Author Topic: Novorojenčki - kako, kdaj, zakaj...  (Read 38432 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
Novorojenčki - kako, kdaj, zakaj...
« on: May 06, 2009, 01:38:19 PM »
Draga Apemaya

to rubriko odpiram z mislijo najprej nate, ki boš tu na forumu v kratkem prva nova mamica in potem seveda še vse ostale mamice tega foruma.

Veliko je znanja med nami, še več v naši tradiciji in običajih, več ko vemo o tem, lažje in lepše nam bo to potovanje vsem skupaj.

Za začetek bi povedala, kaj mi je o starem indijanskem običaju ob rojstvu otroka povedala prijateljica, ki je bila sama tudi prisotna na njem in ker se mi zdi zelo lep in smiseln, se mi ga zdi vredno deliti z drugimi:

Indijanci pravijo, da prvih 6 mesecev po rojstvu otrok sploh ne bi smel imeti stika s tlemi oziroma čim manj, ker v tem obdobju duša še prehaja med obema svetovoma in ureja še zadnje podrobnosti in bi ga morala še posebej mati in tudi oče čimveč imeti v naročju, toplem objemu, da je prehod zanj varen in čim manj stresen.

Družina bi morala biti v tem obdobju v varnem zavetju svojega doma, obiskovalcev minimalno - najožji sorodniki in to kratek čas, zato da se imajo čas v miru posvetiti sebi in se energetsko uskladiti.

Ko mine pol leta šaman, vrač naredi obred vstopa otroka v ta svet, zbere se družina in prijatelji, vsak od njig otroku prinese darilo (storž, kamen, kaj iz narave...) nekaj kar zanj izbere s srcem in namenom.

Vsa darila se takrat posvetijo otroku z namenom, da mu kot talismani pomagajo v ključnih obdobjih njegovega življenja in težkih trenutkih, saj nosijo posebno energijo in dober namen zanj in njegovo življenje.
Ta darila se shranijo v posebno vrečko ali posodo in se otroku izročijo ob njegovi polnoletnosti, ko se spet izvede poseben obred.

Saj če pomislimo imamo že od pravljic ven tudi mi take stvari v izročilu, samo pozabljamo nanje, ko neumorno z bogimi malčki drvimo dan in noč po raznih nakupovalnih in ostalih središčih in jih že tako majhne izpostavljamo vseh vrst energijam in vibracijam ki so tam prisotne.

Vse lepo dojenčicam in dojenčkom, ki se nam bodo pridružili.  :-*

Offline Princes

• Mojster
Re: Novorojenčki - kako, kdaj, zakaj...
« Reply #1 on: May 06, 2009, 01:56:24 PM »
To je pa tako lepo napisano.....to bi morale vedeti vse mamice :)

Če pomislim, da me enourno bivanje v šoping centru totalno izmozga, kaj se šele dogaja s tem malim telescem, ko vse to vsrkava, pa da ne govorimo o hrupu.

Zdaj kar ne morem verjeti, da mamice po 10 dnevih po porodu že morajo ven z dojenčki. V mojih časih je bilo to 3 tedne. Pa tudi nič narobe ni bilo, če je bilo tako. Na obiski so prišli samo najožji družinski člani in seveda babica. Prvi resen kontakt dojenčka z okolico je bil ob 1. mesecu, ko smo šli k pediatru. No, to je bilo pred 26 leti. In seveda, šoping centrov tudi ni bilo takrat, hvala bogu.

P.S.

Nensi, oprosti, ampak prav lepo je, da si bolana 8) in da pišeš tu na forumu....drugače te je zelo malo brati ;D
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #2 on: May 06, 2009, 02:09:46 PM »
zelo lepo, Nensi...hvala ti  :-*

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #3 on: May 06, 2009, 03:11:13 PM »
Fantastično si napisala Nensi. Apemayi bo tekst brez dvoma prav prišel, ko pa bo v enaki situaciji še kakšna druga članica, ali celo gostja foruma, verjamem da bo te teme vesela.

Sam lahko dodam, da sem bral pred rojstvom sina, da sleherna bolezen v prvih mesecih velja za eno leto njegovega življenja. Tako se je moj sin prehladil že ob porodu in nekaj mesecev sploh ni bilo miru.  Podobne manjše bolezni so trajale celo leto in zdaj ko je Mihael star 13 let so mu tudi bolezni izginile. 
Naj napišem, da smo mu dali ven pobrat mandeljne pri 12 letih, po tem so se prehladi nekako ustalili. Vse do nekako desetega leta je imel tudi otroško astmo.  Tudi alergijo. Vse to je sedaj preteklost, kot pa sem napisal je prvih 12 mesecev vse skozi bolehal.

Morda sem bil le preveč pozoren, toda to navodilo, mesec za eno leto sem si dobro zapomnil.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Mačica

• Uporabnik
  • **
« Reply #4 on: May 06, 2009, 04:45:12 PM »
Bravo, Nensi!

Mene vedno stisne pri srcu, ko gledam mlade mamice, ki CELE dopoldneve sedijo z vozički v kafičih in klepetajo. Porodniški je čas za mamo in dojenčka ter njuno druženje.

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #5 on: May 06, 2009, 05:17:42 PM »
Čestitke Nensi za tako lepo temo in sporočilo vsem, ki so v pričakovanju tega lepega dogodka. V podporo temu imam nekaj dihalnih vaj, ki pridejo prav pred porodom in med njim.

V bistvu gre za koncept, ki govori o tem, da vsaka ženska nosi v sebi starodavno modrost o porodu in rojevanju, ki jo je potrebno le obuditi.

Naprej pa je tu meditacija za ustvarjanje varnega prostora za rojstvo otroka, ki združuje očetovsko namero z močno zaščitniško energijo otrokovega angela varuha. Meditacijo lahko izvajaš stoje ali sede. Če stojiš, bodi vzravnana, stopala so v širini ramen. Če sediš, so stopala na tleh in je hrbtenica vzravnana.

Desno dlan položiš na sredino prsnega koša, levo pa na trebuh.
Nekaj minut si osredotočena na svoje dihanje.
Osredotočiš se na točko, kjer se začne tvoja hrbtenica (korenska čakra).
Ob vsakem vdihu si predstavljaj, da zbiraš energetsko kepo na tem mestu, ki ki z vsakim vdihom postaja čedalje večja in težja. To nadaljuj tri do štiti minute.
Pri enem izmed izdihov si predstavljaj, da ta težka energetska kepa pade navzdol v zemljo in s tem ustvari energetsko sled, ki se razteza od tvoje korenske čakre do zemeljske čakre pod tvojimi nogami.
Naslednjih nekaj vdihov posveti vizualiziranju vedno močnejše vezi med zemljo in tvojim hrbteničnim dnom. Z vsakim izdihom si predstavljaj da se energija steka navzdol iz tvojega hrbteničnega dna v zemljo. To poveča tvojo naravno zemeljo vez.
Nato izreci to afirmacijo na glas ali v mislih: "Kličem prisotnost angelov, da napolnijo to sobo z zaščito, vodstvom in svetlobo". To ponovi najmanj petkrat.

Ostalo, kar še imam pripravljeno bom dodala danes zvečer ali enkrat jutri, ker moram šibat.

:-* Gaja

Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #6 on: May 06, 2009, 08:46:10 PM »
Najlepsa hvala vsem, ki mislite name, ko se pripravljam na novo poglavje v mojem zivljenju. :-*

Ze od zacetka vem, da bo ta malcek v naso hiso, ki je zadnja leta dozivela ze marsikateri padec in izgubo, prinesel nov val pozitivne energije. Zato si zelim zanj ali zanjo vse najboljse, s tem pa ne mislim samo cisto rit in poln zelodec, ampak bogato zivljenje v smislu duhovnosti in predvsem zavedanja, da je edinstven in dragocen. Pri tem se bova skupaj ucila, ker sem tudi jaz se na zacetku.

Zato so take teme vec kot dobrodosle, nasveti dragoceni in vasa razmisljanja zelo zazeljena.

Hvala

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #7 on: May 06, 2009, 09:08:04 PM »

P.S.

Nensi, oprosti, ampak prav lepo je, da si bolana 8) in da pišeš tu na forumu....drugače te je zelo malo brati ;D

Hvala Princeska, si me od srca nasmejala tako da sem še kašljat pozabila, se bom sigurno kakšno uro prej pozdravila  :)
Pa obljubim, da vsake toliko kaj napišem, tud če ne bom bolna  ;D

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #8 on: May 06, 2009, 09:08:57 PM »
Hvala tudi ostalim, fajn če je tema uporabna.  :)

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #9 on: May 07, 2009, 08:04:50 AM »
Joj ne morem se bolj strinjat, res! Sploh tisto z obiski, mene so taki obiski, ki so se kar pojavili pred vrati nenajavljeni čisto izmozgali, mi posrkali celo energijo, otrok je bil ves siten in utrujen ko so šli. Pa tudi zdaj ko smo 7 mesecev gremo enkrat na teden nekam na obisk ali pa če se že zmenimo kje na kaki kavi, vse ostalo je zame čisto preveč.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #10 on: May 07, 2009, 09:06:29 AM »
Tudi sama nekako vedno čutim, čeprav ne vem dovolj o Indijancih, da so mi blizu. Tako njihov duhovni svet kot stik z naravo. Super, da si to napisala Nensi. Najlepše je prve mesece z otrokom preživeti umirjeno, brez hitenja. Sem predvčerajšnjim poslušala Toma Križnarja na TV in ne morem se bolj strinjat. Treba je ohranit stik z naravo in človekovo dušo, ekološko zavest...

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #11 on: May 07, 2009, 09:34:23 AM »
Moja izkušnja z obiski je malo drugačna. Sina smo pripeljali iz bolnice, ko je bil star devet dni. Za tiste, ki še ne veste je naš fant posvojen. In osebno sem bila veela vsakega obiska, ker sem vedela, da vsi ti ljudje želijo videti to bitjece in z nami podeliti srečo. Naš fant ni nikoli bil bolan, zaradi teh obiskov, je pa res, da je poletni in je takrat prisotnih manj virusov in bakterij. Ali pa sem jaz že takrat coprala, ne da bi se zavedala.

Mislim, da je najbolje izhajati iz sebe in delati tako kot čutite.

:-* Gaja
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #12 on: May 08, 2009, 04:38:47 PM »
Se kar strinjam z Gajo. Meni so določeni obiski prav pasali, druge sem pa zavračala in jim pač povedala, da nisem pri volji.
Po mojem tudi nič ni narobe z navajanjem na zrak pri enem tednu. Samo če gre to za sprehode, kot so mišljeni. Verjetno babice ne svetujejo posedanja po lokalih in po trgovskih centrih. Svoja mulčka sem na začetku "vozila" na balkon po 5 minut, da sta se privadila in čas postopno podaljševala (sta jesenska in je bilo to oblačenje za 5 minut kar hud opravek ;)). Ko smo dosegli 20 minut, pa sem ju vozila na sprehode po parku, ob Ljubljanici in podobno. Taki sprehodi "po naravi" so mi dali kvečejmu energijo in moč za vsakodnevne opravke. Je pa res verjetno odvisno od osebe.
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #13 on: May 08, 2009, 05:46:44 PM »
Saj določeni obiski res pašejo. Mene so izčrpali tisti, ki se recimo sploh najavili niso ampak so se enostavno prikazali oz. poklicali 5 minut preden so bili pred vrati in potem viseli pri tebi kako uro.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Sandra_

• Novinec
  • *
« Reply #14 on: May 09, 2009, 03:19:58 PM »
Princes,bi pa zdržala 3 tedne doma z otrokom? Če si,fajn.Jaz ne bi mogla.Pa kaj je lepše kot iti ven v naravo z vozičkom.
Naša stran SLO nima velikih šoping centrov  ;)tako,da mi ni treba vlačiti malo noter.Če pa že grem,grem pa brez nje.
Glede obiskov...Najbolj nadležni so tisti,ki ne znajo domov.Jaz sem imela vse obiske prijetne.5 min,samo,da so jo vidli in
domov.
Pa lep dan...
lily