Forum Spletni simbol je virtualni prostor kjer se srečujejo vsi, ki jim starodavna znanja, vključno z vse današnjimi tabuji niso tujka. Kajpak ne gre le za starodavna znanja, temveč med drugim tudi za problematiko med spoloma, v družinah, ali celo v širših skupnostih, kar je del vsakdanjika slehernega posameznika.

Author Topic: Vertex  (Read 13968 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

March 21, 2007, 08:04:01 PM
  • Guest
.
« Last Edit: August 13, 2007, 10:51:24 AM by Helena »

March 21, 2007, 08:56:16 PM
Reply #1
  • Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
Helena super, da si to objavila. Sploh mitoloski del mi je pri teh stvareh najbolj fascinanten.
Se preko vertexa torej da tudi videti kdaj srecamo svojo usojeno ljubezen?
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

March 21, 2007, 09:01:45 PM
Reply #2
  • Sple. Simbol
  • ...que c'est beau d'aimer...
Helena,

koliko pa je še dovoljeni orbis pri aspektih z Vertexom - je 2 stopinji?

Malo sem pregledala svojo karto in  karto bivšega fanta in zanimivo mi je bilo, ker sem ugotovila, da imava naslednja dva aspekta in sicer njegov Vertex v konjunkciji z mojim severnim luninim vozlom in moj vertex v opoziciji z njegovo venero...pa smo verjetno spet pri karmi? ::)

Hvala  Helena za tvoje informacije, katere deliš z nami,

LP Taja :D
me, myself and I
http://www.shrani.si/f/3g/Nk/2igCbSRT/astronov2011.gif

Borrow eyes of the beloved...
Look through them and you’'ll see the beloved’s face everywhere.
Rumi

El Hob El Kebeer

March 21, 2007, 09:08:24 PM
Reply #3
  • Sple. Simbol
Helena,

hvala ti...se veselimo nadaljevanja... ;D

lp, Taja

p.s. sem našla kar nekaj zanimivih strani o vertexu na netu...
me, myself and I

Rumi

El Hob El Kebeer

March 21, 2007, 09:43:44 PM
Reply #4
  • Moderator
  • Naša kri
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
    • Email
Zanimivo res Helena. Hvala za prevode in tvoj čas.

Moj Vx 7 hiša, v devici konjunkcija S Vozel, sektil Neptun, Sonce v 8 hiši, sekstil Merkur v 9 hiši, sektil Mars v 5 hiši, trigon Saturn v 11 hiši
Žalost je le, da je Venera v kvadratu - hmmm  :-[

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE
Theta Practitioner™
http://yfrog.com/17astro245gr14tea20107292g

March 21, 2007, 10:00:46 PM
Reply #5
  • Sple. Simbol

Na eni izmed straneh o Vertexu astrologinja Kelli Fox o Vertexu navaja, da se ji zdi ta točka pomembna in da jo sama kljub pomiselkom mnogih astrologov redno uporablja pri svojem astrološkem delu.Predvsem v sinastriji, kjer je Vx pomemben predvsem takrat, kadar tvori kakšen aspekt z katerim od osebnih planetov ali ASC partnerja ( npr. konjunkcija, opozicija ). Sama raje uporablja manjši orbis in sicer 2 stopinji za aspekte.

Navaja, da te aspekte ne najdemo nujno v vseh romantičnih vezah, toda kadar jih najdemo se običajno zgodi naslednje: da si osebi, ko se srečata najprej sploh nista nekako všeč, nimata nekega prevelikega interesa stopiti v vezo, ne doživita takojšnjega občutka instinktivnega prepoznavanja ( kot se npr. zgodi pri povezavah z luninimi vozli ). Nato pa se "nenadoma" pojavijo čustva, občutki v stilu presenečenja v stilu" Tega pa nisem pričakoval/-a - ti si mi pa zares všeč!?. Čustva človeka presenetijo, začuti jih iznenada...

Navaja, da moramo gledati tudi progresivni Vertex in kakšne aspekte le ta tvori z osebnimi planeti ali ASC ( N in partnerjevimi ).

Poudarja pa še naslednje, da to da imata partnerja Vx v aspektih z osebnimi planeti ali ASC , ne pomeni, da to zagotavja srečno, prečudovito in harmonično vezo. Mogoče ravno nasprotno... Pomeni in kaže pa na to, da je med njima izredno močna povezava.

Toliko zaenkrat, če bo komu kaj koristilo... ;D

LP, Taja
me, myself and I

Rumi

El Hob El Kebeer

March 21, 2007, 10:38:02 PM
Reply #6
  • Sple. Simbol
No..še nekaj o Vertexu...če si me tako lepo pohvalila, Helena ;D

VERTEX V HIŠAH

Hiša, v kateri se Vertex/Antivertex  nahaja/-ta nam da smer, namig, na katerih področjih bomo v življenju doživljali usodne prelomnice, se srečevali z usodo, usodnimi srečanji... Vx običajno pade med 5. in 8. hišo na zahodni strani karte, Antivertex pa leži nasproti njemu ( 180 stopinj ).

VX na osi 5.H/11.H.
kaže na nagnjenje k temu, da bo oseba doživljala zvsete romantične ali kreativna srečanja ( 5.h) skozi kontakte s prijatelji ali skupinami(11.h.).

VX na osi 6.H/12.H
Kaže na prelomnice na področju vsakodnevnega življenja ali naše vezi med psiho in somo(fizično)(6.h) skozi kontakte z osebami, ki delajo v "negovalnih" poklicih ( dela, povezana s pomočjo drugim, šibkejšimi) ali skozi sanje in kreativne zamisli/fantazije(12.h)

VX na osi 7H./1.H
prelomnice človek doživlja v obliki nenadnih spoznanj, kilahko radikalno vplivajo na naše odnose s pomembnimi drugimi ( 7.H) skozi izkušnjo projekcije samega sebe navzven, v zunanji svet ( 1.h)

VX na osi 8.H/2.H
usoda prihaja skozi oblike erotičnih srečanj ali intenzivnega raziskovanja ( 8.H), za katere je " odgovorna" človekova želja po zadovoljitvi občutka varnosti, miru ( 2.H)

VERTEX V ZNAMENJIH

OVEN/TEHTNICA
nakazuje kontrast med lastno voljo in sodelovanjem, deljenjem z drugimi

BIK/ŠKORPIJON
tu gre za kontrast med varnostjo in tveganjem

DVOJČEK/STRELEC
gre za kontrast med znanjem/informacijami in vizijo

RAK/KOZOROG
gre za kontrast med varnostjo, zaščito in podjetnostjo

LEV/VODNAR
osvetljuje smaoekspresijo nasproti kolektivno udeležbo, sodelovanjem

DEVICA/RIBI
gre za kontrast med strukturiranimi mejami, omejitvami in brezciljnim hrepenenjem

Imejte se lepo in se beremo spet jutri, lahko noč vsem, Taja ;D

« Last Edit: March 21, 2007, 10:42:44 PM by taja6 »
me, myself and I

Rumi

El Hob El Kebeer

March 21, 2007, 10:49:43 PM
Reply #7
  • Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
S tem Verteksom ste pa še mene razdražile. Uff, pa res držijo tile opisi. ;D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

March 22, 2007, 04:17:24 AM
Reply #8
  • Administrator
  • Spletni Simbol
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
    • Email
Ta Vertex, ki je bil do včeraj nekako slabše zanimiv bo postal popularen kot zdaj že znana R ali retrogardna oznaka. :)  Nekateri, verjamem ravno Regina bržkone pomnite, da je bilo o R veliko napisanega na starem forumu, od takrat pa redno štejem ne le svoje, tudi naključno pregledovane R-je.
In ker kot je napisala Helena Vertex kaže na sinastrijo bo tema še toliko bolj zanimiva. 
Celo sam sem nekoliko razširil mojo karto, da se le Vertex vidi. :)

Andres
« Last Edit: March 22, 2007, 04:27:58 AM by Andres »

March 22, 2007, 06:19:09 AM
Reply #9
  • Moderator
  • Naša kri
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
    • Email

Na eni izmed straneh o Vertexu astrologinja Kelli Fox o Vertexu navaja, da se ji zdi ta točka pomembna in da jo sama kljub pomiselkom mnogih astrologov redno uporablja pri svojem astrološkem delu.Predvsem v sinastriji, kjer je Vx pomemben predvsem takrat, kadar tvori kakšen aspekt z katerim od osebnih planetov ali ASC partnerja ( npr. konjunkcija, opozicija ). Sama raje uporablja manjši orbis in sicer 2 stopinji za aspekte.

Navaja, da te aspekte ne najdemo nujno v vseh romantičnih vezah, toda kadar jih najdemo se običajno zgodi naslednje: da si osebi, ko se srečata najprej sploh nista nekako všeč, nimata nekega prevelikega interesa stopiti v vezo, ne doživita takojšnjega občutka instinktivnega prepoznavanja ( kot se npr. zgodi pri povezavah z luninimi vozli ). Nato pa se "nenadoma" pojavijo čustva, občutki v stilu presenečenja v stilu" Tega pa nisem pričakoval/-a - ti si mi pa zares všeč!?. Čustva človeka presenetijo, začuti jih iznenada...

Navaja, da moramo gledati tudi progresivni Vertex in kakšne aspekte le ta tvori z osebnimi planeti ali ASC ( N in partnerjevimi ).

Poudarja pa še naslednje, da to da imata partnerja Vx v aspektih z osebnimi planeti ali ASC , ne pomeni, da to zagotavja srečno, prečudovito in harmonično vezo. Mogoče ravno nasprotno... Pomeni in kaže pa na to, da je med njima izredno močna povezava.

Toliko zaenkrat, če bo komu kaj koristilo... ;D

LP, Taja

Sama v sinastriji uporabljam Vx kot zelo pomembnega. Predvsem je to zveza usodnega značaja za oba partnerja.
www.Astro-Star.net
Theta Practitioner™

March 22, 2007, 06:20:45 AM
Reply #10
  • Moderator
  • Naša kri
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
    • Email
Ta Vertex, ki je bil do včeraj nekako slabše zanimiv bo postal popularen kot zdaj že znana R ali retrogardna oznaka. :)  Nekateri, verjamem ravno Regina bržkone pomnite, da je bilo o R veliko napisanega na starem forumu, od takrat pa redno štejem ne le svoje, tudi naključno pregledovane R-je.
In ker kot je napisala Helena Vertex kaže na sinastrijo bo tema še toliko bolj zanimiva. 
Celo sam sem nekoliko razširil mojo karto, da se le Vertex vidi. :)

Andres

O Vx smo na prejšnjem forumu že pisali, tukaj pa zgleda ni bilo še prave priložnosti.
Je pa res, da je literature zelo malo.
www.Astro-Star.net
Theta Practitioner™

March 22, 2007, 09:54:28 AM
Reply #11
  • Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
Drži. Na starem forumu je bila kar pestra debata okrog tega. Očitno bo spet vroče. ;D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

March 22, 2007, 10:29:41 AM
Reply #12
  • Sple. Simbol

Sama v sinastriji uporabljam Vx kot zelo pomembnega. Predvsem je to zveza usodnega značaja za oba partnerja.

Tea ,

kakšen orbis pa ti pri svojem delu uporabljaš pri aspektih z Vx? Bi mogoče rekla kaj o samih aspektih v natalni karti in/ali sinastriji...nisem našla nič o tem, le splošne opise, kaj Vx predstavlja...npr.kaj pomenijo konkretne povezave med osebnimi planeti in Vx partnerjev ( npr. kako se kaže, če sta v aspektu sonce in Vx, luna in Vx, venera in Vx, ASC in Vx...) ali pa nasvet, kje si o tem lahko še kaj preberemo sami? Hvala!

LP, Taja  :D
« Last Edit: March 22, 2007, 01:16:56 PM by Andres »
me, myself and I

Rumi

El Hob El Kebeer

March 22, 2007, 11:43:10 AM
Reply #13
  • Sple. Simbol
O super, Helena, se že veselim...si nas kar zaktivirala in naše možgančke tudi, da kar kopljemo okrog tega Vortexa ....saj to je tudi pravi namen, mar ne? Helena, hvala ti ,

lp, Taja :D
me, myself and I

Rumi

El Hob El Kebeer

March 22, 2007, 01:18:37 PM
Reply #14
  • Administrator
  • Spletni Simbol
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
    • Email
Tea.  Se spomnim, da je bilo o Vertexu tudi tam na starem forumu nekaj napisano. Očitno pa nisem bil tako pozoren kot bi bil lahko.

Andres