Author Topic: Psihiatrija  (Read 27277 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bilka

• Mojster
Re: Psihiatrija
« Reply #15 on: December 01, 2006, 08:45:13 AM »
v vsaki šali je nekaj resnice, jane. v tvoji pa je malo šale in dosti resnice...  ;)

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #16 on: December 01, 2006, 05:11:38 PM »
Torej. Če za depresijo zboli dvakrat več žensk kot moških ne gre iskati razloga pri nasprotnem spolu, torej moških. Naj si v tem primeru ženske iščejo resnico za svoje težave  predvsem pri sebi. Le tako bodo imele celo otroke boljše vzgojene, marsikatera pa si na ta način lahko ohranil celo status biti žena.  :)

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Travica

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #17 on: December 01, 2006, 05:22:59 PM »
Ojoj, Andres, moraš imeti pa res hude izkušnje. Pa saj veš, me smo z Venere, vi pa z Marsa.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #18 on: December 01, 2006, 09:28:56 PM »
Marsikatera, ko bo razrešila svoje težave bo ugotovila, da si status biti žena lahko nekdo zatlači v rit.  ;D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline bilka

• Mojster
« Reply #19 on: December 04, 2006, 09:34:11 AM »
Torej. Če za depresijo zboli dvakrat več žensk kot moških ne gre iskati razloga pri nasprotnem spolu, torej moških. Naj si v tem primeru ženske iščejo resnico za svoje težave  predvsem pri sebi. Le tako bodo imele celo otroke boljše vzgojene, marsikatera pa si na ta način lahko ohranil celo status biti žena.  :)

Andres

od kdaj pa je vzgoja otroka samo materina naloga? seveda imamo ženske predispozicijo za pogostejšo depresijo, vendar mislim,d a odnos mođkih do žensk tudi pripomore k pogostejšem razvoju depresije.

Offline Selena

• Novinec
  • *
« Reply #20 on: December 04, 2006, 10:23:16 AM »
Zanimiva tema, samo nekje v ozadju žal spet čutim Andresovo negativo. Tale tvoja bivša ti je resnično "zasrala"odnos do žensk. Ko boš to ozavestil, je še upanje zate ;D.
In bravo Jane: le kakšen "poseben" status pa je status žene????? Žene, poročene ženske????? A zato je več vredna, ali kaj? Kot pravi Jane: ko bo marsikatera "žena" ugotovila, da je svojemu možu le multipraktik, ne pa enakovredna oseba, mu bo sama ta status zatlačila v....nekam pač.
Če človeka nekaj sili leteti, se nikoli ne bo plazil.

Offline bilka

• Mojster
« Reply #21 on: December 04, 2006, 10:28:10 AM »
ja andreas, mislim, da moraš v sebi odpustiti tvoji bivši tisto, s čimer te je prizadela. potem boš pa na nasprtoni spol gledal mogoče drugače. bolj pozitivno.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #22 on: December 04, 2006, 01:08:08 PM »
Zanimiva tema, samo nekje v ozadju žal spet čutim Andresovo negativo. Tale tvoja bivša ti je resnično "zasrala"odnos do žensk. Ko boš to ozavestil, je še upanje zate ;D.
In bravo Jane: le kakšen "poseben" status pa je status žene????? Žene, poročene ženske????? A zato je več vredna, ali kaj? Kot pravi Jane: ko bo marsikatera "žena" ugotovila, da je svojemu možu le multipraktik, ne pa enakovredna oseba, mu bo sama ta status zatlačila v....nekam pač.

Status biti žena ima vsaka ki jo sploh moški še hoče imeti v zakonu. Torej. Če se obdrži pri solidnem moškem to pomeni, da ima upravičeno status žene. In obdržati se, ne pomeni, da mu služi kot multipraktik, kakor si se izrazila  Selena.  Predvsem se kaže pomanjkljivost ženskega miselnega vzorca v tem, ko mislijo, da desc ne more nič hišnega narediti brez nje.  Pa še kako lepše gre, ko trije vogali niso podprti.  Desc kot tak lahko potemtakem naredi popolnoma vse, razen kot smo že zdavnaj ugotovili, roditi ne more. 

Zanimivo sicer, kako slabo se omenja žensko manipulatorstvo.  To je lahko, prikrito, nevidno, vidno, tisto, ki se ga doživlja čez dan.  In nenazadnje manipulatorstvo je tudi v obliki, ko žena možu, da "samo kadar si to zasluži." So tudi tiste, ki mu dajo samo ob sobotah, oziroma kakšen dan v tednu. In takšnih primerov ni malo kot se da prebrati ravno na spletu. 

Glede na manipulatorstvo, ki so ga sposobne izvesti samo ženske se lahko vprašamo, če vendarle tak osebnostni vzorec ne paše v psihiatrijo.  Manipulacija je kot vemo črna magija, s tem se izsiljuje najpogosteje nekaj kar nam ni dano. 

In nenazadanje Selena in Bilka.  Moški bi moral vedno odpuščati, torej v tem primeru jaz, medtem, ko ženske lahko vedno znova delate izpite partnerstva. So pa seveda tudi tiste, ki so nasedle na moške čeri.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #23 on: December 04, 2006, 01:50:14 PM »

In nenazadanje Selena in Bilka.  Moški bi moral vedno odpuščati, torej v tem primeru jaz, medtem, ko ženske lahko vedno znova delate izpite partnerstva. So pa seveda tudi tiste, ki so nasedle na moške čeri.

Andres

Ne, narobe si to razumel, VSI se moramo naučiti odpuščati. Npr. partnerju sem oprostila vse njegove skoke čez plot, laganja ipd, danes je eden izmed mojih boljših prijateljev, ampak "status žene" sem prepustila drugi, ki se je da ukvarjat s čem takim. meni se sorry ne da.... In ne vem kaj bolj paše na psihiatrijo, odvisnost od seksa ali npr. moja manipulacija da nisme hotela seksat dokler se iskreno ne pogovoriva. Da ne bo pomote govorim izključno za ta primer.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #24 on: December 04, 2006, 02:01:28 PM »
Pri določenih temah, kot je recimo ta, kaj hitro nastane pomanjkljivost, ko se zapletemo v konkretne primere ne pa v globalne probleme.  Vedno vsak vidi svoj prav, ki ga potegne iz svojih izkušenj. 
Dokler smo govorili o porodni depresiji smo sicer stali na neki linije problema v psihiatriji, takoj ko smo se postavili v partnerstvo vsak vidi sebe v okvirih doživetega in normalno, nihče med nami ne popusti.  Glede odpuščanja Jane.  Odpustiti skoke čez plot niti ni težko v kolikor ne gre za bolano ljubosumne osebe.  Le ti ne puščajo dolgoročnih posledic.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline bilka

• Mojster
« Reply #25 on: December 04, 2006, 02:05:23 PM »
Andres manipulatorstvo ne soidi v psihiatrijo. je bila tvoja žena pač takšna oziroma je. ti si pa sprejel vlogo žrtve. in jo še naprej igraš. ousti to vlogo in iz odnosa, ki sta ga imela potegni neko lekcijo, ki si jo dobil. in bodi za njo hvaležen in probbaj iti dalje. sploh pa nisem mislila, da mora moški vedno odpuščat. in tudi ne pravim, da sem na strani tvoje bivše in da ima prav. v kakšnem drugem odnosu pa bi lahko čisto vse klapalo  in ne bi niti pod razno rekel, da sodi v psihiatrijo. seveda, če bi bil partner takšni, da bi mu takšen odnos odgovarjal. pa da ne boš narobe razumel - čeprav ne vem, kaj si doživel, sočustvujem s tabo.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #26 on: December 04, 2006, 02:24:07 PM »
Manipulatorstvo kot tako res ne sodi v psihiatrijo, vendar če pomislimo globlje je to zgodnji začetek psihičnega obolenja.   Manipulatorstvo je recimo želja po zaseganju tujega ozemlja.  In kdor ima željo iti v vojno z drugo državo ni čisto pri pravi. Hitler in Stalin kot vemo nista bila popolnoma normalna.   Tito, ki je to bil, je zasedel na drugačen način ravno neuvrščene.

Saj mojo bivšo še vedno za jošk primem. Najpogosteje zato, ker mi paše, se je pa zgodilo, da jo nisem prijel in tistirkat kot pomnim se je naknadno nekaj drla in težila. Najbolje da jo kar vedno za jošk primem kadar pride k meni na kavo. Če nič drugega, so le ti najboljši od vsega kar kroji njeno dušo in telo.  :) 

Potem nadaljuješ o odpuščanju Bilka. Preprosto vem kaj bi se zgodilo.  Kot že tolikokrat prej bi ženska na novo začela izkoriščat in manipulirati. Torej. Potrebno je odpuščati, da vedno na isti liniji pogrneš??

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline bilka

• Mojster
« Reply #27 on: December 04, 2006, 02:51:19 PM »
ne bi rekla, da je manipulatorstvo zgodnji začetek psihotičnega obolenja. prej bi rekla, da gre za motnjo osebnosti. res sem rekla, da odpusti. ampak ti si se naučil, da se moraš postaviti zase in da manipulira s tabo. pa uporabi to izkušnjo in se ne pusti, da manipulira. postavi se za sebe in stopi korak dalje. vse kar nam ne poslano v življenju, je z namenom, da se naučimo in gremo dalje.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #28 on: December 04, 2006, 03:26:36 PM »
Saj v tem je point, oziroma začaran krog.  Če se moški, v konkretnem primeru jaz, postavim za sebe ravno od tu slišim veselo zgodbo o odpuščanju. Če se ne postavim zase  se manipulatorstvo nadaljuje.  In ker se zase tudi postavljam nastanejo vele teksti o slabostih partnerstva,  žensk in moških. Torej. Moral bi biti tiho, kar pomeni, da se nebi zase postavil, le s tem pa bi vse pustil nerešeno in manipulacije bi se nadaljevale.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Anima

• Uporabnik
  • **
  • nevarnost je povezana s količino energije
« Reply #29 on: December 04, 2006, 03:37:57 PM »
Meni se zdi najbolj grozljivo da odpuščamo še nekak,težko pa pozabimo.

Vsak dogodek,ki se nam zgodi ko smo ranljivi,je samo sprožilec,ki privleče na dan
stare spomine.

Nekak začaran krog je tole.

Pri depresiji pa gre za klinično dokazano,bolezen.
« Last Edit: January 08, 2007, 06:41:26 PM by Anima »