Author Topic: sanje  (Read 168328 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline jaka981

• Trenutno v uvajanju
  • *
    • http://www.laptop-shop.si/
Re: sanje
« Reply #75 on: July 31, 2012, 10:28:42 AM »
Vidim da nekateri kar dobro/logično razlagate sanje, tako da bi še jaz dodal svoje.

Jaz sem pred kratkim veliko sanjal o nekih razmerjih. Najprej sem sanjal o določeni punci, ki recimo da mi je ušeč oz. glede na napoved vedeževalke naj bi mi še postala všeč in naj bi potem celo postala moja življenjska partnerka - sedaj je v zvezi z drugim. Zaenkrat mi je punca precej luštna, ampak se vidi da je tudi kar nekaj let mlajša in mi njena notranjost nikakor ni všeč - po mojem mnenju preveč misli da je nekaj več. Ti napovedi glede na vse kar mi je bilo napovedano in se mi je potem zgodilo povsem verjamem, ker do sedaj se je zgodilo še čisto vse kar mi je ta vedeževalka napovedala pred recim oda že skoraj 5 leti.

Pa da se vrnem na sanje.......

V prvih sanjah, ki se jih že bolj slabo spomnim, je bila prisotna ta (zgoraj omenjena) punca, s katero sva se srečala na neki zabavi, potem pa je sva se tam skregala in je punca odšla z zabave. Jaz sem šele čez nekaj časa dojel, da bi bilo dobro da grem za njo in da razčistiva, tako da sem se odpravil proti njenem domu, ampak nikakor nisem našel poti oz. so bile poti zaprte, tako da je nisem več videl.

Te sanje si ubistvu že lahko nekako sam razložim, saj sva se kmalu po teh sanjah res nekoliko skregala, bilo pa je poslovne narave - bila je moja sodelavka, ki so jo potem odpustili. Ne znam pa si razložiti drugega dela sanj - da so bile vse poti do nje zaprte.

Poleg tega pa se mi je prejšnji teden sanjalo še to, da smo bili s prijatelji na dopustu, kjer smo se zabavali, spoznal pa sem tudi neko drugo punco, s katero sva imela neko čudovito romanco.... konca sanj se pa nažalost ne spomnim  :(

Ta vikend smo bili s prijatelji res na morju, vendar romance ni bilo, smo pa spoznali nekaj punc s katerimi smo zvečer skupaj žurali.

Zanima me, če je mogoče kaj na tem oz. kako si vi razlagate te sanje in kakšni so vaši napotki.

Hvala za vsako uporabno informacijo :)

Evo, danes sem ponovno sanjal o njej. Sanj se sicer bolj slabo spomnim, vem pa da smo nekje bili (kot neko srečanje), kjer sva se pač videla in nekaj časa poslušala nekega govorca, tako kot vsi ostali, potem pa sva se izmuznila in skupaj šla na sprehod. Kaj se mi je sanjalo potem se ne spomnim najbolje, vem pa da je bil v sanjah najin odnos zelo dober.... lahko bi rekel, kot dva ki sta se ravnokar zaljubila.... nek igriv, romantičen odnos.

Offline karmy89

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #76 on: September 21, 2014, 11:35:27 AM »
Pozdravljeni, sem nova tu in upam, da mi boste lahko kaj svetovali oziroma razložili moje sanje.  :)
Sanjala sem o podgani. In sicer, da ko sem v kuhinji odprla omaro kjer imamo koš za smeti, ker sem hotela nekaj vreči tja, je iz tam prišla podgana, ki je nato šla po kuhinji v hodnik. Tam jo je zagledala naša mačka in jo hotela uloviti, čeprav se jo je tudi malo bala, ker je bila podgana skoraj tako velika kot mačka. Ko sem še družini sporočila da je podgana, so hitro začeli zapirat vrata sob, da ne bi se kam skrila in jo poskušali pregnati na stopnišče. Jaz sem šla hitro zapreti svojo sobo in sem se podgane bala, da me nebi ugriznila, saj bi lahko prenašala kakšno bolezen. Ko smo podgano zaprli na stopnišče so hoteli tja dati še mačko, če bi ji slučajno uspelo ujeti podgano, smo se pa tudi bali, da ne bi podgana kaj naredila mački. Ne vem kako je bilo na koncu, ker sem se potem zbudila..
Kaj bi te sanje lahko pomenile?  ???

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #77 on: September 21, 2014, 11:46:15 AM »
Pozdravljeni, sem nova tu in upam, da mi boste lahko kaj svetovali oziroma razložili moje sanje.  :)
Sanjala sem o podgani. In sicer, da ko sem v kuhinji odprla omaro kjer imamo koš za smeti, ker sem hotela nekaj vreči tja, je iz tam prišla podgana, ki je nato šla po kuhinji v hodnik. Tam jo je zagledala naša mačka in jo hotela uloviti, čeprav se jo je tudi malo bala, ker je bila podgana skoraj tako velika kot mačka. Ko sem še družini sporočila da je podgana, so hitro začeli zapirat vrata sob, da ne bi se kam skrila in jo poskušali pregnati na stopnišče. Jaz sem šla hitro zapreti svojo sobo in sem se podgane bala, da me nebi ugriznila, saj bi lahko prenašala kakšno bolezen. Ko smo podgano zaprli na stopnišče so hoteli tja dati še mačko, če bi ji slučajno uspelo ujeti podgano, smo se pa tudi bali, da ne bi podgana kaj naredila mački. Ne vem kako je bilo na koncu, ker sem se potem zbudila..

Ola Karmy89. Lepo, da si se pridružila forumu. Pa se ti zdi to forum, kjer se vidiš še v kakšnem sodelovanju? Poišči, imamo nekaj napisanega o sodelovanju na tem forumu. Drugače pa, ja, lahko kaj pokomentiramo o možni razlagi za tvoje sanje, je pa treba malo počakat na čas in "navdih". Lp.  :D

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #78 on: September 22, 2014, 09:48:34 AM »

Čeprav se Karmy ni več oglasila, bom naredila izjemo, ker so mi sanje zanimive. Ker se soočata dva "nočna" simbola, podgana, ki je zvita, močna in prav tako mačka...

Podgana simbolizira potlačene dele naše osebnosti- Tako se podgane skrivajo v jamah, kanalih, kleteh, hkrati pa so upoštevanja vredni nasprotniki zaradi svoje povezanosti, skupnega nastopanja in medsebojne pomoči ter številčnosti. Ne se bat svojih čustev, instinktov, za katere morda meniš, da okolici ali družini ne bi bile sprejemljive, prav je, da se soočiš z deli sebe, v katerih čutiš prepričanja in vzorce, ki jih najraje ne bi. Recimo zavist, jezo, sovraštvo... Je kaj takega,  kar tvoji družinski člani ne podpirajo? Namreč, simbolika, kako so se umikali in zapirali vrata. Tudi Mačka simbolizira "nočno", torej dogajanje v podzavesti. Torej, pridno oz. iskreno se soočaj s svojimi notranjimi čustvi, si jih priznaj in pucaj. Pusti svoji "mački", da izrazi potrebe po individualnosti, cartljanju, temu, da se izražaš, recimo, takrat ko ji paše, mačka odide v "nočno življenje", na "žurke" in dremucka in se razvaja čez ter se pogumno sooča s sovražniki. Saj veš, tahude mačke še pse napadejo, kaj da podgan ne bi. Ne umikaj in ne skrivaj se pred svojimi potrebami v svojo "sobo".

Offline malmstreen

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #79 on: December 05, 2017, 07:46:29 AM »
Sanjal sem da je proti meni šla velika zelena kača. velika kot udav, vendar mi ni želela storiti nič slabega, le okrog mene se je plazila kot mačka, prijazno se je smehljala.
Ne vem kaj kače pomenijo, mogoče pa to ni nič slabega.

Offline malmstreen

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #80 on: December 28, 2017, 08:36:19 AM »
Danes sem sanjal veliko zeleno kačo z rumeno črto po celi dolžini, ki se je gibala proti meni, smehljala se je in se hotela drgniti ob mene kot mucka.

Offline 3lumpi866

• Mojster
  • Vest je tašča, katere obisk nima konca
« Reply #81 on: April 13, 2020, 02:31:06 PM »
Ali mi lahko kdo razloži, kaj pomenijo moje današnje sanje?
Stala sem pred džamijo, ki je imela odprta vrata, tako da se je videlo v molilnico. Presenetilo me je da je bil v njej vrvež. Molilnica je bila polna ljudi, ki pa niso molili  ampak so nekaj razpravljali kar eden čez drugega. Ta slika se je spremenila tako da so v molilnici za ogromnim omizjem sedeli pravoslavni ljudje in peli njihove pravoslavne verske pesmi. Nato so zapustili džamijo.
V sanjah so se pojavili samo moški. Le jaz kot opazovalka sem bila ženska. Vse skupaj se mi je zdelo nenavadno ampak me ni razburjalo.
Hvala vnaprej.

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #82 on: April 13, 2020, 07:51:48 PM »
Ali mi lahko kdo razloži, kaj pomenijo moje današnje sanje?
Stala sem pred džamijo, ki je imela odprta vrata, tako da se je videlo v molilnico. Presenetilo me je da je bil v njej vrvež. Molilnica je bila polna ljudi, ki pa niso molili  ampak so nekaj razpravljali kar eden čez drugega. Ta slika se je spremenila tako da so v molilnici za ogromnim omizjem sedeli pravoslavni ljudje in peli njihove pravoslavne verske pesmi. Nato so zapustili džamijo.
V sanjah so se pojavili samo moški. Le jaz kot opazovalka sem bila ženska. Vse skupaj se mi je zdelo nenavadno ampak me ni razburjalo.
Hvala vnaprej.

Te sanje mi delujejo, kot da je nek del tebe vznemirjen, neskladen. Razprava oz. iskanje poti med različnimi možnostmi, med katerimi prevladujeta dve možnosti - potreba po izbiri ene ali druge. Ker so to bili moški, se neskladja nanašajo bolj na umsko področje (moški - jang, aktivna energija), torej bolj kot na čustveno področje. Kakšno odločitev pa bi sprejela ti, s svojo notranjo intuicijo, čeprav ti vsi dopovedujejo, kaj naj bi bilo najbolj pametno? Mislim, da bo tista odločitev najbolj prava.

Offline 3lumpi866

• Mojster
« Reply #83 on: April 13, 2020, 08:19:21 PM »
Hvala Rena. Kar drži kar si napisala. Res sem v fazi razmišljanja. Me pa intuicija vedno znova hoče peljati v točno določeno smer. To traja že kar nekaj časa. Odločam se najpogosteje po intuiciji, ker mi je običajno pokazala pravo pot.

Offline 3lumpi866

• Mojster
« Reply #84 on: April 18, 2020, 02:22:27 PM »
Danes sem zopet sanjala. Ali mi lahko kdo razloži, kaj pomenijo?

Bila sem v bolnici ker sem imela operirano levo nogo. Nisem ležala ampak sem stala na eni nogi, ker nisem imela bergle ali palice za pomoč pri hoji. Pomikala sem se po hodniku in po sobah, kjer so bili meni sami neznani bolniki. Z nikomer nisem govorila, samo čudno so me gledali. Na nekem  križišču hodnikov sem naletela na bolnico, ki je stala tam in ji povedala da rabim nekaj da bom lahko hodila. Ko se je premaknila sem videla, da je poleg palice imela tudi hojco in mi pustila da sem jo vzela. Po hodniku in po sobah je prihajala in odhajala medicinska sestra, ki pa me je videla ampak mi ni nič pomagala. V bolniško sobo je prišel zdravnik, me vprašal ali sem bila jaz operirana včeraj. Začel je gledati moje izvide kar na razmetani postelji nekega drugega pacienta. Nič ni komentiral ampak je začel govoriti o zdravniku, ki naj bi me je operiral. Ampak to ni bil kirurg travmatologije ampak ginekologije ki je operiral inkontinenco.
Potem sem se zbudila.
Hvala vnaprej.

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #85 on: April 18, 2020, 05:13:29 PM »
Danes sem zopet sanjala. Ali mi lahko kdo razloži, kaj pomenijo?

Bila sem v bolnici ker sem imela operirano levo nogo. Nisem ležala ampak sem stala na eni nogi, ker nisem imela bergle ali palice za pomoč pri hoji. Pomikala sem se po hodniku in po sobah, kjer so bili meni sami neznani bolniki. Z nikomer nisem govorila, samo čudno so me gledali. Na nekem  križišču hodnikov sem naletela na bolnico, ki je stala tam in ji povedala da rabim nekaj da bom lahko hodila. Ko se je premaknila sem videla, da je poleg palice imela tudi hojco in mi pustila da sem jo vzela. Po hodniku in po sobah je prihajala in odhajala medicinska sestra, ki pa me je videla ampak mi ni nič pomagala. V bolniško sobo je prišel zdravnik, me vprašal ali sem bila jaz operirana včeraj. Začel je gledati moje izvide kar na razmetani postelji nekega drugega pacienta. Nič ni komentiral ampak je začel govoriti o zdravniku, ki naj bi me je operiral. Ampak to ni bil kirurg travmatologije ampak ginekologije ki je operiral inkontinenco.
Potem sem se zbudila.
Hvala vnaprej.

Podvprašanja: Kako si se pomikala najprej, preden si dobila hojco? Skakala? Si že bila operirana ali ne? Napisala si: "ki naj bi me / je operiral"? Naj bi te ali te je že? Inkontinenco pri tebi?

Offline 3lumpi866

• Mojster
« Reply #86 on: April 18, 2020, 06:23:59 PM »
Sem že bila operirana, ampak noge ni pokazalo kot poškodovano. Pokazano je bilo samo da sem se težko premikala. Premikala sem se tako da sem skakljala, izogibala sem se da bi stopila na nogo. Inkontinenca je bila operirana pri meni.

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #87 on: April 19, 2020, 10:23:24 AM »
Sem že bila operirana, ampak noge ni pokazalo kot poškodovano. Pokazano je bilo samo da sem se težko premikala. Premikala sem se tako da sem skakljala, izogibala sem se da bi stopila na nogo. Inkontinenca je bila operirana pri meni.

Razmisli... Vidim povezavo s prejšnjimi sanjami, ki si jih tu napisala. Ti sama pred skupino moških, ki so molili... Ločena od njih, kot da nekaj želiš, hočeš, pa ne najdeš podpore, oni menijo drugače. Ali je težko sprejeti odločitev, če te drugi ne podprejo? Kaj se bo zgodilo, če sprejmeš odločitev, ki ni povšeči drugim? Leva noga - levo stran telesa upravlja desna možganska polovica. Kreativnost, intuicija proti umskim, logičnim odločitvam? Bojiš se stopiti naprej, kot da so poškodovali intuitivni, čustveni del tebe, pa še prisluhnejo ti ne. Kar "razmetali" so s podatki o tebi. Te je strah? Mehur oz. inkontinenco bi lahko povezala z ledvicami, na katerih se odražajo čustva strahu. Oziroma odvajanje vode - je potrebna operacija? Je potrebno operirati, "zavezati" uhajanje strahu, čustev? Kaj bi se zgodilo, če svojih čustev ne bi kontrolirala, zadrževala? Vseeno pa, globoko v sebi veš, da se rešitev vedno najde. Hojca - opora je tu. Tudi če ti jo dajo drugi, z njo boš hodila sama. Če si vzameš čas zase, pomeditiraš in se globoko v sebi vprašaš ta vprašanja, kaj si boš odgovorila?

Offline 3lumpi866

• Mojster
« Reply #88 on: April 19, 2020, 01:34:43 PM »
Hvala Rena, dobro si napisala. Koristila bi mi meditacija o kateri že dalj časa razmišljam. Zaradi  mojih notranjih bojev,  zaradi situacije v kateri sem. Nikogar v moji bližini ne vidim, ki bi mi lahko nudil pomoč. Jim ne morem zaupati. In ja, strah me je kam bo vse to, kar se dogaja v mojem življenju zadnje čase pripeljalo. Čutim pa, da se moram sprostiti, umiriti ali pa  pošteno eksplodirati, ker drugače ne bom prebrodila tega. Hvala Rena

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #89 on: April 19, 2020, 03:52:01 PM »
Hvala Rena, dobro si napisala. Koristila bi mi meditacija o kateri že dalj časa razmišljam. Zaradi  mojih notranjih bojev,  zaradi situacije v kateri sem. Nikogar v moji bližini ne vidim, ki bi mi lahko nudil pomoč. Jim ne morem zaupati. In ja, strah me je kam bo vse to, kar se dogaja v mojem življenju zadnje čase pripeljalo. Čutim pa, da se moram sprostiti, umiriti ali pa  pošteno eksplodirati, ker drugače ne bom prebrodila tega. Hvala Rena

Ja. V sanjah si bila omejena, nisi mogla hoditi, ne normalno "odvajati" iz sebe, saj so te operirali zaradi inkontinence. Premeditiraj. Konec koncev, ti si prva in sebi dolžna živeti v skladu s svojo vestjo, potrebami, željami. Dobro, v družini, v družbi sprejemamo kompromise. Želje se preverjajo, glede na lastne potrebe, nato pa tudi, če so "ekološke", torej sprejemljive drugim okoli nas. Ok, pravice komu škodovat nimamo. A pravica izbire, ta je pa lahko včasih skrajnost - jaz želim to in to, če drugi tega ne sprejemate, se bomo ločili. Lahko pa so kompromisi, ok, želim to in to, a vedno ne morem. Zato takrat in takrat in takrat sem na vrsti jaz, ostalo takrat in takrat in takrat pa sem na voljo za vas. Vendar želim, da to vidite, da upoštevate. Da sem tu, ker vas imam rada in posledično sem se tudi nečemu odrekla. Enako pričakujem od vas...

Saj bo šlo  8)