Forum Spletni simbol je virtualni prostor kjer se srečujejo vsi, ki jim starodavna znanja, vključno z vse današnjimi tabuji niso tujka. Kajpak ne gre le za starodavna znanja, temveč med drugim tudi za problematiko med spoloma, v družinah, ali celo v širših skupnostih, kar je del vsakdanjika slehernega posameznika.Znanja vseh časov, medicine vseh časov > Theta healing

10.10.2010

(1/4) > >>

Bojan The Bojan:
Glede na to, da ste tudi vi nekateri prakticirali to vrsto meditacije, ki (bi naj) "koristila" na ta dan še prav posebej močne energije, me zanima, zakaj je temu tako prav na ta dan in od kje dobite te infromacije?

Kaj ima zdaj leta 1582 uvedeni gregorijanski koledar veze s kozmično enostjo? To je novodobna človeška pogruntavščina za merjenje časa (ki ga sicer itak ni), ki poleg tega niti na tem našem planetu ni vsepovsod sprejet. Imamo judovski koledar, indijski, kitajski, islamski...

Ali pa so si kozmične sile rekle: "no, tile človečki v zahodnem delu Zemlje nas častijo po njihovi gregorijanski časomerilni pogruntavščini, pa jih bomo pojačano obiskali na en lep okrogel datum"?

Prosim za razlago.

Jernej:
Dobra ubeseditev nečesa, kar mi je po delčkih hodilo po glavi in sem potem izoblikoval naslednje mnenje:
Meditacija sama je v splošnem vedno ok. Pomirja misli in izboljšuje koncentracijo. Pomen stvari in pojavov pa je precej odvisen od tega, kolikor jim ga človek pripiše. In če se ti zdi, da je nek datum pomemben, vložiš več motivacije v tisto. Potem se tudi več naredi=realizira=manifestira kot posledica nekakšne podzavestne in posredne samoprevare.
Dokler gredo datumi takole na okroglo in da je število dneva, meseca in leta brez tisočic enako, bi bilo škoda, če pojava ne bi marketinško izkoristili, mar ne? :P

Gaia:
Al sta zabavna.  ;D Odgovorim, ko bom imela več časa.

Jernej:
Še ena "močna" je tule: od časovnega indeksa 8:21 dalje.

Tip iz mita o pernati kači preskoči na verz iz biblije. Ga ne citira, le omeni "book of revelation". Gre pa takole:
Revelation 12:4 - His tail swept a third of the stars out of the sky and flung them to the earth. The dragon stood in front of the woman who was about to give birth, so that he might devour her child the moment it was born.

Kakšna je točna povezava med dotičnim zmajem in majevskim mitom o pernati kači, ne pove. Mogoče računa na dejstvo, da bodo ljudje sami asociirali, da so zmaji in kače v marsikaterih kulturah sorodna bitja. Prikladno pozabi omenit, da je v predhodnem verzu zmaj podrobno opisan. Je rdeč, ima sedem glav in deset rogov. Nič podobno Quetzalcoatlu, torej čisto nakladanje.

Iz verza vzame ven "tretjino", ki jo pretvori v 33.33%, nato pa brez argumentacije to triintridesetico aplicira kot kotne stopinje na zemeljskem obodu, ki naj bi dale dolžino loka 2012,9, kar menda daje še dodatno težo na datum 21.12.2012.
Ena številka iz poljubne knjige -> procenti -> stopinje -> lok na Ekvatorju -> datum? WTF? Na tak način lahko sklepamo tudi, da vsakič, ko kupite postrvi v trgovini, ne bo deževalo.Po zgornjem izračunu vam je lahko jasno, da je rezultat 2012,9 popolnoma napačen. Še najbljižje (2001) je rezultat, izračunan v navtičnih miljah. Podobno kot Bojan se sprašujem, zakaj je le neka določena merska enota "posvečena".

Zaključek: jemanje "dokaznega materiala" iz konteksta in popolnoma zavajajoče prirejanje rezultatov z namenom dokazati neko trditev je čisti diletantizem, s katerim si je zapravil vso verodostojnost. Ob določenih dneh, ko sem manj prijazen do uporabnikov, bi predlagal, da se takega človeka pošlje na predelavo v 25 kilogramov humusa.

Daia*:
Jernej  :D ;D :D

Navigation

[0] Message Index

[#] Next pageGo to full version