Islandija ni več težko dostopna.


Potovanja na Islandijo se zdijo v zadnjem času vse bolj dostopna tudi Slovencem. Razdalja in letalski prevozi niso več napremostljiva ovira. Islandija je za mnoge ne le zanimiva dežela, temveč tudi nekakšna uganka - del zemlje, v kateri se skrivata ogenj in led - za mnoge za to še toliko bolj privlačna. V sodelovanju s turističnim podjetjem Mercury Grail ehf in slovenskimi agencijami v ta namen organiziramo in vodimo potovanja po Islandiji.


Kaj imamo v programu od izletov in prireditev na Islandiji?
Myvatn. Severni del Islandije, ki velja za biser te države.
Izlet do gejzirjev in slapu Gullfoss. Predvsem zaradi bližine Reykjavika, ga ni turista, ki nebi videl obeh turističnih točk.
Safari po Ledeniku. Z motornimi sanmi vožnja po ledenikih ni prepovedana.
Krožna vožnja po Islandiji. Vstopite v Reykjaviku izstopite kjer vam je volja in nadaljujete pot naslednji dan.

Zdravstveni turizem.
Geothermal, Blue lagoon. Modra laguna je biser južne Islandije. Naravni vrelci, ki so mnogim bolnikom s psoriazo (luskavica) pomagali do ozdravitve. Naravni termalni bazen, ki leži na mestu, kjer se pod zemljo srečata 30% sladka vode iz kopnega in 70% slane vode iz Atlantika.

Poslovni turizem.
Islandija je gostititlejica vedno pogostejših konferenc, seminarjev, simpozijev, Priložnost torej tudi za poslovneže.

Prireditve.
1. avgust. Praznik trgovinskih uslužbencev. Dan ko se cela država spremeni v koncertno dvorano. Na posebej pripravljenih prostorih se tri dni zabava na prostem. Skratka ta praznik Verslunarmanahelgi se vam lahko zapečati globoko v spomin.
Silvestorvanje na Islandiji je postala redna praksa tujih turistov. Morda se ob naslednjem silvestrovem pridružite tudi vi.

Športni turizem.
Če vam konjeništvo ni nenznanka zagotovo veste, da islandski poniji s svojim nenavadnim poskokom v galopu, veljajo za vrsto konjev ki jo lahko srečamo samo na tem delu planeta.
Polnočni golf v mestu Akureyri. Morda ste športno aktivni in vam je golf bližje kot nogomet. Mnogi pred vami so polnočni golf uspeli igrati natanko pred sončnim vzhodom. Na Islandiji seveda.

Duhovni turizem.
Islandija je obdana s posebnimi točkami v kar vsekakor na prvem mestu stoji pokrajina Snaefellsness, 200 kilometrov severo zahodno od Reykjavika.
Neizpodbitno je dejstvo, da palčki na Islandiji so in v to verjamejo vse generacije domačinov. Na vašo želje najdemo tudi vodiča, ki vas je pripravljen popeljati v svet palčkov in drugih astralnih bitij.

Kmečki turizem.
Na vašo željo vam najdemo prijetno vas in namestitev pri kmetih, kjer boste pozabili na vse tegobe, ki se vam naberejo skozi leto. Morda je ravno Islandija primeren kraj, saj na tem koncu sveta so še ostali predeli, ki jih stresno življenje še ni zajelo.

Če se odločite obiskati Islandijo ne pozabite sobotnega večera preživeti v Reykjaviku. Icelandic weekend night life.


Mercury Grail ehf
Andres Zoran Ivanovič
Hjalmholt 8
105 Reykjavik
Islandija
tel +354 5688865
gsm +354 8624200
Informacije: andres@mercury-grail.comNazaj na osnovno stranSponzorji spletne promocije potovanj na Islandijo:

Phoebus. Zastopnik islandskih produktov v Sloveniji, Nenavadno.com, Kartomantik.com, 9 zvezdni qi, , Lunin.net, Imis,
 


Gejzirji so del narave, ki jo ne spustijo tudi večkratni obiskovalci Islandije.
 Postanite sponzor tudi vi, ter si s tem projektom omogočite prisotnost v deželi kjer se mešata led in ogenj.