Author Topic: sanje  (Read 158259 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
Re: sanje
« Reply #45 on: April 06, 2012, 06:44:41 PM »
Ker danes nisem šla, kamor naj bi šla, pa gremo sanjat  :D

Sanjalka, mogoče si velika reka ti in tvoje življenje, ki teče in valovi. Ima smer, vidiš ga, veš kako in kaj,  nato pa se ti nenadoma izmuzne, ponikne. Veš pa, da bo spet priteklo na plano, a nekako moraš reko (življenje) tačas, ko je pod zemljo, prepustiti temu, da bo našla pot ven. Morda moraš tudi bolj zaupati življenju, ki se bo vsekakor odvilo kot je treba. In še bolje, če ga boš manj poskušala usmerjat in nadzirat.
Nato se spomniš nazaj, da je na mestu, kjer je poniknila reka, bila poplava. Medtem ko je reka premikajoča se, je poplavljeno nekako stoječa voda. Morda je poplava obudila čustvo, da je v preteklosti nekaj že bilo, nekaj kar te je preplavilo in obremenilo. Čeprav sedaj teče reka, ki je močna in velika, se na tej točki, kot nekoč, ponovno nekaj dogaja, nekaj, kar se ti izmuzne in ne moreš več kontrolirat, videt, lahko samo zaupaš in veš, da bo prišla ven.

A bluzim…hehe. Ne vem, sem poskušala povezovat pojme, a pri tebi vse voda in voda in voda. Voda kot reka, kot poplava, kot dež… Skoraj tako kot moj bratranec, ki je kot otrok skuhal krompirjevo juho, zravn krompirjevo solato in nisem čist ziher, če morda še pečen krompir.  :D

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #46 on: April 06, 2012, 08:45:14 PM »
Hvala Rena :-* Super napisano,sem razlago takoj zacutila,ceprav ne vem kje bi voda (moje zivljenje) v realnosti poniknila.Velikokrat se dogodki zgodijo kasneje.Ja,pri meni pa itak sama voda,tudi v horoskopu jo imam zadosti :)Bilo mi je pa vsec,ker je bila reka velika in mocna,zelo ziva in tudi travnik je bil zelen,sicer me je spomnil na otrostvo,ker sem velikokrat hodila tam cez.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #47 on: April 06, 2012, 09:32:17 PM »
Težko razlagat sanje, res. Jung je menda rekel, da moraš simbole sicer razumet, takoj nato pa pozabit njihov pomen, ker lahko za vsakega pomenijo različno zgodbo.

Pa glej nase kot na veselo reko na zelenem travniku, ki vedno najde pot, magari ponikne, če je treba, se torej prilagodi in pride ven na drugem koncu  :-*

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #48 on: April 10, 2012, 10:32:38 PM »
Hvala Rena :-* :-* Ja,vsake toliko casa se tako mogocna reka ponikne,se skrije,gre v globine,da si spocije in nabere novih moci.Vcasih v mladosti pa je bil travnik celo poplavljen.Vse se spreminja in nic ni stalno,edina stalnica je pravzaprav spremba.Hvala,ker si mi s svojo razlago pomagala razumeti kaj se v meni dogaja :-*
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #49 on: April 20, 2012, 10:35:44 AM »
Že tri dni zaporedoma sanjam, da nekdo umre.
V prvih sanjah je teti (stara 80 let) umrla hčerka (stara 60 let) in je teta hodila v pogrebni vrsti, žalostna, objokana.
V drugih sanjah sem bila v neki zdravstveni ustanovi in je bila tam neka oseba (ne vem več ali sem jo celo poznala ali ne), ki ji je umrl sin, naj bi imel neko sepso na nogi in je zato umrl. Ta oseba ni bila pretresena, kot da je to pač sprejela, da tako pač je.
V tretjih sanjah je umrl sodelavec, ki je že v penziji. Ni mi bilo prijetno oz. me je bilo strah, ker sem morala iti v ta prostor, kjer je on umrl. Ne vem več zakaj sem morala iti v ta prostor, nekaj se mi zdi, da sem morala iti iskat službeno.

Če se kateri kaj utrne, hvala za razlago :-*

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #50 on: April 21, 2012, 07:36:38 PM »
Že tri dni zaporedoma sanjam, da nekdo umre.
V prvih sanjah je teti (stara 80 let) umrla hčerka (stara 60 let) in je teta hodila v pogrebni vrsti, žalostna, objokana.
V drugih sanjah sem bila v neki zdravstveni ustanovi in je bila tam neka oseba (ne vem več ali sem jo celo poznala ali ne), ki ji je umrl sin, naj bi imel neko sepso na nogi in je zato umrl. Ta oseba ni bila pretresena, kot da je to pač sprejela, da tako pač je.
V tretjih sanjah je umrl sodelavec, ki je že v penziji. Ni mi bilo prijetno oz. me je bilo strah, ker sem morala iti v ta prostor, kjer je on umrl. Ne vem več zakaj sem morala iti v ta prostor, nekaj se mi zdi, da sem morala iti iskat službeno.

Če se kateri kaj utrne, hvala za razlago :-*

Sanjalka, smrt, pogreb je simbolika sprememb, nekaj se konča,  zaključi, nekaj je treba opustiti. V prvih sanjah je to pogreb sorodnice, prisotna sta žalost in jok. A že v naslednjih sanjah je bila smrt oz. sprememba sprejeta.  Življenje je bilo izgubljeno, ukradeno na nek način zaradi zastrupitve. Ja, dogaja se, da se neka stvar okuži, odmre, jo zgubiš. A to je že sprejeto kot del življenja. V teh obojih sanjah so umrli potomci, sprememba se lahko nanaša na tvoje kasnejše obdobje življenja oz. kar je bilo ustvarjeno kasneje...

V tretjih sanjah si se vrnila v čas nazaj (penzionist je bil prej sodelavec...) in te je bilo strah vstopiti v ta prostor, kjer se je zgodilo dejanje spremembe oz. te je to spomnilo na odnos, ki ima močne korenine v preteklosti...

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #51 on: April 23, 2012, 08:08:45 AM »
Rena, ti si super. Res zadeneš v živo. Nisem razmišljala v tej smeri kot si napisala. Ampak, ko sem prebrala tvojo razlago, mi je bilo marsikaj jasno. Ja, z nečim kar je umrlo in sem pravzaprav ustvarjala 20 let, sem se na nek način že sprijaznila.
Glede regresije za nazaj, ja delam intenzivno na sebi in to delo seveda vključuje tudi razčiščevanje preteklosti.
Ne vem še točno česa me je strah iz preteklosti, katerega odnosa, ampak bom ugotovila :)
Hvala Rena, zelo mi pomagaš s svojimi pogledi na sanje :-* Tudi sama rada razčlenjujem sanje,vendar zase ne najdem dostikrat prave razlage.

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #52 on: April 23, 2012, 08:13:07 AM »
Rena, ti si super. Res zadeneš v živo. Nisem razmišljala v tej smeri kot si napisala. Ampak, ko sem prebrala tvojo razlago, mi je bilo marsikaj jasno. Ja, z nečim kar je umrlo in sem pravzaprav ustvarjala 20 let, sem se na nek način že sprijaznila.
Glede regresije za nazaj, ja delam intenzivno na sebi in to delo seveda vključuje tudi razčiščevanje preteklosti.
Ne vem še točno česa me je strah iz preteklosti, katerega odnosa, ampak bom ugotovila :)
Hvala Rena, zelo mi pomagaš s svojimi pogledi na sanje :-* Tudi sama rada razčlenjujem sanje,vendar zase ne najdem dostikrat prave razlage.

Hvala Sanjalka, sem morala tudi jaz kr en cajt "študirat"  :D. Sama zase tudi ne bi znala razložit svojih sanj. Jih pa zelo pomaga zapisovat, takrat tudi hitro vidiš, kako pogosto se nekaj ponavlja in kam pes taco moli.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #53 on: April 23, 2012, 09:23:01 PM »
Rena mislim da je cas da odpres popoldansko obrt-sanje in tarot :)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #54 on: April 23, 2012, 09:32:44 PM »
Rena mislim da je cas da odpres popoldansko obrt-sanje in tarot :)

Sej, popoldansko je že...sam obrt še ni  :P. Se ogrevam  :D.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #55 on: April 23, 2012, 09:40:05 PM »
Ti kar zacni, ogrevala se bos ob delu :)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #56 on: April 24, 2012, 08:26:08 PM »
Se strinjam z Jane.Rena si prav neverjetna z razlagami sanj in tarot kart,tako da zacni,zacni tole popoldansko obrt.Sama z veseljem prebiram tvoje razlage,saj dajejo super vpogled v samo zgodbo osebe,ki sprasuje ali sanja.

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #57 on: April 24, 2012, 09:06:52 PM »
O hvala hvala drage moje  :-* Popoldansko obrt že imam v mislih, ampak imam še neke dodatne načrte  ;). Do tačas pa poglabljanje še naprej...  ;D

Offline Luna

• Mojster
« Reply #58 on: May 27, 2012, 11:51:33 PM »
Grozne sanje... Sem bila v službi, pa sem vse narobe delala, nihče ni bil zadovoljen z menoj, pa še šef me je nadzoroval. Pa še nekaj sem sanjala, kar mi tudi ni bilo preveč všeč. Ah ja so zakomplicirane te sanje. Sem opazila, da zelo vplivajo na moje počutje čez dan, če so kake grozne, sem cel dan malo zamorjena...

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #59 on: May 28, 2012, 10:44:25 PM »
Kaj pa to, ko sem jaz ponoči sanjala, da sem zmagala in premagala na volitvah (mislim da županskih) samega Zorana Jankoviča?!  :o :o :o
9ZK 674