Author Topic: Kdo v resnici smo in kje so meje naše moči?  (Read 111861 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mačica

• Uporabnik
  • **
Re: Kdo v resnici smo in kje so meje naše moči?
« Reply #105 on: April 29, 2009, 06:10:33 PM »
Joj, Andres!

Ko te berem, sem kar žalostna. Zaradi slabe(ih) izkušenj(e) ni potrebno vseh žensk v en koš metati. Ljudje smo takšni in drugačni. Vsi, ženske in moški, si želimo biti ljubljeni. Vsi smo bili kdaj prizadeti ali smo koga prizadeli. Naučit se je treba odpuščati sebi in drugim. Saj ne pravim, da je potrebno vse slabo pozabit, le odpustit je potrebno in potem stopit naprej.

Mačica

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #106 on: April 29, 2009, 06:36:50 PM »
Mačica. Te popolnoma razumem. Toda ženske se na kakršen koli distancirate čisto same.  Najnovejša zgodba ponovno iz mojega okolja.  Ustanovljena je ženska lekarna.  Torej lekarna kjer se zaposluje samo ženske in kjer se poudarja vse na ženskosti.   Kje je potemtakem prostor za enakopravnost in posledično ljubezen o kateri govoriš??

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Mačica

• Uporabnik
  • **
« Reply #107 on: April 29, 2009, 08:05:30 PM »
Ja, so neumnosti, ki jih počnemo eni in drugi.
Ampak vseeno sem prepričana, da so to totalno nepomembne stvari. Pomembna sem jaz, pomemben si ti. In če je to poštimano, je poštimano tudi drugo.

Vsak od nas ima za sabo zgodbo. Vsak se z njo spopada na tak ali drugačen način. A najbolj pomembno je, da ostanemo človeški, da sprejmemo sočloveka s plusi in minusi in predvsem, da sprejmemo sebe.

Mačica

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #108 on: April 29, 2009, 08:47:17 PM »
Andres,iz tvojih postov je žal razbrati,da zelo podcenjuješ moške in poveličuješ ženske. Ravno kontradilktorno,kar bi pravzaprav rad povedal.
S tvojimi razmišljanji pripisuješ ženskam ogromno moč,saj ste moški po tvoje itak vedno zmanipulirani s strani žensk,skratka ste šibkejši...
Se je za zamislit???

Tole si dobro napisala Darchi, predvsem tisto o varnosti.  Toda vmes se postavlja toliko vprašanj, da kar mrgoli.  Recimo, da  moški  X lahko ženski ponudi sila veliko varnost.   Gre za machota, sumo nabitega, vendar ženske, kakršne ste, ste mu to že v korenini ven izbile.  Itak, da samo cvilite, kadar bi se rade smilile moškemu, ko pa se iztočite z manipuliranjem nadaljujete. 

Slednje bržkone tudi izvira iz otroštva.  Svoj čas ste manipulirale očete, zdaj pač je njega zamenjal partner in tako bo šlo naprej menite.  Oče vam je naposled kupil liziko, partnerju pa je prekipelo in občasno se sliši, da kakšna dobi batine.  Torej. Odrasti mora tudi ženska in postavi naj se na noge sebi primernih let in izkušenj, ne pa opletat celo življenje kot žicarka lizik. 

Predvsem ta zgornji odstavek se nanaša na znan rek žensk, "kaj pa se pustite, da vas okrog prsta obračamo".  Tudi je ena, mislim, da Škorpijonka tule zapisala, da vse njene prijateljice koketirajo, ona pa da ne ve kaj je to.  Glej ga zlomka.  Nanekrat, bi se gnojnica rada nasula spet moškemu in to skozi otroštvo. Ne. Ženska preprosto ni dovolj zrelo bitje za partnertstvo, pa naj svoja čustva še tako hudo poudarja. Ko ta izginejo, na dan privre vse najslabše, kar  je posameznica v življenju priidobila, se naučila.  Morebiti pa v mnogo katerem primeru ženska svoja čustva le ne poudarja zato, ker bi tako čutila. To dela, ker tako želi, z dobro strategijo, mi moški, naj ji pa nasedemo nasedemo na vsako besedo.  Škoda tistih, ki čustva resnično imajo in jih izražajo.

Potem praviš, da moški se moramo naučiti ostati varni in močni.  Ko te ena enkrat razočara, si lahko močan sam za sebe in dol mi pade vsa romantika, svečke.  Predvsem pa zakaj bi se ven metal z romantiko, ko je prišel čas maksimalne emancipacije.  Zato ne vidim razloga zakaj bi svojo varnost in moč še naprej dajal ženskam.

Sem pa pred časom govoril z eno samohranilko, ki je bila mnenja, da bi moral moški, bivši partner, le nekoliko pomagati bivši ženi. Halo.  Zakaj se je pa ločil od nje? Da ji bo ša naprej pudre financiral??   Nema ništa! Takšna baba naj se zabije pred ogledalo in namesto pudra uporabi breskvin sok pomešan z moko.

Kakor koli gledam, četudi bi bil rad samo kritik, ne morem mimo drugega, kot dejstva, da so si današnji čas ženske zafurale popolnoma same. Ko ste ostale brez orožja, so se naenkrat našli neki pedofili, ki ogrožajo otroke, za katere so po večini odgovorne ravno samohranilke.  In kaj je po desetletju in več pedofilstva napisano v raznih uradnih analizah v mojem okolju? Vsa ta strah pred pedofili je zaman, saj v mojem okolju živita le dve taki osebi, oba sta bolana, vsi ostali smo moški, katerih nekaj njih je dobilo podobo pedofila in ne na osebe, ki smo nekoč celo otroka spočeli.  Analize govorijo, da gre za modo, ki so jo sproducirale ženske in samo ženske, s tem pa tudi vidimo do kje lahko seže ženska manipulacija.   Nekatere so zaradi laži in podtikanj že tožene, ena, kot vem sedi v zaporu zaradi blatenja imena, lista pa je verjamem v vsaki državi daljša kot se nam to lahko dodzdeva.   In ker si govorila o moči naj še jaz zapišem, da ženska ima veliko moč laganja, torej s takšnimi se niti ne splača živeti. Mi moški lahko lažemo drugače,  bržkone v poslovne namene in ne družinske, še manj o zlorabah otrok, ki jih nikoli ni bilo. 

Andres

Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #109 on: April 29, 2009, 09:27:55 PM »
Ne vem kako ti to bereš Sanjalka. Jaz napišem vedno primere iz družbe.  Bi rada da vam pišem kako moški namlatijo ženske in če si te, oziroma katere, to tudi zaslužijo?

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #110 on: April 30, 2009, 04:03:04 AM »
Ob nočnem dežurstvu v našem hotelu sem šel malo skozi Google. Tudi glede na to, ponovno odprto temo. Bom sliko kar nalimal. Pove več kot dovolj saj predstavlja razliko med moškim in ženskom.  Kako naj torej skladnost obstoja?

Andres

Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #111 on: April 30, 2009, 02:00:00 PM »
Ob nočnem dežurstvu v našem hotelu sem šel malo skozi Google. Tudi glede na to, ponovno odprto temo. Bom sliko kar nalimal. Pove več kot dovolj saj predstavlja razliko med moškim in ženskom.  Kako naj torej skladnost obstoja?

Andres

hahaha
tale zmaga Andres  :D
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Mačica

• Uporabnik
  • **
« Reply #112 on: April 30, 2009, 04:04:17 PM »
...bistvo je očem nevidno...

ang: Mačica

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #113 on: April 30, 2009, 09:32:11 PM »
Sicer, je malo žalostno ,da je to vse kar opiše moške... a vsaj ena pozitivna straj ne, da je stikalo ON; ko je “gor“ ... ;)
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #114 on: April 30, 2009, 10:35:22 PM »
Lord. Škatlice od zadaj ni pokazalo. :D :D :D :D  Torej je opis veliko bogatejši.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline bilka

• Mojster
« Reply #115 on: April 30, 2009, 10:49:48 PM »
ja, ampak slika nazorno prikaže, da če moškemu odpove en gumb, odpove na celi črti. ženska pa dalje funkcionira...ma še druga stikala, ki jih lahko uporabi  ;D
ja, ženske se znamo prilagajat...  ;)

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #116 on: April 30, 2009, 11:00:50 PM »
Prikaže tudi kako komplicirano bitje je ženska. Ni res?

Andres
« Last Edit: April 30, 2009, 11:09:53 PM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #117 on: April 30, 2009, 11:24:47 PM »
Glede gumbov, pri moškemu je on/off. Pri ženski taisti gumb je tudi na sredini, a vsi ostali se sploh ne ve za kaj so.

...tudi to hoče nekaj povedat ... ;)

Danes držim z Andresom. Ljudje se res spreminjamo hahahaha!
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline darchi

• Novinec
  • *
« Reply #118 on: April 30, 2009, 11:37:49 PM »
Se opravičujem, ker sem iz konteksta trenutne debate, a tole želim deliti tudi z vami  ;)

Včeraj, morda že dan poprej, sem se spraševala, zakaj sem se (spet) povlekla v stare tirnice, ki preizkušeno ne peljejo nikamor, torej razmišljanje kdo je kriv in pa predvsem branje Andresovih postov o ženskah in vso njegovo jezo zapisano med vrsticami. Zakaj mi je bilo treba iz stanja iskanja nove poti (ljubezni) preiti nazaj na obrambne okope? Mi je skoraj postalo žal, da sem spet odprla temo.

In ko se človek zave, kam ga pelje tok, ga lahko spremeni, oz. mu Življenje osvetli še druge poti. In sem včeraj naletela na članek znanega Joe Vitale-a o tem kako se je srečal s Ho' o ponopono (http://educate-yourself.org/zsl/hooponopono25jul06.shtml) in kot še nikoli doslej sem razumela, da vse izhaja iz nas. In zato imamo vsi prav, ko prepričujemo drug drugega. Vsak si ustvarja in vidi svoj svet. Če srečam moškega/žensko/situacijo, ki mi vzbuja v določeni zadevi neprijetne občutke, sem soodgovorna za njegovo/njeno stanje, ker je s prihodom v moj svet postal del mojega sveta in torej del moje odgovornosti, kot kreatorke mojega sveta. Če mi nekaj vzbuja žalost, jezo, nemir, potem moram v sebe in to čustvo nevtralizirati/poslati v luč,... in nadomestiti z ljubeznijo. In tako si čistiš in polniš z ljubeznijo svoj svet. Sem danes malo eksperimentirala v tej smeri z EFTjem in Theto, me zanima kam me bo pripeljalo ;).  Čutim pa neverjeten mir, kar je blagoslov že samo po sebi.
Če bo kdo poskusil, me prav zanimajo izkušnje. Kot je naslov te nitke.
Objem vsem  :-*,
Darchi

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #119 on: May 06, 2009, 04:46:57 PM »
Aleluja Darchi za to odkritje. Zdaj veš uporabo enega stikala več, he, he.

:-* Gaja
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif