Author Topic: Človekov odnos do živali  (Read 50873 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
Re: Človekov odnos do živali
« Reply #90 on: October 18, 2009, 08:01:08 AM »
Hvala Azra :-*.
Veliko trdega dela je vloženega v projekt in vsi si želimo le, da bi uspel. Če je kdorkoli, ki ni siguren, da gre denar resnično za mucke, naj povem, da je moje zadnje leglo dudarjev financirala Mačja hiša (cepljenje, kastracije/sterilizacije, čipiranje, nekaj hrane, mleko,...) in pri projektu pomagam kolikor le uspem. Sodelujoče poznam in garantiram, da gre vsak pridobljen cent za muce + ko zmanjka denarja gre iz privat računov, da se le poskrbi za mačice.
Morda bodo komu všeč tudi izdelki iz Mačjega butika (ne vem zakaj ga še ni na spletni strani ???): http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,362.0.html
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #91 on: October 18, 2009, 08:54:16 AM »
Vauu kakšen lep koledar, bom še tam naročila enega.  ;) Vidim, da bomo letos spet okrancljani z živalcami doma  ;D

Imamo pa tudi pri Žverci koledarje, če imate željo po večih lepih živalcah na vaših stenah ;)

http://www.zverca.si/
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #92 on: October 18, 2009, 01:38:49 PM »
O Tejka, nisem vedela, da si 'poleg' Macje hise. Sem zelo vesela, da imamo tudi pri naj kaj taksnega.
Sem vasa 'obozevalka' tudi na Facebooku.  :)
lp
 ang:
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #93 on: October 18, 2009, 03:04:42 PM »
Meni nekaj še vedno ni jasno.  Med drugim nekatere tu obožujete mačje hiše, kot praviš Azra si tudi na Facebook prijavljena v fan te iste hiše. Imamo neko podobno temo za pse in nenazadnje, ko beseda teće o varni hiši za moške, se delate norca. 

Predvsem take poteze niso le enostranske, so obenem tudi znak kam se nagiba ženska vrsta.

Mnogi med vami, verjetno kar vsi, niti niste videli, ko sem pred desetimi do petnajstimi leti napisal, da je zapordje lestvice na Islandiji sledeče. Ženska, otrok, pes in nato moški.  Tistikrat to ni držalo za Slovenijo, danes kot vidim, se je val vsul tudi v srednjo Evropo.   

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #94 on: October 18, 2009, 08:37:39 PM »
Andres,
zivali si same ne morejo pomagati, mi jim lahko.
Ce bi morala izbirati med  macko (se najraje perzijanko) in moskim, bi definitivno izbrala macko.
Za skupno prezivljanje kvalitetnega casa.  :)
 :D
 >:D

http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #95 on: October 19, 2009, 08:44:33 AM »
Andres ni čisto tako kot si predstavljaš, osebno recimo dajem živalim večjo pozornost mogoče le zato, ker vem da si človek lahko sam pomaga. Če si noče je to njegov problem, vsak se lahko odklopi od negativnih energij tudi mož od tečne, napadalne žene. Če pa igra vlogo žrtve je očitno to nekaj kar potrebuje. Jaz mu sicer lahko povem, da je to narobe, ampak dokler si sam ne bo hotel pomagati jaz tukaj zraven nimam kaj. In tako mišljenje imam do vseh, moških, žensk, črnih, belih itd.
Medtem ko živali pa niso na takem nivoju kot mi in če jim mi ne bomo pomagali, si same težko. To je tudi naša dolžnost.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #96 on: October 19, 2009, 10:18:02 AM »
Vsak si prostovoljno izbere, komu bo pomagal - trpinčenim živalim, ženskam, otrokom, moškim. Meni gredo osebno na živce stalna očitanja ( največkrat ljudi, ki nikomur ne pomagajo ) ljudi češ, kaj pomagaš otrokom v Afriki, pa toliko lačnih je v Sloveniji...kaj pomagaš živalim, človeku pomagaj...itd..

Vsako nasilje je problem...nad komer koli. Nasilje nad otroki in ženskami je več kot očitno večji in številčnejši družbeni problem, kot nasilje nad moškimi. Odnosi, relacija moški-ženska se vsekakor ne bodo pričeli spreminjati z očitanjem in dokazovanjem, kdo je bolj ubogi, ampak s sodelovanjem, lastnim spreminajnjem in ljubeznijo.

Vsak, kakor želi. Zame beseda " humano " že dolgo nima več pozitivne konotacije.
« Last Edit: October 19, 2009, 10:23:47 AM by taja6 »

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #97 on: December 09, 2009, 05:12:02 AM »
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #98 on: February 11, 2010, 10:45:27 PM »
10 PASJIH ZAPOVEDI  :)

« Last Edit: February 11, 2010, 10:49:36 PM by taja6 »

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #99 on: February 20, 2010, 11:11:20 AM »
Hvala Taja za teh 10 pasjih zapovedi, saj mi je ravno ta deseta spremenila pogled na to, kdo mora peljati svojega ljubljenčka na zadnjo pot. So nam ravno povedali, da bomo morali uspavati psa, ki je pri hiši 11 let in sedaj vem, da je moja dolžnost, da ga pospremim jaz, ne glede kako boleče je. Hvala! Manja

prosim  :-* tudi sama se nisem hotela soočit niti v mislih z bolečino, da bom prisotna ob odhodu mojega pasjega ljubljenčka, potem pa sem prebrala en krasen članek, kjer je avtor pisal o tem, kako ne smemo biti sebični zaradi lastne bolečine in strahu in da želja našega pasjega prijatelja je, da smo ( po vseh teh lepih, krasnih trenutkih, ki smo jih skozi leta preživeli skupaj in nas je on brezpogojno spremljal, ko smo mi bili veseli in žalostni ) tudi mi ob njem, ko se poslavlja od tega sveta. Zadnje kar si želi videti, preden odide, je verjetno osebo, kateri je bil tako zvesto predan. In to je najmanj, kar lahko storimo zanj. In za nas. Si predstavljaš, da je zadnje, kar gleda in vidi, veterinar ali stena v kliniki?! Nedvomno boljša izbira je, da ga objamemo, držimo v naročju, pobožamo in se z našo prisotnostjo, energijo, ljubeznijo poslovimo.

Iz lastne izkušnje ti povem, da je mrcinca, od katere sem se poslovila skoraj tri leta nazaj in sva si lepšala in bogatila življenje več kot 15 let, ostala z mano. Redno se druživa v sanjah in kadar se zgodi, da me kaj skrbi, sem žalostna, že vem, da me bo "obiskal".

Draga Manja, kot si ga imela rada, kot ga imaš rada, se z ljubeznijo poslovi od njega in se mu zahvali za vse, kar ti je nudil. In ne pozabi, gre samo za slovo od fizične prisotnosti in da mu bo lepo, tam kamor gre.

Vse lepo ti želim  :-*

Taja
« Last Edit: February 20, 2010, 12:25:58 PM by taja6 »

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #100 on: February 20, 2010, 11:34:23 AM »

prosim  :-* tudi sama se nisem hotela soočit niti v mislih z bolečino, da bom prisotna ob odhodu mojega pasjega ljubljenčka, potem pa sem prebrala en krasen članek, kjer je avtor pisal o tem, kako ne smemo biti sebični zaradi lastne bolečine in strahu in da želja našega pasjega prijatelja je, da smo ( po vseh teh lepih, krasnih trenutkih, ki smo jih skozi leta preživeli skupaj in nas je on brezpogojno spremljal, ko smo mi bili veseli in žalostni ) tudi mi ob njem, ko se poslavlja od tega sveta. Zadnje kar si želi videti, preden odide, je verjetno osebo, kateri je bil tako zvesto predan. In to je najmanj, kar lahko storimo zanj. In za nas. Si predstavljaš, da je zadnje , kar gleda in vidi, veterinar ali stena v kliniki?! Nedvomno boljša izbira je, da ga objamemo, držimo v naročju, pobožamo in se z našo pristonostjo, energijo, ljubeznijo poslovimo.

Taja,
kako lepo si to napisala in kako prav imas.  :-*

Ko nasega mackona peljemo k veterinarju, je, kljub temu, da smo ga komaj zbasali v kosaro, poslusali kako joka v cakalnici (pa ceprav ga skusam narociti tako, da cimmanj cakamo), tako vesel, ko ga med pregledom vzamem v narocje. Se cisto stisne k meni. In enkrat mi je stric, ki je veterinar, rekel, da kljub temu, da mu je neprijetno, potrpi zaradi nas, ker nas ima rad in ve da ga potem odpeljemo domov.

Manja,
tvoj ljubljencek bo vedno s tabo.  :-*

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #101 on: February 20, 2010, 02:35:38 PM »
Te popolnoma razumem Manja, saj sem bila sama v popolnoma isti situaciji. Če čutiš, da je pravi čas, da mu pomagaš, to stori in se ne obremenjuj s strahovi, sodbami, razmišljanji. Tudi njegove očke znaš " prebrati ", kaj ti govorijo? Temu sledi  ;)

Sem zate povlekla eno karto za vodstvo pri tej odločitvi in sicer je sporočilo naslednje: Dovoli si, da sprejemaš, pomagaš božjemu načrtu, da vsepovsod prikazuje ljubezen. Sprejemanje božje pomoči nima nič opraviti s tabo osebno, ampak gre za to, da si dovoli sprejeti pomoč drugih in na ta način lahko tudi ti pomagaš drugim. Sprejmi vse dobro in si reci:" Hvala za vse darove, ki sem jih prejela. Hvaležno jih sprejemam v dobro vseh."

Vse dobro, draga Manja  :-*

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #102 on: February 20, 2010, 03:41:28 PM »
Pred leti, ko je pes moževih sorodnikov bil čisto na koncu in je imel moža za gospodarja, mu ni ob uspavanju bilo dovoljeno biti zraven. Mislim, da je to veliko hujša varijanta, kot če se lastnik sam odloči, da ne bo zraven. Takrat je bilo veliko trpljenja z obeh strani. :'(
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #103 on: February 21, 2010, 06:35:22 PM »
Taja, ko berem tvoje vrstice mi solze kar same tečejo vendar si mi veliko pomagala. Sedaj vem, da sem se odločila prav, da ga sama peljem na zadnjo pot. Čeprav še ne vem kako mi bo to uspelo, je to edini način, da se mu zahvalim za vso ljubezen, ki mi jo je tekom vseh let dajal.
Lep večer Manja

Draga Manja, seveda ti bo uspelo in si boš oddahnila, ker ne bo več trpel in ker veš, da ga boš odrešila trpljenja. Ljubezen je tudi to, da drugega osvobodimo, mu pustimo, da odide od nas, ko je čas. Ljubezen itak ostane. In potem boš žalostna zaradi izgube, a verjemi mi, vsak dan bo malo lažje, dokler ne bo šla vsa žalost iz tvojega srčka, nato ostane samo ljubezen in lepi, krasni spomini. Te boš vedno imela. Naš peso ima pri meni in moji familiji kotičke, kjer so njegove slikce in je še vedno z nami. Ga skoraj vsak dan še pogledam, pozdravim in mu kakšno rečem.  ;) Še vedno je del mojega življenja.

vse dobro Manja  :-*

T.
« Last Edit: February 21, 2010, 06:37:17 PM by taja6 »

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #104 on: February 23, 2010, 03:35:08 PM »
Draga Manja, dobro delo si storila, ker si imela rada tega kužka( ga imaš ) in da si ga odrešila. Žalost je čisto naravna posledica in solze jo bodo hitreje sprale iz tvojega srca. Potem bo ostala samo še ljubezen in krasni spomini na trenutke, ki sta jih ( ste jih ) živeli skupaj. Drugi kuža pa verjetno še več ljubezni in pozornosti potrebuje od tebe. Čuti izgubo in čuti tudi tvojo/vašo žalost.

A bo kmalu bolje, verjemi mi. Kuža, ki je fizično odšel, pa ostaja s tabo. Le sporoči mi, ko ga boš sanjala ali dobila kakšno drugačno sporočilce, za katerega boš intuitivno čutila, da je od njega. ;)

V mislih in srcu sem s tabo  :-*

Taja