Author Topic: Naravni lepotni pripomocki  (Read 148962 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline klarus

• Mojster
Re: Naravni lepotni pripomocki
« Reply #15 on: April 26, 2008, 05:30:29 PM »
problem pri piliongu z polento je ta..da se potem rad zamaši odtok.....js mam raje piling s sladkorjem :D

Sladkor + ?
Sladkor + olivno olje ali citrus?
sam sladkor in voda..ko se tuširaš..sladkor na roko malo zmočiš z vodo in po koži :p
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

moja karta

9ZK 822

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #16 on: April 26, 2008, 06:27:57 PM »
krem skor ne uporabljam....raje hladno stinjeno kokosovo olje(skor mast) če se dodajo kapljice eteričnega olja sivke je ta mešanica idealna za sončne opekline

Kako idealna za soncne opekline?
To sem sicer videla uporabljat na plazi v Portorozu, ko se ene 5 zensk ob 2h popoldne prikobaca na plazo in se nato mazejo ena drugo s tem "maslom". So res ful crne konec poletja, parv grozne :D. Zanima pa me ali ima to tudi kaj zascite?

Offline klarus

• Mojster
« Reply #17 on: April 26, 2008, 06:58:54 PM »
js sem totalno svetla in me tudi konc septembra zna opečti ;D
in potem me je prijatlca namazala z mešanco kokosovega olja in sivke..pa drug dan ni bilo problema(kar običajno je)

za zaščito pa nimam pojma in me ne mika sprobat ;D
There is
One Mind,
One Truth,

moja karta

9ZK 822

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #18 on: April 27, 2008, 09:37:39 PM »
js sem totalno svetla in me tudi konc septembra zna opečti ;D
in potem me je prijatlca namazala z mešanco kokosovega olja in sivke..pa drug dan ni bilo problema(kar običajno je)

za zaščito pa nimam pojma in me ne mika sprobat ;D

Zato pa sprasujem ;D

Offline klarus

• Mojster
« Reply #19 on: April 28, 2008, 03:59:48 PM »
po mojem lahka to olje opurabljajo tisti, ki imajo več pigmenta in jih ne opeče ta hitr...
čeprav na strupenost sonca, mal dvomim o tem, da je to kaka zaščita...
js lepo opurabljam +30 in tudi če sem potem takoj bela nazaj, me ne gane....bolš to, kot pa kaki kožni rak
There is
One Mind,
One Truth,

moja karta

9ZK 822

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #20 on: May 27, 2008, 07:47:01 PM »
krem skor ne uporabljam....raje hladno stinjeno kokosovo olje(skor mast) če se dodajo kapljice eteričnega olja sivke je ta mešanica idealna za sončne opekline

Kako idealna za soncne opekline?
To sem sicer videla uporabljat na plazi v Portorozu, ko se ene 5 zensk ob 2h popoldne prikobaca na plazo in se nato mazejo ena drugo s tem "maslom". So res ful crne konec poletja, parv grozne :D. Zanima pa me ali ima to tudi kaj zascite?

Joj ne tega probat! To je totalno brez zascite in sonce je nezdravo! Staranje koze punce in kozni rak!
Ajej!
 :o
Krema s faktorjem, zvecer pa si mazi maslo, po soncenju.
Joj joj sam na sonce ne brez faktorja.
Tiste zenske pa bodo pri 30ih izgledale kot 45 letnice. Garant. Potem bodo pa hodle na ne vem kaksne liftinge in operacije. Saj vecina pride k pameti. Sicer pa smo belci, ne crnci.  :D
Bela koza je luxus. Kar v arabijo pojdite povprasat.  ;D
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #21 on: May 27, 2008, 07:48:17 PM »
po mojem lahka to olje opurabljajo tisti, ki imajo več pigmenta in jih ne opeče ta hitr...
čeprav na strupenost sonca, mal dvomim o tem, da je to kaka zaščita...
js lepo opurabljam +30 in tudi če sem potem takoj bela nazaj, me ne gane....bolš to, kot pa kaki kožni rak

Pridna Klarus.

:)
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #22 on: May 27, 2008, 07:49:28 PM »
problem pri piliongu z polento je ta..da se potem rad zamaši odtok.....js mam raje piling s sladkorjem :D

Sladkor + ?
sam sladkor in voda..ko se tuširaš..sladkor na roko malo zmočiš z vodo in po koži :p

Jaz sem prejsnji teden uporabila peeling. sol in olivno olje. Mi je tako fino navlazilo kozo, da do danes nisem uporabila losjona za telo.
Olja so super.  :)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #23 on: May 28, 2008, 08:16:20 AM »
Punce

zadnje raziskave so dokazale, da prav kreme z zaščitnim faktorjem povzročajo raka. O tem vam lahko povedo več kemiki.

Če se pogovarjamo na tem nivoju.

Če pa gremo globje, pa itak vemo, da vse bolezni povzročajo naše misli, vzorci in prepričanja.

Lep dan vam želim .... pa sonček je ...... jaz grem dons spet , čeprav je meduz cele roje  ;D
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline klarus

• Mojster
« Reply #24 on: May 28, 2008, 08:30:36 AM »
kolkega mi je rekell, da ko se je mazal z kremami...da je vedno fasal opekline....ko pa se je nehal mazat, pa nič...
je pa tu tudi odvisno od kvalitete krem...cenejša je, bol je vprašljivo, kaj je dejansko notr :o
js uporabljam al vichy al pa kako naravno varjanto...itak sem pa vedno raje v senci, kot pa na soncu :D

letos pa itak ne bo dopusta, ker gre dnar za opremo stanovanja :P
There is
One Mind,
One Truth,

moja karta

9ZK 822

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #25 on: May 28, 2008, 08:50:22 AM »
Ni važno kolk je kvalitetna

Z razvojem nano tehnologije je dokazano, da škodijo
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #26 on: May 28, 2008, 10:32:24 AM »
Tudi jaz sem slišala in brala, da so kreme za sončenje škodljive in povzročajo raka...višji, ko je faktor, več je kemikalji v njej.
Baje je dobra kombinacija šentjanževega in orehovega domačega olja za sončenje ...in kot sem slišala ima orehovo olje naravni zaščitni UV faktor. Meni je lani pomagal...je pa tudi res, da je potrebno malce spoštovanja do sonca in se mu ravno ne nastavljamo, ko najbolj močno sije ;)
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #27 on: May 28, 2008, 11:13:20 AM »

Sladkor + ?

Jaz sem prejsnji teden uporabila peeling. sol in olivno olje. Mi je tako fino navlazilo kozo, da do danes nisem uporabila losjona za telo.
Olja so super.  :)

Azra,

tak piling imajo tudi v savnah v Atlantisu v LJ. Nekaj podobnega za vlazitev koze pa je z medom in olivnim oljem se mi zdi(za obraz)- v glavnem tekoce in dobrega okusa in koza je res mehka.

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #28 on: May 28, 2008, 03:20:17 PM »
Ni važno kolk je kvalitetna

Z razvojem nano tehnologije je dokazano, da škodijo

Ja nažalost je to res  ;D

Danes prebrala, da so preiskave pokazale, da v teh raznih kremicah sploh ni notri to kar je napisano. Tako da tudi cena ni več merilo...

Sama hodim plavat zjutraj in proti večeru...preostali čas pa raje v senci uživam s kako dobro knjigico v roki (so mi svoj čas pravili, da sem reklama za mleko)

Ko sem bila mala so me pol zvečer z kislim mlekom mazali.

Pomaga pa tudi aloe vera, v hribih sem jo vedno imela zraven, tudi kot preventiva na nos in rame, ko so najbolj izpostavljeni.

...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #29 on: May 28, 2008, 09:05:48 PM »
Kaj pa vem ... ce se ne namazem, sem rdeca, kar ene madeze dobim. Sem naredila preizkus nekaj casa nazaj ... eno roko namazala, drugo ne. Tista, ki je bila namazana z zascitnim faktorjem je bila cool, ta druga pa rdeca in se izpuscaje sem dobila.
Jaz se mazem s faktorjem.