Author Topic: Midpoint-i oz. srednje točke  (Read 10189 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pikica53

• Uporabnik
  • **
Re: Midpoint-i oz. srednje točke
« Reply #15 on: October 19, 2010, 02:22:32 PM »
Sej zdej ne vem kaj bi čist počela s podatkom o mojih midpointih  ::) , a vsaj veliko novega sem se naučila najti... sej bo... počasi.... ;D...  sem še čisti ciciban  ;)

Če si res še na začetku, ni potrebe da se s tem ukvarjaš. Najprej raje dobro začuti same planete, hiše, znamenja.
Ko boš razumela to abecedo, boš se lahko vrgla na midpointe, ker tukaj moraš videt dinamiko že iz samih simbolov. Če sproti še preverjaš v smislu "kaj je že luna v biku?"; "kako se že kaže venera v 7.hiši?" bo vse skupaj občutno prezakomplicirano.

Imaš prav Bojan The Bojan, res sem bolj na začetku  ::),  šola o planetih, znamenjih, hišah  in malce aspektov  ;), potem pa se je tudi "moja šola" žal končala.....  sama pa, ja no, discipline manjka  ;D, pa izziva, ker me zanima astrologija bolj za mojo osebno rabo  ;D ;D; a vseeno hvala, spremljam vas znalce in se tudi malce učim  ;)

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
« Reply #16 on: October 19, 2010, 02:50:55 PM »
Hvala Bojan, res si me presenetil z razlago. Ti bom zelo hvaležna, če pogledaš še moj JOD. Hvala ti :-*
Ti pa maš svašta aspektnih konfiguracij:  
5x T-kvadrat
2x zmaj (in tako tudi 2x veliki trigon)
1x yod
2x mistični pravokotnik
1x rosetta oz. trapez

Yod torej:
:NE 9.H= :So :dv 5.H / :J :ov 3.H
Vrh yoda je :NE, ki tukaj predstavlja potrebo po spojenosti z nečim višjim, odrešitev preko spiritualnih praks, določene filozofije življenja ali družbeno koristnega dela. Vse kar obljublja ključ do nebes" je privlačno.
Tale duo  :So-:J je druži direktna, neomejena radovednost (ogenj-zrak, 3.H-5.H), želja po izkušanju novega, nestrpnost, nepremišljenost (kar sicer mehčata  :Me :Ve v :B).
Mislim da je pri tem yodu aktivna napetost med površinsko, direktno, detajle izpuščojočo željo po čim več različnih doživetjih in znanjih (:So :J) in precej drugačno potrebo po predaji kontrole, prepuščanju viziji in mehkemu spajanju z višjim idealom, kjer ni potrebno biti v akciji in skos migat ampak le čutit.
Če samo midpoint pogledam bi bila interpretacija nekako takole:
Stik z višjim ciljem, idealizem, pot kako ta del naše osebnosti vkomponirati v vsakdanjik poteka preko dejavne, zelo aktivne ekspanzije ega, postavljanja in sledenja vedno novim ciljem, preko močnega povdarka lastne vrednosti.

Ker :NE ni osebni planet, tudi ne morem povedat "to boš zadovoljila tako in tako" ker nad tem področjem nimamo zavestne kontrole. Lahko se le odzivamo na stimulacije in situacije, ki jih transsaturnijski planeti aktivirajo.

3 planeti v 8. hiši kažejo, da bo soočanje z globjimi deli psihe in z neprijetnimi resnicami kar pomemben del osebnostnega razvoja.
Hkrati pa :Ma :Le daje potrebno energijo za to in podpira prej omenjeno terijo, da bo potrebno razviti močen občutek lastne vrednosti.  
:Me in  :Ve v :B pa dajeta sposobnost, da dolgoročno naravnano in preudarno planiraš kako bi razrešila dileme, ki jih pač imaš.
« Last Edit: October 19, 2010, 03:01:38 PM by Bojan The Bojan »

Offline Princes

• Mojster
« Reply #17 on: October 19, 2010, 03:18:21 PM »
Hvala Bojan, res si me presenetil z razlago. Ti bom zelo hvaležna, če pogledaš še moj JOD. Hvala ti :-*
5x T-kvadrat
1x yod
2x mistični pravokotnik
1x rosetta oz. trapez

Yod torej:
Vrh yoda je :NE, ki tukaj predstavlja potrebo po spojenosti z nečim višjim, odrešitev preko spiritualnih praks, določene filozofije življenja ali družbeno koristnega dela. Vse kar obljublja ključ do nebes" je privlačno.
Tale duo  :So-:J je druži direktna, neomejena radovednost (ogenj-zrak, 3.H-5.H), želja po izkušanju novega, nestrpnost, nepremišljenost (kar sicer mehčata  :Me :Ve v :B).
Mislim da je pri tem yodu aktivna napetost med površinsko, direktno, detajle izpuščojočo željo po čim več različnih doživetjih in znanjih (:So :J) in precej drugačno potrebo po predaji kontrole, prepuščanju viziji in mehkemu spajanju z višjim idealom, kjer ni potrebno biti v akciji in skos migat ampak le čutit.
Stik z višjim ciljem, idealizem, pot kako ta del naše osebnosti vkomponirati v vsakdanjik poteka preko dejavne, zelo aktivne ekspanzije ega, postavljanja in sledenja vedno novim ciljem, preko močnega povdarka lastne vrednosti.

Ker :NE ni osebni planet, tudi ne morem povedat "to boš zadovoljila tako in tako" ker nad tem področjem nimamo zavestne kontrole. Lahko se le odzivamo na stimulacije in situacije, ki jih transsaturnijski planeti aktivirajo.

3 planeti v 8. hiši kažejo, da bo soočanje z globjimi deli psihe in z neprijetnimi resnicami kar pomemben del osebnostnega razvoja.
Hkrati pa :Ma :Le daje potrebno energijo za to in podpira prej omenjeno terijo, da bo potrebno razviti močen občutek lastne vrednosti.  
:Me in  :Ve v :B pa dajeta sposobnost, da dolgoročno naravnano in preudarno planiraš kako bi razrešila dileme, ki jih pač imaš.

Bojan, od srca  :-* hvala. Bom preučila doma in komentirala. Ti, a sem slepa ali vseh konfiguracij  moje karte na astro.com ne vidim. Ti mogoče na tvojem programu izriše več?
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #18 on: October 19, 2010, 03:31:02 PM »
Ja, program ima pripravne nastavitve.

na primer:
T-kvadrati

2 trapeza

Offline Princes

• Mojster
« Reply #19 on: October 19, 2010, 03:34:45 PM »
Ja, program ima pripravne nastavitve.

na primer:
T-kvadrati

2 trapeza

Hvala Bojan, sem si že shranila.

ang: si

"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

DZK 151

Offline Princes

• Mojster
« Reply #20 on: October 19, 2010, 07:19:28 PM »
5x T-kvadrat
1x yod
2x mistični pravokotnik
1x rosetta oz. trapez

Yod torej:

Študirala sem, kaj naj sploh napišem. Po vseh aspektih likih, ki jih premorem v moji karti, lahko samo potrdim, da je moje življenje ena velika učilnica. Ko mi  :So :sek :J dovolita poleteti, mi takoj nekaj prestriže krila in pošlje v klop z oceno 1. Ta, ki mi striže krila je stelij  :Ma :kon :U :kon :PL. To me sili, da se umaknem in v samoti preštudiram in preučim zakaj, kako.... Potem si spet dovolim leteti...do naslednjega padca. Sicer je velika učiteljica Phyllis Krystal (sicer rojena 1914 in še vedno agilna) rekla, da je pot učenja sestavljena iz vzpona, potem padca...v takem zaporedju, da se sploh zavemo, da smo se nekaj naučili.

Bojan, moram priznati, da zelo točno, preudarno in jasno podajaš razlago. V mojem primeru si bistvo napisal. Mislim, da težim k temu, da preko čutenja, občutenja in zaznavanja, lahko tudi neracionalnega, zamegljenega, kar razum ne more pojasniti, gradim moje sprejemanje situacij in na osnovi tega lahko dojamem globji pomen določenih situacij. Tu mislim, da  :NE igra odločilno vlogo. Je pa res, da to teh izkušenj pridem preko vladarja v stelij v 8. hiši po Kochu, sicer po Placidusu pade v 7. hišo, kar tudi ni daleč od resničnega. Skratka, kamor koli postaviš stelij povsod deluje in to zelo globoko, posledično pa jača moj  :NE.

Malo sem zakomplicirala, ampak glede na našteto zgoraj...t-kvadrati, zmaji, yod,.... se razume, da enostavno pri meni ne gre. In še to, večkrat si rečem, zakaj so nekateri lahko tako enostavni, srečni v svojih okvirjih...meni pa to ne uspe.....no včasih pa :)

Še enkrat hvala Bojan :)

DZK 151

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #21 on: October 19, 2010, 07:42:53 PM »
In še to, večkrat si rečem, zakaj so nekateri lahko tako enostavni, srečni v svojih okvirjih...meni pa to ne uspe.....no včasih pa :)

ah... videz marsikdaj vara. Si upam trditi, da ti v svojem kaotičnem iskanju večkrat izkusiš srečo kot nekdo, ki sledi pričakovanjem konvencionalnosti.
No, saj v končni fazi ni važno, nesmiselno se je primerjati, kar je pa lažje rečeno kot storjeno.
Sami sebi smo edino merilo.

Tako, zdaj se pa moram sam sebi ooravičiti za offtopic.  :D
Se ne bo već zgodilo...

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #22 on: October 19, 2010, 09:40:43 PM »
O še razlage yoda sem deležna, ja hvala Bojan, če prideš na srečanje te častim s pijačo, sej bo Gaja vozila tak da ni panike  ;D

Ker so midpointi primerni tudi za interpretacijo aspektnih konfiguracij, bom probal enga, čeprav tega še nisem počel  :D
jane... yod?

:Lu :B 11.H = :NE 6.H / :PL 5.H
Pro yodu se postavi vprašanje kakšne spremembe/adaptacije so potrebne, da dosežemo prost pretok energije na tem področju.
Planeta na dnu yoda (:NE :PL) zahtevata od vrha, oz. pri midpointih fokalne točke(:Lu), da se jima prilagodi.
Pozitivna stran je, da sta si  :NE in :PL zelo skladna v tem kaj želita (:sek), "problem" je, da je tako pritisk na :Lu večji.
V svojem prvem postu sem že podal eno interpretacijo tega midpointa:
Emocionalno izpolnitev, svoje potrebe po varnosti najbolje zadovolji skozi močne domišljijske izlive, skozi spajanje z nezavednim, skozi prodiranje v višje sfere obstoja. In skozi močno sexualno fantazijo
Ko dodamo še znak(:B), vidimo, da taka :Lu ni najbolj odprta za pogljabljanje v lastne psihične globine in prepuščanje neznanim/sumljivim/nekonkretnim impulzom. Tukaj je jasno vidno, da je v osnovi, to težje združljivo, obstaja napetost.
Ko dodamo še hišo vidimo, da jane to najlažje naredi pri delu v skupinah z isto mislečih, kjer najde potrebno okolje, za varno izražanje tega dela njene osebnosti.

No, zdaj pa povej jane, a si se preko prijateljev/tečajev na začetku spoznala z mejnimi področji? Je bila to najlažja metoda?

Hmmm jaz mojo luno definitivno občutim bolj kot da je v dvanajsti kot 11-ti. Tudi začetek spoznavanja z mejnimi metodami je bil definitivno doma v osami, ko sem šla v knjižnico po 101 knjigo in jih brala, brala in brala. In si sama ustvarila neka mnenja tudi na podlagi svojega močnega domišljijskega sveta :D  Šele kasneje pridejo do izraza skupine, ko ugotovim, da znanje iz knjig ne znam sama udejanjit, da rabim še konkretnost. So pa zadnje čase skupine pri meni kar pomembne ja, čeprav jih drugače nisem marala, se imam bolj za individualista.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #23 on: October 19, 2010, 11:19:17 PM »
Fail  ;D

Hvala za feedback.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #24 on: October 20, 2010, 07:51:51 AM »
Ne, ne sej ni fail, sej so skupine v zadnjem času pravim da kar pomembne, ampak samota vedno na koncu zmaga, se rada umaknem nekam  :-\ Si mi pa dal misliti, da bi se pa mogoče le morala malo več udejstvovat v skupinah al kako.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #25 on: October 20, 2010, 10:52:33 AM »
Mogoče sem napačno interpretiral, rekel sem, da boš tam najlažje to izrazila in sklepal, da si tam tudi svojo pot začela, kar zna bit napačna logika. Prej mislim, da je fokalna točka področje kjer bi naj oz. kjer boš našla najprimernejše okolje za to "dejavnost".

« Last Edit: October 20, 2010, 11:42:21 AM by Bojan The Bojan »

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #26 on: October 20, 2010, 10:54:04 AM »
Ja to se pa absolutno strinjam  ;)

Moja astro karta

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #27 on: October 21, 2010, 03:55:16 AM »
Tu ste se zelo razpisali in priznam, Boyan je ponovno, kot že pred časom odprl zanimivo temo.  Še enkrat se dobro potrjuje, dejstvo, da vas je večina pred mano, ker nekoliko sem zaspal, v portirnici, medtem, ko se vi učite astrologije. Vem ni pošteno od mene, a se bom potrudil storiti več.

Boyan. Kateri program pa ti uporabljaš?

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #28 on: October 21, 2010, 09:52:26 AM »

Solar fire gold

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #29 on: October 22, 2010, 12:59:19 AM »

Solar fire gold

Hvala za informacijo. Torrent sem že našel. :)

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858