Author Topic: 12. HISA  (Read 75544 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
Re: 12. HISA
« Reply #30 on: November 28, 2007, 01:40:24 PM »

Zelo verjetno nekje v tujini ......  :)

Ja, to je bila Italija.

Zanimivo, uran je v progresivni karti v ribah, tudi ASC v ribah. Zanima pa me, kakšen je vpliv tranzitnega saturna na luno, ki jo verjetno čutiš že prej, saj  je nastopil čas sade satija, ko je bil saturn na 7 stopinji leva, to pomeni že kakšni dve leti, mogoče hkrati, ko je saturn kvadriral tvoj MC.

Offline Amedea

• Trenutno v uvajanju
  • *
  • Omnia mea mecum porto.
    • Ponovno povezani
« Reply #31 on: November 28, 2007, 01:50:27 PM »
Ojla, Lunca,

ravno to sem danes opisala v temi Tranzitni Jupiter - ker je pri meni namreč vse to nekako povezano.

Pred tremi leti sem dobila to "sanjsko" službo, ki mi jo je prinesla progresirana Luna v aspektu na Saturna. Takrat se je pravzaprav začelo nekaj, čemur človek lahko reče kariera...  ;D

Misliš, da je povezano s kvadratom Saturna na MC?

Moj sade-sati pa se je začel 25.05.2005 - sem preverila pri astrologih djotiša, ker je treba odštevati neke ajamaše in se tako začetek sade satija ne ujema glih z našimi kartami...

LP, Amedea
The Reconnection™ & Reconnective Healing™ Practitioner

Offline Amedea

• Trenutno v uvajanju
  • *
  • Omnia mea mecum porto.
    • Ponovno povezani
« Reply #32 on: November 28, 2007, 02:47:17 PM »
Pa tudi moja progresirana Luna je v Ribah - ma moram prav razmisliti, kaj se je pri meni spremenilo v zadnjih mesecih...

...
The Reconnection™ & Reconnective Healing™ Practitioner

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #33 on: November 29, 2007, 12:04:38 PM »

Misliš, da je povezano s kvadratom Saturna na MC?

Moj sade-sati pa se je začel 25.05.2005 - sem preverila pri astrologih djotiša, ker je treba odštevati neke ajamaše in se tako začetek sade satija ne ujema glih z našimi kartami...

Ja, vem da se odšteva ajamaše, vendar ne vem, če sfali nekaj dni, sem že preverjala z našo tehniko.

Offline Princes

• Mojster
« Reply #34 on: November 29, 2007, 12:22:12 PM »
Že ko je govora o 12. hiši, me zanima Tea, kaj mi prinaša vhod Plutona vanjo (vladar MC-JA) ??? Delal bo na osi 12 - 6.hiša.

Zanima odgovor na mojo dilemo.
Če naredim karto po Kochu potem mi je Pluton ravnokar vstopil v 12 in hvala Bogu ne dela nobenih slabih aspektov z drugimi planeti. Po Placidusu pride na 29.st.
Ali to potrjuje dejstvo, da se je čiščenje že pričelo (mislim, da je že bil na tej stopinji) v notranjosti in upliva na vsakdanje življenje, ko pa bo še po Placidusu na 29. stopinji se bo to začelo odražati bolj odprto, neprikrito navzven?
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #35 on: November 29, 2007, 03:21:54 PM »
Že ko je govora o 12. hiši, me zanima Tea, kaj mi prinaša vhod Plutona vanjo (vladar MC-JA) ??? Delal bo na osi 12 - 6.hiša.

Če naredim karto po Kochu potem mi je Pluton ravnokar vstopil v 12 in hvala Bogu ne dela nobenih slabih aspektov z drugimi planeti. Po Placidusu pride na 29.st.
Ali to potrjuje dejstvo, da se je čiščenje že pričelo (mislim, da je že bil na tej stopinji) v notranjosti in upliva na vsakdanje življenje, ko pa bo še po Placidusu na 29. stopinji se bo to začelo odražati bolj odprto, neprikrito navzven?

Po mojih izkušnjah deluje Pluton nekje do 5°prej, oz. čuteča oseba bo ugotovila da je delovanje v teku vsaj toliko prej in se pripravlja tema, ki jo Pluton prinaša.
Notranje pač čutimo, kaj se bo dogajalo in se dogaja z nami. Notranje čutimo nek pritisk, da se moramo spremeniti .....
« Last Edit: November 29, 2007, 03:23:41 PM by Tea »
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Princes

• Mojster
« Reply #36 on: November 29, 2007, 04:44:51 PM »

Po mojih izkušnjah deluje Pluton nekje do 5°prej, oz. čuteča oseba bo ugotovila da je delovanje v teku vsaj toliko prej in se pripravlja tema, ki jo Pluton prinaša.
Notranje pač čutimo, kaj se bo dogajalo in se dogaja z nami. Notranje čutimo nek pritisk, da se moramo spremeniti .....

Tea, hvala.
DELUJE in to z vso paro, tako, da je včasih prav hudooo.
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #37 on: December 02, 2008, 02:46:53 PM »
Mars v 11h/12h.......
mars trik jup.
mars kvadr neptu
mars sex Mc(dvojck)

???
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
« Reply #38 on: April 26, 2010, 10:29:55 AM »
Bojan vleče temo iz nafatalina....

Razlog je tale, ker mi ta punca s katero se... recimo da zapletam, venomer jamra kako grozno je to, da ima 3 osebne planete v 12. hiši. Jaz ji sicer trdim nasprotno, ampak nekak ona goni naprej svoje in ji ne pridem ravno do živega.

Tule je karta.

Tema je vedno tudi ta opozicija, ki jo tvorita Merkur in Mars s Plutonom in Saturnom, kjer jaz spet uporabljam konstruktivnejšo perspektivo tolmačenja, ona pa bolj, recimo da, senčno.

Res je, da je 12. hiša, hiša psihičnih bolezni, vendar jaz pri njej nič takega ne zaznavam in tudi sama nikoli nič v tem smislu ni rekla.
Edino kar je... muči jo, da je pred leti izgubila samozavest in postala sramežljiva. Rekla je, da je bila tam do 22 leta zelo odločna, energična, odprta, v središču pozornosti, tudi manipulativna... kot kakšen močno razvit a nekoliko egocentričen lev, tako jo jaz razumem. In ona zdaj močno trpi, ker je izgubila to "levovskost", čeprav ji govorim, da je zdaj občutno bolj zrela, empatična, odgovorna oseba in da je to zelo pozitivno... a spet, malo od mojih besed pade na plodna tla. Jebi ga, ona očitno mora vse sama ugotovit.

jane, kako ti doživljaš svojo nabito 12?
« Last Edit: April 26, 2010, 10:35:00 AM by Bojan The Bojan »

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #39 on: April 26, 2010, 10:45:14 AM »
Zdej sem v službi pa lih nimam časa gledat njene karte podrobno, lahko samo rečem kako jaz doživljam svojo 12-to oz. tisto sonce in marsa ki ju ga ima tudi ona.

Predvsem rabim VELIKO počitka, meditacije, če ne - ne sfolgam zadev, zbolim itd. Težko najdem samo sebe in poklic ki bi mi ustrezal, enkrat bi nekaj drugič nekaj drugega itd.
Sramežljivost...ma se mi zdi da je to bilo včasih bolj izrazito, sem težko izrazila kar sem hotela in sem se vedno "skrivala"...v zadnjih letih pa mislim da sem to zadevo kar nekako obšla in imam drugačen nastop, čeprav včasih tista nesigurnost ostaja kje odzadaj.

Z 12-to hišo je včasih težko živet, ker enostavno misliš da si čudak, in da razmišljaš nekako kar ne paše v ta svet, da si čarovnica za na grmado, ne vem ne znam razložit. Šele z branjem knjig in tudi preko tega foruma sem videla, da nisem edini čudak, da nas je veliko ki tako razmišljamo  ;)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #40 on: April 26, 2010, 11:01:19 AM »
Ti imaš Luno in Mars v bolj umirjenem biku, tako da me ne čudi, da se s počitkom in meditacijo povrneš nazaj k sebi oz. tankaš energijo.

Ona ima vse 3 planete v ovnu in to je kar težko kompatibilno se mi zdi. Vidiš, ona pa pravi da rabi akcijo, da se mora nekaj dogajat. Da včasih celo sama ustvarja napete situacije, da jih potem lahko rešuje. Kar zaštrikano je to.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #41 on: April 27, 2010, 11:31:55 AM »
No zdaj sem šla malo gledat tole njeno 12 hišo me zanima seveda, ker je moja tud razštelana  ;D

Vladar 12 v ovnu - seveda to ji daje tisto kar ona pravi, da se mora vedno nekaj dogajat, oven itak nikoli ne bo pri miru ampak bo nonstop nekam rinil in se "upiral". Ona se s to dvanajsto verjetno upira proti svetu, ker pa je mars vladar ovna tudi v dvanajsti, pa velikokrat "zbeži" nekam. Ker je dvanajsta hiša, hiša samote verjetno nekam v samoto.

Padla mi je v uč tale 29 stopinja marsa v 12 ti bi to znalo pomeniti, da je to oseba, ki ima velike "jasnovidne" sposobnosti. Pa vidim da je neptun tudi na 29 in v strelcu ja definitivno ima veliko tistega "vesoljskega" znanja.

Mars opozicija merkur v ovnu v 12.hiši potrjuje, da bo polna nekih skrivnostnih idej, ki bodo kar šibale na plano.

Mars opozicija saturn ( 6 hiša v škorpijonu )ta a spekt me je zmotil, je mogoče to to zaradi česar je sramežljiva? Ker mars bi bil glavni, saturn v škorpijonu mu pa ne pusti, mu govori da ni vreden. Verjetno bo okoli sebe imela cel kup ljudi ki ji bodo kazali to njeno ranljivost.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #42 on: April 27, 2010, 01:33:00 PM »
Pri njej ja zanimivo, da ima v ovnu tako svojega klasičnega vladarja Mars, kot tudi ezoteričnega vladarja Merkur in pa planet, ki je v ovnu eksaltiran, Sonce.
Pa vse to v 12. hiši...

Vsekakor se mi zdi, da me dobro začuti, sama pravi, da ima visoko razvito intuicijo in to bi znalo imeti neko povezavo z jasnovidnostjo, ki si jo omenila. Jaz vsekakor nisem človek, ki se ga enostavno naštudira, sploh pa ne preko video chata... mi je pa po drugi strani zelo važno, da se me razume, posluša, sprejme (Luna Škorpijon). Njej pa to zelo elegantno uspeva, zna pogladit moja čustva, ko me malo prime intenziteta ali strah, ljubi pa tudi it v globine in zna bit konstruktivna tam. Tak da je meni že zelo všeč iz tega vidika. Venera v 1. v biku, pa me seveda tudi vse drugo kot moti.  ;D

Zna biti, da je kakšen tranzit prižgal Saturna, čeprav jaz opozicije ne tolmačim kot spodkopavanje en drugega, ampak bolj kot stremljenje k istim ciljem a z drugačnimi/nesprotnimi metodami. Lahko pa se seveda zadeva čuti, kot da en drugo spodkopava.

Pri taki kombinaciji močan oven - 12. hiša, enostavno mora priti do pretresov, ker je to težko skombinirat. Ima pa po drugi strani, če štejemo tudi severni čvor, močan "Mystic rectangle", kar kaže na to, da se stvari rešavajo samo po sebe, po neki naravni poti, a da se je za dosego tega potrebno prepustiti. Zdaj pa ti takemu ovnu povej, da se naj prepusti  ;D

Ampak mislim da je na dobri poti.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #43 on: August 28, 2010, 01:45:32 PM »
OSAMA, NEMOČ, NESREČA, ZAPOR, ZAVETIŠČE TUDI V ZVEZDAH.

Astrološko gledano osamljenost in samoto povezujemo predvsem z dvanajsto hišo rojstne karte. Oba pojma nista ločena, ker astrologija niti ne vrednoti oziroma opredeljuje razlik med osamljenostjo in samoto, temveč skozi simboliko dvanajste hiše govori o skritih zadevah, razmišljanju, kontemplaciji, intuiciji, razgrajevanju preteklih vzorcev, dvomu, negotovosti in strahu, pa tudi o skrivanju, skrivnem delovanju, raziskovanju, rovarjenju, vohunjenju, terorizmu in še mnogo več.
Ko se astrologi srečujemo z vprašanji glede depresije, so pokazatelji stanja neposredno povezani s to astrološko hišo.
Primer: slabo položena luna v tem polju nam kaže na potencial depresije in osamljenosti, saturn tukaj govori o samotarstvu, uran o skritem delovanju po svoje, merkur o tuhtanju in meditaciji, neptun o bežanju v sanje, pluton o nemoči in skrivaštvu, venera o skritih ljubeznih, mars o delovanju iza odra, jupiter pa o angelu na rami, ki nas čuva. Vsak od njih je lahko postavljen tudi neugodno in tedaj pri Marsu najdemo skrivne močne sovražnike, ki delujejo za hrbtom, Venerine ljubezni postanejo nesrečne ali pa neizpolnjene, Jupiter prinaša zgolj potuho in tu in tam ignorira klic po pomoči, Neptun v takem položaju pa prinaša zmedenost in mentalne težave. Zaradi slabo položenega Plutona v tem polju pa kaj lahko doživimo kolaps mentalnega ali živčnega sistema ( recimo živčni zlom ).

Vir: Bern Jurečič

Moja astro karta

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #44 on: August 28, 2010, 08:44:02 PM »
Fajn, zdaj mi je tale moj T :kv rahlo bolj jasen :-\
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna