Author Topic: Kam gre svet?  (Read 6791 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Luna

• Mojster
Kam gre svet?
« on: December 12, 2012, 01:42:54 PM »
Torej, malo sem o poštenosti razmišljala. Predvsem, ker sem bila v zadnjem času v stiku z dobrodelnimi organizacijami in ko sem govorila z glavnimi v organizacijah, sem takoj dobila občutek, da je v veliki meri važen denar, veze in ugled. Že mnogo afer je prišlo v povezavi z humanitarnimi organizacijami, predvsem kar se denarja tiče. Vodilni si iz sredstev, ki jih dobijo, malo za šalo, nakažejo nekaj denarja še na svoj račun in podobne zadeve. Sicer te osebe res pomagajo drugim, se trudijo, da pridobijo čim več potrebnih sredstev in ljudi za pomoč, ampak zadaj je še vedno njihov osebni interes po lastni blaginji. Ampak, ker delajo načeloma v dobro družbe, so lepo sprejeti, fino se piše o njih, ljudje ki skorajda malo poveličujejo zaradi njihove neizmerne dobrote. Po drugi strani pa ljudje, ki delajo malo manj lepe stvari, ampak to odkrito priznajo, so označeni za grde in nečloveške. Meni je v vsaki zadevi pomemben ZAKAJ, kaj je tisto v človeku, da ga vzpodbudi, da nekaj naredi, namreč menim, da človek iz ljubega miru ne bo šel početi stvari. In šele potem presodim dejanje. Zmeraj je zadaj vzrok. Po drugi strani pa me najbolj prizadane, da ljudje izkoriščajo dobrodelnost in poštenost za materializem, in da se skrivajo za masko iskrenega človeka. Ne vem če lahko rečem, kaj je bolj pošteno in kaj je manj pošteno, najbrž poštenost je ali pa je ni. Kot ne moreš reči, da si se malo zlagal, ali pa veliko. Si se ali pa se nisi. Ampak vseeno imam večji občutek prizadetosti, če se ne igra odkrito. Toda svet mi sporoča, da sem idealistka in da taki ne pridemo daleč oziroma slej ko prej spoznamo našo utvaro. Moje načelo, da ni toliko važno kaj kdo počne, ampak zakaj, se spremeni da ni važno zakaj kdo nekaj počne, ampak kaj, če ima od tega dejanja vsaj nekdo neko dobro korist, ni važno kaj se za tem dejanjem skriva. Najbrž sem res idealistka, ker si želim, da bi človeka vodila poštenost, iskrenost, empatija, ljubezen, čeprav v takšnem materialistično usmerjenem svetu to ni mogoče in potem moje načelo najbrž res nima smisla. Pravzaprav ne vem, kaj je čisto smisel te teme, ker sem tako zelo zmedena, glede človeških temeljev, ki jih je na novo zgradila družba. Recimo, da me zanima, če menite, da je smiselno verjeti, da je današnja družba, kot celota, zmožna nekega poštenega delovanja, ali pa nas je materializem že tako pogoltnil, da se bo samo še stopnjevalo? Brala sem tudi, da je vedno več psihopatov, kar naj bi bila posledica pesticidov. Pri psihopatih gre za možganske spremembe in niso zmožni takšnega čustvovanja, niso zmožni gledati na druge ljudi, niso zmožni empatije, hkrati pa znajo ljudi zelo dobro prebrati in zmanipulirati okolico, da pride do željenega (ne vem kaj vodi psihopate... ali so zmožni čutiti zadovoljstvo? s čim ga dosegajo, s položajem in denarjem?). Potemtakem res ni upanja, če človeka vodi pohlep, zavist, sovraštvo?

Offline Moi

• Uporabnik
  • **
  • E = m c2
Re: Kam gre svet?
« Reply #1 on: December 12, 2012, 06:53:10 PM »
jaz se vedno verjamem!
od nekdaj (pre)postena me je ze kar nekajkrat vsekalo po glavi, AMPAK po nekje desetletju se mi obrestuje! veliko sem pozrla, a sem si govorila, da v ogledalo se se vedno lahko pogledam...zahrbtnost, nozi v hrbet, lazi-vse je za mano :) tudi depresija(ki je bila posledica nastetega in se vec v sluzbi)!

Eliasa(2,5 leti) iskreno upam, da bom pospremila v svet z drugacnimi vrednotami, kot so danes trend... trudim se-in iskreno upam, da mi uspe... Empatije premore na momente prevec(me redno sprasuje, ce me kaj boli :laugh:), zna reci prosim in hvala, zna se kar tako stisnit k moji nogi in mi rece "lada te mam"(pac v zenski obliki, ker mu jaz tako recem ;D)

aja, se tole-depra mi je odprla oci. takrat sem izgubila ogromno (kvazi) prijateljev; tisti, ki so ostali, so se danes tu. malo njih, ampak tisti tapravi :-*

verjamem...se vedno 8)

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
Re: Kam gre svet?
« Reply #2 on: January 28, 2013, 10:01:05 PM »
Meni se zdi, da ljudje, ki so v dobrodelnih organizacijah delajo več škode kot koristi. Podpiranje tega stanja. Ljudje pač grabijo ker vedo, da bo nekoga drugega pekla vest namesto njih in to plačajo, seveda dosti manj ;)

Kam gre družba? točno tam kamor mora. V propad. Potem nam bodo iz afrike pošiljali hrano ;)
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.