Pozdravljena minni in dobrodošla v astroloških vodah in na forumu
Kompozit je karta vmesnih točk oz. midpointov med planeti obeh partnerjev
kombin pa je karta kjer se vzame vmesni rojstni datum, vmesni rojstni kraj itd...
Jaz veliko raje uporabim kombin, ker mi zaradi progresij in tranzitov daje tudi nadaljevanje zgodbe
Je pa tako, da brez natalnih kart itak ni sinastrije
Če te kaj bega v kombinu ali kompozitu, potem preveri natalno in sinastrično kaj se dogaja z dvema planetoma
Nekateri astrologi pravijo, da kompozit uporabljajo za začetne zveze, kombin pa za dolgoročne oz. možnost dolgoročne zveze.
Jaz pravim, da mora vsak najti svoj sistem, ki mu bo dajal odgovore.
hvala za odgovor in dobrodošlico... saj prebiram vas že dlje časa, samo oglasila se nisem nič.

Hja, malo me bega ena konkretna situacija in sicer:
v kompozitu imam z nekom sonce, luno, venero in merkur v medsebojni konjunkciji v 7. hiši (vse v ovnu), sonce in venero še v sekstilu z marsom v 9. in v opoziciji z AC. Ta je v konjunkciji s saturnom, ki je tudi v opoziciji s soncem (venera ni). Poleg tega to konjunkcijo v 7. obremenjuje še pluton v 1., ki je v opoziciji z merkurjem in luno.
On je drugače riba (AC lev, luna tudi v ribah), v ovnu ima venero in merkur, jaz sem pa oven (AC škorpijon, luna v biku), v ovnu je še merkur, v ribah pa venera + neptun v 1. hiši. Najina marsa sta v sekstilu (moj v raku, njegov v biku), njegova venera je 7 st. stran od mojega sonca, moja 5 st. stran od njegovega (v istih znamenjih). Merkurja imava v konjunkciji (2 st). Moje sonce je v trigonu z njegovim AC, njegovo sonce pa v trigonu z mojim AC.
V kombinu imava v 7. luno v opoziciji z AC in plutonom in v trigonu z venero in neptunom, sonce pa je točno na AC (AC na 2 26 tehtnice, sonce na 2 16). V tej konjunkciji spet saturn, pa hvala bogu še jupiter ( sicer malo dlje, na 23 škorpijona ) za malo dobre volje.

Venera v levu v 9. je v sekstilu z merkurjem, v trigonu z neptunom, v kvadratu z marsom in uranom v 2. hiši in v tesni konjunkciji s severnim vozlom.
Ok, ful sem napisala, pa še vedno premalo - v glavnem: poznam ga kratek čas in takoj sva se zbližala, krasna komunikacija (zelo hitro precej intimna, ampak vse na prijateljskem nivoju), simpatija je očitna. Ampak tale saturn me bega (tudi v natalni njegov saturn pade v mojo 1. hišo, moj pa je v trigonu z njegovim soncem)- je sploh varianta, da se kam premakne tole, kljub vsem drugim fajn stvarem..? V resnici je kar nekaj ovir (med drugim tudi razlika v letih, sem kar precej starejša od njega), zaradi katerih je težko iskreno izrazit občutke. Zato me tudi večkrat prime, da bi se na silo odmaknila od tega, ampak potem se ne morem, ker se vedno kaj zgodi (se srečava ipd.), da me spet vrže nazaj (res, stalno se srečujeva, polno nekih naključij, sicer znam zrihtat priložnosti, če hočem, pa se tokrat prav trudim, da ne bi, pa se kar dogaja...).
Tea, mogoče kakšno mnenje? Se mi kar malo meša od vseh lepih stvari, ki se mi z njim dogajajo, pa hkrati frustracije, ker se ne morem premaknit.

Drugače sva se pa tudi enkrat spoznali, nekaj let nazaj sem bila pri tebi na obisku na morju, sva se učiili gledat karto, pa potem jaz nisem nič naredila (sem pa takrat potem končno diplomirala..

). V astrologiji pa še vedno uživam, se počasi učim in premikam..

LP!