi nečaki mela mal drugačen odnos, kot sem ga mela jaz s svojim tetam in stricem. Rezultat tega je, da si od tavelzga kolegi tud želijo met tako teto, tamali me pa domov ne spustijo. Razlog pa tiči v tem, ko pride teta na obisk, se s starši skor ne pogovarja, ampak se pač igra z otroci.

September 13, 2010, 08:22:22 AM
Reply #122
  • Trenutno v uvajanju
  • *
Otroci niso neumni, dajejo tisto kar sprejemajo...če ne dobijo ljubezni, jo tudi ne morejo dajat. Ko sem prvega nečaka dobila, sem se odločila, da bom jaz s svojimi nečaki mela mal drugačen odnos, kot sem ga mela jaz s svojim tetam in stricem. Rezultat tega je, da si od tavelzga kolegi tud želijo met tako teto, tamali me pa domov ne spustijo. Razlog pa tiči v tem, ko pride teta na obisk, se s starši skor ne pogovarja, ampak se pač igra z otroci.

lepo to  :)

May 15, 2012, 04:02:20 PM
Reply #123
  • Spl. simbol
Zakaj ženske s sabo vlačijo enormne torbe in v njih celo prtljago? Praktično definitivno ni. Vse razmetano, tisto, kar iščejo, vedno na dnu, pa še njihova okretnost je močno prizadeta s tem ... Niti ni estetsko ...

Moški se pa super znajdejo popolnoma brez vse navlake.

May 15, 2012, 09:47:16 PM
Reply #124
  • Moderator
  • Sple. Simbol
    • Karmična astrologija
jaz mam torbo med drugim tud zato, da noter spravljam stvari od moža, ker jih on nima kam a ne ??? bog ne daj da bi si kupil svojo  :o
Karmična astrologija. Medijstvo.

Moja astro karta
http://shrani.si/f/2g/K3/30rfYS9y/astro245gr04slavi2012124.gif

May 15, 2012, 09:53:47 PM
Reply #125
  • Spl. simbol
Ja, veš, da ne bo nosil "pedrtošla", kot oni temu pravijo ...  :laugh:

May 15, 2012, 09:58:21 PM
Reply #126
  • Moderator
  • Sple. Simbol
    • Karmična astrologija
ah daj no...predsodki....a jaz pa lahko zarad tega kovček s sabo vlečem  ::)

Moja astro karta

May 15, 2012, 09:59:12 PM
Reply #127
  • Spl. simbol
Ja ...  :laugh: Midva pa vse v majhno torbico nabijeva. :D

May 15, 2012, 10:10:02 PM
Reply #128
  • Moderator
  • Sple. Simbol
    • Karmična astrologija
Blagor se tebi ko tvoj dec nima toliko stvari  ;D

Moja astro karta

May 15, 2012, 10:15:16 PM
Reply #129
  • Spl. simbol
Ali pa jih samo s sabo ne vlači.  ;D

May 15, 2012, 10:16:13 PM
Reply #130
  • Moderator
  • Sple. Simbol
    • Karmična astrologija

Moja astro karta

May 16, 2012, 03:09:26 AM
Reply #131
  • Administrator
  • Spletni Simbol
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
    • Email
Zakaj ženske s sabo vlačijo enormne torbe in v njih celo prtljago? Praktično definitivno ni. Vse razmetano, tisto, kar iščejo, vedno na dnu, pa še njihova okretnost je močno prizadeta s tem ... Niti ni estetsko ...

Moški se pa super znajdejo popolnoma brez vse navlake.

Tudi to kaže na žensko potrošništvo o čemer smo že na široko pisali. 
Sicer pa opažam, da smo tudi moški vedno bolj v težavah.  V žep so prišli mobiteli, cigareti, denarnica, svinčnik, razni papirčki, očala, tista z dioptrijo ali sončna, skratka  navlake kolikor hočeš.   Res je najbolje spraviti v torbico k ženski kakšno stvar.   Sicer pa sam vedno gledam predvsem kakšne žepe ima jakna.  Če nima notranjih žepov jo ne kupim. Več ko jih je na jakni hitreje jo bom kupil.
In ženske? Žepi za vas niso pomembni. Mora biti torbica za  500€

Andres

May 16, 2012, 06:39:47 AM
Reply #132
  • Moderator
  • Sple. Simbol
    • Karmična astrologija
haha torbica za 500€ ja, pol moje plače  ;D Kupim eno in jo furam do razpada na prafaktorje  ;D

Moja astro karta

May 16, 2012, 07:07:22 AM
Reply #133
  • Moderator
  • Naša kri
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
    • Email
A torbicaaaaaa  :-\ :o  pri nas je pol cel avto  :P  - ko se mora kdo vsesti na zadnji sedež je že problem
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE
Theta Practitioner™
http://yfrog.com/17astro245gr14tea20107292g

May 16, 2012, 08:46:53 AM
Reply #134
Je zadnjič prišla sodelavka s ful lepo novo torbico, tako ta veliko, res je lepa. No in kupila jo je v HM na moškem oddelku,skratka kupila je moško torbico (torbo, da ne bo pomote, da je majhna)
Tako, da prodajalci skrbijo tudi za moške, ni več razlike, očitno res prihajajo drugačni časi in moškim ne bo več treba dajati stvari v žensko torbico, ampak bodo imeli kar svojo, tako veliko ;D
moja nova astro karta:
http://www.shrani.si/f/1B/bq/14TrvgLA/astro245gw83sanjalka2011.gif
9zk število 573

Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se mu izpolni.