Astrologija-zvezde so nad nami > Tranziti in progresije
Saturn
sanjalka:
pri meni t saturn na ic, no sedaj že v 4. hiši...ko je bil prvič v 4.hiši sem se poročila ;D
drugače pa saturn hoče imeti trdne temelje in nas preizkuša ravno na tem področju, kje smo dovolj trdni, vleče ven strahove tudi s tem namenom, da se z njimi soočimo in postanemo bolj trdni, da upoštevamo, da ima življenje omejitve, da ni brezmejno...da smo ponižni in skromni, da sprejmemo omejitve, ki nam jih prinese z ljubeznijo, da ne stokamo ob teh omejitvah, ampak jih sprejmemo in iz njih potegnemo najboljše...tudi poroka je ene vrste omejitev ;D
sploh sedaj saturn v strelcu preizkuša naše omejitve, našo svobodo, našo filozofijo, v kaj zares verjamemo, kdo je naš bog, to so sedaj naša testiranja...
ve, ki ga imate na sonce, bo seveda na preizkušnji testiranje vašega sonca-avtoritete, mož, oče, poklic,ego, idenititeta....
seveda je spet potrebno pogledati vladarje tega sonca in vladarja saturna, aspekte med njima, hiše v katerih ležita, skratka pogledati njuno natalno zgodbo, njun natalni zapis.
Jane:
katerega vladarja saturna si mislila natalnega ali tranzitnega? Moje sonce sicer ne dela nobenih aspektov razen trigona s saturnom in že širokega orbisa trigon z jupitrom. To je pa to :D
sanjalka:
--- Quote from: Jane on December 29, 2015, 08:19:14 AM ---katerega vladarja saturna si mislila natalnega ali tranzitnega? Moje sonce sicer ne dela nobenih aspektov razen trigona s saturnom in že širokega orbisa trigon z jupitrom. To je pa to :D
--- End quote ---
najprej pogledaš natalno zgodbo, se pravi vladarja natalnega saturna in sonca, aspekte, hiše v katerih ležita...potem pogledaš tranzitno situacijo, da vidiš, kaj naj bi tale t saturna prinesel...
pa res, ti imaš pri soncu samo trigon s saturnom, edini aspekt...vladarja sonca (merkur) in saturna (venera) sta si v konjunkciji in to na asc..., se pravi sta kotna in kot tako toliko bolj pomembna...sedaj pa je t saturna v 6. hiši, vlada mu jupiter, ki je v natalu v konj. s saturnom (oba v tehtnici), in saturn smo videli je v trigonu s soncem v dvojčku v 12. hiši...
saturn te natalno uči kako imeti harmonične odnose (tehtnica) z otroci (5.hiša), lahko te uči tudi kako izražati svojo kreativnost v odnosu z drugimi oz. do drugih -tega znanja v otroštvu nisi dobila...saturn nas uči nekaj, kar se v otroštvu nismo imeli možnosti naučiti, nekaj kar nam starši niso omogočili, na nek način so nas na področju saturna "zatrli, omejili" zato je toliko težak in naporen ravno v mladih letih, z leti spušča, ker naj bi z leti seveda neko znanje na tem področju le osvojili oz. bolje rečeno sprejeli, da so na tem področju omejitve in iz tega lahko naredimo zlato dobo...ko sprejmemo saturna, takrat smo zares nagrajeni....
tebi saturn vleče strahove ven, ker je povezan s soncem v 12. hiši, najnatančnejši aspekt pa tvoj saturn dela kvadrat z merkurjem (vladar sonca) v 1. hiši v raku, vladarica merkurja pa je luna, ki je spet v 12. hiši in še s kironom je...strahovi povezani s familijo, z mamo oz. neko bolečo rano (kiron), ki je povezana z mamo, familijo...
meni osebno najnatančnejši aspekt 1. reda pove zelo veliko...se pravi imaš pri saturnu dvakratni zapis glede strahov, ki so tudi domena 12. hiše....
sedaj ti bo t saturna postavljal omejitve na področju 6. hiše (služba, zdravje, vsakodnevna opravila, male živali...), v natalni zgodbi pa je postavljen v 5.hišo (otroci, kreativnost, avanture, otroštvo, srce...) in govori zgodbo že zgoraj napisano...
testiral te bo koliko si se naučila to kar te saturn v natalnem zapisu uči in če si lekcijo osvojila, bodo prišle nagrade, ki se bodo odražale na področju službe, zdravja....glede na to, da je v strelcu naj bi bilo na področju 6. hiše s saturnom manj svobode, vendar če je lekcija osvojena, potem svoboda bo, bo širitev, bo vera, bo zaupanje, če si seveda sprejela določene omejitve, predelala določene strahove in to sedaj sprejemaš z ljubeznijo, nimaš zamer, si hvaležna saturnu za vse dosedanje izkušnje, učenje ;)
koliko si uspela predelati svoje otroštvo in vse omejitve povezane z njim.... ;)
sanjalka:
prehod saturna čez 4. hišo mi je poleg poroke prinesel še sina ter prisiljeno selitev v najemniško stanovanje (tašča naju je vrgla ven iz hiše-mene in mojega sina :)), svojemu sinu pa je rekla, da lahko doma ostane :laugh:
no, danes mi je tole smešno, takrat ni bilo, imela sem 19 let :blank:
danes pokojni tašči nadvse hvaležna, saj drugače bi verjetno še danes tam vedrila :-\
tako, da ja, tale saturn včasih na prvo žogo zgleda grozno, na koncu vedno vidiš, da ti je prinesel nekaj dobrega, če ga seveda upoštevaš in se mu ne upiraš preveč ;)
Maja:
Meni je tudi :Sa vedno prinesel dobro, čeprav proces ni bil nikoli prijeten.
Zdaj se je spravil na :Me, tega se niti ne bojim.
Bolj me skrbi napad na :Lu, :U in ASC - sploh takrat se mi zdi, da se mi bo vse postavilo na glavo. :blank:
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version