Author Topic: Sinastrija  (Read 134242 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Sinastrija
« Reply #105 on: November 24, 2008, 03:13:13 PM »
Kako sta tvoja luna in sonce v natalni brez aspekta?

Še kako pomemben T kvadrat tvorita s Saturnom ..... in tole je potem podlaga za tisto sinastrično temo .... ki si jo navedla  ;)
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #106 on: November 25, 2008, 08:38:56 AM »

Še kako pomemben T kvadrat tvorita s Saturnom ..... in tole je potem podlaga za tisto sinastrično temo .... ki si jo navedla  ;)

Moja luna in sonce sta v natalni med seboj brez aspekta,nisem mislila,da sta nasplošno neaspektirana ::)
Razumela sem,da je za sinastrijo pomembno kako sta luna in sonce med sabo aspektirana v natalni karti  :-\
Uf,to da tvorita T kvadrat s Saturnom pa sploh še ne znam pogledati,niti ne vem kaj pomeni :P :)
Če prav razumem so vsi aspekti lune in sonca z ostalimi planeti v natalki pomembni za sinastrijo ???
Šele potem to preneseš v sinastrijo ???
Res sem še začetnik,ni mi še tole vse jasno  :P  :D
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #107 on: November 25, 2008, 09:26:16 AM »

O Tea,poglej tvojo uro oddaje posta ang: ang: ang:
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #108 on: February 22, 2009, 07:33:51 PM »
Se popolnoma strinjam z Oono, res ni idealne kombinacije.

Sicer sem že videla idealno sinastrijo /vse v konjunkcijah in trigonih/, pa vendar ni šlo. Dolgočasno

Glede tegale kombina se bo pokazalo v naslednjem letu. Koliko zrelo bosta pričakala TPlutona na Merkur in kvadrat Uran v 4, T Urana in na drugi strani T Saturna v kvadratu na Sonce in obenem plutonska konjunkcija.

Pluton je le vladar 5, Saturn 7 in Uran 8 hiše.

naj vama bo srečno

Tea, lepo bi te prosila, če mi lahko ponovno pomagaš z vpogledom v najin kombin;  ker se je zadnje čase zelo zelo dogajalo  ::) sem seveda šla gledat situacijo v karte. In glede tvojega sporočila, ko si me prijazno opozorila na dinamične aspekte, ki sledijo..preverila, kaj se dogaja. Če sem prav videla, je T PLuton že bil ( oz.je še, nikoli si ne zapomnim, kakšen orbis se upošteva kje )v konjunkciji s soncem in je sedaj tudi z Merkurjem---res je za nama nekaj preizkušenj in negativnih poskusov vplivanja " od zunaj ", tudi komunikacijamed nama je bila res dosti težja, veliko dvomov, strahov, ljubosumja je ( bilo ) prisotnega--pa še retro Merkur nama je od zunaj " nagajal " pri tehnični plati vzpostavljanja komunikacije.

T Pluton je že v kvadratu z Uranom, ki je v 4. hiši in tudi T Saturn kvadrira sonce v kombinu.

Želela sem te prositi, če mi lahko poveš, kdaj se ti vplivi končajo ?

Kaj predstavlja Sonce v kombinu predstavlja ? Ali predstavlja naravo, karakter odnosa?

lepo se ti zahvaljujem  :-*

Taja

http://shrani.si/f/2e/mO/wrsT3ia/kombin.gif
« Last Edit: February 22, 2009, 07:42:55 PM by taja6 »

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #109 on: February 23, 2009, 06:22:29 AM »
T Plutona - konjunkcija Merkur marec, april 2009, januar 2010, julij 2010, november 2010

Plutona čutimo tudi nekaj že prej, kot občutek, da se bo nekaj zgodilo. Napisala sem ti mesece, ko bo točno na 3°.

Upoštevaj pa tudi, da bo T Pluton v kvadratu na vajin severni karmični vozel, ko bo na 5° ....

T Saturn bo v septembru kvadriral vajino sonce in stal na natalnem Plutonu. Tudi to je usoda, ki lahko poseže v partnsko življenje.

T Saturna v dec. 2009 in feb. 2010 ....... pride tudi v kvadrat na Merkurja

Uran v marcu dela petšestin na Marsa, potem pa v aprilu, maju juniju in juliju kvadrat na Sonce
oktobra 2009 in januarja 2010 spet petšestin in potem v marcu 2010 kvadrat na sonce.

Dinamični vplivi se končajo novembra 2010

www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #110 on: February 23, 2009, 06:31:26 AM »
Sonce predstavlja "življenjsko energijo odnosa", in "iniciacijo odnosa".

Pomeni, da nam govori, zakaj sta se dva sploh našla, razlog in seveda njuno skupno življenjsko pot in cilj na katerega želita priti.
Sonce tako kot v vsaki karti predstavlja tudi moškega.

Ozreti se moraš na vladarje 5 /ljubezen/, 7 /partnerski odnos/ in 8 /skupno življenje in delitev sebe v odnosu/.

V tvojem primeru imava vladarje Plutona, Saturna in Urana, ki pa na žalost res delajo zelo slabe vplive. Predvsem ima s tem težave tvoj gospod /sonce/.

Čeprav ga po drugi strani z Marsom spodbuja Neptunski trigon. Ampak saj veš, pri Neptunu sanjamo, če pa zmoremo kaj spraviti v fizično realnost, mora pa biti nekje drugje zapisano.

Jaz ti vseeno držim pesti in vso srečo vama želim.
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #111 on: February 23, 2009, 06:35:01 AM »
Tole sem še želela dodati Taja .............

Definitivno moraš prvo pogledati vajine natalne karte in njeno dinamiko v času. Če se v natanih kartah dogaja kot namiguje Kombin, potem je to zadeva, ki bo bistveno vplivala na vajin odnos. Če pa v natalu ni take dinamike, potem tudi kombinska karta kaže samo na preoblikovanje samega odnosa, ne za prekinitev.

www.Astro-Star.net

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #112 on: February 23, 2009, 07:18:30 AM »
najlepša hvala Tea za podrobno pojasnilo, bom preučila in pozorno spremljala dogajanje  ;)
in seveda hvala za lepe želje.

:-*

Taja

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #113 on: February 23, 2009, 07:39:02 AM »
Prosim

Verjamem, da imaš toliko izkušenj, da boš izzive planetov obrnila sebi v prid, Taja.  :-*
www.Astro-Star.net

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #114 on: February 23, 2009, 07:48:49 AM »
Prosim

Verjamem, da imaš toliko izkušenj, da boš izzive planetov obrnila sebi v prid, Taja.  :-*

upam, da res, hvala Tea

Offline luana

• Uporabnik
  • **
« Reply #115 on: March 21, 2009, 03:18:01 PM »
Pozdravljeni!
Malo vprašanje, kaj pomeni pri sinastriji da sede njegov saturn/7 hiša, na njeno luno/2 h. na 17 stop. kozoroga?
A je res ta veza nemogoča?

pozdrave by luana :D :D :D ;)
Luana....

Če iščemo pot do ljubezni z razumom, je enako, kakor če bi iskali sonce s svetilko.
Dzelad ed Din RUMI

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #116 on: March 21, 2009, 06:23:10 PM »
Pozdravljeni!
Malo vprašanje, kaj pomeni pri sinastriji da sede njegov saturn/7 hiša, na njeno luno/2 h. na 17 stop. kozoroga?

Samo en aspekt karte še ni sinastrija.
Namreč Saturn Luna kontakt lahko označuje dolgotrajno zvezo.
www.Astro-Star.net

Offline luana

• Uporabnik
  • **
« Reply #117 on: March 22, 2009, 09:43:19 AM »
Pozdravljeni!

Ojla Tea!

Saj nisem mislila da je samo 1 asp. to, vprašala, ker sem  nekje prebirala in je bilo tako obrazloženo.
Da hladni Saturn pade na ž. luno, v kozlu intd. zato jo on rani, z besedami dejanji, na bazi tega je tudi potem veza neprava.
Toliko da obrazložim moje vprašanje.

by luana :D :D ;)
Luana....

Če iščemo pot do ljubezni z razumom, je enako, kakor če bi iskali sonce s svetilko.
Dzelad ed Din RUMI

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #118 on: March 23, 2009, 07:26:15 AM »
Pozdravljeni!

Ojla Tea!

Saj nisem mislila da je samo 1 asp. to, vprašala, ker sem  nekje prebirala in je bilo tako obrazloženo.
Da hladni Saturn pade na ž. luno, v kozlu intd. zato jo on rani, z besedami dejanji, na bazi tega je tudi potem veza neprava.

Oj Luana

Saj zato pravim, da na podlagi enega aspekta, ki je obrazložen v knjigi ne moreš sodit. Lahko da je tako, dahko pa ravno tak aspekt umirja in stabilizira morebitne druge vplive, ki vezi ne bi dajali dolgotrajnosti in trdnosti.
Vsak planet ima namreč plus in minus. V kombinaciji šele ugotovimo, ali je eno ali drugo, na podlagi samo enega, pa sploh ne bi mogli povedati bistva.

V osnovi je Saturn res nekoliko naporen v sinastričnih kartah. Vendar če ga vzamemo lahko kot tistega, ki daje resnost, odgovornost in nas uči o nečem, kar nam prav ta Saturnovski partner lahko da, potem je to dobro.

Če pa je ženska luna še v kozlu .... potem pa itak že sama po sebi hladi čustva, ima to odgovornost itd............torej je Saturn samo zunanji odraz nje same.  ;)
www.Astro-Star.net

Offline luana

• Uporabnik
  • **
« Reply #119 on: March 23, 2009, 07:56:03 PM »
Pozdravljeni!

Ojla Tea!

Oj Luana

Saj zato pravim, da na podlagi enega aspekta, ki je obrazložen v knjigi ne moreš sodit. Lahko da je tako, dahko pa ravno tak aspekt umirja in stabilizira morebitne druge vplive, ki vezi ne bi dajali dolgotrajnosti in trdnosti.
Vsak planet ima namreč plus in minus. V kombinaciji šele ugotovimo, ali je eno ali drugo, na podlagi samo enega, pa sploh ne bi mogli povedati bistva.

V osnovi je Saturn res nekoliko naporen v sinastričnih kartah. Vendar če ga vzamemo lahko kot tistega, ki daje resnost, odgovornost in nas uči o nečem, kar nam prav ta Saturnovski partner lahko da, potem je to dobro.

Če pa je ženska luna še v kozlu .... potem pa itak že sama po sebi hladi čustva, ima to odgovornost itd............torej je Saturn samo zunanji odraz nje same.  ;)

Ojla Tea!

A lahko napišem še nekaj aspektov, če mi poveš kateri bi bili ključnega pomena, da ne pišem vsega, če, se ve?(ker ne vem prilepit karte)
Upam da ne težim preveč?

by luana  :D :D :D ;)
Luana....

Dzelad ed Din RUMI