Author Topic: vodnar  (Read 29598 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
vodnar
« on: October 10, 2007, 09:32:15 AM »
VODNAR   
Fiksno zračno znamenje
Planet vladar: Uran
Pripadajoča hiša: enajsta
Fiksni značaj se tu izraža v težnji po ureditvi duhovne vsebine in tudi v poudarjeni samovoljnosti. Težnja po svobodi prinaša tudi notranjo distanciranost in si vedno pusti prostor za izhod. Je komunikativen, prijazen, družaben ima pa poseben odnos do prijateljev, skupin in organizacij. Stalno išče nove izkušnje in je usmerjen v prihodnost. Je inovator.
Gesla: svoboda, neodvisnost, distanca, tolerantnost, prijaznost, humanost, samovoljnost, nemirnost, nervoznost
Telesna raven: goleni, gležnji, osrednji živčni sistem
Planeti v znamenju Vodnarja vedno prevzamejo nepredvidljiv značaj

Barva: nebesno modra, turkizna

Smer neba:  zahod /severozahod/

Dežele: Rusija, Afganistan, Tibet, Švedska

Kraji in prostori: vetrovna pokrajina, moderne četrti, visoke zgradbe, nebotičniki, hiše z najsodobnejšo in nenavadno arhitekturo, hrupni mestni predeli, letališča, dirkališča, elektrarne, električni daljnovodi,  podstrešni prostori, strešni vrtovi, terase, vse kar je moderno in najnovejša tehnika, vesolje, nebo, strelovodi

Predmeti: letala, elektrika, vtičnice, računalniki, televizija, najsodobnejša oprema, ventilatorji, klima, raketa, bomba, eksplozivna naprava, hitrostna vozila, vsi nenaravni materiali, baloni, zmaji

Kamni: akvamarin

Kovina: aluminij

Drevo in rastline: bezeg, orhideja, sadna drevesa

Hrana: suho sadje, citrusi, jabolka, nenavadni okusi, suho sadje

Živali: albatros, ptice ki premorejo dolge razdalje

Vodnar in neodvisnost gresta z roko v roki. Bistveno za pripadnike tega znamenja je, da si izberejo takšen življenjski način, da so lahko flesibilni, da lahko spreminjajo stvari, da je življenje nenavadno in pestro. Čeprav jih imamo za ekscentrike, ker delujejo tako nepričakovano in izven ustaljenih pravil, pa so ti ljudje veseli in optimistični tudi takrat, ko jih življenje »tepe«. Res je, da so zaradi neodvisnega duha malce odmaknjeni od drugih, vendar pa pravi človekoljubi, prijatelji, vedno pripravljeni pomagati, tujih problemov se lotijo, kot bi bili njihovi.

Njihov intelekt je malce nad navadnim, vedno za korak pred običajnim, poseben, večkrat skeptičen nad prikazanim, vedno na meji med »norcem in genijem«. Je hladni sangvinik z dozo melanholije, ravnodušen na vse vrste groženj, trmast ali bolje rečeno kljubovalen, če se jih želi spraviti v kalupe.
Posebnost pa je, da lahko od Vodnarjev pričakujemo samo nepričakovano.

Pri vodnarjih se tudi pri izgledu ločijo dva tipa: prijazen, lep z malim nosom, čistimi očmi, ali pa grd, z grebenastim nosom in ponavadi krivimi zobmi. Največkrat pa vidimo mešanico obeh, ali pa čisto nekaj posebnega. Njihovo telo je čokato, srednje veliko, včasih veliko, z dolgim obrazom. Polt pa imajo čisto in prozorno.

Na poslovnem področju potrebujejo svobodo in delo, ki ga lahko opravljajo po svobodni izbiri in volji, prav tako tudi delovni ritem in čas. Uporabiti morajo svojo domiselnost in jo izživeti skozi delo. So komunikativni in odgovarja jim delo v skupinah in delo z ljudmi, ponavadi jih kolektiv izbere za sindikalne predstavnike, delegate, politične govornike. So dobri organizatorji dela, reformatorji in celo revolucionarji.

Ker so tako nenavadni, jih najdemo med astronomi, astronavti, piloti, fiziki, sociologi, njihova domena je tudi področje astrologije. Odlično bodo delovali tudi v dobrodelnih organizacijah. Za denar jim ni mar, lahko pa ga hitro zapravijo za kakšne njihove trenutne muhe.

Najtežje izmed vseh znakov zodiaka prav Vodnarji navežejo stike z drugimi. Večji del ohranjajo prijateljske odnose, poroka in ljubezen pa jih na nek način straši, kajti s tem bi se morali odreči svoji neodvisnosti. Dostikrat odlašajo toliko časa, da ostanejo celo samski. Ne glede na to, pa so tudi romantični, ko se zaljubijo postanejo in ostanejo zvesti zakonski partnerji. Izvirnost in želja po drugačnosti pa bo zaznamovala tudi to področje njihovega življenja.

Ni znaka, ki bi bil bolj zategel kot Vodnar, ko se odloči za noč z vami. Sicer je veder in igriv in življenje včasih res ne jemlje povsem resno.
Da se sprosti, je najbolje, da prvi seks vzame kot igro iz radovednosti. Če izgledate eksotično ali posebno originalno, se zna Vodnar v vas tudi zaljubiti, sicer bo ljubezensko noč kaj kmalu pozabil, saj ima polno drugih pomembnih opravil: prijatelje, za katere mora še postoriti to ali ono.
Erogene cone pri vodnarju so noge, ki si jih z veseljem da masirati. Najbolj občutljiva pa je ličnica, zasujte jo s poljubčki ………

Znani Vodnarji:
Alfred Adler, James Dean, Clark gable, Paul Newman, Mozart, Ronald Reagan, Franklin Foosevelt, Roger Vadim, Jules Verne, John Travolta
Jane Birkin, Mia Farrow, Nastasja Kinski, Juliette Greco, caroline de Monaco, Vanessa Redgrave, Sharon Tate
Oton Župančič, Valentin Vodnik, Jakob Aleševec, Franc Saleški Finžgar, Matija Čop, Marja boršnik, bojan Štih, Gojmir Anton Kos, Jože Plečnik
Jonas Ž.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
Re: vodnar
« Reply #1 on: November 10, 2007, 09:24:22 PM »
uf to pas o prehitri ljudje zame  :D
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
« Reply #2 on: November 11, 2007, 12:21:43 AM »
prehitri praviš, no moraš bit napredna,da jim slediš, moderna predvsem
 prikriti uzivaci in okusni bleferji, da kaj sploh dobijo ;D
let it be

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #3 on: November 11, 2007, 03:06:16 PM »
Bleferji sploh in hvalisarji.  ;D
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline tia

• Uporabnik
  • **
« Reply #4 on: November 12, 2007, 04:44:59 PM »
jaz sem vodnarka:), pa sem čist srečna, da sem,no, včasih me res preveč skrbi za druge, kot da nimam dovolj svojih težav... imam pa ascendent v devici in luno v škorpijonu, tak da se vse pokrije:)
bleferji, hvalisarji???? hmm,poznam dva vodnarja moška, en je res totalen blefer in uživač, hvalisar, drugi pa popolno nasprotje, tako da res ne vem ::)

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #5 on: November 12, 2007, 07:44:00 PM »
Ah, saj vemo, da je potrebno gledati celotno karto. Sedaj samo izlivamo svoja soocanja z znamenji.  ;)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #6 on: November 13, 2007, 07:15:49 PM »
Mene že celo življenje spremljajo Vodnarji ...... ampak vsak po svoje je ta Uranovc poseben. Tko da ne bom nič rekla.  ;D
www.Astro-Star.net

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #7 on: December 10, 2007, 06:57:06 PM »
Ojla, še ena vodnarka se prijavi...je pa res da imam ASC in luno v devici...urančka pa na MC v dvojčkih in spremembe so stalnica v mojem življenju.
Ko sem bila mlajša sem bila bolj devica, zdaj mi pa tale vodnarček vse bolj ven tolče...je merkur tudi v vodnarju.

lp. M
...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #8 on: December 11, 2007, 01:27:38 PM »
Mene že celo življenje spremljajo Vodnarji ...... ampak vsak po svoje je ta Uranovc poseben. Tko da ne bom nič rekla.  ;D

;D Sej ni nič čudenga, ponavadi precej vlečemo nase take z energijo našega ASC.

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #9 on: December 11, 2007, 01:29:04 PM »

;D Sej ni nič čudenga, ponavadi precej vlečemo nase take z energijo našega ASC.

Ja, to je res. Jaz sem obdana z vodo.  :D

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #10 on: December 13, 2007, 05:48:57 AM »
Ojla, še ena vodnarka se prijavi...je pa res da imam ASC in luno v devici...urančka pa na MC v dvojčkih in spremembe so stalnica v mojem življenju.
Ko sem bila mlajša sem bila bolj devica, zdaj mi pa tale vodnarček vse bolj ven tolče...je merkur tudi v vodnarju.

lp. M

Ojla tudi v teh sobah  ;D Dobrodošla  :D
www.Astro-Star.net

Offline Natasa

• Uporabnik
  • **
« Reply #11 on: December 13, 2007, 06:07:41 PM »
Oj! Kozoroginja tu ;)

Naj naštejem svoj spisek vodnarjev?

Babica,
moja mama,
moja teta,
še ena teta,
prva svakinja,
druga svakinja,
tretja svakinja,
nečak,
sestrična,
najboljša prijateljica iz šolskih let,
sedanja naljboljša prijateljica,
hčerka- normalno vodnarka; je že v rodu :D
in da ne omenjam bližnjih znancev......

Rojena v krogu vodnarjev. In prav dobro se razumemo.

To pritegne ASC?

??? hm, zdaj že resno razmišljam, da dvignem rojsti list in preverim čas rojstva  ???

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #12 on: December 13, 2007, 07:20:00 PM »
Natasa, karmicen vozelj imas v Vodnarju.  :)

Offline Natasa

• Uporabnik
  • **
« Reply #13 on: December 13, 2007, 07:41:58 PM »
No, potem pa prav. Naj kar ostane v vodnarju. Me nič ne moti :D ;)

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
« Reply #14 on: December 14, 2007, 12:23:30 AM »
prec dvigni rojstni list, je že čas  ;D
let it be