Author Topic: Saturn  (Read 100678 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
Re: Saturn
« Reply #345 on: December 26, 2015, 07:18:30 AM »
:Sa v 10.hiši, ima mogoče vpliv tudi na odnose s starši oz najbolj z mamo ? Da se začnejo odnosi spreminjat v tem smislu, da ne daš več toliko na njeno/njihovo mnenje in da dobiš drugače pogled, bolj resničen na družino oz starše?. ker itak imam jaz drugače  :NE v 10-hiši ?
http://shrani.si/f/t/10K/42s2GvZ0/lisaaa.gif

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #346 on: December 27, 2015, 08:37:43 PM »
Ko imas saturna na soncu in si zelis mir in ti noben ne da mir. No to. Pol pa sprasujejo kaj si tecna.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #347 on: December 28, 2015, 09:32:58 AM »
Hehe, Jane, te zastopim. Saj bo.  :-*
9ZK 674

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #348 on: December 28, 2015, 09:46:24 AM »
Bo, bo 31.12. gre dol, pol pa samo še dvakrat nazaj hahaha.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #349 on: December 28, 2015, 05:28:31 PM »
Meni saturn čez eno stopinjo naredni kvadrat na N :So, tud  :blank:.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #350 on: December 28, 2015, 05:29:17 PM »
sočustvujem Cvetka.

Moja astro karta

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #351 on: December 28, 2015, 06:25:26 PM »
sočustvujem Cvetka.

Ja, pa Saturn je vladar moje 4H.
Sedaj se mi v realnem življenju res vse vrti okrog doma. Bogsigavedi, kaj mi bo tole prineslo; pa da ne omenjam spet, da imam tudi Saturnov povratek.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #352 on: December 28, 2015, 06:36:57 PM »
Malo poglej česa te je strah, česa se bojiš v zvezi z družino. Meni saturn ponavadi pokaže strahove.

moje sonce je tudi vladar četrte hiše, tako da....

Moja astro karta

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #353 on: December 28, 2015, 10:02:22 PM »
Malo poglej česa te je strah, česa se bojiš v zvezi z družino. Meni saturn ponavadi pokaže strahove.

moje sonce je tudi vladar četrte hiše, tako da....
Pred 29 leti (enake tranzitne razmere glede  :Sa) je umrla tašča. Če zreduciram moje bojazni, je to-to.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #354 on: December 28, 2015, 11:32:50 PM »
O mater. V letu 2016  bo 28 let kar sem se v tujino preselil.  Kako se to predstavlja? Da bom zdaj še več s tujino delal?

Andres
« Last Edit: December 29, 2015, 12:47:15 AM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #355 on: December 29, 2015, 08:12:46 AM »
pri meni t saturn na ic, no sedaj že v 4. hiši...ko je bil prvič v 4.hiši sem se poročila ;D
drugače pa saturn hoče imeti trdne temelje in nas preizkuša ravno na tem področju, kje smo dovolj trdni, vleče ven strahove tudi s tem namenom, da se z njimi soočimo in postanemo bolj trdni, da upoštevamo, da ima življenje omejitve, da ni brezmejno...da smo ponižni in skromni, da sprejmemo omejitve, ki nam jih prinese z ljubeznijo, da ne stokamo ob teh omejitvah, ampak jih sprejmemo in iz njih potegnemo najboljše...tudi poroka je ene vrste omejitev ;D
sploh sedaj saturn v strelcu preizkuša naše omejitve, našo svobodo, našo filozofijo, v kaj zares verjamemo, kdo je naš bog, to so sedaj naša testiranja...
ve, ki ga imate na sonce, bo seveda na preizkušnji testiranje vašega sonca-avtoritete, mož, oče, poklic,ego, idenititeta....
seveda je spet potrebno pogledati vladarje tega sonca in vladarja saturna, aspekte med njima, hiše v katerih ležita, skratka pogledati njuno natalno zgodbo, njun natalni zapis.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #356 on: December 29, 2015, 08:19:14 AM »
katerega vladarja saturna si mislila natalnega ali tranzitnega? Moje sonce sicer ne dela nobenih aspektov razen trigona s saturnom in že širokega orbisa trigon z jupitrom. To je pa to :D

Moja astro karta

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #357 on: December 29, 2015, 09:29:53 AM »
katerega vladarja saturna si mislila natalnega ali tranzitnega? Moje sonce sicer ne dela nobenih aspektov razen trigona s saturnom in že širokega orbisa trigon z jupitrom. To je pa to :D

najprej pogledaš natalno zgodbo, se pravi vladarja natalnega saturna in sonca, aspekte, hiše v katerih ležita...potem pogledaš tranzitno situacijo, da vidiš, kaj naj bi tale t saturna prinesel...
pa res, ti imaš pri soncu samo trigon s saturnom, edini aspekt...vladarja sonca (merkur) in saturna (venera) sta si v konjunkciji in to na asc..., se pravi sta kotna in kot tako toliko bolj pomembna...sedaj pa je t saturna v 6. hiši, vlada mu jupiter, ki je v natalu v konj. s saturnom (oba v tehtnici), in saturn smo videli je v trigonu s soncem v dvojčku  v 12. hiši...
saturn te natalno uči kako imeti harmonične odnose (tehtnica) z otroci (5.hiša), lahko te uči tudi kako izražati svojo kreativnost v odnosu z drugimi oz. do drugih -tega znanja v otroštvu nisi dobila...saturn nas  uči nekaj, kar se v otroštvu nismo imeli možnosti naučiti, nekaj kar nam starši niso omogočili, na nek način so nas na področju saturna "zatrli, omejili" zato je toliko težak in naporen ravno v mladih letih, z leti spušča, ker naj bi z leti seveda neko znanje na tem področju le osvojili oz. bolje rečeno sprejeli, da so na tem področju omejitve in iz tega lahko naredimo zlato dobo...ko sprejmemo saturna, takrat smo zares nagrajeni....

tebi saturn vleče strahove ven, ker je povezan s soncem v 12. hiši, najnatančnejši aspekt pa tvoj saturn dela kvadrat z merkurjem (vladar sonca) v 1. hiši v raku, vladarica merkurja pa je luna, ki je spet v 12. hiši in še s kironom je...strahovi povezani s familijo, z mamo oz. neko bolečo rano (kiron), ki je povezana z mamo, familijo...
meni osebno najnatančnejši aspekt 1. reda pove zelo veliko...se pravi imaš pri saturnu dvakratni zapis glede strahov, ki so tudi domena 12. hiše....

sedaj ti bo t saturna postavljal omejitve na področju 6. hiše (služba, zdravje, vsakodnevna opravila, male živali...), v natalni zgodbi pa je postavljen v 5.hišo (otroci, kreativnost, avanture, otroštvo, srce...) in govori zgodbo že zgoraj napisano...
testiral te bo koliko si se naučila to kar te saturn v natalnem zapisu uči in če si lekcijo osvojila, bodo prišle nagrade, ki se bodo odražale na področju službe, zdravja....glede na to, da je v strelcu naj bi bilo na področju 6. hiše s saturnom manj svobode, vendar če je lekcija osvojena, potem svoboda bo, bo širitev, bo vera, bo zaupanje, če si seveda sprejela določene omejitve, predelala določene strahove in to sedaj sprejemaš z ljubeznijo, nimaš zamer, si hvaležna saturnu za vse dosedanje izkušnje, učenje ;)
koliko si uspela predelati svoje otroštvo in vse omejitve povezane z njim.... ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #358 on: December 30, 2015, 10:51:05 AM »
prehod saturna čez 4. hišo mi je poleg poroke prinesel še sina ter prisiljeno selitev v najemniško stanovanje (tašča naju je vrgla ven iz hiše-mene in mojega sina :)), svojemu sinu pa je rekla, da lahko doma ostane :laugh:
no, danes mi je tole smešno, takrat ni bilo, imela sem 19 let :blank:
danes pokojni tašči nadvse hvaležna, saj drugače bi verjetno še danes tam vedrila  :-\
tako, da ja, tale saturn včasih na prvo žogo zgleda grozno, na koncu vedno vidiš, da ti je prinesel nekaj dobrega, če ga seveda upoštevaš in se mu ne upiraš preveč ;)

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #359 on: December 30, 2015, 11:04:20 AM »
Meni je tudi :Sa vedno prinesel dobro, čeprav proces ni bil nikoli prijeten.
Zdaj se je spravil na  :Me, tega se niti ne bojim.
Bolj me skrbi napad na  :Lu:U in ASC - sploh takrat se mi zdi, da se mi bo vse postavilo na glavo.  :blank:
9ZK 656