Author Topic: KRISTALI in njihova uporaba  (Read 245227 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mačica

• Uporabnik
  • **
Re: KRISTALI in njihova uporaba
« Reply #165 on: June 19, 2009, 07:03:50 AM »
Hvala, Iza. :-*

Offline klarus

• Mojster
« Reply #166 on: June 19, 2009, 03:30:16 PM »
v tovrstnih situacijah pojavlja bad scena v večih vidikih:
- občutek maš, da imaš luknjo v peksusu (jantar, citrin, girasol ...)
- jebe te žalost, pogostokrat ima folk občutek dušenja (kamena strela, rožnati kremen, hrizokolla)
- kasiraš kakšne vzorce, ki se odražajo na delovanju druhe čakre (karneol, ognjeni opal ...) ...

Hm, če bi se moral odločiti za enega, bi se odločal med citrinom in girasolom; optimalna varianta pa bi bila citrinski girasol, a ti so žal totalno redki. Pri vsem skupaj pomaga, da oseba verjame, da ji bo kamen pomagal (s tem se mu energijsko odpre - v nasprotnem primeru bi bilo pa tako, kod da prideš k bioenergetiku, ta pa ti pred "delom" ni pomagal k ustrezni sprostitvi).
Da bo dal kaj od sebe, naj bo kamen velik vsej za otroško pest.
« Last Edit: June 19, 2009, 03:34:22 PM by klarus »
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

moja karta

9ZK 822

Offline klarus

• Mojster
« Reply #167 on: June 19, 2009, 03:35:02 PM »
z tem, da je citrin vsaj v 2/3 ponarejen..zato bi dalal girasol...in mogoče čez nekaj časa, kak karneol...
There is
One Mind,
One Truth,

moja karta

9ZK 822

Offline Mačica

• Uporabnik
  • **
« Reply #168 on: June 19, 2009, 05:46:21 PM »
Hvala, Klarus!  Bom šla zdaj v Ahat (Vetrinjska) in čekirala. Sicer pa, prijatelj verjame in zaupa tem stvarem. Le sebi ne!

Offline klarus

• Mojster
« Reply #169 on: June 19, 2009, 09:33:20 PM »
36. GIRASOL
Amorfni ali trigonalni SiO2 + H2O
Trdota: 5,5–6,5
Gostota: 2,3–2,5 g/cm3
Element: voda-ogenj

Girasol je trgovsko ime za vrsto mlekovca – amorfnega do kriptokristalnega kremenovega različka, ki je zaradi drobnih vključkov tekočine specifične belkaste barve. Vsebuje precej vode, a bistveno manj kot opal, tako da do intenzivnega prelivanja barv ne pride, čeprav prihaja na sončni svetlobi zaradi njegove prosojnosti do vizualnega učinka, ki nam takoj pove, da imamo opravka z mineralom, ki je opalu soroden. Brusijo ga kabošonsko.

Izvor imena: Ime izhaja iz italijanskih besed girare (krožiti) in sole (sonce).

Nahajališča: Nahajališča najlepših girasolov so v Braziliji in na Madagaskarju.

Možnosti zamenjave: Možna je zamenjava z nekaterimi vrstami opalov, rožencev in z mesečevim kamnom.

Ponaredki: Kot okrasni kamen ni zelo razširjen in ni mi znano, da bi ga ponarejali. Ponarejanje tudi ne bi bilo preprosto, saj pravi girasol prepoznamo po specifičnem barvnem učinku, ki ga opazimo, kadar je izpostavljen sončni svetlobi.

Tradicionalna uporaba: Ni znana. Verjetno so ga zamenjevali s kremeni in opali.

Uporaba danes: Vibracija girasola revitalizira telo, živce in stimulira aktivnost žlez, hkrati pa tudi reducira vročino in odpravlja otekline, blaži bolečine in pomaga pri diareji. Na finoenergijskih ravneh girasol krepi aktivnost in voljo za doseganje ciljev, vendar se ob tem ne dotakne naših čustev, kar je lahko pozitivno za razsodno odločanje. Deluje tudi proti strahovom, zaskrbljenosti in transformira občutke tesnobe v odločnost in samozavest. Vpliva na zavest o duhovni svobodi in nepriznavanje omejitev; za ta namen ga lahko zelo uspešno programiramo.
There is
One Mind,
One Truth,

moja karta

9ZK 822

Offline Mačica

• Uporabnik
  • **
« Reply #170 on: June 19, 2009, 09:57:31 PM »
Klarus, hvala ti za to razlago. Sem sicer kupila kameno stelo in roževec, ker sem naletela na izjemno ''podkovano'' prodajalko. In ravno zdaj sklenila, da bo oboje ostalo kar v moji lasti, ker tako teče iz mene, da je joj. :'(  :)

Sicer pa sem si kupila tudi vrečko kamnov za čakre in me je pritegnila uporaba eliksirja.  ;D

Offline klarus

• Mojster
« Reply #171 on: June 20, 2009, 06:34:02 PM »
Klarus, hvala ti za to razlago. Sem sicer kupila kameno stelo in roževec, ker sem naletela na izjemno ''podkovano'' prodajalko. In ravno zdaj sklenila, da bo oboje ostalo kar v moji lasti, ker tako teče iz mene, da je joj. :'(  :)

Sicer pa sem si kupila tudi vrečko kamnov za čakre in me je pritegnila uporaba eliksirja.  ;D
prodajalke tam so res 'podkovane'..bognedaj, da bi vzele v roko kako knjigo :O
držijo se določenih splošnih navodil....še dobr, da ne svetujejo pogosteje, ker bi blo lahka kako sranje...

kar se pa tiče tvojga prijateja.....kako nebesno kombinacijo pa ima? to bi bilo dobro vedet, da se  mu izbere kamen, ki ga podpira...
There is
One Mind,
One Truth,

moja karta

9ZK 822

Offline Mačica

• Uporabnik
  • **
« Reply #172 on: June 21, 2009, 12:28:56 PM »

kar se pa tiče tvojga prijateja.....kako nebesno kombinacijo pa ima? to bi bilo dobro vedet, da se  mu izbere kamen, ki ga podpira...

Je oven z ascendentom raka.  :)

Offline klarus

• Mojster
« Reply #173 on: June 21, 2009, 12:49:39 PM »
v knjigi tadej priporoča glih girasol ;D
There is
One Mind,
One Truth,

moja karta

9ZK 822

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #175 on: August 14, 2009, 02:46:01 PM »
Kupila sem si prisrčen obesek za ključe. Zdaj bi v tisti prostorček dala en kamenček da bi varoval te ključe in simbolično pisarno

Kaj predlagate
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline klarus

• Mojster
« Reply #176 on: August 14, 2009, 02:53:31 PM »
stavrolit...kamen zaščite, sreče....vsebuje vse štiri elemente
There is
One Mind,
One Truth,

moja karta

9ZK 822

Offline klarus

• Mojster
« Reply #177 on: August 14, 2009, 02:59:52 PM »
Rombični 2FeO . AlOOH . 4Al2[O | SiO4]
Pogoste primesi: Co, Mg, Mn, Ti
Trdota: 7 - 7,5
Gostota: 3,65 - 3,77 g/cm3
Element: ogenj, voda, zrak, zemlja

Izvor imena:

Grška beseda stauros pomeni križ; stavrolit običajno tvori dvojčke, ki so zrasli v križni ali x-obliki.

Stavrolit je rdečkast do temnorjav mineral, školjkastega do iverastega loma, steklenega, na površini tudi motnega, na lomu pa mastnega sijaja. Na površini je videti hrapav. Je pleohroičen, tali pa se samo z boraksom ali fosforno soljo. Količina kremena v stavrolitu je zelo različna in se giblje med 28 do 49 %. Metamorfno lahko preide v muskovit. Rad se pojavlja skupaj s sljudami, distenom, avanturinskim glinencem, silimanitom, granatom, turmalinom, cirkonom in rutilom. Precej redkejši je Lusakit – kobaltni stavrolit. Ta je črn, če ga spoliramo, pa je videti modrikast.

Nahajališča:

Stavrolite so našli v Alpah, v Skandinaviji, na Češkem, v Rusiji in ZDA. Kobaltni stavrolit je bil najden le v severni Rodeziji.

Možnosti zamenjave:

Dvojčki, zrasli v križ ali x obliko so tako specifični, da ga ni moč zamenjati.

Ponaredki:

Ni mi znano, da bi stavrolite ponarejali.

Tradicionalna uporaba:

Nekdaj so jim rekli lapis crucifer, uporabljali pa so jih kot amulete pri krstu.

V okrožju Patrick v Virginiji (ZDA), so stavroliti znani kot vilinski kamni, ki naj bi nastali iz solz, ki so jih točile vile, ko so izvedele za Kristusovo smrt. Stavrolit so v preteklosti nosili predvsem kot zaščito pred slabimi nameni drugih, boleznim in nesrečami, verjeli pa so tudi, da krepi spolno moč.

Uporaba danes:

Danes kraki stavrolita simbolizirajo štiri osnovne elemente. Še vedno veljajo za simbol zaščite, znano pa je tudi, da so kar trije ameriški predsedniki (Roosevelt, Wilson in Harding) nosili stavrolit kot kamen sreče. Pogosto ga nameščajo tudi v avto, saj naj bi zagotavljal varno vožnjo. Položen na solarni pleksus zajezi čustveni nemir, na drugi čakri pa stimulira seksualne impulze.

V zadnjem času ga uporabljamo predvsem pri meditaciji. Programiramo ga za kontrolo oziroma obvladovanje moči osnovnih štirih elementov; kvaliteto posameznega elementa mentalno vtisnemo po vrsti v krake križa, nato pa nad močmi elementov vzpostavimo mentalni nadzor. Pri takšnem programiranju si pogosto pomagamo z barvnimi svečami, ki simbolizirajo moč posameznih elementov, postavimo pa jih v smereh krakov križa.

Astrološke povezave:

Ob vstopu v astrološko obdobje vodnarja, pripisujemo stavrolit osebam, ki so tako po sončnem, kot po ascendentnem znamenju vodnarji.
There is
One Mind,
One Truth,

moja karta

9ZK 822

Offline klarus

• Mojster
« Reply #178 on: August 14, 2009, 03:02:19 PM »
There is