Forum Spletni simbol je virtualni prostor kjer se srečujejo vsi, ki jim starodavna znanja, vključno z vse današnjimi tabuji niso tujka. Kajpak ne gre le za starodavna znanja, temveč med drugim tudi za problematiko med spoloma, v družinah, ali celo v širših skupnostih, kar je del vsakdanjika slehernega posameznika.

Author Topic: Človekov odnos do živali  (Read 16155 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

October 27, 2007, 02:05:20 PM
Reply #30
  • Administrator
  • Spletni Simbol
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
    • Email
No, ravno danes sem v časopisu prebral, da ti sesalci ob islandski obali pojedo  240 000 ton rib letno, od tega blizu 15% visoko kvalitetnih rib.  Iz štetja leta 2001 pa jih je 40.000. Kitov je na srečo manj kot nekoč, kar pomeni, da so se deloma premaknili v druge vode.

Andres

November 03, 2007, 08:17:07 AM
Reply #31
Jupi, našla sem sicer staro informacijo, ampak dobro:

Friday, August 24, 2007

(Reykjavik, Iceland – 24 August 2007) – Good news for whales arrives this week as an Icelandic government official was quoted as saying there is no reason to continue commercial whaling in Iceland if there is no demand for the product. This message, coming from fisheries minister Einar K. Gudfinnsson signals a possible end to commercial whaling in the country. IFAW (International Fund for Animal Welfare – www.ifaw.org), which campaigns globally to protect the world’s whales, welcomes this forward step towards whale conservation in Iceland.

November 03, 2007, 03:45:20 PM
Reply #32
  • Administrator
  • Spletni Simbol
    • Nenavadno
    • Email
To je del tistega kar nisem hotel prevajati iz islanskega časopisa. www.mbl.is Le zakaj bi?
« Last Edit: November 03, 2007, 06:11:39 PM by Andres »

November 18, 2007, 02:12:23 PM
Reply #33
Japonci so se odpravili na največji kitolov v zadnjih 40 letih
nedelja, 18.11.2007 12:32
Tekst: (vik, agencije)

TOKIO - Japonska se je danes kljub nasprotovanju mednarodnih organizacij odpravila na največji kitolov po približno štiridesetih letih. Iz pristanišča Šimonoseki so proti Antarktiki odplule štiri ladje, na odprtem morju pa so jih že pričakali protestniki, ki skušajo preprečiti zlasti poboj zaščitenih kitov grbavcev.

Japonski kitilovci so se poslavljali od svojih družin, saj bodo na morju predvidoma do aprila. (Foto: AP)

Japonska odprava namerava ujeti 50 kitov omenjene vrste, ki je v šestdesetih - preden je začel veljati moratorij, ki jih je mednarodno zaščitil - skoraj izumrla. To naj bi bil prvi lov tako velikih razsežnosti, po napovedih pa naj bi bilo tarča tudi 935 ščukastih ali malih kitov in 50 brazdastih kitov, kar je, kot je sporočila japonska agencija za lov vodnih živali, največji znanstveni kitolov. Misija, katere namen je menda proučevanje reprodukcijskih in prehranjevalnih vzorcev kitov, bo trajala predvidoma do aprila.

Mednarodna komisija za kitolov omenjeno dejavnost dovoljuje le, če gre za znanstveno proučevanje, toda kritiki so prepričani, da Japonska ta izgovor uporablja kot krinko za trgovanje z mesom. Lov na kite namreč Japonci dojemajo kot tradicijo, meso teh morskih velikanov pa je zelo cenjeno, četudi povpraševanje po njem upada. Ob izplutju je vodja odprave Hajime Išikava pozval, da se Japonska ne bi smela vdati vojaškim aktivistom in bi morala ohraniti svojo tradicionalno kulinarično kulturo.

Pritožile so se številne organizacije, ki zagovarjajo pravice živali. »Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da zmanjšamo ulov. Japonski znanstveni program je pretveza. Zahtevamo, da ga japonska vlada ukine,« je poudaril vodja kampanje proti kitolovu Karli Thomas iz Greenpeacea

upam, da bodo vsi aktivisti uspešni in preprečili morilski pohod. jaz bi jim najraje luknje v dno ladij zvrtala pol pa se naj odpravljajo na kitolov, če se lahko. MORILCI!

November 18, 2007, 03:51:55 PM
Reply #34
  • Sp.simbol
Natalna+tranziti+progresije: http://www.shrani.si/f/k/LF/7xRBkAE/astro245gr01jaz201131853.gif
Solar2011: http://www.shrani.si/f/3k/yM/2XFV6DF8/astro32gw01jaz2011516413.gif

Sin bailar no hay vida!

Ni me treba googlat, kdor me hoče kaj vprašat naj zine, do zdaj še (skoraj) nikogar nisem ugriznila

November 18, 2007, 03:55:23 PM
Reply #35
se bom jaz s temi kiti v sanjah povezala in jih opozorila na nevarnosti ki jim pretijo.  :)
daj se še ti, pa še kdo, tako nas b več in naše sporočilo jih bo zagotovo doseglo...

November 18, 2007, 04:30:16 PM
Reply #36
  • Trenutno v uvajanju
  • *
    • Email
Toliko bolečine čutim v tvojem postu, Amfitrita.
Se povezujem s teboj.

November 18, 2007, 04:31:05 PM
Reply #37
Toliko bolečine čutim v tvojem postu, Amfitrita.
Se povezujem s teboj.
hvala....

November 18, 2007, 08:36:01 PM
Reply #38
  • Moderator
  • Sple. Simbol
    • Karmična astrologija
se bom jaz s temi kiti v sanjah povezala in jih opozorila na nevarnosti ki jim pretijo.  :)
daj se še ti, pa še kdo, tako nas b več in naše sporočilo jih bo zagotovo doseglo...

Upam, da res. Tole je res grozno  :'(
Karmična astrologija. Medijstvo.

Moja astro karta
http://shrani.si/f/2g/K3/30rfYS9y/astro245gr04slavi2012124.gif

November 18, 2007, 08:53:11 PM
Reply #39
  • Sp.simbol
  • There's no such place as far away.
    • www.althea.si

Amfitrita

tega do zdaj še nisem počela za živali, vedno zase ali druge ljudi, ampak mislim da če deluje za osebe, bi sigurno moralo tudi za živali.

Lahko se povežemo z angeli vijoličnega plamena in mojstrom Saint Germainom, ki naše bolečine oz. ovire na naši poti preko vijoličnega plamena transformirajo v svetlobo in ljubezen.
Lahko jih prosimo naj kite in delfine zaščitijo, ter namero kitolovcev transformirajo v ljubezen in svetlobo, ter jo tako izničimo.

Mislim, da bi delovala tudi elektronska zaščita z belim plaščem svetlobe, ki nas varuje pred nevarnostjo, zlimi nameni drugih.
Če kite ovijemo v elektronski plašč zaščite in zraven prosimo naj jih varuje pred ubijanjem, bi po mojem šlo.

Kako se ti to sliši?

November 18, 2007, 09:49:40 PM
Reply #40
to se sliši fantastastično.  :) kako bomo to izpeljali? kakšna posebna navodila?

hvala za podporo in pomoč  :)

November 18, 2007, 11:59:24 PM
Reply #41
  • Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
Prasci. Upam, da bo njih kmalu kdo lovil.
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

November 19, 2007, 08:47:02 AM
Reply #42
  • Sp.simbol
  • There's no such place as far away.
    • www.althea.si
Najbolje bi bilo istočasno, isti dan in uro, meditirat in takrat pošiljat preko določene molitve/prošnj energijo in pomoč tem kitom.
Ker med skupinsko meditacijo je energija veliko močnejša, kot če to dela posameznik.
Lahko je to npr. danes zvečer 20.45 do 21.15h, če imate čas, pa se pridruži kdor lahko.
Kasneje čez dan, ko bom uspela, bom pa napisala predlog prošnje oz. izrek za zaščito.

November 19, 2007, 09:26:30 AM
Reply #43
super, jaz sem ZA! hvala in vabljeni vsi k meditaciji  :)

November 19, 2007, 10:31:03 AM
Reply #44
  • Administrator
  • Spletni Simbol
    • Nenavadno
    • Email
Ta članek sem videl v islandskem časopisju, ki zgornji zapis povzema v celoti,  do japonske pa ni tako kritičen kot je videti tule. Niti ne more biti, saj vendarle so zapisane tudi številke ton in ton rib, ki jih letno ta vrsta poje.

In kdaj se bodo podobni aktivisti spravili nad vlade, ki dovoljuje množične masakre krav, svinj, ovac, koz, konjev, kokoši in drugih živali?  V tonah se dnevno le tega mesa pridela, oz pobije  živali od miljonkrat več kot v tem času Japonci nameravajo pobiti kitov. Zgodi se ne nikomur nič, obenem pa se mi zdijo čudna ta dvojna merila do živali. Torej Slovenec je isto kot Slovenec in Slovenec ni isto kot Ugandec.

Seveda pa je zanimivo kot sem napisal že predhodno, da nihče ne govori o zgoraj našteti prehrambeni vrsti, vsi pa se spotikajo v tem času ob kite in seveda, to kar ne gre pozabiti. Spotikajo se ob miši, ki jih testirajo  farmacevtske, geneteske in druge panoge.  Hmm. Bržkone  je takšna strategija medijske pokritosti, ki zadeva odvračanje pozornosti od::::

Bodimo torej pozorni kaj se bo v svetu zgodilo naslednje tedne.

Andres