Author Topic: 2 HISA - Lastnina, zasluzek  (Read 37797 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
2 HISA - Lastnina, zasluzek
« on: January 22, 2007, 06:22:47 PM »
Tea in ostali poznavalci. Zanima me, ce lahko kaj vec napisete o tej hisi. Zanima me povezava z 8 Hiso - tuja lastnina, dediscina. Moja 2 Hisa je postavljena: Lev 5°21'13
       8 Hisa pa Vodnar: 5°21'13.
5° je stopnja Leva
so v taksnem primeru stopinje vedno enako postavljene (2, 8 Hisa)? Kajti, gledam natalno karto druge osebe in ima enako:
2 Hisa: Lev:13°17'56
8 Hisa: Vodnar:13°17'56

Zanima me zakaj je tako in ce je lahko med dvema osebama kaksna povezava:kot v mojem primeru. (enak status, podobnost med osebama)?
Hvala!
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: 2 HISA - Lastnina, zasluzek
« Reply #1 on: January 22, 2007, 10:06:38 PM »
Azra,

v katerem znamenju imaš 2., 8. in ostale hiše je seveda odvisno od tega kje imaš ascedent ( torej je odvisno od tvoje ure rojstva ) - nima vsak 2. hiše v Levu in 8. v Vodnarju. Ker imaš 1. hišo/ ASC  v raku imaš drugo v Levu itd...

Če te zanima 2. hiša, moraš kot pri razlagi vseh ostalih hiš gledati znamenje na vrhu hiše, kako velika je,  katere planete imaš v njej, aspekte, katere ti tvorijo z drugimi planet iin kje se nahaja vladar te hiše - (npr. v tvojem primeru kje imaš sonce-vladar Leva ) itd....

2. hiša pa ne pomeni samo tvoj odnos do materialnega ( denar, lastnina....), ampak kaže tudi tvoj odnos do vseh vrednosti ( npr. tvoj vrednostni sistem, intelektualno lastnino ) in iz tega izhajajočo intenzivnost tvoje potrebe po občutku varnosti. Torej kaže na vse tisto, kar si skozi življenje pridobiš in na čemer temelji tvoj občutek notranje vrednosti, lastne notranje moči. 2. hiša je hiša Bika, zato si preberi, kaj vse spada v njegovo domeno.

Sem pogledala tvojo karto, ki se sicer zelo slabo vidi - imaš sonce(planet leva, katerega imaš na vrhu 2. hiše )v 11. hiši ( vodnarjevi hiš), kar bi pomenilo, da je tvoj vrednostni sistem nekako tesno povezan, odvisen od vred. sistema tvojih prijateljev in je močno odvisen od tvojega sodelovanja, komuniciranja z drugimi. Zate je zelo pomemben občutek, da si pri drugih lepo sprejeta, da si priljubljena mogoče. Tvoji dohodki, zaslužek bo verjetno povezan z prijatelji, znanci ( njihovo posredovanje mogoče ) ali npr. v nekakšen samostojnem biznisu Zdaj pa poglej še aspekte sonca....itd... Opazila sem aspekt sonce opozicija saturn ( mogoče kaže na veliko potrebo po finančni ( in tudi drugi ) varnosti - da boš vedno imela nekaj na strani, za rezervo, za slabe čase??? ne vem...Tea in drugi??? ;D

LP, Taja
« Last Edit: January 22, 2007, 10:12:55 PM by taja6 »

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #2 on: January 23, 2007, 03:03:44 AM »
Taja hvala za odgovor, na karto pa je potrebno se enkrat kliknit in se poveca. Tako se bolje vidi.  8)
Aspekt sonce opozicija saturn - Bi lahko dajal resnost, globino, ambicijo? Moj Saturn: Skorpion 13°09'33, 5 Hisa in Sonce: Bik 12°05'27 11 Hisa.
Ta kombinacija: 5 hisa in 11 hisa se mi dostikrat ponavljata, npr pri aspektu Luna (11 hisa)  opozicija Mars (5 hisa), Venera (11 hisa) opozicija Pluton (5 hisa)...
« Last Edit: January 23, 2007, 03:11:43 AM by Azra »
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #3 on: January 24, 2007, 10:22:36 PM »
Azra,

pomembni področju v tvojem življenju...? 5. in 11. hiša... ::)

LP, Taja

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #4 on: January 24, 2007, 10:51:11 PM »
Torej ljubezen, zabava in druzenje  ::) kako lepo  ;D
ce pa gledam samo postavitev planetov, pa so le v 5, 6, 10 in 11 Hisi.
« Last Edit: January 24, 2007, 10:52:58 PM by Azra »

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #5 on: January 25, 2007, 09:50:31 AM »

Ali pa ... svojo ustvarjalnost dodelati do te stopnje, da bo postala poklicno udejstvovanje. Pomagati drugim s svojim znanjem in kreacijami ...........
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #6 on: January 25, 2007, 11:32:36 AM »

No tiste hiše, kjer planetov ni, ne pomeni, da tistih področij v našem življenju ni, vendar so nam bolj pomembna področja, kjer imamo kopico planetov.

Azra zanima me, kako občutiš tranzit saturna na tvojo luno? Se čustveno ohlajaš, natalna opozicija marsa na tvojo luno in sedaj kvadrat saturna na to oboje, me zanima.

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #7 on: January 27, 2007, 05:02:41 PM »

Ali pa ... svojo ustvarjalnost dodelati do te stopnje, da bo postala poklicno udejstvovanje. Pomagati drugim s svojim znanjem in kreacijami ...........

Tudi jaz si to zelim. Upam, da bo steklo vse tako kot je treba in, da bom pravilno izkoristila moznosti.

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #8 on: January 27, 2007, 05:17:32 PM »

No tiste hiše, kjer planetov ni, ne pomeni, da tistih področij v našem življenju ni, vendar so nam bolj pomembna področja, kjer imamo kopico planetov.

Azra zanima me, kako občutiš tranzit saturna na tvojo luno? Se čustveno ohlajaš, natalna opozicija marsa na tvojo luno in sedaj kvadrat saturna na to oboje, me zanima.

Pozdravljena Lunca,
zdi se mi, da je bolj stresno (druzenje, prijatelji). Dobivam ocitke, da mi je vseeno, kar pa ni res. Hisa nad katero vlada Luna je 11. Hisa, ravno druzenje ... Lahko v nadaljne pricakujem spremembe v poz? Kje se vdidi, kako dolgo se bo vse skupaj drzalo?

Pa se nekaj me zanima ... kadar Saturn precka MC, se lahk v zenski karti vidi poroka, a ne? Vidi se sprememba delovnega mesta? Je to casovno "tocno"? Oz. lahko pride do zamikov?
Hvala,lp

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #9 on: January 29, 2007, 09:15:44 AM »
Kadar želiš vedeti, če Saturn ob prečkanju MC naznanja tudi poroko, je treba pogledati dispozicijo. Poleg tega pa tudi kaj se dogaja z vladarjem 7 hiše, Soncem in Luno.

Vsekakor je prehod T Saturna preko MC tudi sprememba družbenega statusa.

Vsako "napoved" moraš dobiti 3x potrjeno v karti
www.Astro-Star.net

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #10 on: January 29, 2007, 01:57:45 PM »
Kadar želiš vedeti, če Saturn ob prečkanju MC naznanja tudi poroko, je treba pogledati dispozicijo. Poleg tega pa tudi kaj se dogaja z vladarjem 7 hiše, Soncem in Luno.

Vsekakor je prehod T Saturna preko MC tudi sprememba družbenega statusa.

Vsako "napoved" moraš dobiti 3x potrjeno v karti

Strinjam se s Teo, vse mora biti večkrat potrjeno. V primeru drugega tranzita saturna čez MC pri cca 60 letih nikakor ne naznanja poroke, ampak drugačen družbeni status pa verjetno. Mogoče takrat zapustimo delovno mesto, gremo v penzijo in podobne stvari.
Noben tranzit ne najavlja posebno drastičnih sprememb, če to ni vidno že v natalu. Potrebno je pogledat tudi solar za tisto leto, progresije in primarne direkcije.

Offline Princes

• Mojster
« Reply #11 on: February 28, 2007, 11:07:27 AM »
Ima kdo od vas Kirona v 2. hiši na 14.st. Rib? Upam, da ne.

Tranzitni Uran se je vsedel na mojega Kirona že drugič. Kaj mi je prinesel danes? Veliko, veliko razočaranje v službi, kar posledično vpliva na vrednotenje same sebe. Dobila sem dokument, s katerim so me razvrednotili. To tako boli. Res boli. :'(

"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
« Reply #12 on: June 05, 2007, 10:25:18 PM »
mam 2h v tocki fortuni Sco.,na dvojčku03°,kako se tle izrazi odnos do dnarja in materialnih zajemanj; imam zelo razl.obdobja zajemanja,kot ničesar,kot preveč ;D a tretnutno je preveč lepo,da ne bi bilo prelepo ;D
let it be

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #13 on: June 06, 2007, 05:36:18 AM »
Če bi le vedela Mojzes, kaj imaš zares postavljeno v 2. hiši
www.Astro-Star.net

Offline Lisbona

• Novinec
  • *
« Reply #14 on: June 07, 2007, 01:37:43 PM »
Jz mam pa v 2.hiši venero in južni vozel.Venera je na 23 ovna,južni vozel pa na 26 ovna.
Vrh je v ovnu,vladar mars je v 1.hiši.
Venera tvori naslednje aspekte:
venera sextil mars(1.hiša)
luna opozicija venera
venara trigon neptun
venera opozicija pluton
venera opozicija s.vozel

Taja6..ti si napisala tole o 2.hiši(sem kopirala):

2. hiša pa ne pomeni samo tvoj odnos do materialnega ( denar, lastnina....), ampak kaže tudi tvoj odnos do vseh vrednosti ( npr. tvoj vrednostni sistem, intelektualno lastnino ) in iz tega izhajajočo intenzivnost tvoje potrebe po občutku varnosti. Torej kaže na vse tisto, kar si skozi življenje pridobiš in na čemer temelji tvoj občutek notranje vrednosti, lastne notranje moči. 2. hiša je hiša Bika, zato si preberi, kaj vse spada v njegovo domeno.

Kaj naj bi si jaz pridobila skozi življenje s to venero v 2.hiši??
Ne vem,men se zdi,da je tale venera kr en mal neizprosna do mene... :'(