Forum Spletni simbol je virtualni prostor kjer se srečujejo vsi, ki jim starodavna znanja, vključno z vse današnjimi tabuji niso tujka. Kajpak ne gre le za starodavna znanja, temveč med drugim tudi za problematiko med spoloma, v družinah, ali celo v širših skupnostih, kar je del vsakdanjika slehernega posameznika.Author Topic: VLADARJI HIŠ PO HIŠAH  (Read 19746 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline taja6

 • Splet. Simbol
 • ********
 • Posts: 5559
 • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
VLADARJI HIŠ PO HIŠAH
« on: August 15, 2010, 01:09:49 PM »
upam, da nam bo tokrat rx   :Me naklonjen  ;)


VLADAR PRVE KUĆE (PODZNAKA)

VLADAR ove kuće je VLADAR HOROSKOPA, jer je to početak svega, pošto je na vrhu ove kuće Ascendent. Ona je "JA SAM", opisuje naš izgled, kako se predstavljamo svetu, naše telo. Tamo gde je VLADAR Ascendenta, nalazi se mesto gde bi ustvari želeo da budeš. (Bitni su aspekti ove planete). Inače prirodni VLADAR prve kuće je Sunce.


VLADAR PRVE U PRVOJ KUĆI poistovećuje se sa svojim natalnim znakom i kaže: Ja sam sebi najvažniji i dovoljan sam sam sebi. Dalje: radim što to tako hoću. To je samoživa, egoistična, samoljubiva osoba koja brine o sebi i da ugodi prvo sebi. Moguć je dug život u prijatnim uslovima, ali je pitanje koliko će biti zadovoljno okruženje oko njega. Moraće da prevazidje neke probleme u ponašanju dok ne dostigne sreću i zadovoljstvo.

VLADAR PRVE U DRUGOJ KUĆI je jako motivisan novcem i sticanjem materijalnih vrednosti, ne poštujući konvencije ili ono što se od nje očekuje. Moguće je da se nađe u monetarnoj oblasti, a sa njima i finansijske trzavice.

VLADAR PRVE U TREĆOJ KUĆI ima jasne poglede o svemu, vedro prihvata život. Njegova pažnja je usmerena na neposrednu okolinu, a ne na nešto daleko. Motivisan je putovanjima, izražavanjem svojih ideja, odnosima sa rodbinom. Ima veliku potrebu za saznanjem. Pokretljiva osoba, nadarena za humor.

VLADAR PRVE U ČETVRTOJ KUĆI: država, mesto rođenja ili dom i porodica su centar njenog života, a može biti da je jako vezana za jednog roditelja. Motivisana je odnosima u porodici, i obično ima težnju da poseduje kuću.

VLADAR PRVE U PETOJ KUĆI motiviše osobu da se kreativno izrazi. Može biti umetnik, avanturista, sportista, kockar ili da ima neki strastan hobi. Voli decu, romantičar, razume ljubav i sve ono što je prati. Ispoljava se otvoreno, teatralno, dramatično. Sport je nekako najbolji.

VLADAR PRVE U ŠESTOJ KUĆI: osnovni motiv joj je da radi, kako bi ispoljila sebe, inače će se suočiti sa zdravstvenim problemima. Moguće je zanimanje za dijete, zdravlje, higijenu. Neka se čuva da ne postane rob navika, da bude metodična i organizovana.

VLADAR PRVE U SEDMOJ KUĆI osnovni životni motiv su joj ljudi “prekoputa”: bračni partneri ili javnost, jer ima unutrašnju potrebu da se suoči i potvrdi kroz druge. Na tom putu neka se kloni svadja; da ne kvari odnose. Neka bude pažljiva i oprezna jer se tu nalaze njeni najveći neprijatelji, njena opozicija. Bila bi dobar prodavac, posrednik ili osoba za kontakt sa javnošću.

VLADAR PRVE U OSMOJ KUĆI privlači je ozbiljna strana života, okolnosti i situacije čak do suočavanja sa smrću. Ponašanje je pomalo mračno, rezervisano i tajnovito. Teme gde mogu iskrsnuti problemi mogu biti finansije ili seks ili neko pružanje ili uskraćivanje pomoći. Ima mnogo lekara sa ovim položajem. I dobro je ako pruža pomoć, inače mogući su ozbiljni problemi. Ovom čoveku je izgleda “neophodno” da napravi glupost pa da posle kaže: neću više.

VLADAR PRVE U DEVETOJ KUĆI poseduje životnu filozofiju da može ostvari sve što želi. Ovaj VLADAR usmerava čoveka ka višem znanju, religiji, pravu, književnosti, filozofiji. A nekako najčešće čovek izabere da ode u inostranstvo. Inače, život prihvata vedro i optimistički s njegove sretne strane, pa zato i može ostvariti sve čemu teži.

VLADAR PRVE U DESETOJ KUĆI teško da će osoba ostati neprimećena, jer joj je osnovni motiv da je primete i priznaju, da preuzme vodjstvo i odgovornost – da uspe u karijeri. Istovremeno, ima najviše šanse da izazove skandal. Uticaj jednog od roditelja na tom putu je moguć. Samo da zna da uspešan profesionalni život znači zapostavljanje porodice.

VLADAR PRVE U JEDANAESTOJ KUĆI je usmeren da nađe svoje mesto u društvu, da ostvari svoj cilj. Vrlo preduzimljiva osoba koja je došta naklonjena prijateljima i grupnim aktivnostima. Samo neka bude pažljiva, jer može biti žrtva okolnosti koje su je dovele u veliku opasnost u želji da ostvari svoj cilj. Lako može postati pustinjak ili neko koga je društvo odbacilo.

VLADAR PRVE U DVANAESTOJ KUĆI je povučena i plašljiva osoba, koja se ne snalazi u životu, koju dogadjaji jednostavno zdese. Javno ispoljavanje je onemogućeno, ali zato jako dobro deluje iz drugog plana. Dobro je da deluje iz senke, ili u ime nekoga. Sam sebi je najveći neprijatelj. Veći deo života provodi u usamljenosti.VLADAR DRUGE KUĆE - NOVČANE PRILIKE, TALENAT

Prirodni VLADAR Druge je Venera, ta kuća govori o onome svemu što mi pripada. A vlasništvo se poistovećuje sa Bikom. Druga je Kuća je ona koja Sledi i predstavlja materijalne aspekte, imovinsko stanje. Daje odgovor na pitanje kako možete zaraditi novac, i talente, i kroz šta čovek ima osećaj sopstvene vrednosti?


VLADAR DRUGE U PRVOJ KUĆI osećaj vrednosti se formira kroz lično iskustvo, a ne kroz vaspitanje. Tojest, čovek je sam sebi uzor na tom planu. Ukoliko već u ranoj dobi ne utvrdi svoje vrednosti, drugi će joj nametati svoje (poznata vam je ova izreka).

VLADAR DRUGE U DRUGOJ KUĆI ima prirodni talenat za novac i koji stiče sopstvenim snagama. Zna šta treba da uradi kada je novac u pitanju. Ali materijalna dobra ne mogu rešiti probleme na koje nailazi u životu jer se previše identifikuje sa njima.

VLADAR DRUGE U TREĆOJ KUĆI ima prirodni talenat da piše, da komunicira i na taj način najlakše može zaraditi novac. Voli da putuje i može novac zaraditi s rođacima. Ima unutrašnju potrebu da svoje vrednosti saopšti na neki način, bilo usmeno, bilo pismeno.

VLADAR DRUGE U ČETVRTOJ KUĆI ukazuje na sposobnost da zaradi radeći u svojoj KUĆI, ili nekretnine ili unutrašnja dekoracija. Ti talenti su nadsledni ili formirani u mladosti. Identifikuje se sa potrebom da ima svoj dom.

VLADAR DRUGE U PETOJ KUĆI donosi talenat da zaradi kroz svoj stvaralački rad – kroz nešto što mnogo voli. Dalje, umetnost, hobi, sport, špekulacije ili će otkriti te vrednosti u svom detetu, pa će ga forsirati. Mada i ljubav i avantura mogu biti način sticanja.

VLADAR DRUGE U ŠESTOJ KUĆI ukazuje na talenat da zaradi kroz pružanje nekih usluga, ili kroz zdravlje u najširem smislu. To će biti kroz neki posao koji mu neće biti konačni izbor karijere.

VLADAR DRUGE U SEDMOJ KUĆI ukazuje na sposobnost da zaradi u javnosti, nadmetanjem ili nametanjem. Svoje unutrašnje vrednosti mora da ispolji kroz suočavanje, pa može zavisiti od partnerstva, rivalstva, publike, javnog ispoljavanja, bračnog druga. A možda, konkretno, kroz Pravo, ugovore, pisma, trgovinu, pa i sport.

VLADAR DRUGE U OSMOJ KUĆI ukazuje da iskazivanje unutrašnjih vrednosti zavisi od spoljnih faktora. Otuda talenat za: bankarstvo i manipulacija tuđim novcem; posrednistvo, osiguranje, politika i sve oblasti gde se prodaje imovina drugih, pa i seks. Ukoliko ne izabere ništa od toga, razlog može biti neko nasledstvo. U svakom slučaju ta zavisnost od drugih neka je navede da dobro razmisli o korenima njenog prepuštanja da drugi brinu o njoj.

VLADAR DRUGE U DEVETOJ KUĆI ukazuje da može zarađivati u izdavaštvu, spoljnoj trgovini, predavanjem, u biblioteci ili šireci religiozna uverenja, filozofiju, ideje. Dobro bi bilo da poseduje visoko obrazovanje. Odlazak u inostranstvo je blagotvorno i može uneti promene u njen sistem vrednosti.

VLADAR DRUGE U DESETOJ KUĆI ukazuje da ukoliko je uspešna u karijeri da će i dobro zarađivati. Taj uspeh na materijalnom planu zavisiće od njenog odnosa sa autoritetima. Moguć je visoki status, rad u državnoj službi. Zato osoba ima istaknutu potrebu da bude uspešna.

VLADAR DRUGE U JEDANAESTOJ KUĆI ukazuje da ispoljavanje svojih talenata zavisi od pozicije koju zauzima u društvu. Kada osobi budu bile jasne sopstvene želje, uz pomoć prijatelja ili nekog društva moći će da iskaže sve svoje talente i ostvari ciljeve (posedovanje materijalnih vrednosti).

VLADAR DRUGE U DVANAESTOJ KUĆI ukazuje da je zarada jako otežana jer postoje nepremostive prepreke. Da bi iskoristila svoje talente i zaradila materijalne vrednosti, osoba će najbolje da se realizuje iza scene ili u osami, kroz zatvorene ustanove, bolnice, ili pisanjem. Ili radeći za drugog, u ime drugog ili za tuđ račun. Najbolji način da se otplati ovaj težak dug je da pomaže drugima i da ne zadovoljava samo sebe.


« Last Edit: August 15, 2010, 01:14:32 PM by taja6 »

Offline taja6

 • Splet. Simbol
 • ********
 • Posts: 5559
 • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: VLADARJI HIŠ PO HIŠAH
« Reply #1 on: August 15, 2010, 01:10:32 PM »
VLADAR TREĆE KUĆE - SVAKODNEVNE AKTIVNOSTI

Prirodni VLADARi treće kuće su Merkur i Blizanci. Ona se smatra kućom komunikacija, oblast u kojoj imamo potrebu da izrazimo svoje ideje i misli, usmeno ili pismeno. Ona je "ovde", tj. neposredna okolina. Kuća koja govori o rodbinskim vezama, posebno braću i sestre opisuje, i u kakvim smo odnosu sa njima, kao i prema drugima iz najbliže okoline. Takodje govori o kratkim putovanjima. Ona je padajuća kuća i ukazuje na prilagodjavanje našeg uma na učenje i nove ideje, u praksi to je osnovno obrazovanje.


VLADAR TREĆE U PRVOJ KUĆI je komunikativna osoba, koja uvek ima šta da kaže i koja mora izraziti svoje mišljenje, stavove i ideje, a ponajviše voli da priča o sebi.

VLADAR TREĆE U DRUGOJ KUĆI ukazuje da joj je "dežurna tema" da priča o novcu i materijalnim vrednostima, da će njegove aktivnosti i odnos prema vrednostima biti važan. Moguć je veoma prijatan glas.

VLADAR TREĆE U TREĆOJ KUĆI ukazuje na lakoću baratanja rečima i potrebu da izrazi mišljenje, govorom ili pisanjem. Svoje svakodnevne aktivnosti usmerava na govor. Eto klasičnog pisca ili pripovedača. U životu će biti naznačena pitanja saobraćaja. Površni odnosi sa rođacima, česta promena mesta stanovanja i škole.

VLADAR TREĆE U ČETVRTOJ KUĆI ukazuje da svoje svakodnevne aktivnosti usmerava na odnose u porodicu. Naznačeni su dobri odnosi sa rođacima. A moguća su i pitanja nekretnina.

VLADAR TREĆE U PETOJ KUĆI ukazuje na lakoću da se izrazi na umetnički način. Lepo priča, ali pomalo preteruje, jer to ona ima i potrebu da privuče pažnju na sebe. Ima sklonost ka podučavanju dece.

VLADAR TREĆE U ŠESTOJ KUĆI priča ili piše o svom poslu, dijeti, navikama. Najbolje bi bilo da posao obuhvata neku vrstu komunikacija, saobraćaj, posao sa rođacima, ali nešto u pokretu i bliže. Generalno, velika posvećenost radu.

VLADAR TREĆE U SEDMOJ KUĆI je vrlo ubedljiv govornik, ali i osoba na čije mišljenje utiču drugi. Zato je naglašeno komuniciranje sa javnošću, razgovori o braku, ortakluku, trgovini, dopisivanja, ugovori.

VLADAR TREĆE U OSMOJ KUĆI vrlo radoznala osoba za teme vezane za život i smrt, zagonetke, okultno, seks, novac drugih, finansije. Ne voli prazne priče.

VLADAR TREĆE U DEVETOJ KUĆI ne vezuje se za jedno mesto, intelekt koji ne poznaje granice i spremna da prihvati nove ideje i realizuje ih. Interes za inostrane kulture, putovanja, fantastiku, filozofiju, religiju, pravo, strane jezike. Sve prethodno može uticati na obrazovanje. Ispoljavanje i veze sa nekim na daljinu.

VLADAR TREĆE U DESETOJ KUĆI ima veliku potrebu da je neko sluša, da kaže ono što misli, da to čini sa pozornice, da bude u centru pažnje. Najveći uspeh joj stoji kroz ono što kaže, a ne što čini.

VLADAR TREĆE U JEDANAESTOJ KUĆI daje sposobnost komunikacije, pa neka to iskoristi za dobrobit čovečanstva jer najbolje komunicira kao član ekipe. Uticaj prijatelja u vezi onog što piše ili priča. Intelekt usmeren na postizanje cilja.

VLADAR TREĆE U DVANAESTOJ KUĆI, javno komuniciranje je onemogućeno ili je siva eminencija. Ono što govori ili piše prisvajaju drugi. Rešenje: neka bude komičar jer je u stanju ste da vidi život sa njegove svetle strane, ili: gluma, režija, psihologija.VLADAR ČETVRTE KUĆE - PRIVATNI ŽIVOT, MESTO STANOVANJA

Četvrta kuća predstavlja sam početak, poreklo, nasledne osobine i psihološku osnovu, poslednje godine života. Završetak govori o tome kakve je prirode promena. U praksi pokazuje privatan život, dom kakav ćete stvoriti sebi, vaše i poreklo vaših roditelja, domaći odgoj. Nekretnine.


VLADAR ČETVRTE U PRVOJ KUĆI daje veliki uticaj roditelja na odgoj koji će ostaviti traga na ponašanje. Šta god da radi u životu, porodica će imati važnu ulogu. Ovaj položaj naznačava pitanja sigurnosti u sebe.

VLADAR ČETVRTE U DRUGOJ KUĆI daje uticaj roditelja na materijalne prilike i nekretnine, kao i na lične vrednosti. Obazrivo sa novcem, jer su naglašena pitanja porekla novca. Položaj koji ukazuje da sigurnost pruža posedovanje novca.

VLADAR ČETVRTE U TREĆOJ KUĆI donosi uticaj roditelja, porekla i porodične situacije na intelektualne vrednosti. Ili uticaj rođaka u detinjstvu ili na stambene prilike. Naznačava i pitanja da se iskaže. Sigurnost mu pruža znanje koje poseduje ili okruženje koje će mu se nametnuti.

VLADAR ČETVRTE U ČETVRTOJ KUĆI verovatno se neće nikada seliti. Dom i porodični odnosi, će imati vrlo važno mesto u životu i tu "puni baterije". Tu i treba da pusti korene i da čuva ono što ima. Tu se oseća sigurnim.

VLADAR ČETVRTE U PETOJ KUĆI daje privatni život ispunjen ljubavlju, romantikom, jer zna da pokaže osećanja. Deca, sport ili hobi će imati vrlo važno mesto u životu. Mada može da ukaže i na vezivanje za špekulacije ili kocku i da bude jako vezan za poroke i avanture.

VLADAR ČETVRTE U ŠESTOJ KUĆI baš se i ne satire na poslu - kao da je kod kuće. Vaspitan je da treba pomagati drugima, pa teško naplaćuje uslugu. Naglašena su pitanja usluge i posluge ili zdravlja, kao i pitanja sigurnosti oslanjanja na druge. Ipak neka mu posao pruži neophodnu sigurnost.

VLADAR ČETVRTE U SEDMOJ KUĆI donosi uticaj bračnog partnera za osećaj sigurnosti i dom. Treba sprečiti uticaj ortaka i javnosti na porodicne prilike - da bi živeo svoj život. Ako se ne pozabavi n apravi način oko obezbeđenja doma, lako može da stanuje kod drugih.

VLADAR ČETVRTE U OSMOJ KUĆI će se suočiti sa ozbiljnim problemima oko svoje sigurnosti. Da bi izbegla neugodne situacije oko porodice i obezbedila pristojne porodične odnose, moraće da promeni stav. Smrt ili neka ružna stvar može da ostavi traga u mladosti. Sigurnost može da joj pruzi novac koji može dobiti od drugih.


VLADAR ČETVRTE U DEVETOJ KUĆI može lako da napusti rodni kraj i nastani se negde daleko. Roditelji mogu dati solidno vaspitanje, religijsko ili filozofsko, a možda su oni stranog porekla. Sigurnost mu može pružiti religija ili visoko znanje.

VLADAR ČETVRTE U DESETOJ KUĆI ima osećaj sigurnosti vezan za uspeh u karijeri ili za autoritete, pa ih ne treba izazivati. Veliki je uticaj roditelja ili vaspitanja na uspešnost u životu.

VLADAR ČETVRTE U JEDANAESTOJ KUĆI donosi uticaj prijatelja na porodične prilike, jer možda im previše dopusta da se komotno osećaju i utiču na njega. Postoji svest o životnim ciljevima jer njihova realizacija zavisi od drugih ljudi. Položaj usvajanja dece.

VLADAR ČETVRTE U DVANAESTOJ KUĆI daje potrebu za skrovitim mestom gde može da se skloni i da napuni baterije. U kuci ne voli da joj iko smeta. Položaj koji ogovri i o duševnom beskućniku, nesvaspitanju, tajnama koje čuva od ranog detinjstva ili neka porodična sramota ili krije svoje poreklo.
« Last Edit: August 15, 2010, 01:15:02 PM by taja6 »

Offline taja6

 • Splet. Simbol
 • ********
 • Posts: 5559
 • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: VLADARJI HIŠ PO HIŠAH
« Reply #2 on: August 15, 2010, 01:11:06 PM »
VLADAR PETE KUĆE - NAJVEĆA ZADOVOLJSTVA, LJUBAV I DECA

Ova kuća upravlja tvojim razvojem ili omogućava da doživis neka zadovoljstva i radosti koje ovaj svet čuva za tebe. U ovoj kuci želiš da zablistaš zbog analogije sa Lavom odnosno Suncem. Ova kuća nosi vatrenu energiju, oduševljenje i snagu motivacije. Pošto greje i druge, ovo je Kuća ljubavi koju pružaš drugima. To nije ni naklonost Venere, ni seksualni nagon Marsa, već ljubav iz srca, što je princip Lava. Ona se odnosi i na umetnički talenat, decu koju vaspitavate. Kuća ljubavi, romantike, zadovoljstva, javnih zabava i avanturica.


VLADAR PETE U PRVOJ KUĆI u klasičnom smislu kaže: ljubav prema sebi, ali nije tako jer ukazuje da osoba želi da zablista, da pokaže svoje kvalitete – pa i da pokaže ljubav i naklonost. Ima dobre odnose sa decom, ali da pazi da ne preteruje u tome.

VLADAR PETE U DRUGOJ KUĆI ukazuje na ljubav prema novcu, talenat da izrazi ljubav, naklonost ili romantična osećanja ili da zaradi umetničkim ispoljavanjem, špekulacijama, glumom, komponovanjem, na sceni, ili proizvodi u vezi dece.

VLADAR PETE U TREĆOJ KUĆI ukazuje da voli da se kreativno ispolji. Voli da putuje, avanturista, uživa u brzim kolima, da podučava decu. Ljubav prema deci

VLADAR PETE U ČETVRTOJ KUĆI ukazuje na jubav prema domu i porodici , možda i radi u kuci, stvara, piše ili komponuje, i voli da ulaže u nekretnine.

VLADAR PETE U PETOJ KUĆI može biti stvaralački genije, posebno u umetnosti, komponovanju, muzici, i teško da će se ograničiti samo na jednu oblast. Potrebne su mu pohvale. Voli da je u centru, pa je često i na pozornici. Spreman je na svaku avanturu i kocku. I za ljubav, naravno.

VLADAR PETE U ŠESTOJ KUĆI bi trebalo mnogo da voli da radi. Najbolje bi bilo da je to posao u vezi sa decom, umetnik ili sportista. Najgori izbor je kockarnica. Ali to ne bi trebalo da mu bude posao.

VLADAR PETE U SEDMOJ KUĆI voli da se ispoljava u javnosti i da se nadmeće. Puno očekuje od javnosti i partnera, pa sve to može da pokaže sklonost svadjama u braku. Traži romantičnog i zabavnog partnera.

VLADAR PETE U OSMOJ KUĆI voli da ulazi u opasne radnje, pa otuda velika mogućnost finansijskih kriza. Prisutne su i seksualni marifetluci. Nju vodi unutrašnje čulo za sticanje i špekulacije. Vrlo smelo u pristupa životu i smrti.

VLADAR PETE U DEVETOJ KUĆI voli život. Voli putovanja u daleke krajeve radi zadovoljstva. Ima talenat za književnost, filozofiju ili religiju, pravo, možda i sport. Odličan je učitelj.

VLADAR PETE U DESETOJ KUĆI ono što voli to i treba da bude izbor karijere. Samo tako uspeće da dobije priznanje za svoj kreativni ili umetnički rad. Njega najlakše autoriteti zapaze. Ali, samo velikom borbom se postiže uspeh i priznanje. Sportista, kockar, umetnik.

VLADAR PETE U JEDANAESTOJ KUĆI voli razmenu energije. Voli prijatelje. Politika, domaćinstvo, društvene aktivnosti su polja interesovanja. Voli zabave i prijeme.

VLADAR PETE U DVANAESTOJ KUĆI zadovoljstvo nalazi u usamljenosti ili je uskraćen od ljubavi. Mogućnost zatvorske kazne zbog kocke. Uskraćivanje dece. Nezainteresovanost za sport.VLADAR ŠESTE KUĆE - POSAO, ZDRAVLJE

Šesta je jedna od kuća koja označava vrednosti, slična Devici i Merkuru, pa se tradicionalno vezuje za posao, zdravlje i pružanje usluga. Predstavlja moj stav prema zaposlenju i dali ću ga obavljati sa oduševljenjem ili će predstavljati kuluk. Kroz nju dobijam odgovore: hoće li mi posao omogućiti lepu karijeru i da li ću moći da zaradim? Trba da znate da ako horoskop ne ukaže da mogu da se kreativno izrazim, mogu uslediti zdravstveni problemi. Ova kuća pokazuje navike, zaposlenje i poslugu, hranu, dijetu i kućne ljubimce.


VLADAR ŠESTE U PRVOJ KUĆI ukazuje da posao koji radi da mu pruža zadovoljstvo, jer je pravi način na koji se ostvaruje kao ličnost. Ali sve zavisi od njegovog raspoloženja i volje. Ako se ne iskaže na poslu, može se odraziti na bolesti prihičke prirode. Problemi zdravlja ne bi trebalo da budu hronični. U harmoničnom izražaju, evo javnog radnika i nekoga koji voli da pomaže.

VLADAR ŠESTE U DRUGOJ KUĆI svoje vrednosti i talente će ispoljiti samo ukoliko radi ili pruža usluge. On mora da radi da bi zaradio. Moguć posao vezan matrijalne vrednosti, dijete, u zdravstvu ,itd. Zdravlje može biti povezano sa hedonizmom.

VLADAR ŠESTE U TREĆOJ KUĆI ukazuje na posao koji je vezan za medije, školu ili neko područje komunikacija ili saobraćaj, jer protežira kraća putovanja. A može i ukaže na pogodnost saradnje sa rođacima. Zdravlje može biti povezano s ekstremitetima i živcima.

VLADAR ŠESTE U ČETVRTOJ KUĆI ukazuje da je najbolje da posao radi u svojoj kuci. Ovaj čovek je ili velika vrednica ili lenština, zavisno od vrste aspekta vladara. U kuci može pisati, voditi knjigovodstvo, prodaju nekretnina. Ima kućne ljubimce. Dosta mirna osoba, pa ne bi trebalo očekivati značajnija oboljenja.

VLADAR ŠESTE U PETOJ KUĆI ukazuje da posao predstavlja zadovoljstvo jer mu omogućava da se kreativno izrazi. Neka stvara. bolje nego da protrači vreme na hobi. Moguće su sportske povrede.

VLADAR ŠESTE U ŠESTOJ KUĆI ukazuje na naglašene radne navike, da izgara na poslu. Ali mu je potrebno nešto da ga pokrene. U zavisnosti od okolnosti, može se desiti da se bavi privremenim poslovima zbog nepouzdanosti, a tada nastupaju zdravstveni problemi. Ima izražen smisao za ishranu. Prisutna je nervoza i alergije na različite lekove.

VLADAR ŠESTE U SEDMOJ KUĆI je javni radnik koji voli da radi posao koji privlači pažnju publike ili posao sa nekim: pravni posao, sklapanje ugovora, sporazuma, advokat za razvode. A moguće je i preplitanje posla i zdravlja. U zavisnosti od planete, moguće je i više brakova.

VLADAR ŠESTE U OSMOJ KUĆI ukazuje na opasnosti na poslu i neke prepreke ili bol koje će morati da prođe i prevaziđe. Nešto će mozda menjati u vezi posla ili zdravlja, a moguće je da u pitanju bude i neko istraživanje ili posao u banci. Zdravstveni problemi su mogući u vezi reproduktivnih organa. U neharmoničnim aspektima, seks u službi posla, manipulacija tudjim novcem.

VLADAR ŠESTE U DEVETOJ KUĆI je svetski putnik. Posao u inostranstvu, u vezi filozofije, književnosti, prava ili religije. To je neko ko idealizuje posao.

VLADAR ŠESTE U DESETOJ KUĆI obavlja posao kojim ujedno gradi karijeru, čemu i treba da teži. Ambiciozan radnik koji voli da obavlja dobro organizovane poslovi. Izdržava velike fizičke napore. Ima potencijal za obavljanje uloge vodje. Neka se pazi iscrpljivanja i prevelikog zapinjanja, obzirom da nije dobro raditi visokim intenzitetom u dužem periodu, zbog zdravlja. U neharmoničnim aspektima ta karijera može da mu uništi zdravlje.

VLADAR ŠESTE U JEDANAESTOJ KUĆI treba da obavlja posao vezan za širu zajednicu, znači, nikako samostalan, već da time postiže zajednički cilj – da radi za nekoga. Posao neće sam naći, već je bolje da posreduju prijatelji. Poznata je po grupnim aktivnostima.

VLADAR ŠESTE U DVANAESTOJ KUĆI ukazuje na probleme oko obavljanja poslova, i zdravlja. Moguće je da ovaj čovek bude besposličar, ili rad u osami što je najbolja varijanta. Ali najbolje je iza scene, npr. kao umetnik. Verovatno ima skrivene i njoj nepoznate moći koje može iskoristiti u poslu sa kojim se bavi. Npr. istraživanja, posao bolničara, savetodavna delatnost.
« Last Edit: August 15, 2010, 01:15:31 PM by taja6 »

Offline taja6

 • Splet. Simbol
 • ********
 • Posts: 5559
 • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: VLADARJI HIŠ PO HIŠAH
« Reply #3 on: August 15, 2010, 01:11:41 PM »
VLADARI SEDME KUĆE - SVI KOJE SUSREĆEMO U JAVNOSTI, BRAK

Ovo je prva kuća koja nije naša. Sedma je ugaona i odnosi se na nas dvoje - licem u lice. Prirodni VLADAR je Venera, Znak Vaga. To je kuća odnosa sa drugima, koja opisuje naš stav prema bračnim ili poslovnim partnerima, kao i prema onima koje ste odabrali da vas zastupaju. Pošto je VLADAR u ugaonoj KUĆI, njegovo delovanje je otvoreno, jasno i javno. Ova kuća se tradicionalno smatra kućom naših otvorenim neprijatelja, kućom javnosti. To je kuća neprijatelja jer stoji u opoziciji sa našim Ascedentom koji predstvalja otelotvorenje naše ličnosti. Zbog toga ona govori šta to mi tražimo u drugima, osobine koje su nam potrebne da bismo dopunili jake strane i slabosti svoje ličnosti? Kakve neprijatelje privlačimo?


VLADAR SEDME U PRVOJ KUĆI ukazuje da mu je potreban partner (brak) da bi se osetio kompletnom ličnošću. ukoliko su aspekti vladara harmonični imaće odobravanje publike, dobar brak i neće imati neprijatelje ili će lako s njima izlaziti na kraj. Time sledi uspeh u javnosti kao nastavnik, šou-biznis, prodaja, politika.

VLADAR SEDME U DRUGOJ KUĆI u partnerstva ili brak ulazi zbog materijalnih vrednosti koje poseduju partneri, kada su neharmonični aspekti. A u harmoničnim, u javnosti prikazuje svoje vrednosti ili talente pa zaradjuje sučeljavanjem, pred publikom: sport, npr.

VLADAR SEDME U TREĆOJ KUĆI ukazuje na važnost partnera iz detinjstva. A partnerstvo ili brak će biti uspešno samo ukoliko postoji međusobno razumevanje. Takođe, ovo je položaj intelektualnog suočavanja u javnosti, tj. potrebe ili neophodnosti da javno iskaže svoje intelektualne vrednosti. Ovde u životu nema samosažaljenja niti povlačenja. Inače sledi anonimnost.

VLADAR SEDME U ČETVRTOJ KUĆI stupa u brak kasno ili uopšte ne. Nalazi zadovoljstvo u roditeljskom domu. Traži od partnera da zameni nekog od roditelja. A partner je obično u senci i koji obezbedjuje sigurnost.

VLADAR SEDME U PETOJ KUĆI venčava se iz ljubavi, ali treba da bude oprezan jer brak može biti avantura koji može doneti probleme. Položaj popularnost kod publike ili u javnosti. Protivnici ga vole i zajedno nastupaju u javnosti.

VLADAR SEDME U ŠESTOJ KUĆI upoznaje životnog saputnika ili partnere kroz ili na poslu. Uživa da radi zajedno sa jednim ili vise ljudi ili da radi kao psiholog ili pravnik, da na taj način pomaže ljudima. Privlače ga osobe sa zdravstvanim problemima ili neko kome je potrebna pomoć. Krajnost može biti i velika nedruželjubivost.

VLADAR SEDME U SEDMOJ KUĆI na poslu ili u braku daje sve od sebe. Ulazi samo u ona partnerstva koja imaju smisla. Druga krajnost je da leti od partnera do partnera, zadovoljavajući se više brojem nego kvalitetom.

VLADAR SEDME U OSMOJ KUĆI ukazuje na velike opasnosti u javnosti. Od bračnog partnera očekuje podršku i finansijsku pomoć (a da li će je dobiti zavisi od aspekata). U braku će biti naglašeni jaki seksualni odnosi, ali jako malo zajedničkkog u drugim stvarima. Brak jednog trenutka u velikoj krizi. Ovo j epoložaj jake seksualne privlačnosti javnim ličnostima, pa i posao u vezi seksa ili političar.

VLADAR SEDME U DEVETOJ KUĆI traži partnera koji se u potpunosti razlikuje od njega, a takvi su mu i neprijatelji - drugačijeg društvenog, etničkog, religioznog porekla. Bračni partner lako može biti stranac ili će ga upoznati u inostranstvu. Položaj koji ukazuje na potrebu da u javnosti propagira svoju filozofiju, a posao može da bude vezan za putovanja (sa partnerom).

VLADAR SEDME U DESETOJ KUĆI donosi veliki uspeh u javnosti, i svuda gde mogu da ga vide ili čuju. Velika pomoć partnera u karijeri. Druga krajnost: sve će učiniti da dokaže uspeh i bez njegove pomoći. Ipak uspešan brak ili teži da nađe uspešnu ili poznatu ličnost.

VLADAR SEDME U JEDANAESTOJ KUĆI ima prijateljski odnos u partnerstvima. Za brak može privući nekog ko ima decu o kojoj će se brinuti. U javnosti neka ne nastupa samostalno, već, najbolje sa prijateljem. A u neharmoničnim aspektima, moguće je da osoba bude usamljenik jer nema potrebu za klasičnim brakom, zbog potrebe nezavisnosti.

VLADAR SEDME U DVANAESTOJ KUĆI ukazuje na povučenost, i uskračivanje od braka. Uskraćeno je i javno ispoljavanje, jer ima potrebu da bude sama i da se iskazuje u tajnosti. Često bude siva eminencija partneru ili poverljiva osoba od koje saputnik zavisi. Moguća je i tajna veza.


VLADARI OSME KUĆE - KRAJ NEČEGA BITNOG

Ključne reči za osmu kuću su seks, smrt, preobražaj ličnosti. Kraj i preobražaj nečega. To je i kuća podrške tvog partnera ili od drugih ljudi. Ona se tiče nasledstva, poreza, starateljstva, osiguranja, okultnih stvari, sna ozbiljnog istraživanja. Ona je kuća koja sledi, ona je kuća završetaka. Prirodni vlarar je Pluton, a suvladar je Mars. U osmoj kuci je pored neminovne promene i frka i preterivanje. I sve ono s čim ćete morati da prekinete, a što će vam naneti najnesnosniji bol.


VLADAR OSME U PRVOJ KUĆI je harizmatična ili seksi ličnost, neobičnih moći koja će morati da se suretne sa sobom i sa svim onim što čini. Inače, otvoreno ispoljava ono što oseća, što je najviše muči i tišti. Ne plaši se smrti, i druge davi s tim. Drugi ljudi će ga odvesti u situaciju da se preispita. U neharmoničnim aspektima neka se previše ne nameće ili eksponira jer će stradati.

VLADAR OSME U DRUGOJ KUĆI drugi ljudi će je uvek podržavati i rečima i finansijski, ako potraži pomoć. Može se obogatiti preko partnera ili putem nasledja, a takodje može da ga posliži sreća u naplati dugova. lako se može dobro zbrinuti putem alimentacije. Ovde su prisutna seksualna preterivanja kao merila vrednosti, koja, ipak, mogu da ga koštaju mnogo novaca, pa bi bilo dobro da razmisli o svom sistemu vrednosti i prioritetima pre nego što mu ugled bude narušen družeći se čak sa osobama koje mu nisu dostojne. U neharmoničnim aspektima, smrt zbog para ili zbog nečeg što mu puno znači.

VLADAR OSME U TREĆOJ KUĆI oseća potrebu da izrazi nešto, ali neka pazi šta govori, jer ga može koštati glave. On nikada neće ništa direktno prikazivati, ali će možda pisati, crtati, pevati, npr pričati o životu posle smrti, o mračnim ili seksi temama. Moguće da mu je pomalo promukao glas, koji zvuči kao seksualni poziv. Kraj mu nije u kuci, a u lošim aspektima, smrt na putu.

VLADAR OSME U ČETVRTOJ KUĆI ukazuje da će jedan od roditelja odigrati veliku ulogu u formiranju njegovog stava prema seksu. Ukoliko se radi o muškarcu, možda je preterano idealizovao taj čin, pa očekuje od partnerke suviše. Ovu poziciju imaju jake žene, koje smatraju da im nije potreban muškarac da bi se dokazale, pa mogu u nekoj oblasti biti prve, tj. posao vezan isključivo za muškarce. Muškarci mogu biti uspešni u nekretninama, tj. kada se bave imovinom drugih ljudi. Predvidivo je da će umreti u svojoj kuci.

VLADAR OSME U PETOJ KUĆI je odličan primer ljudi koji nude seks na romantičan i zanosan način. Mnoge filmske lepotice imaju ovaj položaj. Deca mogu da odigraju važnu ulogu u načinu kako se čovek menja i preobražava, više od roditelja, partnera ili karijere. Kao da shvati suštinu života kada mu se ona rode, tada mu se ceo pogled na svet menja. U neharmoničnim aspektima, smrt zbog onog što najviše voli.

VLADAR OSME U ŠESTOJ KUĆI ukazuje na pružanje vrste pomoći na poslu, ali i finansije. Otuda mogućnost da se bavite nekim oblikom istraživanja i naporno raditi na tom polju, ali to ne mora da bude vaš osnovni posao već nešto što radite kao uslugu da bi ste nekom drugom pomogli. Moguće je da radite sa svojim partnerom na istom poslu, ili se bavite nekim njegovim drugim aspektom, tako da to nije odnos koji bi se ticao samo vas dvoje. Položaj koji jos govori da će vam se poremetiti probava, ili ćete imati problema sa zdravljem. U neharmoničnim aspektima, smrt posle teške bolesti.

VLADAR OSME U SEDMOJ KUĆI očekuje pomoć od partnera. Mogućnosti sazrevanja i sposobnosti za transformaciju su zavisne od kvaliteta odnosa sa partnerom. U poslu može postati finansijski rukovodilac, dok partner brine o drugim aspektima života. U neharmoničnim aspektima, smrt na javnom mestu.

VLADAR OSME U OSMOJ KUĆI ukazuje na velika suočavanja u životu kao jedinom načinu da sazre kao ličnost. Koliko to život priređuje, toliko osoba sama tera po svome i ide u ekstrene. Na primer, prezentira seks, simbolizujući ga. Često to stvara svoju suprotnost kasnije u životu, pa joj se desi da se stalno prilagodjava seksualnim potrebama partera, i na kraju se desi da sasvim lepo funkcioniše i bez "tih stvari". Neka pazi kako popunjava formulare. U neharmoničnim aspektima, smrt u kriznim situacijama.

VLADAR OSME U DEVETOJ KUĆI poseduje vrstu optimizma i idealizma u stavovima. U traganju za sitinom, niz životnih sklonosti biće obojene religijom i obrnuto. Intelektualne sposobnosti mogu odigrati važnu ulogu u transformaciji. Problemi s kojim aće se suočavati neće biti uobičajeni već će zahtevati duboko poniranje u suštinu problema s kojima se suočava. Uvek mora da obezbedi dobre temelje za uspeh. Nesposobnost i površnost će je sprečavati da iskoristi svoje sposobnosti u rukovanju imovinom drugih ljudi. Dakle sve zavisi od ličnog stava: biće podređen a ne rukovodilac, šalterski radnik umesto bankar. Ako bude bilo potrebno, neka kasnije u životu nastavi školovanje. U neharmoničnim aspektima, smrt vezana za glavu.

VLADAR OSME U DESETOJ KUĆI je klasičan položaj uspešnog političara koji dobija podršku drugih da bi ostvario svoje ciljeve u karijeri. Ovaj položaj imaju mnoge druge javne ličnosti, pa i glumci. Ponekad njegov seksualni život postaje javna stvar, a u nekom slučajevima može doći do skandala. Ova pozicija govori o smrti na javnom mestu. Može odabrati profesiju vezanu za smrt, hirurgiju, prostituciju, seksi-šop i sl.

VLADAR OSME U JEDANAESTOJ KUĆI može očekivati od prijatelja da mu dosta pomognu u životu. Ali takodje zna da iskoristi ili zloupotrebi situaciju u svoju korist. Koristi i okultne radnje da bi postigao neki cilj. Što se tiče posla, bavite se možda istraživanjem koje nema veze sa ovim sada i ne ispunjava ga baš. Sex vezuje za ljubav. U neharmoničnim aspektima, smrt na dosta mizeran način.

VLADAR OSME U DVANAESTOJ KUĆI najveći deo vremena na raspolaganuju mu je imovina drugih ljudi, pa sa tim mora biti oprezan jer može doći u iskušenje da tu pogodnost zloupotrebi. Neki put toga nije svestan, a kada shvati (ako shvati) neka tu činjenicu i podatke drži u tajnosti. Osećanja su veoma duboka pa je podložan je velikim testovima. To što shvati i bude razumeo neka ne priča drugima – to je njegovo. Teško mu je kada mora da pokazuje svoju pravu prirodu u seksu. Kao da ga je strah da će postati suviše ranjiv ukoliko se ikada otvori. Dakle, problem ispoljavanja emocija. Ali pod izvesnim okolnostima se dešava suprotno - kada ima veliki broj ljubavnih doživljaja, ali ih je većina tajnog karaktera. Previše pažnje ipak pridaje seksu, a svi ti problemi koje on donosi mogu imati poguban uticaj na veze. Kada bude raskrstio sa onim što ga opterećuje, život će mu biti lakši. Smrt može da nastupiti u bolnici. Prisutan je strah od smrti, a da čovek ne zna zašto.
« Last Edit: August 15, 2010, 01:17:01 PM by taja6 »

Offline taja6

 • Splet. Simbol
 • ********
 • Posts: 5559
 • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: VLADARJI HIŠ PO HIŠAH
« Reply #4 on: August 15, 2010, 01:12:22 PM »
VLADAR DEVETE KUĆE - VISOKO ZNANJE, FILOZOFIJA, KNJIZEVNOST

Ovo je kuća života, kuća topline, vatre Strelca, a njen prirodni vladar je optimistički i otvoren Jupiter. Ovo je kuća viših intelektualnih sfera i višeg filozofskog i idealističkog pristupa životu. Ona direktno opisuje čovekov stav prema životu i ljudima, a praktično često zavisi od kontakta sa drugim ljudima. Zato koraci koje čini u životu biće onoliko dugi koliko ga drugi podrže. Način težnje ka višim ciljevima direktno će biti obojeni vrstom planete: ako je svetlo, težiće na fin i konstruktivan način, a transsaturnovske planete doprinose da bude buntovnik s razlogom ili bez razloga. Ako vladar ima jake aspekte sa Jupiterom, religija će imati važnu ulogu i usmeravaće ga kako da se vlada. Ciljevi Devete su veliki, pa su tu prikazana duga putovanja i poslovni aranžmani u inostranstvu. Ovo je i kuća rodbine partnera, i kuća unučadi.


VLADAR DEVETE U PRVOJ KUĆI je tip osobe sa sopstvenom životnom filozofijom i ne okleva da ih drugima izloži. Možda će težiti dobrom obrazovanju, pa čak i podučavati druge, možda čak religiji. A može ga privući sport, pa čak biti prvi u tome. Može izabrati profesiju pravnika, ali i doći u sukob sa zakonom u neharmoničnim aspektima vladara.

VLADAR DEVETE U DRUGOJ KUĆI ima materijalistički pogled na život. Životna filozofija nije duboka, već praktična, svakodnevna. Život se svodi na uprošćavanje puta ka zaradi: kroz putovanja, spoljnom trgovinom, podučavanje ili religiju. Finansijske teorije i saveti.

VLADAR DEVETE U TREĆOJ KUĆI je klasičan položaj za pisca, propovednika ili učitelja, jer mu je lako da prenosi ono što zna, pa će čak i pisati knjige. Voli da putuje. U svakom slucaju, opsednut je nekom vrstom komunikacije u kombinaciji sa duhovnošću. Često ovaj položaj natera čoveka da postane misionar, zbog potrebe da nekome saopšti svoja ubedjenja, naročito ljudima u udaljenim krajevima.

VLADAR DEVETE U ČETVRTOJ KUĆI će najverovatnije period života živeti u inostranstvu, pošto ima izražen interes za strane kulture, za ljude i ono što se tamo dešava. Ima sklonosti da se dobro slaže sa ljudima koji imaju drugačije interese od njegovih. Neka pazi da ne uleti u probleme sa Zakonom oko stvaranja imetka. Malo je šansi da zbog toga dospe u zatvor. Filozofija ili religija kojom je zadojen u svom domu, verovatno će biti ono u šta će verovati ceo život. Ako ne, tada će propagirati stranu ideologiju u svom životu u kuci. Neka "pročeprka" po prošlosti i detinjstvu, možda nadje odgovore na mnoga pitanja.

VLADAR DEVETE U PETOJ KUĆI voli da uživa, pa praktikuje životnu filozofiju: "živi i pusti druge da žive", a ponekad se može ponašati po sistemu: "baš me briga". Ne haje mnogo što je neko rekao ili uradio. Taj specifičan pristup životu može biti dosta interesantan, pa neka je iskaže kroz podučavanje dece ili kreativne pokušaje u sportu. Na drugom nivou, može biti učitelj religije ili filozofije.

VLADAR DEVETE U ŠESTOJ KUĆI ima svakodnevnu i praktičnu filozofiju, njegovu religiju, koja je dovoljno jednostavna da bi s njom udobno živeo. Jednostavna i delotvorna, retko učena i duboka, a često prožeta smislom za humor. Može raditi kao predavač, nastavnik, ino-trgovina, uvoz-izvoz, špedicija. Posao može biti sa stranim zemljama ili dalekim predelima.


VLADAR DEVETE U SEDMOJ KUĆI mora da ima partnera koji deli njegove ideološke poglede i koji potiče iz iste sredine kao i on. Partner mu je potreban za suočavanje, kako bi izoštrio svoje stavove. Znači da je pogled na život pod uticajem ili ga odredjuju partner i čovekov odnos prema partneru. Ovo je cesto položaj ljudi koji imaju veze sa Zakonom, koji ga pišu, krše ili sprovode. U tom smislu, može ga privući i svestenički poziv. U neharmoničnim aspektima, može ga privući partner druge nacionalnosti ili veroispovesti.

VLADAR DEVETE U OSMOJ KUĆI ima filozofiju života koja se može povetiti sa metafizikom i okultizmom. Njegovu radoznalost bude dublje misterije života i ono posle njega. Izrazito je intuitivan i perceptivan. Ako sledi svoje unutrašnje osećanje i sluša glas "iznutra", nepogrešivo će uvek doneti pravu odluku i izabrati najbolji put.

VLADAR DEVETE U DEVETOJ KUĆI, na pozitivnom nivou, ovaj položaj može ukazati na učitelja, tj. onaj koji uspeva da natera da učenici razmišljaju kao on, kako bi kominicirali na istoj talasnoj dužini. Može biti i putnik istraživac, uvek u potrazi za novim svetovima. U neharmoničnim aspektima, sklonost kršenju zakona.

VLADAR DEVETE U DESETOJ KUĆI ima karijeru koja uključuje putovanje, pa i u strane zemlje. Izgleda da ima afiniteta za inostrane poslove. Čest položaj astronauta. Uspesna karijera je moguća, pa i da podučava druge u vezi polja u kojem je majstor. Kada se energija izražava na najtelesniji način, može postati super-zvezda u šou biznisu. Njegova filozofija može uticati na široj osnovi.

VLADAR DEVETE U JEDANAESTOJ KUĆI ima prijatelje koji dolaze iz iste sredine i imaju sličan odgoj i pogled na život kaoi on, ali i osobe koje se dijametralno razlikuju – svi oni koji ga stimulišu da proširi vidike. Sa pravilnom upotrebom energije može biti delegiran od strane vlasti za neki posao. Poznavanje prava može biti ulazna karta u politiku, diplomatiju. On voli da rasipa svoju energiju po zabavama, prijemima, priredbama i društvu prijatelja. Nikada se neće prihvatiti ijednog pravog posla.

VLADAR DEVETE U DVANAESTOJ KUĆI površno se odnosi prema životu. Ima pogled na svet koji se zasniva na sopstvenim, najdubljim osećanjima i snazi koju crpi iz sopstvenih ubedjenja. Oseća da mu nije potrebna pomoć sa strane da bi oblikovao svoja verovanja. To se može izraziti kroz pisanje ili intenzivnim istraživanjima u medicini. Ukoliko nije tako, u neharmoničnim aspektima, sumnjaće u samog sebe, u vezi sa sopstvenim verovanjima i normama, i može da provoditi vreme kod psihoanalitičara, baveći se sopstvenom emocionalnošću i duhovnošću, da bi otkrio ko je jer postoji jedna strana njegove prirode koja je sakrivena i rezervisana. Možda će putovati u daleke predele da bi proučavao filozofiju, okultistička ili metafizička verovanja. Uvek u potrazi za nečim jer želi da nauči sve što život pruža.VLADAR DESETE KUĆE - KARIERA, STATUS

Deseta je ugaona i kuća imovinskog stanja, koju predstavlja Jarac. Prirodno vlada Saturn, planeta ambicije. Tamo gde je Saturn smešten obično nedostaje samopuzdanje, a kad god se čovek oseća nedoraslim u nečemu, Saturn će pokušati da navede čoveka da to kompenzuje na drugi način - pa i u ovoj KUCI, ali time samo može da prevari samog sebe. To je kuća gde se čovek sa naročitim naporom trudi da se dokaže. Ona je oblast kulminacije, najviši cilj za koji se može boriti. Po tradiciji pokazuje profesiju, status, reputaciju i potrebe ega. Deseta je drugi roditelj koji ima veći autoritet koji odredjuje granice ponašanja u detinjstvu. Kasnije u životu ona ukazuje na svakog koji predstavlja autoritativni model. Deseta nije posao koji radi jer je to u domenu šeste kuće, već se odnosi na karijeru ili profesiju za koju je ostručen, i odnosi se na najviše što čovek može da postigne na poslovnom planu.


VLADAR DESETE U PRVOJ KUĆI ukazuje da bilo šta da postigne u životu, moraće to da uradi sopstvenim naporima. Može i ploviti zakačeni za tudji brod, ali na kraju da bi zadovoljio svoj ego, sve što mu je neophodno moraće da učini on sam. Aspekti govore koliko naporno mora da radi da bi do toga došao. Sa ovakvom pozicijom čovek obično voli da je u središtu javne pažnje, jer mu ne odgovara da radi iza scene. Zbog toga ovaj položaj imaju ljudi iz politike. Pošto je toliko ličnih napora uloženo u postizanje maksimuma, mora voditi računa da ne postane egocentričan i orijentisan samo na sebe. Uspeh može lako doći, ali mu to ne znači puno kao uspesi koje je postigao svojim trudom. Prema tome: koliko se bude zalagao, toliko će i postići u karijeri. Na tom putu imaće susrete sa autoritetima, a od aspekta zavisi da li će mu pomagati ili odmagati.

VLADAR DESETE U DRUGOJ KUĆI ukazuje da karijera treba da obuhvati neki oblik manipulacije sa novcem ili materijalnim vrednostima. Postoje šanse da će zaraditi novac kroz karijeru, a koliko će zaraditi i koliko mu to znači, zavisiće od njega samog. Lične sklonosti i vrednosti igraju važnu ulogu kod profesije koju bude odabirao. U svakom slučaju, naginjaće karijeri gde ima dosta para.

VLADAR DESETE U TREĆOJ KUĆI ukazuje da karijera treba da obuhvati neki oblik komunikacije, pošto oseća veliku potrebu za izražavanjem. To nije gluma, već oniskazuje sebe ili neka svoja razmišljanja ili stavove. Lako to može biti npr. pobornik za ženska prava. Često ova pozicija govori i da karijera može da zavisi od rođaka. Inače karijera može zahtevati dosta putovanja tokom dana.

VLADAR DESETE U ČETVRTOJ KUĆI ukazuje da je ovo klasičan položaj pisca ili bilo koje profesije koja se može obavljati kod kuće: pisanje, računanje, slikanje, poljoprivreda, nekretnine, geologija, zemlja. A može se desiti da radi ili da preuzme posao od roditelja. Može izabrati i da radi tako što će pokazati ljubav prema domovini.

VLADAR DESETE U PETOJ KUĆI ukazuje da je najbolje odabrati karijeru vezanu za vrstu kreativnog izražavanja. Mnogi ljudi sa ovim položajem se bave nekim poslom u vezi pozorišta ili filma, obzirom da kreativnost i umetničke talente unose u svoju karijeru. Ponekad se desi da ne stekne slavu, ali njegova deca hoće, ili će svojoj deci pomoći u karijeri. Mnoge majke glumaca odgovaraju ovom opisu. A nije isključeno i da zablista na sportskom planu ili u vezi neke špekulacije ili hobija.

VLADAR DESETE U ŠESTOJ nalazi se u KUĆI posla, pa stoga čovekova profesija ujedno postaje posao kojim će se baviti (npr. ukoliko je profesije obućara, u toj sferi će najviše i napredovati). Ovo je i kuća zdravlja, pa ga imaju mnogi zdravstveni radnici, i ljudi koji se bave ishranom i higijenom. Poneki ljudi i ne jure za karijerom, već pružaju usluge drugima, na rad koji je usmeren na opšti društveni interes, npr. vojna karijera.

VLADAR DESETE U SEDMOJ KUĆI može imati javnu karijeru i biti profesionalno vezan za partnera. Njegov bračni partner može da odigra veoma veliku ulogu u njegovoj karijeri, pa i zajedno da rade, ili da dobija pomoć od bračnog partnera ili da mu pruža. Drugi aspekt mogu biti obavezni lični kontakti sa drugima u vezi posla. A kada je karijera u KUĆI braka može se desiti da to i bude posao advokat za razvode, pa i domaćica. Neki drugi ljudi, neke druge okolnosti definisaće vaš status i biće važno kako se odnosite prema tim ljudima.

VLADAR DESETE U OSMOJ KUĆI ukazuje da u karijeri može doći do lomova, pa i da kroz nju čovek iskusi i osvesti nešto vrlo važno. A lako može da se desi da vam i nije potrebno da radite ili da zaradjujete za život – zavisno od okolnosti, vaša karijera može biti humanitarnog karaktera, jer novac vašeg saputnika može biti dovoljan za oboje. Takodje, može vam i roditelj ostaviti novac posle smrti, da uživate dobar položaj u društvu. Ovo je položaj podrške spolja, od partnera ili javnosti – drugi brinu o tome kako ćete biti obezbedjeni. Ukoliko se bavite nekim javnim poslom, pisci, glumci, politicari – razultat će zavisiti od drugih, a često može biti povezano sa seksom - seksepilom.

VLADAR DESETE U DEVETOJ KUĆI ukazuje da karijera treba da ide nekim stabilnim i čvrstim koracima i u direktnoj vezi sa shvatanjem života. Bez obzira šta da radi, retko pravi kompromis kada su u pitanju ideje i ideali – ma. ovaj čovek se ne bi promenuo ni za šta na svetu. Lako karijera može biti vezana za religiju, za putovanja: turizam, vojna karijera, letenje - stjuardese. Pošto je deveta više obrazovanje, često je to položaj univerzitetskih profesora. Može se desiti da podučava na poljima gde je postali stručnjak, pa i izdavastvo.

VLADAR DESETE U DESETOJ KUĆI ukazuje na profesiju koja naginje da čovek bude sam sebi šef, pa čak i samostalan. Da veliki deo života može da se okreće oko potrebe da se dokaže sebi i drugima da je neko, da na njega mogu da računaju – jednostavno, da može, hoće i mora da ostvariti uspeh. To je motivacija njegovog života koja ga razlikuje od drugih – predan radu. Pošto je deseta drugi roditelj, karijera može da bude rezultat uputstva roditelja ili njihove pomoći. Ili može biti dete koje ide stopama roditelja, preuzimajući firmu. Često ima i suprotnih primera gde roditelju koji nije tu hoće da dokaže da može i bez njega, naročito kod dece razvedenih roditelja, a sin hoće da preuzme starateljstvo o porodici.

VLADAR DESETE U JEDANAESTOJ KUĆI ukazuje da ovo neće biti samostalna karijera, već, karijera ili društveni položaj da budu orijentisani prema grupnom radu, kolektivu: vladi, skupštini, parlamentu, sindikatu. Prijatelji obično imaju veoma važnu ulogu u profesionalmnom životu, profesionalno ili finansijski.

VLADAR DESETE U DVANAESTOJ KUĆI ukazuje na karijeru koja to i nije – nema karijere - karijera kojom čovek ne zadovoljava svoj ego – već tuđe potrebe. U najboljem slučaju, to je karijera iza «očiju javnosti» gde veliki deo profesionalnih aktivnosti može da se odvija iza scene, npr. režiser, posao u zatvoru, institutu, istraživačkom centru. A može imati i karijeru vezanu za medicinu, kao negovateljica. Ovo je i prilično tipična pozicija za pisce, pošto se obavlja posao daleko od očiju drugih. Takođe, može biti "siva eminencija": da daje savete, donosi odluke, a da se ne vidja u javnosti. Ova pozocija može da govori o tajnoj karijeri. Eto prilike da na psihološkom nivou otkrije prave potrebe svog ega, a ne da beži i da se maskira ili skriva.
« Last Edit: August 15, 2010, 01:17:27 PM by taja6 »

Offline taja6

 • Splet. Simbol
 • ********
 • Posts: 5559
 • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: VLADARJI HIŠ PO HIŠAH
« Reply #5 on: August 15, 2010, 01:13:31 PM »
VLADAR JEDANAESTE KUĆE - PRIJATELJI, NADANJA

Jedanaesta kuća se odnosi na prijateljstva i društvene odnose. Odnosi se na sve što ima veze sa drugim ljudima, na humanoj i ravnopravnoj osnovi. Ova kuća pokazuje nade i snove o budućnosti koje čovek ima prema ljudima. Takodje, od njegove uloge koju prihvati, zavisiće i njegovo mesto u društvu, pošto je ovo kuća u kojoj se prima ljubav. Tato, od načina ispoljavanja i okolnosti, zavisiće da li će mu se životni planovoi ostvariti ili ne. Takođe govori kakvo će mesto zauzimati i da li će biti autsajder, a aspekti vladara će ukazati zašto. Prirodni vladar je Uran, što apriori govori o potrebi čoveka da se prilagodi, da bi se uklopio u društvo. Ovde čovek ne sme da misli samo na sebe. Ovo je i polje penzije, pa će aspekti vladara pokazati kakva će ona biti.


VLADAR JEDANAESTE U PRVOJ KUĆI ukazuje na čoveka koji se teško uklapa u grupu. Takođe, da neće ustuknuti gde bi i najhrabriji jer su mu prioritetni ciljevi koje je sebi postavio. Ćovek koji je čvrsto rešio da ostvari svoje ciljeve i neće dopustiti da ga u tome neko omete. Ipak, može da pokaže tendenciju da do uspeha dođe gazeći preko drugih. Ali jednog dana će shvatiti i naučiti da do toga može doći i na fin i diplomatski način, uz samo malo šarma. S ovom pozicijom prijatelji mu mnogo znače i mogu da odigraju važnu ulogu u životu, ali neka se čuva onih koji su mu prijatelji samo u dobru, jer će ga skrenuti s pravog puta. U penziju će ga najverovatnije oterati ili će sam otići.

VLADAR JEDANAESTE U DRUGOJ KUĆI ukazuje da je moguće da će doći do posla u velikoj organizaciji: vlada, religiozna grupa, crkva ili dobrotvorna organizacija. Međutim može se desiti da ništa neradi, da njegov sistem vrednosti zavisi od ljudi sa kojima se najviše druži – dokoličari, besposličari. Ako mu se desi da podpadne pod uticaj sebi ravnih, biće mu potrebno da razvije sopstveni sistem vrednosti, unutrašnjih sposobnosti i potencijala. Loše je ukoliko dozvoli da mu to nameću drugi. Što pre neka se posveti karijeru u državnoj službi. Znači, mesto u društvu i izbor prijatelja zavise od njegovih ličnih vrednosti i od cilja kojeg je sebi postavio. Birajte prijatelje koji vrede! Imate li cilj u životu? Da li je taj cilj imati para? Novac može biti uzrok pada ili penzije, odnosno: koliko imaju koristi od njega.

VLADAR JEDANAESTE U TREĆOJ KUĆI ukazuje da najverovatnije bira prijatelje medju svojim susedima, školskim drugovima i svakodnevnim poznanicama, i o tome (odnosi sa njima), mora voditi računa. Ciljevi mogu da budu vezani za područje putovanja i komunikacija, ali ne: putovati da bi se putovalo. Dosta sportista i večitih putnika ima ovu poziciju vladara. Nek zna da će ga njegova rešenost da ostvari postavljene ciljeve terati na usamljenički život – a to nije smisao ovog položaja. Smisao je da u najširem smislu bude u pokretu. U penziju se može otići zbog loših međuljudskih odnosa ili zbog onog što je rekao.

VLADAR JEDANAESTE U ČETVRTOJ KUĆI ukazuje na veliku naklonost druženju. Prijatelji provode dosta vremena u njegovoj kuci, i obrnuto. Primer, "dece cveća", grupnog života. Nade, zelje i ciljevi mogu biti direktno u vezi sa posedovanjem sopstvenog doma, imanja ili poseda. Postoji mogućnost da će ziveti u kuci koju mu je na raspolaganje ostavila država. Ovo može biti položaj zanimanja sa nekretninama, i može da se desi da ga roditelj podstiče na uspeh i ostvarivanje ciljeva. Jer je ovo položaj mesta u društvu po nasleđu.

VLADAR JEDANAESTE U PETOJ KUĆI ukazuje da zaista voli svoje prijatelje i oseća se s njima uzajamno. Ovaj položaj imaju ljudi koji žele da postignu uspeh u sportu. A ciljevi mogu biti u bliskoj vezi sa oblastima kreativnosti ili u šou-biznisu. Velike su šanse da će mu deca doneti sreću, i da mu društveni život bude vezan za njih.

VLADAR JEDANAESTE U ŠESTOJ KUĆI je klasičan položaj humaniste, osobe koja nesebično daje sebe i pruza pomoć drugima. voli da radi u dobrotvornoj organizaciji, nekada za platu, a nekada poklanjajući svoje vreme i energiju da bi pomogao drugima. Na drugom nivou, ta služnost može se iskazati da u nekom svojstvu radi u državnoj administraciji, a nije isključen ni restoran ili kafe.

VLADAR JEDANAESTE U SEDMOJ KUĆI ukazuje da čovek može lako da šarmira ljude oko sebe, pa realizaciju svojih ciljeva čovek može da očekuje kroz neko javno angažovanje, i sve do borca za neka prava. Zato lako može da se desi da radi za neku dobrotvornu organizaciju. Odnos prema partnerima je krajnje prijateljski i otvoren, pa je razmena energije s njim(a) recipročna. U svakom slučaju, svoje ispunjenje planova čovek može očekivati kroz brak ili kroz bračnog partnera, odnosno kroz javno ispoljavanje. Interesantan je položaj, jer ukazuje na mogućnost braka sa prijateljem.

VLADAR JEDANAESTE U OSMOJ KUĆI ukazuje da se neke važne stvari neće tako lako realizovati. Zbog nekih ličnih slabosti, dok ne nauči da pravilno prosudjuje, oni koji dolaze sa njim u kontakt mogu ga vas iskoriste. Zato, lako može da se desi da ne postigne afirmaciju, pa mu se može desiti da podje neželjenom stazom, odnosno, linijom manjeg otpora. Ima indikacija ipak da postoji velika zavisnost od drugih ljudi, ali ta pomoć kao da će uvek nedostajati, pa će se obraćati rodjacima i najbližima. U realizaciji nekih planova, podrska će zavisiti dosta od seksualnih veza ili će u nekim slučajevima zavisiti od tuđih para.

VLADAR JEDANAESTE U DEVETOJ KUĆI ukazuje da čovek traži prijatelje sa istim pogledom na život koji ima - nekoga koji deli njegove moralne i etičke principe. Ipak ti prijatelji će često dolaziti iz stranih zemalja ili stranog porekla, druge religije. Istovremeno, ima plan da obiđe ista takva mesta, pa mu se zbog toga može desiti da živi daleko od mesta rođenja. Ne bi bilo čudno da je njegov dom ispunjen raznim predmetimaq drugih kultura. U svakom slučaju neki važan uticaj biće iz inostranstva, pa i pare ili ljubav. Ovaj položaj možei da se odrazi na vrstu profesija koja će zahtevati visoko obrazovanje: pravo, književnost, religija. Interesantan je položaj jer pospešuje brak sa bratom najbolje prijateljice.

VLADAR JEDANAESTE U DESETOJ KUĆI ukazuje na vrstu profesije velike odgovornosti, pa karijera na neki način može biti povezana sa nekim državnim organom, posao velike odgovornosti. Bira prijatelje zbog onog sto oni mogu da urade da bi mu pomogli u karijeri, ali ako ovaj položaj koristi na pozitivan način, prijatelji će sami doći da mu pomognu da se popne stepenicama uspeha. Ako je tako, neka im se on potom oduži. Većina njegovih prijatelja će upoznati kroz profesiju i karijeru. Ali neka se pazi: lako može doći do vrha da bi potom pao pod nepredvidivim okolnostima.

VLADAR JEDANAESTE U JEDANAESTOJ KUĆI ukazuje da čoveku prijatelji imaju veoma važnu ulogu u životu jer se jako identifikuje sa njima. Dosta jte druželjubiv i filantropski orijentisan. Skoro uvek može da se dokaže plemenitim, ili finansijski blagonaklonim ili da poklanja svoje vreme drugom. U zavisnosti od aspekata može biti privucen od strane kontoverznih ili neobičnih prijatelja, u težnji da po svaku cenu ne ostane sam. Veoma je rešen da dostigne svoje ciljeve ukoliko ne bude sklon lutanju i sanjenju. Ipak, to ne bi trebalo da bude tako, jer je u pitanju položaj koji otvara čoveka, pa prosto oseti da mu se život osmehuje. Dosta će se planova realizovati, samo neka ne preteruje i umišlja.

VLADAR JEDANAESTE U DVANAESTOJ KUĆI ukazuje na pomanjkanje prijatelja jer je tokom dana čoveku potrebno vreme samo za njega da bi napunio svoje baterije i da bi dobio kontakt sa samim sobom. Položaj neuzvraćene ljubavi, pa u potrazi za ispunjenjem, cilj može biti u vezi sa medicinskom profesijom, nečim skrivenim, sa istraživanjem, ili tako što radi neki posao iza scene. Imaju ovaj položaj i pisci. Na neki način, pomalo nezavidan položaj povučenosti od društva. ali to neka doprinese da se probudi impuls za osvešćivanjem problema koji ga uvode u takve situacije. Bilo bi dobro da bira prijatelje s više pažnje, jer će se dokazati da su dosta zavidni i da ga iskorišćavaju.VLADAR DVANAESTE KUĆE - IZOLACIJA, SAMOCA, BOLNICA, ZATVOR

Dvanaesta Kuća je najskrivenija i planetarne energije se ovde ne ispoljavaju vidljivo, već skriveno, tajnovito. U njoj je istaknut unutrašnji svet psihe, tj. čovekovo zdravlje na psihološkom nivou. Planete se ovde ispoljavaju više na duhovnom nivou, kreirajući svet snova, fantazije i imaginacije. Tu je tiha komunikacija s Kosmosom, Prirodom ili Bogom. Planete u njoj imaju kameneleonske kvalitete, tj, prilagodjavaju se svakoj situaciji. Konkretni oblici se u ovoj kuci rastapaju, dezintegrišu, nestaju. Sve je u mraku, pokriveno velom tajne, zarobljeno, nejasno i bez ikakve svesne mogućnosti kontrole.


VLADAR DVANAESTE U PRVOJ KUĆI ukazuje da ovaj čovek najsnažnije od svih oseća potrebu da sagleda sebe iznutra. Kao da shvata da samo poznavanjem samog sebe može da naslika ulogu koju je izabrao da ga predstavlja u spoljašnjem svetu. Ovo ne znači da će uvek da se iskreno suoči sa svojim nesvesnim, ali uvek postoji impuls da istražuje šta se nalazi ispod površine.

VLADAR DVANAESTE U DRUGOJ KUĆI ima unutrašnju potrebu da pronadje svoje prave vrednosti, da iskoristi svoje nadarenosti i sposobnosti - da život učini lepšim. Neproduktivna je zabrinutost da ne padne na prosjački štap. Zarada novca i materijalna dobra mu postaju cilj, a ne sredstvo. Kad-tad moraće da se suoči sa svojim pravim problemima. Sve što radi tajno je u vezi nekih para.

VLADAR DVANAESTE U TREĆOJ KUĆI voli da razmišlja i ima unutrašnju potrebu da saopšti svetu svoje najintimnije misli, pa ga veliki broj pisaca ima. Mnogo puta, medjutim, VLADAR deluje na potpuno drugačiji način: koristi svoju osetljivu prirodu i sposobnost introspekcije da navede druge da sa s njim komuniciraju, (psiholozi) – manipulacija rečima. Može se desiti da na neki način vuče konce iza scene, govoreći i nekako komunicirajući preko drugih, npr. neki pisci koji pišu za druge ili pomoćnik neke ličnosti. Neka se pazi šta govori, jer sve što uradi tajno i neobično lako se mogu otkriti u javnosti.

VLADAR DVANAESTE U ČETVRTOJ KUĆI ima unutrašnju potrebu da se povlači u svoj svemir i otkrije ko je on. Usamljuje se iz potrebe da ima mesto u KUĆI i vreme posvećeno samo sebi. To doprinosi da prenese svoj rad ili karijeru u svoj dom. Nekada ova pozicija opterećuje odgovornošću da se brine za roditelja (suprotnog pola). A može mu se desiti i da napusti ognjište i potraži svoje utočište i stekne nove korene, daleko od svog doma.

VLADAR DVANAESTE U PETOJ KUĆI ne voli da se vezuje. Prisutne su tajne ljubavi. A romantično vezivanje naziva nezrelim i detinjastim, pa umesto toga svoju energiju troši na sport, hobi, rad. Biće tu istaknuta neka razočarenja kroz decu, jer možda ne mogu da ispune njegove zahteve i očekivanja.

VLADAR DVANAESTE U ŠESTOJ KUĆI. Može da bude izuzetno vredna i da pokusa da pobegne od svojeg unutrasnjeg "ja" tako što se previse zaposljava da bi pobegla od suočavanja sa samOm sobom. Lako to angazovanje može biti na dobrovoljnoj bazi. I pored svega mogući su i problemi u braku. Problemi se najvise ispoljavaju usferi rada, pa može odluciti da rad nije za nju, i lako ode u penziju, ili može biti zaposlena tek toliko da prezivi, a da se posle toga bavi ozbiljnim stvarima. Lako jedan deo posla može biti vezan za hendikepirane. A isto tako može lako doci do pojave bolesti prouzrokovane nekim mentalnim stanjima.

VLADAR DVANAESTE U SEDMOJ KUĆI, kljuc razumevanja njene ličnosti može da bude partner i u zavisnosti od aspekata da joj pomogne da se suoči sa sobom i svojim potrebama, pa bilo to i njegovo stradanje. A kako to biva u astrologiji kada je vladar vedrija i nestalnija planeta, sve biva obrnuto. Položaj može ukazivati na čoveka kome fali podrska.

VLADAR DVANAESTE U OSMOJ KUĆI, problemi sa nasledstvom ili smrt od skrivenih neprijatelja - stare knjige kazu. Nasledje u najsirem smislu može je inspirisati da ostvari svoje najdublje potrebe. Mogućnost usvojenja deteta. Veliki broj astronauta ga ima - pod smislom vantelesno iskustvo, u svakom slucaju prolazi se kroz proces transformacije. Može lako dobiti pomoć od tajnih drustava i skrivenih organizacija, kao sto je Mafija.

VLADAR DVANAESTE U DEVETOJ KUĆI, veliki deo njenog unutrasnjeg bica napaja se religijom. Imaju ga mnoge verske vodje. Lako može pomagati drugima na neobican nacin. Nepravilno koriscenje ove energije može je upropastiti.

VLADAR DVANAESTE U DESETOJ KUĆI, njena karijera ima orijentaciju na skriveno od ociju javnosti: poslovi vezani za gajenje dece, medicinu, zatvor, crkvu. Ta njena potreba može da joj pomogne da stekne predstavu o svom unutrasnjem bicu. U mnogim slucajevima njen rad može da pruzi mnogo unutrasnje sigurnosti i svrsishodnosti, ali može da ga iskoristi kao izgovor da bi izbegla susret sa sobom. "Ona stalno radi i mora da ispunjava stalno neke nametnute obaveze"... Bilo šta da radi tajno, sve lako izlazi u javnost, npr, novinarstvo, itd.

VLADAR DVANAESTE U JEDANAESTOJ KUĆI, prijatelji mogu da postanu centralne tacke njene aktivnosti suočavanja sa sobom i prihvatanja onoga što vidi ali jako mora da se cuva laznih prijatelja, koji će se povuci uvek kada su joj najpotrebniji. Može joj se desiti da vuće konce dogadjaja iza scene u nekoj važnoj organizaciji ili tajnim grupama, ili majstor tajnih pregovora. Njeni ciljevi su dobro skriveni ili su joj nade i zelje vrlo zamagljeni i potrebna joj je pomoc da ih bolje razume.

VLADAR DVANAESTE U DVANAESTOJ KUĆI, ovaj položaj daje unutrasnju snagu, kao izvor sa kojeg uzima vodu kada je zedna. Ne razume uvek svoju podsvesnu motivaciju i potrebe, ali kada se dostigne kriticna tacka, instinktivno zna šta treba da uradi.

vir: http://aspektastro.forum2.biz/kuce-f64/planetevladari-kuca-po-kucama-t580-10.htm
« Last Edit: August 15, 2010, 01:17:59 PM by taja6 »