Author Topic: Knige - vprašanja in nasveti  (Read 19089 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
Knige - vprašanja in nasveti
« on: May 18, 2010, 12:38:22 PM »
Sem se odločil, da podelim svoje izkušnje in mnenja o knjigah ki sem jih prebral. Se pa lahko tukaj tudi postavljajo vprašanja glede tega.

Jaz sem že od začetka povsem osredotočen na psihološko astrologijo in praktično nič ne vem o prediktivni ali horarni npr.
Zato je tudi izbor knjig temu primeren.

Kot najboljšo knjigo za popolnega začetnika bi priporočal Chart Interpretation Handbook
Arroyo velja za enega najboljših avtorjev v astrologiji je pa neka mešanica karmične in psihološke. Je pa tale knjiga zelo prizemljena in enostavna za razumet.

Meni sicer še ljubša knjiga za začetnike je The inner sky, vendar je tukaj potrebno, da so ti znane osnove.

Verjetno ultimativna knjiga o astroloških hišah je The twelve houses
Zelo podroben vpogled v same hiše, hemisfere, osi, in vse planete po posameznih hišah.

Knjig o aspektih je veliko, tale, ki jo predlgam je edina, ki jo imam, ampak je naredila dober vtis name, isto mnenje pa imajo tudi ocenjevalci na amazonu, tak da je verjetno res na nivoju Aspects in astrology

Karen Hamaker-Zondag je priznana nizozemska astrologinja, ki se je posvetila kombinaciji Jungovske psihoanalize in astrologije.
Od nje si lastim knjigi "Elemente und Kreuze" in "Deutung der Planeten". Ne vem kaki so ang naslovi.
V prvi knjige avtorica poveže astrološke elemente in modalnosti z značajsko tipologijo Junga. Zelo zanimiva zadeva je, a prežeta s psihološko terminologijo in za nekoga, ki ga to ne zanima, verjetno zahtevno branje. Je pa meni zelo pomagala pri razumevanju kako čutijo oz. delujejo ljudje, glede na zastopanost elementov in modalnosti v karti.
Druga je tipična "kuharska knjiga" o planetih v posameznih znamenjih, a pač iz njene, zelo psihološke perspektive. Se pravi, tu ni tolmačenj tipa: to pomeni, da se boš poročila s takim moškim, tisto pomeni, da boš imela veliko otrok...

Trenutno berem Archetypes of the zodiac, kjer so zbrani razni eseji, razmišljanja, mitološke in moderne zgodbe o značilnostih posameznih znamenj. Okoli 40 strani je napisano o vsakem, tak da dobro začutiš in poglobiš kaj znamenjo točno so. In se odmakneš malo od klišejskih vzorcev.

Konkretno pri tolmačenih uporabljam, The twelve houses, Aspects in astrology, Elemente und Kreuze in Deutung der Planeten, se pravi, te knjige imam vedno pri roki, ko se spravim h kaki malo konkretnejši analizi.

Si pa hočem zdaj kaj od Imsiragića prebrati, Točak sudbine imam, da malo dobim vpogled v bolj klasična tolmačenja, prediktivna recimo.

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
Re: Knige - vprašanja in nasveti
« Reply #1 on: May 18, 2010, 01:02:04 PM »
ooo, bojan, točno to sem potrebovala. jaz osebno sem tudi bolj za psihološko astrologijo. me vleče bolj v to smer.

deifnitivno si mi polepšal današnji precej težak dan.

hvala!!  :-*
9ZK 674

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #2 on: May 18, 2010, 01:07:29 PM »
Prosim.

Pa je moje dobro delo za danes opravljeno, lahko grem spat. Jeeeeeeee   :D

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #3 on: May 18, 2010, 01:11:21 PM »
me veseli, da sem te tako razveselila  :D

pa lahko noč  :P
9ZK 674

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #4 on: May 18, 2010, 01:11:39 PM »
Zelo dobra tema. Tu lahko povprašamo za nasvete začetniki, ki se želimo posvetiti nekemu področju in delimo znanja, ki smo jih sami že nabrali iz določenih knjig.

Offline luana

• Uporabnik
  • **
« Reply #5 on: May 18, 2010, 01:26:21 PM »
Hm...predpostvljam da vse zgoraj navedeno, je samo in izključno v angl.?
Ker me kar potegne to, ali sem še v plenicah, ne v maternici, kaj svetuješ Bojan, za tako malo razumevanja. Že nekajkrat sem se podala v raziskavo, Knjiga "Velika šola Astrologije" avt. Parker, ne vem, preveč je tega, mogoče bi rabila kake preproste prijeme, da pričnem  to razumet, kot prvi koraki, mikajo ali takoj ko se zaveš da ni opore, up si že na riti :D

By Luana
Luana....

Če iščemo pot do ljubezni z razumom, je enako, kakor če bi iskali sonce s svetilko.
Dzelad ed Din RUMI

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #6 on: May 18, 2010, 01:35:20 PM »
Parkerja ne poznam preveč, je pa bolj enciklopedija, če se ne motim.
To ti pa bolj malo koristi pri tem, da razviješ občutek, kako povezavati elemente karte. Je pa to itak težko doseči s knjigo, ampak te dve, ki sem ju navedel, kar dobro opravita svoje delo.

V slovenščini je bore malo literature, se pa marsikaj najde v srpščini, tudi online  ;)

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #7 on: May 20, 2010, 08:06:56 AM »
Bojan a si ti te knjige vse kupil, a si jih dobil kje na netu?
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #8 on: May 20, 2010, 08:47:49 AM »
In eno in drugo.

Kaj ne najdem online kupim 2nd hand.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #9 on: May 20, 2010, 09:28:49 AM »
Ko kaj ne boš več rabil se priporočam, al pa če maš za posodit za skopirat  ;D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #10 on: May 20, 2010, 09:34:18 AM »
Tu maš moje astro knjige v E obliki. Lahko pošljem če kaj želiš.
In ne, nisem vse to prebral...  ;D

Te so pa srednjeveške.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #11 on: May 20, 2010, 09:35:16 AM »
VAU  :o Evo ti že pišem ZS  ;D

Moja astro karta

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #12 on: May 20, 2010, 09:36:03 AM »
Vidiš kaj dela Merkur škorpijon, Mars devica   ;D

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #13 on: May 20, 2010, 09:42:58 AM »
Vidim, ja res lepo urejen arhivček  :D Me spominjaš na bivšega, bog nedaj, da si kam drugam shranil dokument kot je bil za v to namenjeno mapo  :D

Moja astro karta

Offline luana

• Uporabnik
  • **
« Reply #14 on: May 20, 2010, 07:56:44 PM »
Parkerja ne poznam preveč, je pa bolj enciklopedija, če se ne motim.
To ti pa bolj malo koristi pri tem, da razviješ občutek, kako povezavati elemente karte. Je pa to itak težko doseči s knjigo, ampak te dve, ki sem ju navedel, kar dobro opravita svoje delo.

V slovenščini je bore malo literature, se pa marsikaj najde v srpščini, tudi online  ;)

Hvala Bojan za podano mnenje  ;)

by Luana
Luana....

Če iščemo pot do ljubezni z razumom, je enako, kakor če bi iskali sonce s svetilko.
Dzelad ed Din RUMI