Prvi sin je dobil prvo "cepivo" (besežiranje) v porodnišnici, manj kot leto kasneje so ga ukinili. Nato še tri doze (DiTePer, Polio, Inf) v prvem letu. Po prvi je razvil alergijo na mleko (v cepivu je laktoza), a sem se vseeno pustila prepričati (strah pred odgovornostjo in posledicami) še za dve. Četrte nisem več dovolila, prav tako ne vseh naslednjih cepljenj (MMR). Poznam primer avtistične deklice pri kateri uradno sumijo, da je stanje posledica cepljenja z MMR.
Sin je v vrtcu in nismo imeli težav kar se tega tiče. Nas je pa zdravnica prijavila in smo v inšpekcijski obravnavi in hodimo na zagovore in odlašamo kolikor se pač da. Ne vem kaj bo, ko bomo izčrpali vse vire. Zdravnica nas je prijavila ob inšpekcijskem obisku, ki so ga imeli v ZD, prej ne. Hčerka je stara dve leti in nekaj mesecev in ni dobila nobenega cepiva in tudi prijavljeni nismo inšpekciji.
Še izkušnja s pokojnim psom. Po vsakem cepljenju je dobil hude izpuščaje po hrbtu, se praskal izgubil dlako in imel rane. Seveda veterinarji niso nikoli odkrili vzroka. Ko sem preko izobraževanj iz homeopatije izvedela za posledice cepljenj (tudi od homeopata-veterinarja), in je bil pes star že kakih 8 let in torej dobil že 8 doz cepiva proti steklini, ki mimogrede uradno drži 2-3 leta, sem se začela izogibati cepljenja. Enkrat sem ga dala še cepiti na poziv pred prijavo sodniku, potem pa so nas pustili pri miru, mogoče zaradi starosti psa. Kakorkoli umrl je jeseni pri 13 letih in v zadnjih letih je bila njegova koža in dlaka zdrava. Mladega psa, ko ga bomo spet imeli, bom seveda dala cepiti, ker živimo blizu gozda in ker bi bilo tveganje preveliko iz številnih vidikov. Ampak pri otrocih bova pa vztrajala.
Po zakonu je cepljenje še vedno obvezno Gaja, računam, da ne več dolgo.
Cepljenje proti hepatitisu je na sporedu v prvih letih OŠ, če ne celo v prvem razredu. Bolezen se prenaša s krvjo in spolnim stikom in do takrat, ko otroci morda (še prezgodaj) postanejo spolno aktivni cepivo ne deluje več in rabiš obnovitveno dozo.
V študentskih letih sem se cepila 2x proti klopnem meningoencefalitisu (tretje potrditvene doze nimam) in isto pomlad sem razvila seneni nahod, s katerim se še vedno borim. Naključje?
Strokovnjak imunolog, dr.znanosti mi je rekel, da je vesel, da so njegovi otroci, ki so sicer bili cepljeni, že dovolj stari, da niso dobili novih dodatnih cepiv, ki so bila uvedena v zadnjih letih.
Lp, Darchi