Volkec te narodne razprodaje -tko mimograde-so posledica zavedanja,da smo vsi na isti ladji. Če bo mir na svetu,ko nas več ne bo,meja ne bo treba.
Samo od vodij z visoko zavestjo pa je odvisen tempo.
Ideali so eno, vsakdanje življenje pa drugo. Naj smo še tako duhovno razviti ne živimo v duhovnem svetu ampak v kruti realnosti.
Meni se fučka za narodnosti, vere, jezike in vse oslarije ki jih ljudje uporabljajo, da bi se počutili posebne in različne. Samo opisujem, kar se dogaja. Narodi se bodo zmešali, jeziki se bodo zgubljali, narodne identitete bodo padale kot ravno tako meje držav. Me zanima, kaj bodo potem učiile tovarišice slovenščine v šoli. Potem bomo tudi mi počasi postali romi.
Definirajmo Roma:
-slovenski državljan,
-brezposelen,
-brez nepremičnine in lastnine.
Večina slovencev je ŽE rom po tej definiciji...
Hiško ima popolnoma prav. Ljudje so zgubili prava načela. Ne vedo več kaj je prav in kaj ne. Ljudje pač gledajo televizijo in kar televizija pove, to je resnica! Iz tega paradoksa so se že delali norca v risanki The Simpsons in vsi so se jim smejali, kako so butasti in počeli ravno to. In to počno še danes!
Problem Rom je medijski škandal! Tako kot je bilo nedavno ogromno pozornosti na tisto "vukojebino" ki meji s Hrvaško, v katero smo se po dnevnikih sodeč, že spustili v vojno! Domačine tistih vasi je prav bolel K.... za tisti kos potoka, ki se usuva... Ampak to je bilo nekaj ŠKANDALOZNEGA, ŠOKNATNEGA, NAPETEGA! Televizija je pač služila. Ponujala je en reality show, ki ga sploh ni bilo. In kaj je sedaj s tisto "vukojebino-katere-ime-se-niti-ne-spomnemo"? Kako smo to rešli s Hrvaško? Smo v vojni ali ne? ahhh... ni več medijsko zanimiva tematika. Sponzorji hočejo novice, ki bodo pripele ljudi ob televizor! Če jih ni, pa si jih izmislite! Ravno v tem je vsa težava. Prepuščamo drugim, da nam pametujejo.
Tako kot je rekla Jane:"Ne trudiš se jih spoznat, ker že po videzu vidiš kam spadajo in se jih izogneš...." Temu bi še dodal, da pač poslušaš druge kar govorijo in si ustvariš Podobo. ONI so TO in konec. Potem te srečajo (bajduej tudi jaz sem Čefur) in ko te spoznajo ti povedo: "ja ma ti si drugačen"
Tudi je res, da obstajajo južni bratje, ki so nasilni, ki so kriminalci itd. Problem je pa ta, da najdeš popolnoma identične kriminalce, ki so slovenske rase. Da o direktorjih "slovenske rase" ki so zavozili cele fabrike za lastno korist niti ne govorimo! Samo oni so lepo oblečeni in ne preklinjajo (beri: oni ti lažejo v obraz in so polni hipokrizije), tako da so uredu, tudi če so vrgli na cesto 1000 delavcev(z družinami), ki so sedaj brez službe in podnajemniki (hmmm spet romi)
V Sloveniji obstaja ena bolezen: "Ne, jaz pa nisem tak" In temu primerno bomo našli miljon izgovorov...