Author Topic: Tragedije v letošnjem letu, ko pišemo 2010  (Read 12780 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Tragedije v letošnjem letu, ko pišemo 2010
« on: April 12, 2010, 04:33:33 AM »
Vsem nam je vse bolj kot neznano, da se srečujemo  v tem času z veliko nesrečami in tragedijami. Pravzaprav niti ne mine dan, ko nebi izvedeli kakšno novo slabo novico, pa naj si bo to doma, ali drugje po svetu. Seveda je tako že desetletja, da nas obdajajo bolj s slabimi kot dobrimi novicami.  A vendarle vsi ti dogodki so v zadnjem času hudo opazni.

Naj začnem kar s zadnjo nesrečo  96. preminulih poljskih diplomatov, generalov, predsednika s soprogo in ostalega osebja.  Nekako ne verjamem, da so jih minirali Rusi. Tudi ne verjamem, da je bila to nesreča, ki jo je zakrivil pilot. A vendarle. Če je bil pilot so ga upravljali bržkone z visoko tehnologijo.

Drugi boste kajpak zapisali kaj o tajskih protestih in vse kar pač nam ponujajo vsak dan.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
Re: Tragedije v letošnjem letu, ko pišemo 2010
« Reply #1 on: April 15, 2010, 05:12:02 PM »
Danes so zaprli letališča v Britaniji zaradi pepela, ki gre iz vulkana na Islandiji. Evakuirali pa so del prebivalcev v okolici vulkana saj zbudili so se v temi, ki ga je naredil dim.
   So me klicali in bom kot kaže pri dnevniku nocoj.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline *sandra*

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #2 on: April 15, 2010, 07:41:05 PM »
In seveda si bil  :D Priznam, da nisem razumela niti besede  ;D Si prehitro govoril  :o ;D ;D

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #3 on: April 15, 2010, 08:35:05 PM »
Nisem pričakoval, da me bodo takrat snemali. Sem mislil, da je bil tisti pogovor samo  uvod. :)
Na 1 min 55. http://tvslo.si/predvajaj/vulkanski-prah-ovira-polete-v-evropi/ava2.66402704/

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Princes

• Mojster
« Reply #4 on: April 15, 2010, 09:43:42 PM »
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #5 on: April 16, 2010, 01:43:09 AM »
Princes. Ta ki si dala link je včerajšjni. Kot razumem je nekje izpod ledenika globoko dol tako hudi segrevanje skozi kakšno razpoko pa potem ven meče pepel iin dim seveda. 

Tale video spodaj, pa je od tistega,ki je ravnokar nehal, oziroma ne bruha več toliko.

[youtube=425,350]KNi7t6Uk4fA[/youtube]
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
« Reply #6 on: April 19, 2010, 05:24:53 PM »
Pa potres na Kitajskem, seveda...

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #7 on: April 20, 2010, 07:23:08 AM »
Točno Bojan. Potres na Kitajskem je terjal že skoraj 2000 življenj. Na koncu jih bo kajpak več.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #8 on: April 20, 2010, 07:33:13 AM »
Tole s tem pepelom iz islandskega vulkana postaja nekako kot biznis, ali kot en delni nateg po moje.
Vemo namreč, da se vreme da regulirati, ne verjamem pa da to velja tudi za izbruh vulkana.   V ćasu po 26. marcu je na Islandiji naenkrat postalo hladno, s pihanjem severo zahodnika in tudi severnika.  No, ta se je nadaljeval in ga nekako noče biti konec.
Menim, da so Američani uporabili Teslino tehnologijo in na ta način poskušajo hladiti vulkan. To še ni vse. Na ta način seveda ob drugem vulkanu, ki gre iz ledenika tudi usmerjajo pepel proti Evropi in ne proti Ameriki recimo.   
To vse pomeni, da na ta način krepijo svojo valuto. Potrditev tega bo, če bo v naslednjem mesecu dni Evro spet padel.  Uradni razlog bo verjetno Grčija.   

Sicer pa panika okoli zračnega prostora je na preveč visoki ravni in vse skupaj je že podobno ameriškim scenarijem kadar se na svetu kaj zgodi.   Da imam vsaj delno prav  potrjujejo dejstva da:
Ruskim letalom ni nič
NATO namesto kdo drug trdi, da se F 16 kvari mašina.
Piloti in ostalo letalsko osebje, ki se na te stvari spozna pravi, da v preteklih vulkanih konkretno v Aziji ni bil zaprto tako veliko območje kot je to čutiti tačas v Evropi.

Če gre za nateg bomo videli tako, da bomo spremljali tečaj Evra. In pa tudi tako da bi spremljali britanske poteze in njihovo politiko konkretno na gospodarskem področju med tema državama, oz. med ZDA in kraljevino.  Lahko tudi, da bodo nenandni obiski med njima, javna vest pa bo, da se dogovarjajo nekaj kar je narodu že znano.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #9 on: April 20, 2010, 07:39:03 AM »
res zanimivo tole, Andres  ::)

Offline Princes

• Mojster
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

DZK 151

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #11 on: April 21, 2010, 04:09:02 AM »
Princes. Prav zanimiv posnetek. Teh je namreč že tako hudo veliko, da normalno vseh niti nisem mogel videti. Le sproti po kakšnega pogledam.

Zanimivo pravzaprav tole z vremenom na Islandiji. Ponovno je prišel en tak hladen val. Težko je seveda reči, če je naraven, kar je v tem letnem času popolnoma mogoče, ali pa je naštiman tehnološko, saj vulkan lahko nanese veliko škode tudi pri pridelkih v celi Evropi, torej ne le na letalskem področju.  Mislim pa da so naštimali vreme. 

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Princes

• Mojster
« Reply #12 on: April 21, 2010, 08:23:04 AM »
Princes. Prav zanimiv posnetek. Teh je namreč že tako hudo veliko, da normalno vseh niti nisem mogel videti. Le sproti po kakšnega pogledam.

Zanimivo pravzaprav tole z vremenom na Islandiji. Ponovno je prišel en tak hladen val. Težko je seveda reči, če je naraven, kar je v tem letnem času popolnoma mogoče, ali pa je naštiman tehnološko, saj vulkan lahko nanese veliko škode tudi pri pridelkih v celi Evropi, torej ne le na letalskem področju.  Mislim pa da so naštimali vreme.  

Andres

Na spletu krožijo različne teze glede spremembe vremena in samega izbruha vulkana. Sama ne sledim tem, temveč spremljam sezmično delovanje vsak dan in erupcije vulkanov. Mislim, da je predsednik Islandije rekel, da je to samo uvod v nekaj večjega, če samo vulkan Hekla izbruhne. Link http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/33768/
http://www.dnevnik.si/novice/kronika/1042354072
Sicer je pa več potencialnih kandidatov za ponovno delovanje pri vas. Posledišno bomo vsi - glede na gibanje zračnih mas - predvidevano Evropa - občutili delovanje. Upajmo na najboljše.
« Last Edit: April 21, 2010, 10:23:43 AM by Princes »

DZK 151

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #14 on: April 21, 2010, 05:15:34 PM »
Tudi en fotograf iz Bostona je izjemno lepe naredil.

Andres

http://www.boston.com/bigpicture/2010/04/more_from_eyjafjallajokull.html
Moja astro karta

9ZK število 858