Forum Spletni simbol je virtualni prostor kjer se srečujejo vsi, ki jim starodavna znanja, vključno z vse današnjimi tabuji niso tujka. Kajpak ne gre le za starodavna znanja, temveč med drugim tudi za problematiko med spoloma, v družinah, ali celo v širših skupnostih, kar je del vsakdanjika slehernega posameznika.

Author Topic: pallas  (Read 6033 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

October 21, 2007, 12:31:50 AM
  • Uporabnik
  • **
    • Email
Ali ste ze kaj pisai o

Pallas
Ceres
Juno
Chorn
Vesta

če ste ze odprli take teme, potem lahko brisete...
let it be

October 22, 2007, 08:51:36 AM
Reply #1
  • Moderator
  • Naša kri
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
    • Email
Ali ste ze kaj pisai o

Pallas
Ceres
Juno
Chorn
Vesta

če ste ze odprli take teme, potem lahko brisete...

Odkritje Urana, Neptuna in Plutona je označilo prehod iz srednjega veka v industrijsko in tehnološko dobo, ki je na nek način odprla prostor in čas in s tem tudi omejitve. V astrologiji govorimo o petih osebnih planetih, ki so Sonce /zvezda/, Luna /satelit/, Merkur, Venera in Mars, potem pa klasificiramo Jupitra in Saturna kot socialna planeta. Tradicionalna astrologija upošteva svoje razlage brez novo odkritih planetov. Čas in revolucija današnjega hitrega delovanja pa odgovarja vibracijam nove dobe, dobe Vodnarja, ki nam je na nek način prinesla revolucijo /Uran/ informacij /Uran kot višja oktava Merkurja/.

Informacije z svetlobno hitrostjo prebijajo stare meje in novodobna astrologija se je morala prilagoditi potrebam sodobnega človeka, carstvu računalnikov, telefonov, povezav /Uran/, filmskih studijev, medijskih koncertov /Neptun/ in seveda našega novega odnosa do življenja in smrti /Pluton/. Vedno bolj se zavedamo svoje podzavesti, vedno bolj odkrivamo tudi skrivnosti. Razvila se je moderna astrologija in psihološka astrologija, ki je človeku dala možnost svobodne izbire /osebni planeti/ v danih situacijah /transpersonalni ali zunanji, novodobni planeti/.

Ko se človek spoprime z vsemi izzivi informacij, ki nas lahko preplavijo, nam dajo novo znanje, širino, po drugi strani pa nas lahko tudi onesposobijo, kajti brez tega smo na nek način »hromi«. Astrologi bomo morali vzeti v obzir tudi do sedaj pet tisoč novo imenovanih asteroidov, ki lahko razvijejo astrološki jezik, ki se bo na specifičen način ukvarjal z eksplozijo informacij in evolucijsko psiho človeka in jo bo s tem na nek način lahko tudi spreminjal.

Odkritje in imenovanje vsakega novega planeta odslikava tudi aktiviranje zavesti v ljudski psihi.

Ko smo prišli do odkritja Urana, smo govorili o tem, da je človek lahko svoboden in enakopraven z drugimi, ko smo odkrili Neptuna, smo odkrili anestetike, homeopatijo, pa tudi problem droge in zasvojenosti. Odkritje Plutona se je pokrivalo z ekonomsko krizo, svetovno vojno, in tudi nuklearno energijo. Kaj nam prinaša odkritje novih planetov? Kaj nam prinaša odkritje novih asteroidov?

Efemeride asteroidov niso bile dostopne vse do 20. stoletja. Zanimivo je, da je bil prvi asteroid CERES odkrit že 1800. leta, vendar pa ga astrološko ni bilo mogoče raziskovati in proučevati njegove vplive. Večina astrologov temu niti ni dajala nekega posebnega pomena, nekateri pa so začeli razmišljati o uporabi novih možnosti in novih spoznanj. Vključitev štirih največjih asteroidov: Ceresa, Juno, Palas in Veste in seveda še kometa Kirona, bo dajalo novo težo evolucijskem razvoju človeka.

Ob imenovanju novo odkritih planetov se poraja tudi vprašanje moškega in ženskega principa.

Današnja astrologija ponovno uvaja ženski princip. Tradicionalna astrologija je uporabila samo dva planeta, da bi izrazila ženski princip in to je bil tudi pokazatelj družbenega dogajanja in razmišljanja družbe o vlogi ženske v njej: žena /Venera/ in mati /Luna/. Od vseh drugih oblik družbenega udejstvovanja smo bile ženske odrezane. Sedaj se bomo lahko ženske lahko afirmirale tudi skozi druge ženske principe v horoskopu in seveda posledično v družbi.

Seveda vse štiri boginje: Demetra /Ceres/, Hera /Juno/, Minerva /Palas Atena/ in Hestia /Vesta/ izhajajo iz dobe »velike matere« in dobe Bika. Ko pa začnemo povezovati zgodovino, vesolje in sedanjost in seveda prihodnost, potem vidimo, da so te stvari nerazdružljivo povezane in prepletene. Da lahko dobimo sliko vsakega od štirih asteroidov, potem moramo vzeti v obzir njegovo božansko poreklo, kajti vsaka od boginj ima svojo notranjo in svojo zunanjo arhaično sliko. Zunanja slika je moderna, nam vsem poznana, notranja pa predstavlja lahko ključ do osebnega osvobajanja.

Zanimivo je dejstvo, da vsako odkritje nebesnih teles, sovpada tudi z vprašanji družbe v tistem času. Vsak od nedavno odkritih asteroidov se dotakne »ideje« tistega časa. Npr.: soočanje s problemi prehranjevanja /bulimija/ je vezano na odkritje Ceresa, vsi štirje pa so vezani na feminizem, ki je dobil razmah v sedemdesetih letih, in prav takrat smo dobili tudi prve efemeride novo odkritih asteroidov.

Nismo še na tem forumu, lahko pa začeneš debato o tem  ;D
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE
Theta Practitioner™
http://yfrog.com/17astro245gr14tea20107292g

October 22, 2007, 09:08:21 AM
Reply #2
  • Sp.simbol
  • There's no such place as far away.
    • www.althea.si
Zelo zanimivo in poučno, z veseljem pričakujem nadaljevanje.  :)

October 22, 2007, 09:21:47 AM
Reply #3
  • Moderator
  • Naša kri
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
    • Email
Zelo zanimivo in poučno, z veseljem pričakujem nadaljevanje.  :)

Hvala Nensi.

O tem sem že hotela pisati, pa nikoli ni pravega časa. Nedvomno pa naše življenje gre v temeljite spremembe dojemanja moškega in ženskega. Tradicionalni okviri so že zdavnaj preživeti in ženske vse bolj prevzemamo dominantno vlogo v svetu. Seveda ne pozicionalno, smo pa prisotne z energijo. Če pomislimo samo na to, da moške pač vzgajamo me /matere/, potem se niti ne zavedamo, kakšno veliko moč imamo v rokah.

Če vključimo te "velike ženske" mitološkega Olimpa v intrepretacijo horoskopa, potem bo precej bolj jasna tudi "vloga posamezne ženske" v družbi in seveda tudi način njenega afirmiranja.

Tudi odkritje Eris, ki je dejansko nov planet ima tukaj pomembno funkcijo. Spet smo namreč pri boginji, ki je nekoliko podobna Marsu. Vendar se ne bori z mišicami in veščinami bojevanja "mož na mož" in "pest na pest", pač pa so njene glavne mišice in moč njena inteligenca in možgani.

Mislim, da je astrologija že tako ali tako zanimiva. S temi novodobnimi odkritji pa dosegamo višji nivo razumevanja medčloveških odnosov.

www.Astro-Star.net
Theta Practitioner™

October 22, 2007, 09:26:50 AM
Reply #4
  • Sp.simbol
  • There's no such place as far away.
    • www.althea.si
Meni je astrologija izredno zanimiva, vem pa o njej minimalno, tako da za kakšno poglobljeno debato na tvojem nivoju poznavanja stvari sploh nisem primerna, se pa z veseljem naučim kaj novega, sem v fazi posušene spužve, ki kar vpija vse informacije s tega področja.
Tukaj bi se pa jaz morala prijavit na tečaj k tebi!  ;)

October 22, 2007, 09:29:15 AM
Reply #5
Jaz sem se ravno zadnjic sprasevala, kako v astrologiji gledate na odkritje novega planeta. Ponavadi so to planeti, ki so cisto na koncu osoncja in vrjetno kaksnih mocnejsih vplivov nimajo na dosedanje razumevanje astrologije.

Mene npr. zmede, ko enkrat recejo, da je to planet, drugic neka tvorba, ki samo krozi,...

Kaj pa lune ostalih planetov? ali tudi te kaj vplivajo?

October 22, 2007, 09:39:46 AM
Reply #6
  • Moderator
  • Naša kri
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
    • Email
Jaz sem se ravno zadnjic sprasevala, kako v astrologiji gledate na odkritje novega planeta. Ponavadi so to planeti, ki so cisto na koncu osoncja in vrjetno kaksnih mocnejsih vplivov nimajo na dosedanje razumevanje astrologije.

Mene npr. zmede, ko enkrat recejo, da je to planet, drugic neka tvorba, ki samo krozi,...

Kaj pa lune ostalih planetov? ali tudi te kaj vplivajo?

Ko se odkrije nov planet, potem astronomi dodelijo ime. Ker je astrologija pač starejša veda od astronomije in so se astronomi od astrologov tudi učili svoje "obrti" nadaljujejo s tradicijo in ime poiščejo v mitologiji.
Potem je naloga astrologov precej "lahka". Enostavno gremo na Olimp in poiščemo mit o novo imenovanem rojenem planetu ali telesu in zgoba se lahko začne pripovedovati.
Nekaj let seveda traja, da najdemo povezave z drugimi planeti, dokažemo skozi čas tudi njegovo delovanje, potem pa ga veslo vključimo v interpretacijo.

No ja, glede tega kako se izmišljujejo astronomi ne bi.  ;D ::) Kajti mi astrologi vemo, da zadeve funkcionirajo.
Dokazano  :P

Kako vpliva gibanje nebesnih teles. Zamisli si, da vsaka pot nekega predmeta ali telesa ustvarja resonančni zvok, ko potuje skozi zrak. Mi ga sicer ne slišimo, da pa čutimo. Torej gibanje teles ustvarja "glasbo", ki v različnih tonih prihaja do nas.
www.Astro-Star.net
Theta Practitioner™

October 22, 2007, 09:40:08 AM
Reply #7
  • Moderator
  • Naša kri
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
    • Email
Meni je astrologija izredno zanimiva, vem pa o njej minimalno, tako da za kakšno poglobljeno debato na tvojem nivoju poznavanja stvari sploh nisem primerna, se pa z veseljem naučim kaj novega, sem v fazi posušene spužve, ki kar vpija vse informacije s tega področja.
Tukaj bi se pa jaz morala prijavit na tečaj k tebi!  ;)

Dobrodošla  ;D
www.Astro-Star.net
Theta Practitioner™

October 22, 2007, 09:44:27 AM
Reply #8
Torej bi lahko rekli, da odkritje novega planeta (oz. cesarkoli ze) vam potem da malo bolj natancen opis nekega vpliva oz. si ga lahko lazje tolmacite.

Za lune ostalih planetov sem sprasevala, ker jih (vsaj kolikor je meni znano) nihce ne omenja pri interpretaciji karte. Vem, pa da nek vpliv morajo imeti.

:)

October 22, 2007, 09:48:23 AM
Reply #9
  • Moderator
  • Naša kri
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
    • Email
Torej bi lahko rekli, da odkritje novega planeta (oz. cesarkoli ze) vam potem da malo bolj natancen opis nekega vpliva oz. si ga lahko lazje tolmacite.

Za lune ostalih planetov sem sprasevala, ker jih (vsaj kolikor je meni znano) nihce ne omenja pri interpretaciji karte. Vem, pa da nek vpliv morajo imeti.

:)

Naša luna se upošteva kot zelo pomembna, vendar je le nadomestek zemlje. Tole je zelo laična razlaga, vendar ne vem kako bi sicer napisala.
Luna Zemlje je mrtev satelit, ki dejansko deluje na odmev Sonca. Torej zaradi njenega hitrega gibanja ulovi več vibracij, ki jih potem samo posreduje na zemljo. Če hočeš lahko rečeš tudi, da deluje kot antena, ali pa kot leča, skozi katero energije se iz vesolja pretakajo k nam.

Ker na drugih planetih bi pač čutili Zemljo in ne našo luno.  ::) Uf sem zakomplicirala  ;D

www.Astro-Star.net
Theta Practitioner™

October 22, 2007, 09:51:41 AM
Reply #10
si zelo lepo opisala

samo nisem pa razumela, kako bi se na ostalih lunah cutila zamlja?  ???

October 22, 2007, 09:54:05 AM
Reply #11
  • Moderator
  • Naša kri
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
    • Email
si zelo lepo opisala

samo nisem pa razumela, kako bi se na ostalih lunah cutila zamlja?  ???

Če bi bilo življenje na ostalih planetih in bi se ukvarjali z astrologijo  ;D, potem bi upoštevali v interpretaciji našo Zemljo, lune pa ne  ;)
www.Astro-Star.net
Theta Practitioner™

October 22, 2007, 09:54:41 AM
Reply #12
ok, sedaj mi je pa jasno :D

Hvala za razlago ;)

October 22, 2007, 09:55:31 AM
Reply #13
  • Moderator
  • Naša kri
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
    • Email
ok, sedaj mi je pa jasno :D

Hvala za razlago ;)

dobrodošla  ;D
www.Astro-Star.net
Theta Practitioner™

October 29, 2007, 02:20:06 AM
Reply #14
  • Uporabnik
  • **
    • Email
zlo pučno si opisala Teja vse to, začetek in pomen, hvala :)

let it be