Forum Spletni simbol je virtualni prostor kjer se srečujejo vsi, ki jim starodavna znanja, vključno z vse današnjimi tabuji niso tujka. Kajpak ne gre le za starodavna znanja, temveč med drugim tudi za problematiko med spoloma, v družinah, ali celo v širših skupnostih, kar je del vsakdanjika slehernega posameznika.

Author Topic: Ukradeni pritlikavi pinči  (Read 5924 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

November 22, 2007, 10:04:40 AM
  • Sp.simbol
Upam, da nimate nič proti, če napišem še sem, saj morda kdo od vas opazi...

V torek, 20. 11. 2007, okrog pete ure popoldan so iz osebnega vozila s parkirišča Kinološkega društva Barje, ob cesti proti Mateni na Ljubljanskem barju, bili ukradeni trije psi pasme pritlikavi pinč. Njihova lastnica, Ivana Kirik, ki na Kinološkem društvu vsak dan vodi tečaje agilityja (kinološka disciplina), je opazila zeleno limuzino, ki je z ugasnjenimi lučmi pripeljala na parkirišče. Postala je le slabo minuto in potem odpeljala, pri tem pa skoraj povzročila prometno nesrečo. Ker so člani društva že imeli slabe izkušnje z ukradenimi torbicami iz avtomobilov, so tečajniki, ki so bili v takrat tudi prisotni na vadišču pomislili, da je spet nekdo prišel poiskat "lahek plen" in se odpeljal, ko je ugotovil, da nima kaj vzeti.

Ko pa je Ivana Kirik stopila do svojega avtomobila je ugotovila, da sta iz zadnjega dela vozila izginila dva transportna plastična boksa, v katerih je imela svoje tri pritlikave pinče.

Poklicala je policijo, ki je prišla na kraj dogodka in naredila zapisnik. Kar nekaj znancev in prijateljev pa se je usedlo v avtomobile in prevozili bližnjo in bolj oddaljeno okolico vadišča, če bi slučajno našli kje ob cesti zavržene pse, a zaman.

Prosimo vas za pomoč. Vsi trije psički so rjave barve in čipirani. Če v vaši soseščini opazite nove pse, ki ustrezajo spodnjim opisom, prosimo pokličite. Samo upamo lahko, da bo nepridipravi tri zveste psičke zapustil vsaj v bližini katerega od azilov ali pa klinike za male živali, kjer bodo poskrbeli, da se bodo štirinožci lahko vrnili v lastničine roke.

Iz avtomobila so izginili:

PINA – 8 let stara psička, ki ima občasno težave s hrbtenico. Njena najočitnejša značilnost so velika netopirska ušesa in elegantna sivina po gobčku. Pina je uspešna tekmovalka v agilityju v kategoriji A1, kjer se redno uvršča na zmagovalne stopničke . Številka čipa 705060002003239

TOY – 8 letni kastrirani samček, poln energije in vedno v gibanju, s kupiranim repom in belo liso na prsnem košu. Tudi on tekmuje v agilityju in sicer v najvišji kategoriji A3. Številka čipa 705060000007253

MALA – 14 mesecev stara psička Ivanine vzreje, bolj drobne postave, od tod je dobila tudi ime. Tudi ona kar kipi od energije. Ker je psička rodovniška ima tudi tetovirno številko: 751. Številka čipa 705060002089422

Za vse informacije o teh treh kužkih bomo nadvse hvaležni. Javite jih lahko na telefonski številki: 040 557 882 – Ivana ali 070 812 805 – Robi!

Lastnica za najdene kužke ponuja nagrado v višini 2000€.

Naj jih angelčki pripeljejo čimprej nazaj domov!
lp
T.

November 22, 2007, 01:52:53 PM
Reply #1
  • Administrator
  • Spletni Simbol
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
    • Email
Tejka.
A slike pa ni nobene?

Andres

November 22, 2007, 02:49:49 PM
Reply #2
  • Sp.simbol
Ups, hvala za opozorilo.

Toy:

Pina:

Mala:

lp
T.

November 22, 2007, 02:53:50 PM
Reply #3
  • Sple. Simbol
  • ...que c'est beau d'aimer...
kakšne srčkane mrcince :-* srčno upam, da bodo našle pot nazaj domov, kamor tudi spadajo ::)
me, myself and I
http://www.shrani.si/f/3g/Nk/2igCbSRT/astronov2011.gif

Borrow eyes of the beloved...
Look through them and you’'ll see the beloved’s face everywhere.
Rumi

El Hob El Kebeer

November 22, 2007, 03:06:54 PM
Reply #4
  • Administrator
  • Spletni Simbol
    • Nenavadno
    • Email
To obvestilo in prošnjo po pomoči sem dodal na Katedralo. To je tudi razlog zakaj sem za slike vprašal. Želim veliko sreče v iskanju. http://www.katedrala.si/artman2/publish/index.shtml

Andres

November 22, 2007, 03:17:55 PM
Reply #5
  • Sp.simbol

November 22, 2007, 07:34:40 PM
Reply #6
  • Sple. Simbol
objava in slikca je tudi v Dnevniku ...upam, da se zadeva čimprej razreši  :)
me, myself and I

Rumi

El Hob El Kebeer

November 22, 2007, 08:11:51 PM
Reply #7
  • Sp.simbol
Super novica. Pina je že doma. Najdena je bila v NM, kjer so opazili tudi Toya (menda šepa). Poteka ena velika pasja iskalna akcija. Žal pa ni ne duha ne sluha o Mali.
Možnosti sta dve.
1. Kradljivec se je zaradi obveščene javnosti, ustrašil in izpustil vse 3, ki so v strahu zbezljali vsak na svoj konec.
2. Ugotovil je, da Toy in Pina nista primerna za razplod (prestara in kastriran) in zadržal samo Malo, s katero ima namen služiti.

Vsekakor upam, da se tudi Toy in Mala vrneta k Ivani in prosim angelčke naj ju čuvajo (tudi pred prometom).
lp
T.

November 22, 2007, 08:20:59 PM
Reply #8
  • Sple. Simbol
me, myself and I

Rumi

El Hob El Kebeer

November 22, 2007, 08:50:47 PM
Reply #9
Ubogi pesoti! Upam, da jim niso storili nic zalega!

:-* Se zame jih pocohajte!

November 23, 2007, 01:22:07 PM
Reply #10
  • Sp.simbol
Če je slučajno kdo iz NM.
Toy se trenutno išče na območju NM pokopališča, Drska, Šmihel. Tu naj bi bil danes zjutraj spet opažen. Če ga kdo zagleda ga verjetno ne bo mogel zadržat (razen mogoče na kakšno hrano, ker je najbrž precej sestradan), ker je kot vsi pinči nezaupljiv do tujcev in naj pokliče zgoraj navedeno telefonsko.
Žal še vedno nobenega glasu o Mali :(.
lp
T.

November 26, 2007, 04:59:38 PM
Reply #11
  • Sp.simbol
Bom kar citirala iz pasjega foruma...
Ne vem sploh kako naj napišem. :'( :'( :'(

Zelo mi je žal, samo novica je slaba. Malo je v četrtek popoldan povozil vlak, približno kilometer in pol od Žabjaka. Gospa, ki mi je to danes sporočila,  ni prej videla slik, včeraj je slišala po radiu, zato sem ji nesla pokazat sliko. Potrdila je da je bilo trupelce zares Malino. Odšle sva na kraj dogodka in res so še sledi o povoženi živali.

Ivani sem že sporočila.

Zares sem žalostna. Kar na jok mi gre, ko tole pišem. :'(

Upam vsaj, da se najde Toy.
Tole pa prav boli :'( :'( :'(

November 26, 2007, 05:48:04 PM
Reply #12
  • Sp.simbol
  • There's no such place as far away.
    • www.althea.si

November 26, 2007, 05:54:12 PM
Reply #13
  • Sple. Simbol
žalostno, zelo žalostno  :'(
me, myself and I

Rumi

El Hob El Kebeer

November 26, 2007, 06:08:05 PM
Reply #14
  • Administrator
  • Spletni Simbol
    • Nenavadno
    • Email
Žal mi je za te psičke. In kaj imajo zdaj ti storilci od tega?

Andres