Astrologija-zvezde so nad nami > Tranziti in progresije
Progresivna karta članov foruma
Lunca:
Se strinjam. Na splošno kar se tiče mrka skozi natalno hišo pa verjetno lahko gledamo podobnost mrkov na vsakih 18 let.
Tea:
Lunca
sama se z mrki bolj natančno ukvarjam šele kakšna 4 leta. Tako da še nimam čisto konkretnih odgovorov, ki mi jih je potrdila tudi moja praksa. Malo bo treba še proučiti, kajti v literaturi, ki je moram rečt dokaj pomanjkljiva, je zapisano enkrat tako, drugič pa drugače.
Te saros serije so tudi precej zakomplicirane in zamotane. Helena mi je priskrbela dobro literaturo. Kolikor imam časa študiram.
Kar pa se tiče mojih ugotovitev. V zadnjem času sem imela nekaj primerov, ko so bili otroci rojeni v času mrka. Zdravstvene težave v začetni fazi, napačne diagnoze zdravnikov, večinoma je šlo za potenciranje težav, ki so se sedaj po tem času izkazale za veliko manj obremenilne, kot je bilo rečeno.
V astrološki karti se je dobro videlo, da resnejših težav v življenju otroka ne bo.
Pri tem sem upoštevala tudi dejstvo, da otroci rojeni ob mrkih imajo v začetku zdravstvene težave, so pa kasneje v življenju dosti bolj zdravstveno trdni od drugih.
Bi bilo mogoče zanimivo proučiti še nekaj vaših primerov. Je kdo rojen ob mrku?
Lani je npr. imel moj mož eksaktni mrk na soncu /torej je šlo za mrk v sončnem povratku/. Obenem pa tudi T Saturna na Plutona v 12 hiši v kvadratu na Luno in Venero.
Sem pričakovala zdravstvene težave in še kup drugih nevšečnosti, glede tudi na moje tranzite. Od vsega skupaj ni bilo nič. Razen selitve seveda ;D
Njegovo počutje je bilo v celem letu nekako podobno tistemu dnevu, ko je mlaj, pa se nam nič ne ljubi. Enostavno se nam ne da premikati.
Tako, da mislim, da je pri vsem tem zelo pomembno, kako se na zadevo pripravimo, če vemo, da nas čaka takale zadevšna, ki nam zna zakomplicirati življenje. Pozitivna naravnanost in sprejemanje sprememb pa je podlaga za uspešno življenje.
Če pa pogledam njegov mrk pred 18. leti: 1987 leta je bil izredno popularen /saj se spomniš - RŽ). Takrat je bil Pluton konj. Venera, opozicija Luna, kvadrat natalni Pluton,
Lunin mrk pa je naredil opozicijo na sonce.
Lunca:
Teja!
Z navedenim se strinjam. Res mrki delujejo od primera do primera različno. Literature je malo, pa še tista, ki je včasih spodbija drugo.
Poznam dva primera otrok, rojena na mrk. Pri prvem je porod potekal malo komplicirano, vendar z otrokom vse v redu, vendar čez 18 let naslednji mrk prinesel hudo prometno nesrečo, tako, da so ga komaj zakrpali.
Drug otrok rojen na mrk, izpahnilo so mu roko in zlomljena ključnica pri porodu, naslednji mrk bo šele sledil.
Sicer mislim, da je bil mrk v devici leta 1988. Takrat je bil stopinjo stran od mojega natalnega saturna in umrl mi je oče (saturn). Ker očeta ni več, bi morali gledat druge moške osebe? No v takem primeru, primeru smrti so svoje naredili seveda tranziti, uran 90 na saturna in mislim, da še celo mars.
Opazovala sem mrk leta 1999 avgusta, to je bil mrk, ki smo se ga vsi bali, meni pa je padel celo na ASC, vladar uran v peti hiši, je verjetno scimpral prav hitro poroko moje hčere, res se nisem nadejala tako hitre poroke. Očitno ima prste vmes tudi vladar hiše, sicer bi mrk deloval precej tudi name ASC, kajti od takrat sem se bolj odprla po ločitvi, spoznala svojega novega primorčka in tako naprej.
Andres:
--- Quote from: Tea on September 22, 2006, 09:09:29 PM ---Andres,
V tvojo osebno karto je padel lunin mrk točno na Saturna v tvojo 8 hio in naredil točno opozicijo na Plutona v 2 hii.
8 hia je korpijonska hia in prinaa dokončanje določenih zadev, predvsem zato, da se nove lahko začnejo. To je hia skupne lastnine s partnerjem, torej tistega kar delimo z nekom /denar, spolnost - telo/, ponavadi gre za prekinitev nekega trdnega odnosa, ali odnosa, na katerega smo računali.
Poleg tega 8 hia prinaa e opravke z davki, zapučino, zavarovanji. Lahko da bo lo za pogajanja o tem. Lahko bi se odplačali dolgovi, ali pa bi v tem času /bognedaj/ najeli kaken kredit/. Lahko pa se zaprosi za kreditno kartico ali pa manjo vsoto denarja.
V tem času nam lahko v hio pride tudi denar, ki ga nismo neposredno zasluili. Ali pa nekaj takega izgubimo /borza, skladi/. Vsekakor pa imamo s tem področjem ki ga zastopa 8 hia /Pluton pa naravni vladar 8 in tudi vladar tvoje 4 hie/, zato bo lo verjetno za denar, ki izvira iz doma ali celo iz dela, ki bi ga opravljal tudi doma.
Je pa res, da Lunin Mrk na saturnu /prekinitev partnerske zveze/ lahko prinese tudi več opravkov z avtoritetami, ivljenje pa bi lahko postalo malo bolj oteeno ali pa omejeno na nek način. Saturn je vladar tvoje 6 hie in na področju slube bo za to več odgovornosti in trdega dela.
Lunin
Zaradi vpletenosti Plutona v mrk je vse kar se ti je "rezalo" spreminjalo in kar si "pospravil stran" iz svojega ivljenja dokončno. Vrnitve tja nazaj ni več.
Torej povzetek:
Nova sluba, nov način sluenja denarja, nov vir dohodka, ki ni neposredno zasluen z delom, nov statusni poloaj /kajti Venera je le 1° orbisa = vladarica tvoje 10 h/in nova ljubezen, pa tudi novosti v tvojem domu.
Zdaj bi morala videti e tvoje tranzite in progresije, vendar jih na tvoji karti ni. Potem bi dobila oba e bolj natančno informacijo.
Lunini mrki veljajo priblino pol leta. Čutimo pa ga intenzivneje mesec dni prej in mesec dni pozneje.
Mrki se nadaljujejo in naslednji lunin mrk /april 2007/ ti pade na Urana v 2 hio, ko bo spet v ospredju denar in nenadne spremembe glede posesti, plače itd.
Pri uranu pa je dobro da smo čimbolj fleksibilni.
Oktobra 2007 pa ti sončni mrk pade 2° od Vener v 2 hii in mislim, da bo s tem zaključeno tvoje področje financ. Takrat bo čas novih projektov, večjega dohodka, prenovo hie ali stanovanja, nov stil oblačenja, nov hobi itd....
--- End quote ---
Oh Teja. Vidim, da je ta tvoj datiran 22.9. Torej dva dni pred uradno otvoritvijo foruma. Tisti čas sem hudo delal ravno s forumom in ta post je šel oprosti mene. Bom še enkrat prebral in dal respons.
Andres
Tea:
Vidiš Andres. Očitno ima retro Merkur že nekakšen vpliv na vse skupaj. Jaz sem pa čudno gledala, ko si postavil vprašanje za stanovanje. Prav zato sem ga postavila pod horarno vprašanje, kjer je Helena strokovnjak in je takoj povedala, da ni bilo dobro zastavljeno. ;D
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version