Author Topic: Razpoznavnost Slovenije  (Read 7874 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline exorcist

• Trenutno v uvajanju
  • *
Razpoznavnost Slovenije
« on: July 09, 2007, 05:15:50 AM »
Zanima me, kako gledate na problematiko razpoznavnosti Slovenije? Ali menite, da so za razpoznavnost najbolj zaslužni naši športni podvigi?

« Last Edit: January 04, 2010, 12:04:41 AM by exorcist »

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
Re: Razpoznavnost Slovenije
« Reply #1 on: July 09, 2007, 03:11:34 PM »
Šport je vsekakor panoga, ki za slovenceljne ni taprava. Zakaj? Ker slovenceljni nimajo zmagovalne mentalitete!!! Večni hlapci in večni luzerji. Svetovno prvenstvo je tipičen primer, kako bi lahko prišli daleč, pa niso...
Vendar se ne zavedate ene preproste stvari! Da smo posebni!

Pomislite...

Slovenije je hočete nočete kriva za spremembo sveta v zadnih 15-tih letih. Kako? Ja prvi smo se odcepli in temu je sledil razpad velesile imenovane CCCP!!! Edinega nasprotnika divjega imperializma! Skratka, prvi smo si upali reč "mi bi se šli malo drugače vse to skupaj in se mirno odcepli od Jugoslavije"
To smo naredili in drugi so nam sledili.

Druga velika stvar, ki smo jo "napalili" je Drnovškovo bojkotiranje državnih obveznosti! Halo?!?! Se zavedate, kako veliko dejanje je to? Svetu se fučka verjetno za vse to skupaj, ampak tako dejanje je velik korak naprej. Pomeni, da se nekaj globokega dogaja. Da So vibracije slovencev se močno dvignile nad povprečno zatelebljenost zahoda!
Imam dosti stika z italjani. Ok, so zabiti, ma so prototip zahodnega sveta. In če načnem temo z njimi o stvareh, ki se nam zdijo samoumevne, moram govorit z njimi kot z analfabeti!!! Vi se niti ne zavedate, kako smo duhovno napredovali! To duhovnost, pa lahko vpeljemo v politiko. Prednost majhne države je v tem, da lahko poizkušamo nove varjante. Nove načine vodenja in upravljanja.
S TEM bi se lahko slovenija predstavila v propadajočem svetu!!! Ko je Drnovšek rekel, da imamo potencial in ga je Dr. Gerkman v reviji Avra spljuval, je dejansko imel prav. Ravno tako je imel prav Dr. Gerkman, ko je pokazal kaj ne štima. Skupaj, bi lahko naredila marsikaj! Te politike bi morali sesut, ker jih ne rabimo in ne delajo ničesar (volitve županov so pokazale želje vseh nas, da nas vodijo sposobni managerji, ne pa nakladači politikanti! Slovenci bi morali spremeniti svojo deželo in jo narediti nekaj unikatnega! Novo Shambalo, da bi drugi hodili gledat, kaj se pa tej tipi gredo za eno reč!
Ne me basat z neumnostmi "da se to ne da", "da je to utopija", "da so to samo sanje"!!! To nakladajo samo tisti, ki imajo od takega sistema kot je sedaj korist! Taki, ki jim ni treba delat nič, ker so "nategnili nekoga" da dela za njih!!! Taki, ki črpajo drugim energijo s tem, da stalno jočejo, namesto da bi premaknili njihovo gnilo in leno rit!!

Vse se da in vsi dobro vemo, da večina to hoče. Najbolj glasni so zaenkrat tisti, ki so proti temu. Želje srca večine, pa ne bodo mogli za dolgo utišat! Kmalu  se bomo počasi začeli zavedat tega in ko bo treba spremenit slovenijo v pravo oazo se spomnite mojih besed in naredite korak naprej. Mene bo nov sistem še najbolj koštal, ker živim od tega gnilega sistema še najbolj komot. Vem pa da to ni prav. In delam na tem, da se to spremeni. Vem, da bomo spremenili to državo v nekaj novega, pa naj mi cmokajo kolikor hočejo, da to ni mogoče, "ker ljudje niso taki"!!! Pol pa bom premenil večino ljudi in BODO TAKI! ;)

Zdaj pa tiho premislite pri sebi, kaj vsak od vas lahko naredi za to idejo. Dobro premislite, da vsaka vaša misel odleti v vesolje in se od njega odbije in jo zaznajo tudi drugi! Vse kar boste razmišljali pozitivno, imeli ideje, kaj bi se dalo, kako bi izboljšali, popravili, uredili, se odbijajo in delijo med vse nas. Vašo idejo bo lahko zaznal tudi kak upliven mož. In če nas veliko misli isto idejo, bo ta vibracija še močnejša in se bo širila med ljudi. Začelo se bo svobodno govoriti o temu, da bi spremenili Slovenijo v nekaj novega. Vsi ki se bodo pridružili, bodo dodajali svoje vibracije k temu. To bo kot virus, ki bo preplavil sistem. Takrat bodo to zaznali ljudje, ki bodo od vas črpali moč in delali dobro. Ker bo večina to želela!
Kaj lahko naredite? Širite dobro voljo med vaše prijatelje! Sejte pozitivnost in iščite rešitve, ne glejte kaj vse je slabo, to vsi vemo, pogovarjajte se o tem, kaj bi lahko bilo dobro! Na kavi v službi, med malico, v kafiču s prijatelji.
Ko se bo to razpaslo in bodo vsi čakali nekaj novega, se bo našel tisti, ki bo to idejo razvil in speljal!

Vse se da, če se hoče! Ko bo Slovenija zaživela na novo, bomo še kako razpoznavni! Cel svet nas bo opazoval!

... lahko bi napisal knjigo o tem! Mi jo boste pomagali prodajat in širit? Evo idejo! ;)
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #2 on: July 09, 2007, 03:17:25 PM »
Jejhata Lord, še dobro, da te imamo  :D

Dobra ideja, seveda ti bom pomagala prodajati knjigo.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #3 on: July 09, 2007, 03:18:40 PM »
Izredno lepa gesta od tebe Exco.  Vse lepo, toda podobnih bi morali biti več. Ne le stvari, tudi aktivnih ljudi.  Žal poznamo dejstvo, da je narod slovenski do amena zakompleksan, prodan tujcem, nihče ki pa bi lahko delal drugače tega očitno noče storiti.   No, v takšni situaciji niti ne moremo govoriti o razpoznavnosti Slovenije, saj vendarle vemo, da je bila bosanska vojna razlog za nerazpoznavnost, trudil se pa ni nihče, oziroma so nas v tistem času lepo prehitevale država a-la Estonija, Ukrajina, da o Poljakih in Čehih niti ne govorim.  In majhnost v tem primeru ni razlog, to bi bila lahko odlika.  Poznamo namreč ženkse kurbice in ženske, ki živijo svoje polno življenje.  Slovenijo lahko uvrstimo med prvo skupino. Sicer pa še narodna pesem govori, "Še kiklco prodala bom za sladko vince dala bom. " :)

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #4 on: July 09, 2007, 03:48:40 PM »
Lord.  Ne morem se v celoti strinjati s tvojim zadnjim postom.  Sovjetska zveza in Slovenija nima nobene veze z začetki odcepljanja.    Preprosto je vse to naštimano že vnaprej. CIA je leta 1984 predstavila zemljevid nekdanje ureditve sveta in danes je svet videti ravno tak.  Pod črto se lahko potegne in zapiše, da je bila Slovenije od vseh osamosvojitev le žrtveno jagnje.  Islandija nas je priznala prva in sicer je bilo to po naročili Nemčijo, ko je predstavnik Kohla prišel na Dunaj kjer je bilo zasedanje EFTA, ter spegovoril besedo dve s takratnim premierom Islandije  Jonom Baldvinom Hanibalssonom.   Skratka vse skupaj, vključno s slovensko vojno je režija, ljudem se meče pod nos poduhovljenost, da bi le ti pozabili na dnevne afere in špekulacije.  In tudi to je zarota.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #5 on: July 09, 2007, 06:15:18 PM »
Tega sem dobil danes:

Nekega dne sta se sestala Bush in Drnovšek.
  Najprej se pogovarjata, potem pa se skregata.
  Vsak gre v svojo državo.
  Ko pride Drnovšek v Slovenijo, naroči slovenski vojski, naj
  napade New York.
  Letala odletijo in ga zbombardirajo.
  Drnovšek čaka, da bo Bush kaj rekel.
  Čaka tri dni, a ni odgovora.
 Pošlje že enkrat letala, tokrat na Chicago.
  Letala zbombardirajo, pridejo nazaj, a Bushovega odgovora ni.
  Pošlje še enkrat letala, tokrat na Washington.
  Spet nič odgovora. Drnovšek se razjezi, pokliče Busha in ga
  vpraša, zakaj nič ne napade, saj mu je on sesul tri glavna mesta.
  Ta mu odgovori:
  "A je pri vas na Slovaškem sploh še kdo živ?"

Se strinjam Andres. Vem, da je vse to bila zarota in splanirano že od začetka. Vendar, mislim, da tudi mi lahko začnemo kako zaroto, se ti ne zdi? Al bomo še naprej marionete? Mogoče pa je tudi ta "politični upor" del enega večjega načrta. Torej, kdaj se bomo prenehali igrat? Vse te stvari so zaobjete v enem večjem načrtu. Ki zaobjema homoseksualnost, zafrustrirane babe, zakompleksane tipe, sovražno nastrojene skrajneže, politiko, vero... komu je vse to koristno?
Lahko pa bi mi prvi istopili iz igric tajnih služb, ki niso nič drugega kot politične marionete.
Če boš izumil stroj, ki bo delal brez goriva, ti ga bodo zasegle "tajne službe" iz kot oni temu pravijo "državne varnosti". Sovražnike si sami ustvarijo, da bi rabila varnost za svoj biznis!
Varnostne in tajne službe so samo ustanova poslovnežev, da lahko delujejo nelegalno in to opravičijo!

Tu pa lahko mi vseeno nekaj naredimo. Misliš, da je afera sova nekaj "zgolj slučajnega"? Mogoče pa je spet poizkus, kaj bi se zgodilo, če bi ukinili v eni državi tajno obveščevalno službo!
Smo res poskusni zajci. Stvar je samo v tem, koliko časa se nam bo dalo pustit tako vleč za nos in tako manipulirat. In ker je SLovenija tako majhna, se da vse to spremenit.
Svobodna izbira je še vedno naša, čeprav bi nam jo rad izbrisali!
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline exorcist

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #6 on: July 09, 2007, 07:45:40 PM »
Jaz pa mislim ,da je to avtostereotip, mišljenje Slovencev o nas sami, kakšni bi naj bili. Namreč pogosto se identificiramo, češ da smo "hlapčevski narod" (pokorni, ponižni, služabniki). Če bi to vprašali naše sosede, npr. Avstrijce in Italijane, bi nas videli v povsem drugi luči, da se zavzemamo za svoje pravice. Je pa bila skozi zgodovino slovenstva po moje pomembno ,da smo se prilagajali, saj sicer ne bi preživeli, ker bi nas veliki narodi enostavno pohodili in asimilirali, tako pa smo le preživeli in ohranili svojo samobitnost

Offline laomin

• Uporabnik
  • **
« Reply #7 on: July 09, 2007, 09:54:47 PM »

Tako je,da bo vsega po malo držalo .Najpomembnejša je pa notranja drža. Ker smo vedno nekomu pripadali ,je še nimamao dovolj razvite. Res pa je ,da se na splošno precej duhovno razvijamo ,samo če ne bo vsak v srcu imel enake vatle za vse ,potem se bomo še vedno delili na tiste in tiste.

Saj počasi bodo tudi drugi priznali  ,da glede na majhnost in komaj 2 mil.duš ,že kar pošteno
razbijamo stereotipe o velikih narodih ,ki imajo edini vse potencijale za napredek.

Res pa moramo začeti pri sebi,svojih ,bližnjih in pokukati v svet ,ker iz te majhnosti večkrat ne vidimo širjav  ,katerih sestavni del smo. To pa pomeni zavedanje in priznavanje različnosti ,a to lahko samo bogati .

Živeli Slovenci (pa prosim čim manj slovencljni).

Pa naše naravne lepote ,nam kar same šepetajo ,tu smo ,a odgovornost za obdržanje ima čisto vsak posameznik.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #8 on: July 10, 2007, 01:28:14 AM »
Tega sem dobil danes:

Nekega dne sta se sestala Bush in Drnovšek.
  Najprej se pogovarjata, potem pa se skregata.
  Vsak gre v svojo državo.
  Ko pride Drnovšek v Slovenijo, naroči slovenski vojski, naj
  napade New York.
  Letala odletijo in ga zbombardirajo.
  Drnovšek čaka, da bo Bush kaj rekel.
  Čaka tri dni, a ni odgovora.
 Pošlje že enkrat letala, tokrat na Chicago.
  Letala zbombardirajo, pridejo nazaj, a Bushovega odgovora ni.
  Pošlje še enkrat letala, tokrat na Washington.
  Spet nič odgovora. Drnovšek se razjezi, pokliče Busha in ga
  vpraša, zakaj nič ne napade, saj mu je on sesul tri glavna mesta.
  Ta mu odgovori:
  "A je pri vas na Slovaškem sploh še kdo živ?"

Se strinjam Andres. Vem, da je vse to bila zarota in splanirano že od začetka. Vendar, mislim, da tudi mi lahko začnemo kako zaroto, se ti ne zdi? Al bomo še naprej marionete? Mogoče pa je tudi ta "politični upor" del enega večjega načrta. Torej, kdaj se bomo prenehali igrat? Vse te stvari so zaobjete v enem večjem načrtu. Ki zaobjema homoseksualnost, zafrustrirane babe, zakompleksane tipe, sovražno nastrojene skrajneže, politiko, vero... komu je vse to koristno?
Lahko pa bi mi prvi istopili iz igric tajnih služb, ki niso nič drugega kot politične marionete.
Če boš izumil stroj, ki bo delal brez goriva, ti ga bodo zasegle "tajne službe" iz kot oni temu pravijo "državne varnosti". Sovražnike si sami ustvarijo, da bi rabila varnost za svoj biznis!
Varnostne in tajne službe so samo ustanova poslovnežev, da lahko delujejo nelegalno in to opravičijo!

Tu pa lahko mi vseeno nekaj naredimo. Misliš, da je afera sova nekaj "zgolj slučajnega"? Mogoče pa je spet poizkus, kaj bi se zgodilo, če bi ukinili v eni državi tajno obveščevalno službo!
Smo res poskusni zajci. Stvar je samo v tem, koliko časa se nam bo dalo pustit tako vleč za nos in tako manipulirat. In ker je SLovenija tako majhna, se da vse to spremenit.
Svobodna izbira je še vedno naša, čeprav bi nam jo rad izbrisali!

Pred referendumom za EU in NATO sem večkrat napisal. EU eventuelno da, NATO NE, ker od te združbe Slovenija nima koristi. Vse obljube so golo nategovanje in Slovenci od njih ne bodo imeli popolnoma nobene koristi.  V primeru EU bi lahko ostali zunaj, saj vendarle to delajo mnoge druge države, glede na geografsko lego Slovenijo, pa bi tisti iz Bruslja sami prosili Slovence za članstvo.  Vendar ne.  Doma je več kot toliko prodanih duš, a la Janša, Drnovšek, Peterle in podobni osebki, katerih lastni interes prevladuje nacionalnega. 

Sova in ostale afere so itak zarotnega značaja, saj vendarle govorimo o večih bandah znotraj države, vse skupaj pa je podobno filmu kjer dve struji prodajata v istem rajonu drogo in se na koncu potolčeta. 

Povprečen Slovenec se niti zaveda ne, kako veliko velja kot državljan, kot oseba, saj blokirajo ga na vseh možnih koncih kjer se le da.  Naj si bo v okviru občine, države, družine, krajevne skupnosti in nenazadnje zelo pogosto se pojavlja že legendarni izrek, "imam diplomo" kar je pravzaprav abusrd absurdov. Če bi bili tudi vsi diplomiranci sposobni ljudje v svojem poklicu Slovenija nebi bila prodana država in kot taki se nebi bilo treba ubadati sama s seboj, dobila bi svetovni sloves, tujci (tudi Bruselj in Washington) pa bi tako prišli sami.
Ker se dogaja nasprotno, Washington tačas v primeru igralnic od Slovencev zahteva spremembo zakonodaje. Do kje segajo lovke kapitala in koliko je vredna nacija in država?  Zase vem, da imam svojo vrednost in zato sem tudi bolj kritičen kot množica ostalih. Pač povem pa amen. 

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #9 on: July 10, 2007, 01:35:14 AM »

Tako je,da bo vsega po malo držalo .Najpomembnejša je pa notranja drža. Ker smo vedno nekomu pripadali ,je še nimamao dovolj razvite. Res pa je ,da se na splošno precej duhovno razvijamo ,samo če ne bo vsak v srcu imel enake vatle za vse ,potem se bomo še vedno delili na tiste in tiste.

Saj počasi bodo tudi drugi priznali  ,da glede na majhnost in komaj 2 mil.duš ,že kar pošteno
razbijamo stereotipe o velikih narodih ,ki imajo edini vse potencijale za napredek.

Res pa moramo začeti pri sebi,svojih ,bližnjih in pokukati v svet ,ker iz te majhnosti večkrat ne vidimo širjav  ,katerih sestavni del smo. To pa pomeni zavedanje in priznavanje različnosti ,a to lahko samo bogati .

Živeli Slovenci (pa prosim čim manj slovencljni).

Pa naše naravne lepote ,nam kar same šepetajo ,tu smo ,a odgovornost za obdržanje ima čisto vsak posameznik.

Laomin. Če bi državni aparat dopustil  slehernemu Slovencu tržiti naravo v obliki turizma bi bila ta hitro razpoznavna.  Žal imamo neke zveze za turizem ipd ki nalagajo denar v razne športne panoge in ne v dobrobit oz v razpoznavanje države.  Brez Easy jet še toliko razpoznavni nebi bili kot  Bolgarija, kar mi lahko verjameš. In spet poteza tujcev, ne pa Slovencev. Skratka, ljudem je treba dati proste roke trženja v turizmu in razpoznavnost bi lahko stekla hitro. So mi pa drugače povedali na kranjskem sodišču lani, ko sem iz golega firbca rofkal po zakonodaji za ustanovitev turistične agencije.   Kakor koli že, Slovenci so me založili z goro ovir, tako, da sem jim takoj povedal, da jo rajši ustanovim v tujini in tako domovini ne pustim niti centa.  Bodo pač živeli od kmetijske podpore, ki jo EU med drugim namenja tudi Poljski.  :)

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858