Author Topic: 10.10.2010  (Read 11522 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
10.10.2010
« on: October 11, 2010, 10:09:10 AM »
Glede na to, da ste tudi vi nekateri prakticirali to vrsto meditacije, ki (bi naj) "koristila" na ta dan še prav posebej močne energije, me zanima, zakaj je temu tako prav na ta dan in od kje dobite te infromacije?

Kaj ima zdaj leta 1582 uvedeni gregorijanski koledar veze s kozmično enostjo? To je novodobna človeška pogruntavščina za merjenje časa (ki ga sicer itak ni), ki poleg tega niti na tem našem planetu ni vsepovsod sprejet. Imamo judovski koledar, indijski, kitajski, islamski...

Ali pa so si kozmične sile rekle: "no, tile človečki v zahodnem delu Zemlje nas častijo po njihovi gregorijanski časomerilni pogruntavščini, pa jih bomo pojačano obiskali na en lep okrogel datum"?

Prosim za razlago.

Offline Jernej

• Mojster
Re: 10.10.2010
« Reply #1 on: October 11, 2010, 10:18:54 AM »
Dobra ubeseditev nečesa, kar mi je po delčkih hodilo po glavi in sem potem izoblikoval naslednje mnenje:
Meditacija sama je v splošnem vedno ok. Pomirja misli in izboljšuje koncentracijo. Pomen stvari in pojavov pa je precej odvisen od tega, kolikor jim ga človek pripiše. In če se ti zdi, da je nek datum pomemben, vložiš več motivacije v tisto. Potem se tudi več naredi=realizira=manifestira kot posledica nekakšne podzavestne in posredne samoprevare.
Dokler gredo datumi takole na okroglo in da je število dneva, meseca in leta brez tisočic enako, bi bilo škoda, če pojava ne bi marketinško izkoristili, mar ne? :P

« Last Edit: October 11, 2010, 10:35:25 AM by Jernej »

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #2 on: October 11, 2010, 11:09:51 AM »
Al sta zabavna.  ;D Odgovorim, ko bom imela več časa.
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #3 on: October 11, 2010, 01:10:50 PM »
Še ena "močna" je tule: od časovnega indeksa 8:21 dalje.

Tip iz mita o pernati kači preskoči na verz iz biblije. Ga ne citira, le omeni "book of revelation". Gre pa takole:
Revelation 12:4 - His tail swept a third of the stars out of the sky and flung them to the earth. The dragon stood in front of the woman who was about to give birth, so that he might devour her child the moment it was born.

Kakšna je točna povezava med dotičnim zmajem in majevskim mitom o pernati kači, ne pove. Mogoče računa na dejstvo, da bodo ljudje sami asociirali, da so zmaji in kače v marsikaterih kulturah sorodna bitja. Prikladno pozabi omenit, da je v predhodnem verzu zmaj podrobno opisan. Je rdeč, ima sedem glav in deset rogov. Nič podobno Quetzalcoatlu, torej čisto nakladanje.

Iz verza vzame ven "tretjino", ki jo pretvori v 33.33%, nato pa brez argumentacije to triintridesetico aplicira kot kotne stopinje na zemeljskem obodu, ki naj bi dale dolžino loka 2012,9, kar menda daje še dodatno težo na datum 21.12.2012.
Ena številka iz poljubne knjige -> procenti -> stopinje -> lok na Ekvatorju -> datum? WTF? Na tak način lahko sklepamo tudi, da vsakič, ko kupite postrvi v trgovini, ne bo deževalo.

Po zgornjem izračunu vam je lahko jasno, da je rezultat 2012,9 popolnoma napačen. Še najbljižje (2001) je rezultat, izračunan v navtičnih miljah. Podobno kot Bojan se sprašujem, zakaj je le neka določena merska enota "posvečena".

Zaključek: jemanje "dokaznega materiala" iz konteksta in popolnoma zavajajoče prirejanje rezultatov z namenom dokazati neko trditev je čisti diletantizem, s katerim si je zapravil vso verodostojnost. Ob določenih dneh, ko sem manj prijazen do uporabnikov, bi predlagal, da se takega človeka pošlje na predelavo v 25 kilogramov humusa.
« Last Edit: October 11, 2010, 01:22:20 PM by Jernej »

Offline Daia*

• Mojster
  • La Vita č Bella...
« Reply #4 on: October 11, 2010, 01:13:54 PM »
Jernej  :D ;D :D

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #5 on: October 11, 2010, 01:33:06 PM »
hahaha
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #6 on: October 11, 2010, 03:18:03 PM »
jaja, metafizične bučke in mineštre se veselo prodajajo na tem področju.

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #7 on: October 13, 2010, 12:17:34 PM »
A ne bo odgovora od udeležencev?

Offline Gaia

• Splet. Simbol
    • www.theta.si
« Reply #8 on: October 13, 2010, 01:36:19 PM »
Bojan, podala ti bom svoje mnenje, udeleženci pa naj sami komentirajo. Pri vseh dogodkih, ki jih načrtujem, se ravnam izključno v skladu s svojo intuicijo. Če me nekaj pritegne, to tudi naredim in želim podeliti z ljudmi, ki jih pritegnem k sebi. Eni ljudje študirajo majevski koledar in se ravnajo v skladu z njim, drugi se ravnajo v skladu s postavitvijo planetov, spet tretji upoštevajo staroindijske vede itd. Dejstvo je, da nas je veliko in kar enega ne pritegne, bo drugemu zanimivo. Tako v končni fazi deluješ tudi ti, ki si si izbral astrologijo. Jaz sem se za ta datum odločila, ker so se po celem svetu organizirale skupinske meditacije in ker je nekaj meni pomembnih učiteljev in ljudi, ki jih cenim podalo takšne razlage o tem datumu, da me je to pritegnilo.

Sama meditacija je bila čista improvizacija in je bila naravnana izključno na udeležence in njihov odnos do vsega, kar so do zdaj dali skozi. Osebno menim, da se je najbolje prepustiti trenutnemu navdihu. V meditaciji smo bili pol ure in je po mojih izkušnjah bila zelo močna, vse druga pa naj povedo tisti, ki so bili tam.

:-* Gaja
www.theta.si
DZK 519

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #9 on: October 13, 2010, 02:20:01 PM »
Aloha, naj še sama dodam svoj piskrček :P :P
Tokrat sem tudi jaz meditirala z eno majhno skupinico in je blo prav luštno. Ne vem zakaj, ampak tako sem začutila. Vsak se je prepustil in dovolil, da se mu razkrije kar se je razkriti dalo. In kolikor je komu dopuščal um :D
Drugče pa nisem pristaš tovorstnih dni in datumov, ker vzbujajo preveč ustrahovanja. Raznorazna sporočila v smislu.."na ta dan je izjemna priložnost, da opustite vse...ali to je edinstven dan za meditacijo...ali pa na ta dan se združijo energije tega in onega žarka in je zelo pomembno kaj mislite in delate" so zame popolnoma neduhovna, pač pa so nabita z energijo ustrahovanja za ljudi, ki so podvrženi tovrstnim "dogodkom". En moj kolega je bil svoje čase že nekaj dni pred kakšnim takšnim "dogodkom" popolnoma na trnih in napet, da ja ne bo kaj zeznil oz. zamudil. Na tisti dan se je potem raje odmaknil od vseh, da ja ne bi kaj zeznil. Enako se je letos za Novo leto zgodilo eni moji kolegici, ker je bilo takrat kao tako pomembno, da si čist cool in njej se je ta podvig ponesrečil, ker jo je nekdo razkuril in ji uničil skoraj celo leto zaradi tega. Mislim halooooo. Malo zdrave pameti pa je vseeno fajn uporabit pri vsem skupaj.
Verjetno nekaj je v teh datumih in verjetno se res dogajajo premiki zavesti, vendar k temu stremeti je potrebno vsak dan sproti, ne pa samo na takozvane pomembne datume. In če to počneš redno, ne potrebuješ nobene posebne priprave na določen datum, ker si itak stalno sama s seboj :-*
Tako, da kdor želi meditirat lahko to počne na petek ali svetek...Bog je vse in vse je Bog, torej nihče ne more nič zeznit. Samo namen je važen :)
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline Gaia

• Splet. Simbol
    • www.theta.si
« Reply #10 on: October 13, 2010, 04:57:08 PM »
Nena, se popolnoma strinjam z vsem napisanim. :-* :-* :-*
www.theta.si
DZK 519

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #11 on: October 14, 2010, 05:59:32 PM »
Hvala za odgovore.

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #12 on: October 21, 2010, 10:42:37 AM »
Včeraj pred spanjem mi je postalo jasno, da je bil datum 20-10-2010 :P

Offline Gaia

• Splet. Simbol
    • www.theta.si
« Reply #13 on: October 21, 2010, 10:55:25 AM »
Včeraj pred spanjem mi je postalo jasno, da je bil datum 20-10-2010 :P

Zanimivo. :o
www.theta.si
DZK 519

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #14 on: October 21, 2010, 12:22:40 PM »
Simpatičen datum, a ne ;)
Če pomislimo, da je 10.10.1010 že zdavnaj mimo, 20.10.2010 je bil včeraj, 20.20.2020 je nemogoč :D 30.10.3010 pa še pride ;D
« Last Edit: October 21, 2010, 12:24:18 PM by Jernej »