Forum Spletni simbol je virtualni prostor kjer se srečujejo vsi, ki jim starodavna znanja, vključno z vse današnjimi tabuji niso tujka. Kajpak ne gre le za starodavna znanja, temveč med drugim tudi za problematiko med spoloma, v družinah, ali celo v širših skupnostih, kar je del vsakdanjika slehernega posameznika.

Author Topic: Ozdravimo se sami  (Read 9495 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

March 21, 2009, 10:18:23 AM
Reply #15
  • Uporabnik
  • **
Ojla Aine!
Ja če so dokazane je super, v kolikor pa ne je vse v temo ovito, ker ne veš če so prisotne ali ne. :-\
by luana  :D :D :D ;)

Luana samo toliko .......pri tebi zdravniki zelo težko postavijo pravilno diagnozo. Namreč vladarja 6 hiše imaš namreč v ribah. Opozicija na Plutona pa bi govorila o težavah z "odtoki", to je pa res.

;)

Hvala Tea, res bo držalo vse se odvija v odtokih, ne dobim ta pravega povzročitelja teh probloblemov, enostavno ne uspem, poizkušala sem odnet skoraj vso hrano, kaj bom živela kakor rastlina?
Ne bo šlo!
Ne morem in ne pridet do konca, sama se ve.Poslušam svoje telo a mi ne pove do konca kje je srž, bistvo da se lahko izognem.
Nekje sem prebirala da Pluton, deluje tudi do 6 stopinj prej!
Tovrstni problemi so se pri meni pričeli že 3 leta nazaj, tudi na teži izgubljam, nikakor da je pridobim.
Kaj mogoče imaš kak predlog Tea, kje bi dobila odgovor, oz kako bi se obrnila da uvidim jasno sliko?

Hvala za odgovor in pozdrave
by luana

Jaz ti predlagam enga dobrega Theta praktika, da ti naredi čiščenje.

Sicer pa .... saj veš da ni v zunanjih rečeh /hrani/ nič takega, vsa stvar je zmerja znotraj nas. Težave s fizičnim telesom nam pokažejo le simptom, ki je vezan na naše psihične zavore, težave itd........... Le te pa je treba zavestno videti, potem pa si tudi dovoliti, da jih spustimo in postavimo življenje na temelj, ki nas bo osrečeval.
Druge poti ni .... no ja je .... lahko s farmacijo odpraviš eno težavo, pa ti bo druga nekje drugje butnila ven.

Sicer pa itak da veš kaj mislim. Ko boš pri sebi res odločena kaj spremeniti, potem boš že našla pravo pot do prave vrste pomoči.  ;)

Lep dan ti želim

PS: govorila sem o tvoji natalni karti

Hvala Tea!
res je, saj zato tudi iščem vzrok in nebi le zdravila posledice.
Tudi v to smer sem že razmišljala, zdravljenje kakor si predlagala, pride, trenutno sem v fazi odločitev, ko pade kocka bom, ker sebi želim le najboljše, samo še pravi čas in prava odločitem da se dobim na pravem mestu in to je to:!
Kakor mi je bilo videno iz prebiranja, si tudi ti kar mojstrica ne tem področju?
Upam, da mi ne zbežiš na "S" predno se  odločim in te obiščem!

Pozdrave by luana  :D :D :D ;)
Luana....

Če iščemo pot do ljubezni z razumom, je enako, kakor če bi iskali sonce s svetilko.
Dzelad ed Din RUMI

March 21, 2009, 10:32:05 AM
Reply #16
  • Moderator
  • Naša kri
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
    • Email
Pozdravčke tudi tebi  :D
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE
Theta Practitioner™
http://yfrog.com/17astro245gr14tea20107292g

March 27, 2009, 09:28:38 AM
Reply #17
  • Uporabnik
  • **
 ;)

evo jaz sem v dilemi....2 leti probam zanosit, pa za enkrat še ni ratalo. Zdravnik me je želel poslati na operacijo ( laparoskopija), kjer pregledajo notranje organe in če je kakšna nepravilnost...potem kirurško popravijo...pa sem odklonila...oz. mi je potem dal še tablete, ki pospešujejo ovulacijo...če po 3 mesecih kljub tabletam ne bi ratalo...vseeno predlaga operacijo :-(. Jaz pa nisem lih pristaš tega...nisem pametna kaj narediti...po eni strani vem da ni prav da silim in izsiljujem stvari...ko bo, bo...po drugi strani pa...se sprašujem, če sem neodgovorna da odklanjam operacijo...mogoče pa res koristi...
Pred 14 dnevi sem bila pri gospe, ki izvaja akupunkturo...samo brez zabadanja igel...pa je rekla, da imam samo korensko čakro odprto vse ostale pa zaprte..in da imam zelo malo energije 45%...potem mi je odprla vse kanale in ko sem odhajala...sem imela 130% energije...to je seveda potem potrebno vzdrževati ( naše misli ipd.) Opazila je na področju ledvic nek problem...zato mi je potem dala na koncu tudi homeopatsko zdravilo, tako, da so ledvica vso to slabo energijo lažje odplaknla ....
Poznam tudi theto...sem manifestirala ta čudež...sicer enkrat...tako, da ne vem kaj bi še lahko naredila...ali pa de se samo vsedem in čakam :-)...ko bi vsaj vedla...

April 23, 2009, 02:44:10 PM
Reply #18
  • Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
    • Email
;)

evo jaz sem v dilemi....2 leti probam zanosit, pa za enkrat še ni ratalo. Zdravnik me je želel poslati na operacijo ( laparoskopija), kjer pregledajo notranje organe in če je kakšna nepravilnost...potem kirurško popravijo...pa sem odklonila...oz. mi je potem dal še tablete, ki pospešujejo ovulacijo...če po 3 mesecih kljub tabletam ne bi ratalo...vseeno predlaga operacijo :-(. Jaz pa nisem lih pristaš tega...nisem pametna kaj narediti...po eni strani vem da ni prav da silim in izsiljujem stvari...ko bo, bo...po drugi strani pa...se sprašujem, če sem neodgovorna da odklanjam operacijo...mogoče pa res koristi...
Pred 14 dnevi sem bila pri gospe, ki izvaja akupunkturo...samo brez zabadanja igel...pa je rekla, da imam samo korensko čakro odprto vse ostale pa zaprte..in da imam zelo malo energije 45%...potem mi je odprla vse kanale in ko sem odhajala...sem imela 130% energije...to je seveda potem potrebno vzdrževati ( naše misli ipd.) Opazila je na področju ledvic nek problem...zato mi je potem dala na koncu tudi homeopatsko zdravilo, tako, da so ledvica vso to slabo energijo lažje odplaknla ....
Poznam tudi theto...sem manifestirala ta čudež...sicer enkrat...tako, da ne vem kaj bi še lahko naredila...ali pa de se samo vsedem in čakam :-)...ko bi vsaj vedla...

Glede operacije se ne obremenjuj. Ravnaj se po lastni vesti in če ti nekaj ne diši, tega ne počni. Ni nujno, da ti bodo z laparoskopijo kaj našli, ker v končni fazi na ta način pogledajo samo zunanjost maternice in jajčnikov. Bolj je po moje merodajen HSG, na katerem si že bila, ki ti pregleda notranjost.

Si iskala kakšna prepričanja v zvezi s težavami z zanositvijo? Malo se poglobi vase, da dobiš odgovore, kaj je zadaj.

:-* Gaja
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

July 28, 2009, 09:05:20 AM
Reply #19
  • Uporabnik
  • **
  • tia13
ojla
mene pa zanima če ima kdo kakšen naraven recept oz. zvarek ;)za pljuča,ker mi jih bo razneslo ???,oz. podplečkami me boli desna stran,spet sem si nakopala par stvari in pljuča moja so kar občutljiva.....malo bom še refleksne si danes naredila ang:...lep dan vsem ;)

July 28, 2009, 10:17:50 PM
Reply #20
  • Sple. Simbol
  • ...que c'est beau d'aimer...
ojla
mene pa zanima če ima kdo kakšen naraven recept oz. zvarek ;)za pljuča,ker mi jih bo razneslo ???,oz. podplečkami me boli desna stran,spet sem si nakopala par stvari in pljuča moja so kar občutljiva.....malo bom še refleksne si danes naredila ang:...lep dan vsem ;)

Pater Ašič svetuje naslednje:

za okrepitev pljuč:
- sok rdeče pese oslajen z medom
-čaj: bezeg, lapuh, rman : Z 1 litrom kropa poparimo 4 žlice mešanice teh zelišč. Pijemo večkrat dnevno 7-14 dni.
- čaj:plučnik, lapuh, rožmarin: Z 1 litrom kropa poparimo 6 žlic  mešanice teh zelišč. Pijemo oslajeno z medom večkrat na dan.

za čiščenje pljuč:
- čaj: ajbiš
- čaj: grenbkuljica, plučnik, žajbelj: pijemo večkrat na dan.
- obkladki: narezano čebulo pogrejemo in damo na prsi.
- obkladki : stolčeni listi lapuha
- jedi: čemaž
- sokovi: jetičnik, redkev, repa, zelnica

pri oteženem dihanju - pluča:
- čaj: bezeg, bela mrtva kopriva, lučnik, zlata rozga: z 1 litrom kropa poparimo 6 žlic mešanice teh zelišč. Pijemo večkrat dnevno oslajeno z ajdovim medom, 12 dni.
- čaj: grenkuljica, pljučnik, žajbelj: pijemo večkrat dnevno.
- pripravki z medom: črna rekev, hren: V 2 litrih ajdovega medu kuhamo 3/4 ure 12 žlic mešanice korenin obeh zelišč. Odstavimo za 3 ure, premešamo in damo v kozarce. Jemljemo po 1 žlico 3x dnevno pred glavnimi obroki, 6-12 dni.

Sama imam izkušnje s plučnikom, katerega sem kupila v specializirani trgovini in pila čaj - hitro je pomagal. Dvojčki imate itak občutljiva pljuča, zato moraš paziti nanje.  ;) Želim ti čimprejšnje okrevanje, tia 13  :)

Taja

« Last Edit: July 28, 2009, 10:19:40 PM by taja6 »

July 28, 2009, 10:43:44 PM
Reply #21
  • Uporabnik
  • **
  • tia13
 ;)
taja hvala ti na teh fajn receptih ;),nisem vedela ::) da obstaja toiko naravnih zvarkov nice:),jap pljučni del mamo res bolj na udaru......  ;D
ti sporočim kako se bo obneslo ang:
nočko :-*

July 28, 2009, 10:50:29 PM
Reply #22
  • Sple. Simbol
;)
taja hvala ti na teh fajn receptih ;),nisem vedela ::) da obstaja toiko naravnih zvarkov nice:),jap pljučni del mamo res bolj na udaru......  ;D

Z veseljem, še več zvarkov najdeš v knjigici DOMAČA LEKARNA P. SIMONA AŠIČA, jo najdeš tudi v lekarni  ;)

na zdravljenje  :-*

July 30, 2009, 01:17:04 PM
Reply #23
  • Uporabnik
  • **
    • Email
;)

Ja, dvojčki imate ta del bolj občutljiv, vendar ne vedno. Tebi saturn prehaja v kvadrat na sonce in ASC, zato čutiš vpliv (prehladi, blokada pljuč in dihanja). Z druge strani je močan vpliv urana, ki kvadrira sonce in hkrati tudi ASC, ekzaktno vpliv na ASC šele pride, opažam pa, da je v natalu neptun v šesti hiši tisti, ki je zaslužen, da ti prave diagnoze niti ne znajo postavit. Saturn bo jeseni v napetem kvadratu s tem neptunom, z druge strani uran na neptuna, tako, da bo en kup aspektov povezanih na tvoje sonce in ASC.

July 31, 2009, 07:45:21 PM
Reply #24
  • Uporabnik
  • **
  • tia13
[
Ja, dvojčki imate ta del bolj občutljiv, vendar ne vedno. Tebi saturn prehaja v kvadrat na sonce in ASC, zato čutiš vpliv (prehladi, blokada pljuč in dihanja). Z druge strani je močan vpliv urana, ki kvadrira sonce in hkrati tudi ASC, ekzaktno vpliv na ASC šele pride, opažam pa, da je v natalu neptun v šesti hiši tisti, ki je zaslužen, da ti prave diagnoze niti ne znajo postavit. Saturn bo jeseni v napetem kvadratu s tem neptunom, z druge strani uran na neptuna, tako, da bo en kup aspektov povezanih na tvoje sonce in ASC.
[/quote]
 :ovou tega pa nisem vedela,hm predvidevam da bom mela kar nekaj sitnosti z  mojim zdravjem :-\ ja no upam da bom te aspekte dala čez ter da bo vse ok :(....lunca hvala ti za tole obrazložitev mojega trenutnega zdravja,si me kar malo presenetila  ::)...lep dan oz. večer ti še naprej  želim  ;)
 :-*

July 31, 2009, 07:57:15 PM
Reply #25
  • Uporabnik
  • **
  • tia13
 ;)aja pa še aspekti saturn-sonce ter asc mislim da je vse to povezano z mojim trenutnim iskanjem novega stanovanja za naju z partnerjem,ker se morava izselit do konca avgusta,uran-sonce pa moja nenadna izguba službe ter ponovno iskanje le te,aja po novem še partnerjeve,res pa je ko se mi začnejeo dogajati hitre spremembe mi kar hitro udari na pljuća-strah pa na mene samo.....,trenutno se mi stare stvari podirajo upam in verjamem da bo čas pokazal zakaj je to vse bilo dobro.....  ;)to je nekako moj prevod tvoje interpetacije,pribižno :-\ za neptun kvadrat uran ai obratno hm to pa nimam pojma :-\
 ;)

September 06, 2010, 07:44:45 AM
Reply #26
  • Sple. Simbol
tole sem prejela po elektronski pošti  ;)

Dr.Albert Schweitzer o najhujšem povzročitelju raka na svetu - zanimivo branje

Naj o svojih ugotovitvah, zakaj ljudje obolevajo za rakom in zakaj je rak danes tako razširjen, pove eden najuglednejših zdravnikov vseh časov in Nobelov nagrajenec, dr. Albert Schweitzer.

Dr. Schweitzer je dolga desetletja preživel kot požrtvovalen misijonarski zdravnik v Gabonu v Afriki. Aprila 1913 je prispel v vasico Lambarene, da bi na bregovih gabonske reke Ogowe osnoval bolnišnico. Že naslednjega jutra sta z ženo Helene, izurjeno bolničarko, začela sprejemati bolnike, čeprav bolnišnice ni bilo še nikjer. V prvih devetih mesecih je sprejel skoraj 2.000 bolnikov, pa tudi v naslednjih štiridesetih letih je povprečno pregledal 30 do 40 bolnikov na dan, povrhu pa na teden opravil še 3 operacije. Na začetku njegovega službovanja so prebivalce pestile predvsem lokalne bolezni in infekcije - malarija, spalna bolezen, gobavost, tropska mrzlica in garje.

Kljub tako množičnemu delu z bolniki je dr. Schweitzer imel priložnost videti prvi primer bolnika z vnetjem žolčnika šele 41 let po svojem prihodu v Gabon in eno leto in pol potem, ko je za svoje misijonarsko delo že prejel Nobelovo nagrado za mir. Med civilizacijske bolezni, ki jih ob prihodu v Afriko nikoli ni videl, pa sodi tudi rak.

"Na samem začetku, " je zapisal dr. Scweitzer, "sem bil globoko zaprepaden, da nisem naletel na en sam primer raka … Seveda ne morem stoodstotno trditi, da sploh ni bilo nobenega primera, toda kot vsi drugi misijonarski zdravniki sem opazil, da je rak v Afriki nenavadno redek pojav."

V desetletjih, ki so sledila, pa je bil priča nenehnemu širjenju rakavih bolezni. "Na podlagi dolgoletnih opazovanj lahko zaključim, da je bil razlog za širjenje raka v tem, da so domačini začeli vse bolj privzemati življenjski slog in prehrano belcev."

Podobno so sklepali tudi drugi zdravniki, od Afrike do Tihomorskih otokov, od Karibov do Eskimov na polotoku Labrador. Bolj ko je med ta tradicionalna ljudstva prodirala procesirana, rafinirana hrana, bolj so obolevali za t.i. civilizacijskimi boleznimi, kot so rak, diabetes, debelost, srčnožilne bolezni, visok krvni tlak, srčne in možganske kapi, zobna gniloba, bolezni dlesni, vnetje slepiča, želodčne razjede, divertikulitis, žolčni kamni, hemoroidi, krčne žile in zaprtje (zapeka).

Procesirana hrana, ki jo je zapadni svet pošiljal kot "pomoč" tem ljudstvom, je obsegala predsvem naslednja štiri živila: sladkor, melaso, belo moko in beli riž. Ta živila je bilo namreč najlaže skladiščiti dolga obdobja in jih tudi najlaže transportirati na oddaljene konce sveta, ne da bi pri tem obstajala nevarnost, da jih požrejo glodalci. (Glodalci že vedo, zakaj se jih ne dotaknejo … Podobno kot se mravlje nikoli ne bodo dotaknile margarine.)

Vsi zdravniki so opazili še eno posebnost: ko se je pojavila ena civilizacijska bolezen, so se pojavile vse.

Ob tem se neizogibno zastavlja vprašanje: zakaj se rak v teh izoliranih civilizacijah ni pojavil, povsod drugod pa je bil prisoten. Nekateri so želeli prikazati, da je vzrok uživanje mesa. Vendar ta hipoteza ni mogla vzdržati, saj ni  razložila, zakaj so za rakom precej obolevali Hindujci v Indiji, za katere je nekaj nepojmljivega, da bi uživali meso, po drugi strani pa raka ni bilo mogoče opaziti med izrazito mesojedimi Inuiti, kenijskimi Masaji in drugimi avtohtonimi mesojedimi plemeni. Tudi za hipoteze o tem, da naj bi rak povzročala mastna hrana, ni bilo dokazov, zadnje čase pa se pojavljajo celo študije, ki potrjujejo, da uživanje velikih količin zdravih maščob raka preprečuje in celo zdravi!

Schweitzerjeva ugotovitev je bila torej pravilna. In čeprav se tega najbrž ne spomnite, do začetka sedemdesetih let prejšnjega stoletja so jo celo upoštevali. Potem pa se je iz ZDA razširila neumna in za milijone ljudi tudi pogubna teorija, da so za vse - debelost, diabetes, raka itd. - krive maščobe. In ker se slovenska doktrina vedno ravna po ameriški (in angleški, ki pa je prav tako prepisana od ameriške), smo zadnja desetletja vsi fanatično odstranjevali maščobe iz prehrane. Predvsem so demonizirali živalske maščobe, medtem ko so celo zdravniki kot nadomestek propagirali margarino, za katero se je pozneje izkazalo, da je zaradi trans maščob ena najbolj škodljivih anti-hran, kar jih je. Margarina je slabša od cigaret in je pobila nešteto ljudi in šele od pred kratkim se je diabetikom ne priporoča več. Podobno velja za strupena industrijsko procesirana rastlinska olja, samo da uradna medicina tega še ni priznala.

Za širjenje raka in drugih degenerativnih civilizacijskih bolezni je torej v prvi vrsti kriva nenaravna, visoko procesirana hrana, polna kemikalij, hormonov, antibiotikov, pesticidov itd., predvsem pa hrana, ki vsebuje veliko škroba, glutena in sladkorja. To so vedeli že pred 70 leti, pa kljub temu danes v trgovinah z "zdravo" prehrano, kot je recimo Kalček, najdete kekse, ki vsebujejo "bio" sladkor, "bio" margarino in "bio" moko. To je približno tako, kot če bi rekli "bio" cigarete, "bio" granate ali "bio" arzen. Dr. Albert Schweizer bi vam povedal, da so vse te reči, vključno s piškoti, zelo priporočljive za vse tiste, ki želijo kmalu umreti, vendar na čimbolj "bio" način.

© Zdravje Povej Naprej

September 06, 2010, 08:01:06 PM
Reply #27
  • Uporabnik
  • **
  • tia13
mene pa spet dajejo sinusi  :(..... si že dajem glino.inhaliram kamilico ter pucam z prekuhano him. soljo,ter pobam dojeti kdo mi sedaj gre na živce,po resnici me kar dajejo te nosečniški hormoni apak sem jih že od prej vajena samo zdaj so malo bolj izraženi,ali je pa to samo moj izgovor :-\..... we "ll see  ;D

May 21, 2011, 08:48:47 PM
Reply #28
  • Mojster
ČESNOVO OLJE PROTI INFEKCIJAM
Kapljice iz česnovega olja učinkovito zdravijo ušesna vnetja.
Glavico svežega česna sesekljamo in stresemo v posodo.
Prilijemo toliko olivnega olja, da pokrije česen (25mm od dna).
Pokrijemo in eno uro kuhamo na nizkem ognju. Ohladimo in
olje odcedimo skozi več plasti gaze. Prelijemo ga v steklene
kozarce, pokrijemo in damo v hladilnik. Kadar ga uporabljamo,
segrejemo kovinsko žlico olja nad plamenom sveče, da se
prijetno ogreje. Olje vsesamo v kapalko. Dve kapljici kanemo
v ušesni kanal in zamašimo s kroglico vate. Postopek ponavljamo
vsako uro, dokler bolečina ne popusti.

Opozorilo: S česnovim oljem ne zdravimo vnetja zunanjega
ušesnega kanala ali če sumimo da je počen bobnič

November 20, 2011, 08:08:01 PM
Reply #29
  • Trenutno v uvajanju
  • *
 Dobil po mailu, mogoče bo komu koristilo.

Dr.Albert Schweitzer o najhujšem povzročitelju raka na svetu

No danes pa malo izobraževanja…gotovo vse to že veste…pa vendar ne škodi…

Lep konec tedna....

Dr.Albert Schweitzer o najhujšem povzročitelju raka na svetu-zanimivo branje 

Naj o svojih ugotovitvah, zakaj ljudje obolevajo za rakom in zakaj je rak danes tako razširjen, pove eden najuglednejših zdravnikov vseh časov in Nobelov nagrajenec, dr. Albert Schweitzer.

Dr. Schweitzer je dolga desetletja preživel kot požrtvovalen misijonarski zdravnik v Gabonu v Afriki. Aprila 1913 je prispel v vasico Lambarene, da bi na bregovih gabonske reke Ogowe osnoval bolnišnico. Že naslednjega jutra sta z ženo Helene, izurjeno bolničarko, začela sprejemati bolnike, čeprav bolnišnice ni bilo še nikjer. V prvih devetih mesecih je sprejel skoraj 2.000 bolnikov, pa tudi v naslednjih štiridesetih letih je povprečno pregledal 30 do 40 bolnikov na dan, povrhu pa na teden opravil še 3 operacije. Na začetku njegovega službovanja so prebivalce pestile predvsem lokalne bolezni in infekcije - malarija, spalna bolezen, gobavost, tropska mrzlica in garje.

Kljub tako množičnemu delu z bolniki je dr. Schweitzer imel priložnost videti prvi primer bolnika z vnetjem žolčnika šele 41 let po svojem prihodu v Gabon in eno leto in pol potem, ko je za svoje misijonarsko delo že prejel Nobelovo nagrado za mir. Med civilizacijske bolezni, ki jih ob prihodu v Afriko nikoli ni videl, pa sodi tudi rak.

"Na samem začetku, " je zapisal dr. Scweitzer, "sem bil globoko zaprepaden, da nisem naletel na en sam primer raka … Seveda ne morem stoodstotno trditi, da sploh ni bilo nobenega primera, toda kot vsi drugi misijonarski zdravniki sem opazil, da je rak v Afriki nenavadno redek pojav."

V desetletjih, ki so sledila, pa je bil priča nenehnemu širjenju rakavih bolezni. "Na podlagi dolgoletnih opazovanj lahko zaključim, da je bil razlog za širjenje raka v tem, da so domačini začeli vse bolj privzemati življenjski slog in prehrano belcev."

Podobno so sklepali tudi drugi zdravniki, od Afrike do Tihomorskih otokov, od Karibov do Eskimov na polotoku Labrador. Bolj ko je med ta tradicionalna ljudstva prodirala procesirana, rafinirana hrana, bolj so obolevali za t.i. civilizacijskimi boleznimi, kot so rak, diabetes, debelost, srčnožilne bolezni, visok krvni tlak, srčne in možganske kapi, zobna gniloba, bolezni dlesni, vnetje slepiča, želodčne razjede, divertikulitis, žolčni kamni, hemoroidi, krčne žile in zaprtje (zapeka).

Procesirana hrana, ki jo je zapadni svet pošiljal kot "pomoč" tem ljudstvom, je obsegala predsvem naslednja štiri živila: sladkor, melaso, belo moko in beli riž. Ta živila je bilo namreč najlaže skladiščiti dolga obdobja in jih tudi najlaže transportirati na oddaljene konce sveta, ne da bi pri tem obstajala nevarnost, da jih požrejo glodalci. (Glodalci že vedo, zakaj se jih ne dotaknejo … Podobno kot se mravlje nikoli ne bodo dotaknile margarine.)

Vsi zdravniki so opazili še eno posebnost: ko se je pojavila ena civilizacijska bolezen, so se pojavile vse.

Ob tem se neizogibno zastavlja vprašanje: zakaj se rak v teh izoliranih civilizacijah ni pojavil, povsod drugod pa je bil prisoten. Nekateri so želeli prikazati, da je vzrok uživanje mesa. Vendar ta hipoteza ni mogla vzdržati, saj ni  razložila, zakaj so za rakom precej obolevali Hindujci v Indiji, za katere je nekaj nepojmljivega, da bi uživali meso, po drugi strani pa raka ni bilo mogoče opaziti med izrazito mesojedimi Inuiti, kenijskimi Masaji in drugimi avtohtonimi mesojedimi plemeni. Tudi za hipoteze o tem, da naj bi rak povzročala mastna hrana, ni bilo dokazov, zadnje čase pa se pojavljajo celo študije, ki potrjujejo, da uživanje velikih količin zdravih maščob raka preprečuje in celo zdravi!

Schweitzerjeva ugotovitev je bila torej pravilna. In čeprav se tega najbrž ne spomnite, do začetka sedemdesetih let prejšnjega stoletja so jo celo upoštevali. Potem pa se je iz ZDA razširila neumna in za milijone ljudi tudi pogubna teorija, da so za vse - debelost, diabetes, raka itd. - krive maščobe. In ker se slovenska doktrina vedno ravna po ameriški (in angleški, ki pa je prav tako prepisana od ameriške), smo zadnja desetletja vsi fanatično odstranjevali maščobe iz prehrane. Predvsem so demonizirali živalske maščobe, medtem ko so celo zdravniki kot nadomestek propagirali margarino, za katero se je pozneje izkazalo, da je zaradi trans maščob ena najbolj škodljivih anti-hran, kar jih je. Margarina je slabša od cigaret in je pobila nešteto ljudi in šele od pred kratkim se je diabetikom ne priporoča več. Podobno velja za strupena industrijsko procesirana rastlinska olja, samo da uradna medicina tega še ni priznala.

Za širjenje raka in drugih degenerativnih civilizacijskih bolezni je torej v prvi vrsti kriva nenaravna, visoko procesirana hrana, polna kemikalij, hormonov, antibiotikov, pesticidov itd., predvsem pa hrana, ki vsebuje veliko škroba, glutena in sladkorja. To so vedeli že pred 70 leti, pa kljub temu danes v trgovinah z "zdravo" prehrano, kot je recimo Kalček, najdete kekse, ki vsebujejo "bio" sladkor, "bio" margarino in "bio" moko. To je približno tako, kot če bi rekli "bio" cigarete, "bio" granate ali "bio" arzen. Dr. Albert Schweizer bi vam povedal, da so vse te reči, vključno s piškoti, zelo priporočljive za vse tiste, ki želijo kmalu umreti, vendar na čimbolj "bio" način.

© Zdravje Povej Naprej