Pozdravljeni, sem nova tu in upam, da mi boste lahko kaj svetovali oziroma razložili moje sanje. 
Sanjala sem o podgani. In sicer, da ko sem v kuhinji odprla omaro kjer imamo koš za smeti, ker sem hotela nekaj vreči tja, je iz tam prišla podgana, ki je nato šla po kuhinji v hodnik. Tam jo je zagledala naša mačka in jo hotela uloviti, čeprav se jo je tudi malo bala, ker je bila podgana skoraj tako velika kot mačka. Ko sem še družini sporočila da je podgana, so hitro začeli zapirat vrata sob, da ne bi se kam skrila in jo poskušali pregnati na stopnišče. Jaz sem šla hitro zapreti svojo sobo in sem se podgane bala, da me nebi ugriznila, saj bi lahko prenašala kakšno bolezen. Ko smo podgano zaprli na stopnišče so hoteli tja dati še mačko, če bi ji slučajno uspelo ujeti podgano, smo se pa tudi bali, da ne bi podgana kaj naredila mački. Ne vem kako je bilo na koncu, ker sem se potem zbudila..
Kaj bi te sanje lahko pomenile? ???
Čeprav se Karmy ni več oglasila, bom naredila izjemo, ker so mi sanje zanimive. Ker se soočata dva "nočna" simbola, podgana, ki je zvita, močna in prav tako mačka...
Podgana simbolizira potlačene dele naše osebnosti- Tako se podgane skrivajo v jamah, kanalih, kleteh, hkrati pa so upoštevanja vredni nasprotniki zaradi svoje povezanosti, skupnega nastopanja in medsebojne pomoči ter številčnosti. Ne se bat svojih čustev, instinktov, za katere morda meniš, da okolici ali družini ne bi bile sprejemljive, prav je, da se soočiš z deli sebe, v katerih čutiš prepričanja in vzorce, ki jih najraje ne bi. Recimo zavist, jezo, sovraštvo... Je kaj takega, kar tvoji družinski člani ne podpirajo? Namreč, simbolika, kako so se umikali in zapirali vrata. Tudi Mačka simbolizira "nočno", torej dogajanje v podzavesti. Torej, pridno oz. iskreno se soočaj s svojimi notranjimi čustvi, si jih priznaj in pucaj. Pusti svoji "mački", da izrazi potrebe po individualnosti, cartljanju, temu, da se izražaš, recimo, takrat ko ji paše, mačka odide v "nočno življenje", na "žurke" in dremucka in se razvaja čez ter se pogumno sooča s sovražniki. Saj veš, tahude mačke še pse napadejo, kaj da podgan ne bi. Ne umikaj in ne skrivaj se pred svojimi potrebami v svojo "sobo".