Author Topic: Lurd ...sveto mesto  (Read 18730 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
Lurd ...sveto mesto
« on: June 05, 2008, 01:21:24 PM »
Za vse tiste, ki še tega niste brali, moj potopis s popotovanja v Lurd :) Tisti, ki ste pa to že prebrali, pa preberite še enkrat ;) heheheheh

Lurd ... Sveto mesto

Lurd je majhno mestece v Pirenejih v katerega se dnevno zgrinjajo množice vernikov in nevernikov, ki se želijo pokloniti Mariji. Prihajajo ljudje z vseh koncev sveta. Vsakdo s svojim namenom. Definitivno pa vsak obiskovalec odnese od tam vsaj 1 dl vode, ki velja za sveto in zdravilno vodo.

Odločitev, da si želim v Lurd je padla lansko leto, ko sem brala knjigo Boginje in angeli Doreen Virtue. Letos pa se je ta moja odločitev zmanifestirala v fizični realnosti. Na samo potovanje v Lurd sem šla popolnoma brez pričakovanj in pretiranega navdušenja. Vse kar sem vedela je, da gremo na pot 4-je in da vožnja traja in traja..Vse ostalo sem prepustila vsemogočnemu..

Moram priznati, da je 1500km minilo precej hitro, vsaj zame, kar pa ne bi mogla reči tudi za oba voznika. Vendar sta gospodiča ostala tiho, po čemer sem sklepala, da le nista tako zelo trpela. V Lurd smo prispeli okoli poldneva, ko je bilo sonce visoko na nebu in je prijetno grelo naša neprespana telesa. Odpravili smo se proti baziliki sv. Bernardke in jami Matere Marije. Moje doživljanje prvega dne je bilo pomešano z občutki slabe volje, ki so mi privreli na plano že med samo vožnjo in občutki popolnega miru in ljubezni, ki jih tako zelo močno oddaja ta kraj. In prvo sporočilo, ki sem ga dobila je bilo:« Bodi hvaležna, da si ženska. Bodi hvaležna, da imaš v sebi moč in milino ženske, ki lahko da rojstvo otrokom nove dobe. Bodi hvaležna, da si ženska in imaš v sebi moč in milino, da spreminjaš svet s tem, ko sebe spreminjaš v žensko z izvorno vlogo ženske. Bodi hvaležna, da si ženska, da si s svojo modrostjo in milino lahko v oporo moškemu, ter mu daješ njegovo vrednost po kateri tako hrepeni.  Bodi hvaležna, da si ženska, kajti to je tvoj največji blagoslov.«  Ob teh besedah sem v sebi začutila nek notranji mir, milino in ljubezen. Tišino in notranje zadovoljstvo, ki ga je težko opisat z besedami. To enostavno moraš doživeti. In meni je bilo to za prvi dan več kot dovolj dela;) Zato tudi ta dan nisem šla v jamo. Čutila sem, da nisem pripravljena na to po vsem naporu vožnje in prvih sporočilih, ki sem jih dobila. Medtem, ko so šli ostali v jamo, sem sedela ob reki in gledala v Marijin kip, ki stoji nad jamo.  V tem pasu, kjer se razprostira jama , so energije še posebej močne. Ko tako sediš tam, je čutiti popoln mir, kljub kaosu in gneči zunanjega sveta. Vse to se nekako izniči in izgine. Sama sebi se se čudila, kako sem notranje mirna in v popolni tišini, kljub vsem tem ljudem, ki so hiteli mimo mene, se prerivali in malodane na trenutke hodili kar eden po drugem.  In po dveh dneh sem ugotovila, da imaš na tem pasu samo dve možnosti…ali si lahko sam s sabo in enostavno samo si v miru in tišini ter pri tem uživaš in ti je super, fino fajn…ali pa enostavno tam ne moreš biti, ker čutiš v sebi prevelik nemir…In moram priznati, da bi lahko sedela tam ure in ure in samo bila. Občutek je neopisljivo dober.

Drugi dan Lurda, sem si najprej ogledala baziliko, šla po poti Jezusovega križevega pota in na koncu sem stopila v vrsto za v jamo. Moja zaznava je bila, da ta kraj zelo močno odpira srčno čakro, ter vse v povezavi z ljubeznijo do vsega in vseh. Tako sem tudi čutila močno vibracijo okoli srčne čakre, zmeraj bolj, ko sem se približevala jami. Bila je vedno močnejša. In potem, ko sem dejansko stopila vanjo, je ta nekoliko neprijetna vibracija nenadoma popustila in izginila, Kot bi s popolnoma sprostila in se izlila iz mene ven. V sami jami sem dojela vodo, ki kaplja po skalah, kot Marijine solze. Ni mi bilo jasno kaj bi to bilo, samo tako zelo močno mi je prišlo sporočilo SOLZE, da ga enostavno nisem mogla zanemariti. Odšla sem nazaj na svoje mesto ob reki s pogledom na jamo in Marijin kip, v svoj mir in tišino. V svoje stanje popolne blaženosti. Solze, solze, solze…besede so mi odmevale po glavi.  Čemu joče?? In potem je prišlo kot strela z jasnega: »Draga moja, kje se je zgubilo vso sočutje, vsa ljubezen, vsa milina, ki je v tebi? Ki je v vseh ženskah tega sveta? Kje in kdaj ste pozabile zakaj ste, to kar ste in kakšna je vaša vloga v svetu? Kdaj ste se odločile stopiti v borbo z moškimi? S tem, ko ste jim odvzele njihovo moč, ste izgubile svojo. Izgubile ste svoje bistvo, svojo esenco, svojo ženskost. In sedaj se svet sestoji iz popačenih moških in ženskih energij v zamenjanih vlogah. Drage moje, čas je, da se svet uravnovesi nazaj v svoj prvotni obstoj. Čas, ja, da izstopite iz večnega boja z moškimi, ki ne prinaša nič drugega, kot le gorje. Čas je, da obudite v sebi svojo žensko, svojo bit, svojo esenco in ji dovolite, da se osvobojena vseh bolečin, zatiranja in zanikanja ponovno pokaže v vsej svoji lepoti in veličini svetu, ki jo tako željno pričakuje. Čas je, da predate moškim nazaj njihovo moč in jim dovolite, da ob vaši podpori zopet postanejo moški, kot jim je to zapisano v izvorniku. Drage moje, dovolite si biti ženske in s tem pomagajte svetu, da se uravnovesi in ponovno zaživi v harmoniji izvornega namena. Sprejmite ta blagoslov, ki vam je bil dan, ki vam je bil zaupan in ga z ljubeznijo udejanjite v tem času in prostoru. Začutite v sebi tisto božjo pokornost, ponižnost, sočutje in božansko ljubezen do Boga in do božjega plana po katerem je bilo vse ustvarjeno v harmoniji in ravnovesju.«

Prebudila sem se iz transa in se zavedla prostora in ljudi okoli sebe. Prvo vprašanje, ki se mi je porodilo je bilo: »In to sporočilo naj predam naprej? Saj me bodo ženske imele malce za noro«. Opustila sem misel na to in se prepustila energiji ljubezni, ki me je prežemala na tem svetem kraju.

Po dveh dneh smo zapustili Lurd in odšli proti staremu srednjeveškemu mestecu Carcasson. Ponoči smo v hotelu, ki je bil čisto na samem doživeli popolno prizemljitev, za katero so poskrbeli okoliški prebivalci s svojim nočnim razgrajanjem. Kot je rekel prijatelj že na samem začetku, ko smo prišli v hotel: » To me spominja na film Psiho« in je bilo res nekaj podobnega. Kakorkoli, preživeli smo noč nekako, čeprav sem bila najbolj vesela jutra in odhoda iz tega hotela. Srednjeveško mestece Carcasson je v bistvu mestece v mestu, ki se nahaja za zidovi srednjeveške trdnjave. To je svet poln vilinčkov, vil in kristalov, kar me je sprva presenetilo. Od kod vsi ti vilinčki in vilinke in zakaj tukaj?? Nato pa mi je kapnilo, da je bil ravno na ta dan 1. svetovni vilinski dan in smo bili v skladu z Božansko časovno usklajenostjo, tam, kjer smo morali v danem trenutku biti. Svet vilinčkov in vil me je popolnoma prevzel in v njihovi družbi sem preživela doberšen del dneva. Vile s svojo gracioznostjo, ženskostjo, radostjo, nagajivostjo in milino, so mi še bolj odpirale oči, kako zelo potrebno je vzpostaviti ravnovesje in harmonijo ženske in moške energije na tem našem planetku. Seveda je ena od čudovitih vilinčic odromala z menoj domov, kjer kraljuje na svojem prestolu in me vedno znova spominja, kaj je tisto kar moram prebuditi v sebi in spraviti v akcijo.

Na poti domov smo se ustavili še ob morju in v Monte Carlu, mestu mogotcev in formule 1, v mestu, ki nikoli ne spi in je poln blišča in sijaja. Na ven vse izgleda krasno, vendar kot bi rekel moj kolega…nima duše.

P.s.

Na koncu sem ugotovila, da cel čas potovanja nisem delal ene stvari, ki jo delajo moški…nisem vozila avtomobila, nisem nosila kantic z vodo, nisem iskala prenočišča, nisem se menila v turističnih birojih, nisem se spraševala kje bomo spali, kje bomo parkirali…enostavno sem si dovolila samo biti..in to je bilo samo po sebi dovolj…Vsekakor dobro upanje, da se končno prebudim in zaživim kot ženska.
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Lurd ...sveto mesto
« Reply #1 on: June 05, 2008, 01:33:45 PM »
Kljub temu, da sem že brala, je bilo zelo prijetno brati še enkrat..... pa še kdaj

Hvala Nena
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #2 on: June 05, 2008, 01:34:20 PM »
In potem je prišlo kot strela z jasnega: »Draga moja, kje se je zgubilo vso sočutje, vsa ljubezen, vsa milina, ki je v tebi? Ki je v vseh ženskah tega sveta? Kje in kdaj ste pozabile zakaj ste, to kar ste in kakšna je vaša vloga v svetu? Kdaj ste se odločile stopiti v borbo z moškimi? S tem, ko ste jim odvzele njihovo moč, ste izgubile svojo. Izgubile ste svoje bistvo, svojo esenco, svojo ženskost. In sedaj se svet sestoji iz popačenih moških in ženskih energij v zamenjanih vlogah. Drage moje, čas je, da se svet uravnovesi nazaj v svoj prvotni obstoj. Čas, ja, da izstopite iz večnega boja z moškimi, ki ne prinaša nič drugega, kot le gorje. Čas je, da obudite v sebi svojo žensko, svojo bit, svojo esenco in ji dovolite, da se osvobojena vseh bolečin, zatiranja in zanikanja ponovno pokaže v vsej svoji lepoti in veličini svetu, ki jo tako željno pričakuje. Čas je, da predate moškim nazaj njihovo moč in jim dovolite, da ob vaši podpori zopet postanejo moški, kot jim je to zapisano v izvorniku. Drage moje, dovolite si biti ženske in s tem pomagajte svetu, da se uravnovesi in ponovno zaživi v harmoniji izvornega namena. Sprejmite ta blagoslov, ki vam je bil dan, ki vam je bil zaupan in ga z ljubeznijo udejanjite v tem času in prostoru. Začutite v sebi tisto božjo pokornost, ponižnost, sočutje in božansko ljubezen do Boga in do božjega plana po katerem je bilo vse ustvarjeno v harmoniji in ravnovesju.«

Joj Nena, ta tvoj dolgi zapis potovanja v Lurd je naravnost fantastičen. Očitno se ga boš spomnila do konca svojih dni, kar je verjamem priporočljivo  za vsakogar. Škoda le, ker vsaka država nima svojega Lurda, zato se bo verjamem kolo ženske borbenosti in obenem primitivnega manipuliranja nadaljeval.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #3 on: June 05, 2008, 01:40:17 PM »
Andres, energije enake Lurdu so tudi pri nas in sicer v cerkvici na Kureščku. Ravno danes se odpravljam tja. Poročam, ko se vrnem :)
Klasične masaže
Theta Practitioner™

astro karta

DZK 115

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #4 on: June 05, 2008, 01:44:29 PM »
Lep izlet ti želim Nena.

Jaz sem tudi že tri dni ujeta v delo od 6h - 21h ...... tako da tudi komaj čakam na popoldan da se grem razmigat.  :D
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #5 on: June 05, 2008, 01:46:22 PM »
Nena,

Nisem vedel, da je tudi v Kureščku tako kot v Lurdu. Se bolj malo spoznam na podobne stvari. No, najbolje da začnem organizirati potovanja na Kurešček, namesto na Islandijo.  :)   

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #6 on: June 05, 2008, 01:48:36 PM »
Lep izlet ti želim Nena.

Jaz sem tudi že tri dni ujeta v delo od 6h - 21h ...... tako da tudi komaj čakam na popoldan da se grem razmigat.  :D

Kaj je zdaj to Tea, te je popadla delavna mrzlica?? 8)
Hitro ven na zrak, da se regeneriraš in napolniš... :) Treba dati hrano duši in telesu.
Klasične masaže
Theta Practitioner™

astro karta

DZK 115

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #7 on: June 05, 2008, 01:49:36 PM »
Nena,

Nisem vedel, da je tudi v Kureščku tako kot v Lurdu. Se bolj malo spoznam na podobne stvari. No, najbolje da začnem organizirati potovanja na Kurešček, namesto na Islandijo.  :)   

Andres

Jaz še nisem bila tam, je pa bil prijatelj, s katerim smo bili skupaj v Lurdu. Vsekakor pa poročam danes zvečer, ko pridem nazaj :)
« Last Edit: June 05, 2008, 01:58:13 PM by Nena »
Klasične masaže
Theta Practitioner™

astro karta

DZK 115

Offline Princes

• Mojster
« Reply #8 on: June 05, 2008, 02:01:17 PM »
Kaj naj rečem, naravnost tisto si napisala, kar sama v sebi čutim že dolgo časa. Dovolj je borb, dovolj možatih žensk..... bodimo to, za kar smo na svet prišle.

Hvala Nena :-*
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #9 on: June 05, 2008, 02:15:46 PM »
No, dve pristopni izjavi kot vidim sta tu. Upam, da je bil moj včkratni zapis o prepoznem urgiranju le napačen. Morda pa res katere čez nekaj let ne bom več poimenoval desc z joški. :)

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #10 on: June 05, 2008, 02:39:14 PM »
Glede na templarsko dejavnost v Franciji opažam, da je mesto kjer si spala, Carcassonne grajeno v obliki ušesa. Hmm. Torej vilinčice in podobno so tam verjetno zaprti z obzidjem. Ne le to. Kot kaže je center geometrijsko povezan z Izraelom in brez dvoma še kakšnim drugim svetovnim pomembnim mestom. Mogoče celo Kureščkom. :)

Andres
« Last Edit: June 05, 2008, 02:42:15 PM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #11 on: June 05, 2008, 08:06:04 PM »
Nena,

zelo lepo si opisala in tudi sporocila, ki si jih dobila, so tudi ze svigala po moji glavi. In ko sem tako razmisljala, res je prevec mozatih zensk, res smo izgubile svojo zenskost, skoda res skoda, me je presinilo, da so malo bolj grobe zenske ustvarile "enakopravnost" in sedaj uzivamo/trpimo posledice, pa ce so nam vsec ali ne.

Kje je ze Kurescek? Ime mi je znano, geografsko pa ga ne znam postavit, ceprav se mi zdi, da sem enkrat ze lezla tja gor.

Offline Darja

• Uporabnik
  • **
  • Bodi to kar si
« Reply #12 on: June 05, 2008, 09:33:45 PM »
Andres, energije enake Lurdu so tudi pri nas in sicer v cerkvici na Kureščku. Ravno danes se odpravljam tja. Poročam, ko se vrnem :)

Lani sem bila na Kureščku ,res lepo in takšne močne in lepe energije.

Lp,Darja

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #13 on: June 06, 2008, 01:44:09 AM »

Kje je ze Kurescek? Ime mi je znano, geografsko pa ga ne znam postavit, ceprav se mi zdi, da sem enkrat ze lezla tja gor.

Kurešček je nad Igom. Res prijeten kraj, moram priznat :)
Kot sem rekla...energije v cerkvi na Igu so zelo podobne tistim v Lurdu. Še posebej na točki za oltarjem. Se pa ne čudim, glede na to, da je to Marijina cerkev. Ravno tako, sem takoj začutila vibracijo okoli srčne čakre. Sprva, moram priznat me je zadelo in sem potrebovala kar nekaj minut, da sem se naravnala na to frekvenco.Potem pa se je napetost sprostila in sem uživala v teh energijah milin, miru in ljubezni. Vsekakor priporočam vsakomur, da se gre tja napolnit s to čudovito energijo in se malce spočit. Poleg tega pa lahko še vsakdo preveri v kakšnem stanju je s svojim notranjim mirom ;)
Kar je bilo meni v Lurdu bolj všeč je to, da je tam vse na planem in je poleg voda. Energetsko pa je precej enako. Tako, da zdaj vem kam it :D
« Last Edit: June 06, 2008, 01:51:32 AM by Nena »
Klasične masaže
Theta Practitioner™

astro karta

DZK 115

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #14 on: June 06, 2008, 03:01:12 AM »
S tem tekstom, opisom kako je bilo v Lurdu in kaj si tam doživela bržkone stopaš po prstih kakšni zadrti.  No, nekje se mora začeti in konkretno tu pri nas si to začela ti, kar je vzpodbudno.

Bom pa tudi sam enkrat Kurešček poiskal in malo pogledal po koordinatah kaj je tam za ena stvar. 

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858