Hvala Bojan, res si me presenetil z razlago. Ti bom zelo hvaležna, če pogledaš še moj JOD. Hvala ti 
Ti pa maš svašta aspektnih konfiguracij:
5x T-kvadrat
2x zmaj (in tako tudi 2x veliki trigon)
1x yod
2x mistični pravokotnik
1x rosetta oz. trapez
Yod torej:
9.H= :So
5.H / :J
3.H
Vrh yoda je
, ki tukaj predstavlja potrebo po spojenosti z nečim višjim, odrešitev preko spiritualnih praks, določene filozofije življenja ali družbeno koristnega dela. Vse kar obljublja ključ do nebes" je privlačno.
Tale duo :So-:J je druži direktna, neomejena radovednost (ogenj-zrak, 3.H-5.H), želja po izkušanju novega, nestrpnost, nepremišljenost (kar sicer mehčata
v
).
Mislim da je pri tem yodu aktivna napetost med površinsko, direktno, detajle izpuščojočo željo po čim več različnih doživetjih in znanjih (:So :J) in precej drugačno potrebo po predaji kontrole, prepuščanju viziji in mehkemu spajanju z višjim idealom, kjer ni potrebno biti v akciji in skos migat ampak le čutit.
Če samo midpoint pogledam bi bila interpretacija nekako takole:
Stik z višjim ciljem, idealizem, pot kako ta del naše osebnosti vkomponirati v vsakdanjik poteka preko dejavne, zelo aktivne ekspanzije ega, postavljanja in sledenja vedno novim ciljem, preko močnega povdarka lastne vrednosti.
Ker
ni osebni planet, tudi ne morem povedat "to boš zadovoljila tako in tako" ker nad tem področjem nimamo zavestne kontrole. Lahko se le odzivamo na stimulacije in situacije, ki jih transsaturnijski planeti aktivirajo.
3 planeti v 8. hiši kažejo, da bo soočanje z globjimi deli psihe in z neprijetnimi resnicami kar pomemben del osebnostnega razvoja.
Hkrati pa
daje potrebno energijo za to in podpira prej omenjeno terijo, da bo potrebno razviti močen občutek lastne vrednosti.
in
v
pa dajeta sposobnost, da dolgoročno naravnano in preudarno planiraš kako bi razrešila dileme, ki jih pač imaš.
Študirala sem, kaj naj sploh napišem. Po vseh aspektih likih, ki jih premorem v moji karti, lahko samo potrdim, da je moje življenje ena velika učilnica. Ko mi :So

:J dovolita poleteti, mi takoj nekaj prestriže krila in pošlje v klop z oceno 1. Ta, ki mi striže krila je stelij

. To me sili, da se umaknem in v samoti preštudiram in preučim zakaj, kako.... Potem si spet dovolim leteti...do naslednjega padca. Sicer je velika učiteljica Phyllis Krystal (sicer rojena 1914 in še vedno agilna) rekla, da je pot učenja sestavljena iz vzpona, potem padca...v takem zaporedju, da se sploh zavemo, da smo se nekaj naučili.
Bojan, moram priznati, da zelo točno, preudarno in jasno podajaš razlago. V mojem primeru si bistvo napisal. Mislim, da težim k temu, da preko čutenja, občutenja in zaznavanja, lahko tudi neracionalnega, zamegljenega, kar razum ne more pojasniti, gradim moje sprejemanje situacij in na osnovi tega lahko dojamem globji pomen določenih situacij. Tu mislim, da

igra odločilno vlogo. Je pa res, da to teh izkušenj pridem preko vladarja v stelij v 8. hiši po Kochu, sicer po Placidusu pade v 7. hišo, kar tudi ni daleč od resničnega. Skratka, kamor koli postaviš stelij povsod deluje in to zelo globoko, posledično pa jača moj

.
Malo sem zakomplicirala, ampak glede na našteto zgoraj...t-kvadrati, zmaji, yod,.... se razume, da enostavno pri meni ne gre. In še to, večkrat si rečem, zakaj so nekateri lahko tako enostavni, srečni v svojih okvirjih...meni pa to ne uspe.....no včasih pa

Še enkrat hvala Bojan