Author Topic: STOPINJE V ASTROLOGIJI  (Read 79966 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline taja6

 • Splet. Simbol
 • ********
 • Posts: 5558
 • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
STOPINJE V ASTROLOGIJI
« on: October 24, 2009, 03:15:30 PM »
I.

ANALOGIJA STOPINJ

Astrolog Nikola STOJANOVIĆ je našel zanimivo povezavo med stopinjami in znamenji zodiaka. Vse bazira na zelo enostavni ideji in sicer, da vsaka stopinja, katerega koli znamenja, po svojem številu kaže podobne ali iste lastnosti kot tudi znamenje, ki odgovarjala temu mestu v zodiaku.

Npr. prva stopinja katerega koli znamenja bo imela tudi lastnosti prvega znamenja - Ovna, druga stopinja katerega koli znamenja bo kazala lastnosti Bika itd.... vse do 12 stopinje, ki bo soroden Ribam. 13 stopinja bo spet povezana z Ovnom, 14 z Bikom in tako naprej.... Stopinja 0 bo vsakič predstavnik znamenja, s katerim začenja - torej 0 stopinja Leva bo predstavljala Leva itd...

Ta tehnika nam da pri tolmačenju globji vpogled, saj uporabljamo še tretjo vrednost in nismo omejeni samo na znamenje in planet ( ter aspekte ).

Npr. velika razlika je, če je Mars v Ovnu na 4 stopinji ali 10 stopinji. V obeh primerih je planet v svojem domicilu, a je  Mars mnogo slabši, šibak na 4 stopinji ( ki odgovarja znamenju Raka, v katerem je Mars debilitiran ) kot na  10 stopinji ( ki je soroden Kozorogu - znamenju v katerem je Mars eksaltiran ). Tako bo Mars na 4 stopinji ovna osebo naredil impulzivno, a brez moči in dovolj poguma; verjetno je, da se bo oseba delala močno pred šibkejšimi od sebe, svojo energijo pa trošila na " delanje reda " v hiši, namesto da bi jo kreativneje porabila. Po drugi strani, pa bo Mars  v istem znamenju Ovna, a na 10 stopinji pokazal mnogo več ambcije in želje po profesopnalnem uspehu. Oseba bo hrabra, vztrajna in vzdržljiva ter hladnokrvna v akciji...


II.

SKUPINE STOPINJ

Poleg tega, da ima vsaka posamezna stopinja svojo specifično naravo, določene stopinje katerega koli znamenja, kažejo skupne specifične lastnosti.

Tako je  npr. 0 stopinja katerega koli znamenja pionirska; je na samem začetku nečesa in ki še nima dovolj izkušenj. Od vseh 0 stop. najbolj izstopajo 0 stop. Ovna, 0 stop. Raka, 0 stop. Tehtnice in 0 stop. Kozoroga, ker so to stopinje začetnih/ kardinalnih znamenj.

Odvisno od tega, kako je planet aspektiran, ta stopinja poudarja mladost, nezrelost in neizkušnje z ene strani ali začenja z nečim in absolutno vrednost z druge strani.

Mnogi ljudje, ki so predstavljali začetnike nečesa, imajo planete ali kote natalne karte ravno na 0 stop. npr. Hitler-vodja fašistične ideologije, Tuđman - oče hrvaške države, Sai Baba- začetnik " nove religije "...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Za 8. stopinjo ( škorpijonova stopinja )katerega koli znamenja se pravi, da je grob ali prizemljen. Kot sila iz nekege vira, ta stopinja osebo vleče k tlom, k čisti praktičnosti, ki včasih postane surova, groba. V nekaterih primerih ni slabo, kadar prizemljuje osebo.

Npr. Jupiter na 8 stopinji  in še v kozorogu v horoskopu Hitlerja prinaša izjemno surovo filozofijo.

Po drugi strani pa je zanimivo videti v natalni karti Nieila Armstrong, ki ima Jupiter na 8 stopinji v raku  - človek, ki je postal znan po tem, da se je " prizemljil " na Luno ( Rak je znamenje, nad katerim vlada Luna, Jupiter pa predstavlja dolge poti, potovanja ; sama luna se prinjem nahaja na 26 stop. Strelca, ki predstavlja center galaksije! ):

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Skupina 12 stopinje ( ribja stopinja ) predstavlja stopinje strasti ali trpljenja, pri čemur je oseba pogosto žrtev.

Npr. Nelson Mandela, ki je preživel 20 let v zaporu ima Marsa na 12 stop. Tehtnice.

Kralj Petar II Karađorđević, čigar dežela je bila okupirana 7 dni po njegove ustoličenju in kateremu je bil prepovedan povratek v domovino s strani Komunistične paartije Jugoslavije, je imel Sonce kot vladarja ASC. ( ASC na 29 stop. ) na 12 stop. Device, v opoziciji z Uranom na 15 stop. Rib. Torej, njegova osebnost - on sam - se nahaja na stopinji trpljenja, a v opoziciji  z Uranom ( ki predstavlja komunizem ) na 15 stop. ( kraljevska stopinja ) sigurno izgublja in postane žrtev.V njegovem horoskopu je, prav tako, opazna in eksaktna konjunkcija Luna in Pluton na 12 stopinji raka.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kraljevska skupina stopinj je sestavljena iz vseh 15 stopinj zodiaka. Moč teh stopinj prihaja zaradi središča, v kateremu se nahaja. To so močne stopinje in osebi dajejo možnost vladanja, npr. če gre za Mars na 15 stopinji Škorpijona, oseba vlada nad življenjem in smrtjo in od aspektov je odvisno ali postane gospodar vojne in smrti ali zaščitnik in čuvaj pred smrtjo.

Npr. Nelson Mandela, ima poleg Marsa na 12 stopinji tudi Saturna na 15 stopinji Leva ( kraljevski položaj na starost ! ) in to v konjunkciji z Merkurjem, vladarjem njegove 10. hiše, kar mu na starost mora priskrbeti položaj.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Skupina 18 stopinje ( devičina stopinja ) je zelo zanimiva in redno označuje veliko, rekli bi lahko, usodno zaznamovano nevarnost. Tu se misli na tisto " kruto usodu ", katero lahko žtežko spremenimo.

Zakaj je nekaj takšnega vezano ravno za to stopinjo, lahko odkrijemo, če pogledamo strukturo števila 18. Sama logika tega števila nam kaže na pot od 1 do 8 in če 1 predstavlja samo osebnost, potem je število 8, ki je vedno vezano na nevarnost, ker je sorodeno osmi hiši. Po drugi strani, pa trojna struktura števila 18 daje 666 ( 6+6+6=18 ). To število je znanjo kot število zveri, ker je samo število 6 tisto, ki poudarja involucijo ( proces nasproten evoluciji ), in ko se to zgodi trikrat, potem ta proces okupira celo človeško bitje - duh, dušo in telo.

Ta nevarnost poudarjena skozi 18 stopinjo vseeno predstavlja  samo znamenje, katerega moč je potrebno pazljivo izmeriti tudi v odvisnosti od celotne strukture horoskopa.

Točno na 18 stopinji znamenja Raka se je zgodila eksaktna konjunkcija lune in saturna šestrega avgusta 1945 ob 8 uri in 16 minut, ko se z metom atomske bombe na Hirošimo, začela era atomske vojne.

Na 18 stopinji raka ima Mussolini, tvorec fašistične ideologije, Jupiter.

 Eric Harris, fant, ki je v neki ameriški šoli pobil učence na obletnico Hitlerjevega roj, dneva 20.4.1999, ima Mars na 18 stopinji Ovna ( v opoziciji s Plutonom na 23 stopinji Tehtnice ).

Edvard Geyn, ki je posiljeval in moril ženske, potem pa jih je jedel (!!!) ima Venero na 18 stopinji Tehtnice, a ASC na 18 stopinji Dvojčkov in to prav v lepem trigonu  ( če ne bi imel Plutona v 1. hiši v opoziciji na Luno v 7. hiši in vse to v kvadratu s Saturnom....).

V vsakem primeru, 18 stopinja katerega koli znamenja ( verjetno še posebno kardinalnih ) nosi v sebi eno težko črto. Konjunkcija Urana in Neptuna v horoskopu Jugoslavije na 18 stopinji Kozoroga in v kvadratu z vladarjem ASC- Merkurjem  je vsekakor vplivala na to, da se po sedmih letih od svojega nastanka, država znajde v vojni z najmodernejšo ( Uran ) nevidno ( Neptun ) tehnologijo.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Prav tako se je potrebno posvetiti 22 stopinji( kozorogova stopinja )! Ta govori o višjih kvalitetah uma in je eden izmed pokazateljev genialnosti.

Npr. Mile DUPOR je s Plutonom na 22 stopinji Dvojčkov ( v zenitu ) uspel neobičajno globoko prodreti v razumevanje skrivne človekove notranjosti, vsebine. Objavil je preko 20 knjig s področja astrologije in hermetizma.

Za Alister Crowleya je potrebno priznati, da je imel zelo razvit um in se je odlikoval z zelo veliko energije in magnetizmom. Na 22 stopinji Rib je imel Luno v eksaktnem sekstilu z Marsom na 22 stopinji Kozoroga.

Dostojevski je imel Jupiter prav na 22 stopinji Ovna v 9. hiši.

Leonardo de Vinci je imel na 22 stopinji Urana, ki ga je brez dvoma navdihoval za originalne izume, s katerimi je nredvmno presegel dobo, v kateri je živel.

Salvadore Dali, najverjetneje eden najbolj originalnih slikarjev nadrealistov tega obdobja je imel ASC na 22 stopinji Raka, medtem ko se ASC Nikola Tesle nahaja na 22 stopinji Bika....

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zadnja stopinja vsakega znamenja zodiaka je nedvomno zanimiva ! Za 29 stopinjo ( Levova stopinja ) katerega koli znamenja bi lahko rekli, da predstavlja skrajni, končni stadij nečesa ali zadnjo etapo nekega razvoj; zaradi tega lahko označuje višjo evolutivno stopnjo razvoja in da osebi celo jasnovidnost ali vsaj zelo močno intuicijo.

Po drugi strani , pa ta stopinja označuje konec nečesa , kar je simbolizirano, predvsem, s planetom, ki se na tej stopinji nahaja a tudi znamenjem, s katerim je končna stopinja aktivirana. Ta stopinja se upravičeno lahkoimenuje anaret ali jemalec življenja, ker čeprav je ugoden v duhovnem smislu, je tudi neugoden v vsakodnevnemu, materialnemu in " realnemu " življenju. tako je vsak planet, ki se znajde na 29 stopinji brez perspektive, ker ne more nikamor naprej. Ta stopinja vedno govori, da bodo kmalu prišle spremembe. Vse se končuje ( v zvezi s tem planetom ali znamenjem ) in čas je , da se posadi nekaj novega. A usoda te osebe ni,d a zaživi to novo, ker to daje 0 stopinja, ampak da, zaključujoč eno etapo, posadi seme, ki o vzklilo v novi 0 stopinji, sama pa lahko v ta " bodoči " svet lahko vstopi samo s pomočjo neobičajno močen intuicije in jasnovidnosti.

V praktičnem smislu, ta stopinja kaže na to, da je za nekaj prepozno in včasih tudi prehitro ( čeprav je to zelo redkeje - na to najpogosteje kaže 0 stopinja ). Posebej pomembno je, da se nikoli ne začenja z nekim poslom ali ustvarja nekaj novega ( podjetje, poroka...) s planeti ali koti znamenja na 29 stopinji, če želimo, da nam traja to kar smo začeli.

V horoskopih duhovnih oseb, je ta stopinja zelo poudarjena. Sai Baba ima in Sonce in ASC na 29 stopinji Škorpijona. Mati Terezija je imela na 29 stopinji device Merkur.

To stopinjo pa lahko najdemo tudi priljudeh, ki so " na koncu nečesa " ali "označujejo konec nečesa". Npr. Gorbačov, ki je označil konec Sovjetske zveze in komunizma ima Merkur na 29 stopinji Vodnarja v samemu Zenitu.


Vir: Aleksandar IMŠIRAGIĆ-TAJNE STEPENA ZODIJAKA
« Last Edit: October 24, 2009, 05:00:11 PM by taja6 »

Offline taja6

 • Splet. Simbol
 • ********
 • Posts: 5558
 • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: STOPINJE V ASTROLOGIJI
« Reply #1 on: October 24, 2009, 03:49:25 PM »
STOPINJE EKSALTACIJE IN DEBILITACIJE

Za vsak planet obsta določeno znamenje in v njemu stopinja, na kateri lahko planet izraža svoj najmočnejši vpliv. To stopinjo imenujemo stopinja eksaltacije ( vznesenosti ). Nasprotna stopinja od te, v kateri je planet eksaltiran, pa se imenuje stopinja debilitacije ( dno ).

Tu so stopinje eksaltacije in debilitacije vseh planetov:

SONCE

Stopinja eksaltacije: 19 stop. oven
Stopinja debilitacije: 19 stop. vaga

LUNA

Stopinja eksaltacije: 3 stop. bik
Stopinja debilitacije: 3 stop škorpijon

MERKUR

Stopinja eksaltacije: 13 stop. devica
Stopinja debilitacije: 13 stop. ribi

VENERA

Stopinja eksaltacije: 27 stop. ribi
Stopinja debilitacije: 27 stop. devica

MARS
Stopinja eksaltacije: 28 stop. kozorog
Stopinja debilitacije: 28 stop. rak

JUPITER

Stopinja eksaltacije: 15 stop. rak
Stopinja debilitacije: 15 stop. kozorog

SATURN

Stopinja eksaltacije: 20 stop. vaga
Stopinja debilitacije: 20 stop oven

URAN

Stopinja eksaltacije: 11 stop. škorpijon
Stopinja debilitacije: 11. stop. bik

NEPTUN

Stopinja eksaltacije: 21. stop. vodnar
Stopinja debilitacije: 21. stop. lev

PLUTON

Stopinja eksaltacije: 3 stop. škorpijon
Stopinja debilitacije: 3 stop. bik

SEVERNI LUNIN VOZEL
Stopinja eksaltacije: 3 stop. dvojček
Stopinja debilitacije: 3 stop. strelec

JUŽNI LUNIN VOZEL
Stopinja eksaltacije: 3 stop. strelec
Stopinja debilitacije: 3 stop. dvojček


Torej, stopinja v kateri je planet eksaltiran, je tisti, kjer ima planet najugodnejšo atmosfero za razvoj in izraz svojih lastnosti, potencialov.


Vir: Aleksandar IMŠIRAGIĆ-TAJNE STEPENA ZODIJAKA

Offline taja6

 • Splet. Simbol
 • ********
 • Posts: 5558
 • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: STOPINJE V ASTROLOGIJI
« Reply #2 on: October 24, 2009, 04:14:39 PM »
KRITIČNE STOPINJE

Obstaja skupaj 28 t.i. kritičnih stopinj v Zodiaku in te, v bistvu, predstavljajo začetke 28 lunarnih hiš. Koncept lunarnih hiš je na Zahodu v glavnem pozabljen, čeprav so ga izdatno uporabljali v srednjeveški astrologiji. Na Vzhodu, v okviru arabske, indijske in kitajske astrologije, pa imajo lunarne hiše še vedno eno izmed glavnih vlog pri tolmačenju.

V vsakem primeru, lunarna hiša predstavlja povprečno dolžino dnevnega luninega hoda, ki znaša 12 stopinj 51 munit in 25 sekund, kar je približno 13 stopinj. Zato prva kritična stopinja ( pričetek 1 hiše ) predstavlja 0 stop. Ovna, medtem ko je druga kritična stopinja 13 stop. Ovna ( vrh druge lunarne hiše ) itd...

Termin " kritičen " ne predstavlja nič slabega, ampak samo poudarja pomembnost. Tako, kateri koli planet, ki se znajde na neki kritični stopinji, samo nosi usodnejši vpliv na naše življenje oz. njeno dejstvo postane bolj poudarjeno.

Razpored kritični stopinj je isti v vsakemu znamenju določene kvalitete, kar se vidi iz naslednje tabele:

KADINALNA ZNAMENJA:
Oven, Rak, Tehtnica in Kozorog

- 0 stopinja 0 minut 0 sekund
najbližja cela stopinja - 0 stopinja

- 12 stopinja 51 minut 25 sekund
najbližja cela stopinja - 13 stopinja

- 25 stopinja 42 minut 50 sekund
najbližja cela stopinja - 26 stopinja


FIKSNA ZNAMENJA:
Bik, Lev, Škorpijon in Vodnar

- 8 stopinja 34 minut 15 sekund
najbližja cela stopinja - 9 stopinja

- 21 stopinja 25 minut 40 sekund
najbližja cela stopinja - 21 stopinja


SPREMENLJIVA ZNAMENJA:
Dvojčka, Devica, Strelec in Ribi

- 4 stopinja 17 minut 5 sekund
najbližja cela stopinja - 4 stopinja

- 17 stopinja 8 minut 30 sekund
najbližja cela stopinja - 17 stopinja


Npr. prihod progresivne lune na neko kritično stopinjo ( to je začetek neke lunarne hiše ) kaže na pomembne spremembe, ki vključujejo vprašanja, področje tiste hiše.


Vir: Aleksandar IMŠIRAGIĆ-TAJNE STEPENA ZODIJAKA
« Last Edit: October 24, 2009, 05:08:47 PM by taja6 »

Offline taja6

 • Splet. Simbol
 • ********
 • Posts: 5558
 • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: STOPINJE V ASTROLOGIJI
« Reply #3 on: October 24, 2009, 04:26:52 PM »
AZIMENSKE STOPINJE

Azimenska stopinja je termin iz arabske astrologije, posebej jih je obravnaval tudi William Lilly, astrolog iz 17 stoletja v svoji knjigi " Krščanska astrologija ". Te stopinje se pogosto nazivajo kot hrome ali poškodovane stopinje. Lilly pravi, da " se slepota, gluhost, hromost in druge oblike invalidnosti ali deformacij " pogosto lahko razložijo tudi z dejstvom, da imajo te osebe ASC, vladarja ASC, Luno ali najpomembnejši planet v natalni karti na kateri koli azimenski stopinji.

Te stopinje je koristno uporabiti v astromedicini. Vseh skupaj je 32 in sicer :

OVEN - 0 stop.
BIK - 5 , 6, 7, 8, 9. stop.
DVOJČEK - 0 stop.
RAK - 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 stop.
LEV - 18, 27, 28 stop.
DEVICA: 0 stop.
ŠKORPIJON - 19, 28 stop.
STRELEC - 0, 6, 7, 18, 19. stop.
KOZOROG - 26, 27, 28, 29. stop.
VODNAR - 18, 19 stop.
RIBI - 0. stop.


Vir: Aleksandar IMŠIRAGIĆ-TAJNE STEPENA ZODIJAKA

Offline cvetka

 • Veteran
 • ****
 • Posts: 2619
Re: STOPINJE V ASTROLOGIJI
« Reply #4 on: October 24, 2009, 06:13:09 PM »
uf, Taja, hvala, katere stopinje pa tebe trenutno obdajajo ob tem navalu znanja?  ang:

Offline taja6

 • Splet. Simbol
 • ********
 • Posts: 5558
 • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: STOPINJE V ASTROLOGIJI
« Reply #5 on: October 24, 2009, 06:14:27 PM »
hehe stopinje radovednosti, učenja in deljenja z drugimi  ;)  :-*

Offline Tea

 • Moderator
 • Lipicanec
 • *****
 • Posts: 22833
 • Sonček je
  • www.Astro-star.net
Re: STOPINJE V ASTROLOGIJI
« Reply #6 on: October 26, 2009, 02:56:27 PM »
Na 12° imam sonce  Hmmm ...  ;)
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Regina

 • Spletn. Simbol
 • *********
 • Posts: 7926
 • Ustavi se tam, kjer sije sonce
  • Šepet sanj
Re: STOPINJE V ASTROLOGIJI
« Reply #7 on: October 26, 2009, 03:06:54 PM »
Neptun na 8° Škorpijona. Kakšna "prizemljenost" je pa to?  ;D

Pa genialna Luna na 22° ::)
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Tea

 • Moderator
 • Lipicanec
 • *****
 • Posts: 22833
 • Sonček je
  • www.Astro-star.net
Re: STOPINJE V ASTROLOGIJI
« Reply #8 on: October 26, 2009, 03:08:12 PM »
Neptun na 8° Škorpijona. Kakšna "prizemljenost" je pa to?  ;D

Pa genialna Luna na 22° ::)

Si pač genialna ... hehe  :P

Mene čaka le izgon in zapor  :-\
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tea

 • Moderator
 • Lipicanec
 • *****
 • Posts: 22833
 • Sonček je
  • www.Astro-star.net
Re: STOPINJE V ASTROLOGIJI
« Reply #9 on: October 26, 2009, 03:09:27 PM »
Aja, pa mogoče posfestum kakšna nobelova nagrada  ;)
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Regina

 • Spletn. Simbol
 • *********
 • Posts: 7926
 • Ustavi se tam, kjer sije sonce
  • Šepet sanj
Re: STOPINJE V ASTROLOGIJI
« Reply #10 on: October 26, 2009, 03:15:39 PM »
Neptun na 8° Škorpijona. Kakšna "prizemljenost" je pa to?  ;D

Pa genialna Luna na 22° ::)

Si pač genialna ... hehe  :P

Mene čaka le izgon in zapor  :-\

Morda pa greva skupaj  :D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline sanjalka

 • Grupa Biokibernetika
 • Spletni Simbol
 • *****
 • Posts: 10328
Re: STOPINJE V ASTROLOGIJI
« Reply #11 on: October 26, 2009, 03:53:42 PM »


Stopnje Ovna – 1°, 13°, 25° graditi, gradbeništvo, zidati, zidarji, rušiti, proizvajati, proizvodnja, mesto proizvodnje, tovarna, delovno mesto, proizvajalec, podjetnik, biti vodilen, biti prvi vojak, vojska, uniforma, orožje, puška, pištola, metka, kasarna, strelišče, ogenj, vžigalica, vžigalnik, požar, gasilec, ostro, ostra rezila (nož, sekira, ..) igla, nekaj kar reže ali razdvoji, tepsti se, udarec, agresija, napad, napadati, vogal, na vogalu, inženir, strojništvo, stroji, biti hraber, aktiven, vreden, deloven, vedno v akciji, strasten, sovraži dolgočasje, hitro jezen, glava, tema, nos, kri, krvaveti, črna barva, kamin, bakla, okvare, rane, brazgotina, izkrvaveti, toča, ovce, Nemčija, nekaj, kar je nemškega porekla, začinjeno; šport, športnik, Mišičevo, poudarjene mišice, moško, moški, preko moškega,

Stopnje Bika - 2°, 14°, 26° denar, denarnica, zaradi denarja, imeti rad denar, banka, delavec v banki, v banki, bančnik ekonomija, ekonomist, imetje, imeti, imeti posest, "to je moje", tisti, kar je moje, vas, vaščan, nekdo ki živi na deželi, kmet., nekdo, ki je rojen na vasi, podeželje, gozd, jasa, travnik, park, vrt, ravnina, jesti, hrana, imeti rad hrano, obrok, hrana, kuhinja, jedilnica, mastno, mastna hrana (npr. slanina) biologija, ekologija, grlo, vrat, oralno, požirati, goltati zadaviti se, zadušite se, loviti sapo, ne dati dihati glasne strune, žice, vrvica, vezalka, trak, nit, žica, struna, žica, vlakno, nit (stroka) gojiti, vzgajati, zelena barva, peti, pevec, opera, glasba.


Stopnje Dvojčka – 3°, 15°, 27° pisati, pribor za pisanje, pero, zvezek, pisarniški material, papir, list, komunikacija bilo katere oblike (razgovor, pogovor, preko telefon, interneta ali pisma, tolmačenje, prevajanje) tudi znati izgovarjati, razumeti se, z razumevanjem, kuverta, poštna znamka, pošta, na pošti. dobro se diktafon, znati obrazložiti, intelektualec, književnost, v knjižnici, časopis, revije, novinar, kiosk, novice, knjige, knjigarna, tolmači, govorci, na radio, na televiziji; kontakt preko nekoga ali pismeni kontakt ali prek interneta, jeziki, prevajati, prevajalec, tolmač. promet, ulica, avto, vsa prevozna sredstva, na ulici, v prevozu, kratka potovanja, križišče, avtobusna postaja, na avtobusni postaji, voznik, voziti, križišče, avtomehanik, učiti, poučevati; prodajalci, prodajalna, trgovina, trgovci, v trgovini; most, hodnik, stopnice, terasa, ograja, vhod, v hodniku, na terasi, sosed, soseda, brat, sestra, pri bratu, pri sestri osebni dokumenti, osebna izkaznica, potni list, vozniško dovoljenje, viza, otrok, vrtec, osnovna šola, v osnovni šoli; dvojno, dva, dvoje; ime, vzdevek, dvojček;


Stopnje Raka – 4°, 16°, 28° človek, ljudi, ljudska rasa, masa ljudi, masovno, veliko ljudi narod, narodi, patriotizem, patriot, domačega porekla, iz domovine, za domovino, rojstno mesto, iz mesta porekla, jezero, bazen, voda, pivo, mleko, mlečni proizvodi, solze, tečnost, hiši, dom, stanovanje, stopnica pred vrati, vhod v stanovanje ali hišo, porodniško, iz porodniške, starši, pri starših, za ali zaradi staršev, žena, mati, preko ženske, preko matere javno mnenje, javno, mišljenje
Stopnje Leva – 5°, 17°, 29° To kar imamo radi, to kar delamo iz ljubezni, ljubezen, ljubezenske veze, iz ljubezni, ljubica, ljubimci, zaljubljen, fant, dekle, oseba s katero hodimo, vrednost, nekaj, kar je vrhunsko, kvalitetno, elitno, elita, vlada, vladati avtoriteta, vladati, vrhunski položaj, biti direktor, šef, ambicija, napredek v karieri, na vladi, srednja šola, v srednji šoli, preko srednje šole, razne vrste tečajev,s seminarjev, v času nekega tečaja, na tečaju, turizem, letni dopust, odmor, počitek v času letnega dopusta, na izletu, razvedrilo, oddih, na soncu, sončna stran, osončen, hrib, na hribu, na pobočju, poševno, nagnjenost, nagib, breg, pobočje, poševnost, strmina, padec, višinska razlika; poševen rov, mesto za izhod, kavarna, restavracija, igrati, prizorišče, filmski igralci, šport, športnik, športni objekti, štadion, športna oprema, otroci, zaradi otroka, preko otroka, vas, naselje radost, zadovoljstvo, užitek, slast, čutna naslada; volja, želja; ugajanje, všečnost; optimizem, rad ima življenje, zlato, vse kar ima zlato barvo, pozlačen, ponosen, dostojanstven, drži do sebe, profesorji, oče, preko očeta

Stopnje Device – 6°, 18° delati, delo, na delovnem mestu, kolega na delovnem mestu, mesto dela, biro, mesto delovnega mesta, naslov dela, za delo, na delu, se zanima samo za delo, tisti, ki delajo za nas, sodelavci, biti vreden, zdravje, bolezen, zdravniški dom, splošni zdravnik, vse v zvezi z zdravljenjem, trgovina z zdravo hrane, tisti, ki zdravi, medicinska knjižnica, recept, zdravilo, makrobiotika, zdrav način življenja, uslužne delavnost, stranke, tisti, ki zahteva vaše usluge, podnajemnik, biti podnajemnik, veterina, veterinar, domače živali, zoološka trgovina, analizirati, analiza šah, očim, mačeha, vzgojitelj otroka; garderoba, omara, kjer imamo našo garderobo, tete, strici, trebuh, čaj, med, čebele, mrčes, mravlje, majhne živali

Stopnje Tehtnice – 7°, 19° poroka, poročni partner, zakonski partner, zakon, z zakonskim partnerjem, pri zakonskem partnerju zaroka, prstan, politika, politik, v politični organizaciji, javnost, v javnosti, javna oseba, pravda, ljubezen do pravnih zadev, sodišče, sojenje, sodba, advokat, na sojenju, med sojenjem, vse, kar je okroglo, žoga, balon, zaobljeno, sladko, slaščica, sladkor, bonboni, čokolada, vsi sladki okusi, torte, slaščičarna, neodločnost, čakanje na akcijo od nekoga drugega, nekdo drug, barve, v barvi. barvito; estetika, lepota, vse lepe stvari, predmeti, lepe stvari za ženske, saloni, butik, pokloni, darilo, rože, buket, lepega vedenja, uglajen, fin, lepotica, ljubko umetnost, slika. slikarstvo, slikar, glasba, valček, zasuk, plošča, CD, krožna križišče, krožni deli mesta delo, poljub, objem, nežni dotik, peting, svečanost, sprejemi, za sprejem, diplomacija, diplomat, diplomatskega obnašanja, izobražen,

Stopnje Škorpijona – 8°, 20° Nevarnost za življenje, tistemu, ki preti nevarnost po življenje, nekdo, ki je umrl, ali bo umrl v času našega življenja, smrt, ubiti, biti ubit, morilec, uboj, ubija, manjak, razbijač, nasilnež, huligan, oseba, ki zbuja pozornost grob, mrlič, truplo, skelet, bližina groba, patologija, patologi, operacija, kirurg, kirurgija, operacijska soba, na operaciji, amputirati, odrezati, razsekati, vse tuje, vse kar pripada drugemu, toaleta, stranišče; odpad, smeti, smetarji, zaboj za smeti; nekaj popolnoma uničeno, nekaj kar popolno razpada, psovke, kleti (Merkur na 8° ali 20° in v Škorpijonu), seks, biti razburjen, seksualni značaj, erotičnost, strast, genitalije, mehur, vsi prostori pod zemljo, spodnji prostori, kleti, kletne sobe, sobe pod zemlji, podzemeljski svet, reke, predeli v rečno obale, denar, krediti, štipendije, posojilo, sposoditi, oderuštvo, odiranje, oderuške obresti, nosečnost, rojstvo otroka, zaradi nosečnice, posvojitev.

Stopnje Strelca – 9°, 21° tujina, vse tujega porekla, tuja država, iz tujine, tujci, v inozemstvu, potovanje, turizem, turistična agencija, uvoz-izvoz, meja, na meji, stran države, iz druge države avtocesta, magistralne ulica, bulevar, široke ulice, vse, kar ima večje dimenzije, kar je široko, veliko, podaljšano raztegnjeno, konji, jezdec, konjički šport, hipodrom, štala za konje, na konju, tenis, igralec tenisa, teniški teren, dolge noge, kolki, manekenke, modna revija, izdajalstvo, izdajanje knjige, časopisa, film, filmska umetnost, bioskop, video klub, Vera, svetnik, verskega karakterja, polkovnik, general, višje izobraževanje, fakulteta, na fakulteti, študenti, študij, v ali med časom študija, profesorji na fakulteti, trgovina na veliko,

Stopnje Kozoroga – 10°, 22° staro, starejše, velika razlika v letih, zgodovina, arheologija, nekaj ali nekdo iz preteklosti, starina, pozno z zamudo, bolj kasneje kot je običajno, počasen obotavljati se, nekaj naredi zakasnjeno, mečkač, obotavljivec, odporen, zamuditi, z zamudo, dolgo se vleče; (zelo) dolgotrajno, trajnost, z muko, mučno, le z težavo, težko, vidi samo probleme, trpeti, mazohizem, toleranten, prizanesljiv, popustljiv, uvideven, liberalen pasiven, depresije, depresiven, žalosten, potrt, otožen, puščoben, občutek ničvrednosti, hladno, zima, sneg, led, hladilnik, zamrzovalna skrinja, nekaj kar zmrzuje, ledenik, poledica, zadrževanja, zdržljiv, kljubovanje, trma, izzivanje, bolezni kože, rak, siromaštvo, nečesa ni (nikoli) dovolj, vedno nekaj manjka, vse kar ima kisel okus, (kislo zelje, sarma), vse kar je črno, sivo ali temno, kamni, kamen, stena, planina, alpinizem; prašno, umazano, ni čisto, ogabno, vse kar je iz naravnega materiala.

Stopnje Vodnarja – 11°, 23° astrologija, astrolog, pri astrologu, astrološki ..., zvezde, ločitev, ločen, ločiti se, svobodna zveza, živeti skupaj brez formalnosti, odvajanje, odvajeno življenje, eksplozija, eksplozivna naprava, raketa, bomba, raketa, grom, vse kar močno poči in je zelo glasno, avion, letalo, pilot, aerodrom, v letalu, vse kar leti, tok, vodotok električar, elektrotehnika, strela, blisk, od toka, visoko, višina, skoki iz višine, skoki v daljavo, skoki v zrak, zadnja ravnina zadnje nadstropje, hiša z več nadstropji, bloki, v bloku, hitro, brzina, takoj, sedaj, dirkalni avto, kolo, meteorski utrinek, genialnost, genij, zelo inteligenten, izumitelj, avtor, začetnik; zapustnik, odkritelj, odkrivalec; iznajditelj, tvorec; povzročitelj, vse kar je novo, moderno, najbolj novo, stran telesa v organizmu, vse kar je umetnega porekla - samomor, samomorilec, živčna napetost, stres, tisto kar povzroči stres, naglo, hitro, stresno , nervozo, prihodnost, pogled vnaprej.

Stopnje Ribi – 12°, 24° Vse kar izgine, je izginil(o), izginitev, tajno, tajnost, zakrito, prekrito, za hrbtom, nepoizvedeno, nepoznano, ne povedano, vedeli a molčati, izguba, izgubi, to kar se izgubi,nevidno, biti neviden, tisto kar težko opazimo zasledimo, precenimo, pogrešano, pobegniti, odkuriti jo, stran teči, beg, tisto ali tisti, ki pada (tudi v smislu vrednosti ali položaja), nekaj pojema, popušča, se slabi, peša, se zmanjšuje, propade, slabič, strah, fobija, psiha, psihiatrija, psihiater, nor, norci, norišnica, psihične bolezni, bolnica, zdravnik, v bolnici, zdravila, farmacija, lekarna, lekarnar, v bližini bolnice ali lekarne, laboratorij, strup, zastrupitev, zastrupiti se, nekoga zastrupiti, droga, narkoman, tablete, dealerji osamljena mesta, na periferiji, zapor, dom duhovnikov, samostan, samostanski brat, sveta mesta; religioznega, božji karakterji, cerkva, ikona, božansko, raj, rajsko, bog, kontakt z bogom, greh, zaradi greha, grešiti, hoteli, hoteljerstvo, noč, ponoči, sanje, spati, biti zaspan spalna soba, postelja, v postelji, ponori, nafta, bencinska črpalka, plin, bencin, fotografija, fotograf, kamera, lažno, neiskreno, ponaredek, ponarejanje, ponaredek, sleparija, poneverba, prevara, laž, lažnivec, poneveriti, psevdonim, lažno se predstavljati, megleno, megla, nejasno; raziskovati, nauk, doktorat, morje, na morju, ribiči, mreža, ribariti, riba, vsa mesta na morju, postrv, v morju, zadušitev; dušenje; težka sapa, astma, daviti se, sponzor, pri sponzorju, preko sponzorja,» Posebnosti stopenj

0° ima znamenje v katerem stoji
2° vrhunsko ali izrazito moč, nekaj stori, kar je spoštovano, vredno: vsekakor pa ima dejanje odmev (npr. drugi izvedo, ali se zapiše v zgodovino za to)
5° erotičnost, erotična oseba, velika karisma ali privlačnost, nekaj ali oseba sama deluje zelo privlačno na druge, privlači, ima učinek privlačnosti,
18° zlo, hudobija, nekaj naredi, kar ima (lahko) za ljudstvo ali za drugo osebo negativne ali hude posledice, temna preteklost ali pa še stori nekaj takega, težave, zapor
22° morilec, ubijati, uničevati, ali biti ubit
29° jasnovidnost, predirljivost, biti jasno viden

Vir: N. Stojanović

Offline taja6

 • Splet. Simbol
 • ********
 • Posts: 5558
 • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: STOPINJE V ASTROLOGIJI
« Reply #12 on: October 26, 2009, 07:12:11 PM »
Sama imam Venero in Kirona na 5 stopinji, Urana pa na 2 stopinji, moj dragi pa Jupitra na 29 stopinji.

Offline taja6

 • Splet. Simbol
 • ********
 • Posts: 5558
 • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: STOPINJE V ASTROLOGIJI
« Reply #13 on: October 26, 2009, 07:28:26 PM »
Prakticna primjena simbola za stupnjeve Zodijaka

     Simbole za stupnjeve Zodijaka mozete koristiti kao dodatno pomocno sredstvo pri analizi bilo koje astroloske karte (natalne, horarne, elekcione ili mundane). Mozete ih koristiti pri kartama solarnog i lunarnog povratka, te pri svim vrstama progresija i direkcija. Svaki planet ili osjetljiva tocka nalazi se na odredjenom stupnju Zodijaka i time aktivira pripadajuce mu simbole. Ti simboli iznenadit ce vas svojom preciznoscu i cesto puta uvesti u igru znacenja koja bi vam promakla pri standardnoj analizi. Uvijek zapocnite prvo sa Sabijskim simbolom i dobro razmislite o njegovom znacenju, a nakon toga ga ndopunite informacijama koje vam pruzaju ostali simboli.

Odredjivanje pravog stupnja

     Pri odredjivanju pravog stupnja za pojedini planet ili osobnu tocku postupamo po principima kvantne mehanike. Pojedini stupanj Zodijaka je poput jedne Pandorine kutije koja ima svoj tocan pocetak i kraj. Svaki znak zapocinje prvim stupnjem, pa je tako prvi stupanj Ovna od 0 Ovna do 1 Ovna, drugi stupanj Ovna je od 1 Ovna do 2 Ovna, a 30 stupanj Ovna od 29 Ovna do 30 Ovna. Ne postoji nulti stupanj Ovna. Ukoliko vam se na primjer Venera nalazi na 12 stupnjeva Bika i 59 minuta, njoj u tom slucaju pripada 13 stupanj Bika. Rudhyar i Jones su kao najmanju jedinicu pri odredjivanju stupnjeva uzeli jednu minutu. Po njima prvom stupnju Ovna pripada sve ono sto se nalazi od O Ovna i 1 minute, pa do 1 Ovna. Takav pristup u nekim slucajevima moze dovesti do odredjenih neodumica. Po njima planet koji se nalazi na 3 Skorpiona i 59 sekundi pripada trecem, a ne cetvrtom stupnju Skorpiona. Mislim da je vrlo mudro pri odredjivanju tocnih stupnjeva uzeti u obzir orbis, bas kao sto se uzima u situacijama kad se neki planet nalazi u blizini vrha kuce. Orbis za stupnjeve Zodijaka iznosio bi 10 minuta. Ukoliko se neki planet ili osobna tocka nalazi unutar zadnjih deset minuta pojedinog stupnja onda u tom slucaju treba uzeti u obzir i simbol za iduci stupanj Zodijaka. Na primjer za Jupiter koji se nalazi na 6 Raka i 57 minuta bit ce istovremeno pod uplivom simbola za sedmi i osmi stupanj Raka. Za pocetnih deset minuta pojedinog stupnja to pravilo nece vrijediti. Ukoliko se doticni Jupiter nalazi na 6 Raka i 3 minute, njemu ce pripasti samo simboli za sedmi stupanj Raka.

Najvazniji simboli

     Pri analizi astroloske karte obratite narocito paznju na simbole koji pripadaju ascendentu, njegovom vladaru, Suncu i Mjesecu. Svi najstariji tekstovi o znacenju stupnjeva Zodijaka neprestano su naglasavali da se simbolika prvenstveno odnosi na ascendent kao najosobniju tocku. No, budite vrlo oprezni, jer za tocan stupanj ascendenta morate znati tocno vrijeme rodjenja. Znacenje simbola za ascendent kombinirajte sa znacenjem simbola planeta koji njime vlada. Nakon toga obratite paznju na Sunce i Mjesec. Postoji pravilo koje kaze da su pri dnevnim rodjenjima (Sunce iznad horizonta) vazniji simboli koji pripadaju Suncu, a pri nocnim rodjenjima (Sunce ispod horizonta) oni koji pripadaju Mjesecu. Vrlo vazni su i simboli koji pripadaju tocci Fortune.

Rektifikacija

     Simboli za stupnjeve Zodijaka nezamjenjivi su pri rektifikaciji natalnih karata. Ukoliko znate priblizno vrijeme rodjenja neke osobe najbolji nacin da doznate u koliko je ona tocno rodjena je da uskladite simbole za ascedent, MC i tocku Fortune. Pronadjite koji simboli vam najvise odgovaraju za doticnu osobu i preko njih iscitajte tocno vrijeme rodjenja.

Ostali dijelovi karte

     Kad ste zavrsili s analizom simbola koji pripadaju stupnjevima planeta i glavnih osobnih tocaka mozete isto uciniti i sa simbolima koji se odnose na stupnjeve pojedinih arapskih tocaka, asteroida, transneptunskih planeta, imaginarnih planeta, te zanimljivijih sredisnjih tocaka (midpoints). Izuzetno je vazna tocka koja se nalazi na sredini izmedju Sunca i Mjeseca. Simboli za stupanj Zodijaka na kojem se nalazi dati ce vam informacije o nacinu na koji pojedini covjek dozivljava svoju osnovnu zivotnu misiju.

Analiza aspekata

     Svima poznate glavne astroloske aspekte mozemo slobodno zamisliti kao istaknute faze unutar jednog veceg ciklusa odnosa izmedju pojedinih planeta. Na taj nacin dobivamo teorijsku podlogu za promisljanje o smislu odnosa bilo kojeg planetarnog para, a ne samo onih koji su u nekom klasicnom aspektu. Simboli za stupnjeve Zodijaka mogu dati veliki doprinos takvoj analizi. Uocite dva planeta unutar odredjene karte i pronadjite kut koji je medju njima. Uvijek se trazi kut koji cini brzi planet spram onog sporijeg. Ukoliko poredamo planete po brzini oni tvore niz. Mjesec, Merkur, Venera, Sunce, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun, Pluton. Kad ste pronasli odgovarajuci kut, nanesite taj iznos od pocetne tocke Zodijaka (0 Ovna) i odredite koji je to stupanj. Simboli za taj stupanja dat ce vam opis odnosa ta dva planeta.

     Na primjer ukoliko je Mars na 12 Djevice i 20 minuta a Venera na 11 Blizanaca i 45 minuta, tada je kut medju njima 269 stupnjeva i 25 minuta (Venera je brza od Marsa). Znaci radi se o aspektu koji je ekvivalentan 270 stupnju Zodijaka. Ukoliko uzmemo da je 1 Ovna prvi stupanj Zodijaka, 2 Ovna drugi stupanja, 3 Ovna treci,..., 28 Riba 358 stupanj, 29 Riba 359 stupanj, a 30 Riba 360 stupanj Zodijaka, tada lako zakljucimo da 270 stupanj Zodijaka pripada 30 stupnju Strijelca. Sabijski simbol za 30 Strijelca je "Papa blagoslivlja vjernike", pa cemo pri tumacenju ovog kvadrata izmedju Venere i Marsa ocigledno imati odredjene frustracije nastale iz sukobljavanja seksualnih poriva s odredjenim religijskim svjetonazorima.

Tranziti, progresije i direkcije

     Simboli za stupnjeve Zodijaka pruzat ce vam puno veselja i pri bavljenja predikcijama. Prelazenje pojedinog planeta s jednog stupnja na drugi unutar progresija ili direkcija u pravilu ce aktivirati sasvim novu simboliku koja ce se nastojati manifestirati u vasem zivotu. Narocitu paznju uvijek obratite na simbole koji pripadaju stupnju Sunca unutar sekundarnih progresija. Ti simboli ce dominirati tijekom iducih godinu dana i obiljezavati najvaznija dogadjanja za osobu o kojoj je rijec. Kod tranzita su uvijek vazniji stupnjevi koje zauzimaju sporiji planeti (Jupiter, Saturn, Uran, Neptun, Pluton). U trenucima kad je neki planet stacionaran simboli koji pripadaju njegovom stupnju u pravilu se manifestiraju unutar aktualnih svjetskih dogadjanja.

Mundana astrologija

     Svi oni koji zele proucavati manifestiranje astroloskih principa na nivou citavog svijeta mogu preko simbola za stupnjeve Zodijaka dobiti vrlo dragocjene informacije. Simboli za stupnjeve na kojima se dogadjaju solarne i lunarne eklipse bit ce kljucni za razumijevanje godisnjih trendova. Mjesecne cikluse opisivat ce simboli za stupnjeve na kojima ce se dogadjati puni i mladi mjesec. Ukoliko zelite razumijeti strukturu pojedinog dana pogledajte simbole za stupnjeve na kojima se nalaze Sunce i Mjesec pri izlazenju (kad su u konjunkciji s ascendentom). Suncevi simboli opisivat ce vam objektivnu stvarnost i konkretne dogodjaje, dok ce se Mjesecevi simboli odnsiti na unutrasnja emocionalna previranja.

Tropski i sideralni Zodijak

     Simboli koje cete pronaci u ovoj knjizi odnose se na stupnjeve tako zvanog tropskog Zodijaka. To je Zodijak koji se zasniva na izmjeni godisnjih doba i kojeg koristi vecina zapadnih asrologa. Osim njega postoji i sideralni Zodijak koji se zasniva na pozicijama zvijezdja i koji predstavlja osnovni referentni okvir indijske astrologije. Pocetna tocka tropskog Zodijaka zbog precesije se giba retrogradno unutar sideralnog Zodijaka prolazeci otprilike jedan stupanj u 72 godine. Razlika izmedju nje i pocetne tocke sideralnog Zodijaka naziva se ayanamsa.   Nakon detaljnih provjeravanja simbola za stupnjeve unutar tropskog Zodijaka iz znatizelje sam poceo na istim primjerima gledati i pripadajuce simbole unutar sideralnog Zodijaka. Pri koristenju Fagan-Allenove ayanamse pojavile su se neke vrlo smislene korespodencije. Rudhyar je u svojoj knjizi o Sabijskim simbolima detaljno prikazao strukturu Zodijaka kao velike mandale koja se sastoji od ciklusa transformacija s 360 faza. Da li je moguce da svaki Zodijak, bilo tropski ili sideralni, slijedi isti strukturalni model? U tom slucaju isti simboli za stupnjeve bi se mogli koristiti u oba slucaja. Jos je uvijek prerano za ovakav zakljucak.

Divinacija

     Dane Rudhyar nije bez razloga Sabijske simbole nazvao modernim americkim I Chingom. Simbole koji se nalaze u ovoj knjizi mozete koristiti i za divinaciju. Vrlo je vazno da prije nego sto pristupite samom cinu divinacije jasno odredite pitanje. Izbjegavajte pitanja koja traze odgovore na nivou da-ne. Simboli koji su u ovoj knjizi omogucit ce vam prvenstveno dublje uvide u problem kojim se bavite i najcesce cak i pruziti konkretan savijet za njegovo rijesavanje. Nakon sto ste odredili pitanje pazljivo uzmite dva spila karata koji su prilozeni knjizi. Prvo promjesajte onaj koji se sastoji od 12 astroloskih znakova, predignite ga i uzmite jednu kartu. Nakon toga ucinite isto i sa spilom koji se sastoji od 30 brojeva. Dvije karte koje ste izabrali tocno vam odredjuju znak i stupanj ciji ce vam simboli dati odgovor na pitanje. Preporucujemo vam da prvo procitate Sabijski simbol i razmislite o njegovom znacenju. Tek nakon toga procitajte ostale simbole i kljucne rijeci koje su vam dane na kraju. Pozitivna i negativna znacenja svakog simbola opisuje karakteristike osoba koje ih utjelovljuju.

Vizualizacija i regresija

     Rad sa simbolima za stupnjeve Zodijaka cesto prevazilazi samo strogo racionalno promisljanje. Primjenom tehnika vizualizacije vi mozete uci u jednu sasvim novu dimenziju i otkriti sadrzaje koji su vam do tada bili skriveni. Odaberite najvaznije simbole unutar vase natalne karte i pokusajte ih nadograditi. Obavezno u pocetku radite sa Sabijskim simbolima jer u suprotnom mozete inicirati vrlo neugodna iskustva. Simboli za stupnjeve Zodijaka mogu posluziti kao jako pomocno sredstvo pri razlicitim regresijama u prosle zivote. Vizualizacijom simbola za Saturn, Mjeseceve cvorove, planete u 12. kuci i vladara 12. kuce mogu se obnoviti duboko potisnuta iskustva.
                                                                                  
Igor Ognjenovic

VIR:http://www.geocities.com/Athens/Olympus/8784/praksa.html

« Last Edit: October 26, 2009, 07:39:33 PM by taja6 »

Offline taja6

 • Splet. Simbol
 • ********
 • Posts: 5558
 • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: STOPINJE V ASTROLOGIJI
« Reply #14 on: October 26, 2009, 07:30:14 PM »
STOPINJE

Ovan:1, 13, 25
Bik: 2, 14, 26
Blizanci: 3, 15, 27
Rak: 4, 16, 28
Lav: 5, 17, 29
Djevica: 6, 18
Vaga: 7, 19
Škorpion: 8, 20
Strijelac: 9, 21
Jarac: 10, 22
Vodenjak: 11, 23

Ribe: 12, 24
« Last Edit: October 26, 2009, 07:40:08 PM by taja6 »