Author Topic: AROMATERAPIJA  (Read 49961 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Neska

• Veteran
  • It is always time to change...
    • aurora
Re: AROMATERAPIJA
« Reply #45 on: March 16, 2010, 05:22:33 PM »
ThetaHealing Practitioner™
Masaže

http://shrani.si/f/3g/3u/2vZ38ih7/astro2at01snezana7288415.gif
DZK 555

Offline dani

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #46 on: March 18, 2010, 07:24:22 PM »
Pozdravljeni,

Nag Champa so res čudovite palčke.Jaz jih obožujem in jih uporabljam tudi za čiščenje. Moja najnovejša pridobitev za čiščenje pa je sedaj tibetanski zvonček.Čudovit zvok ima.

Dani

p.s. čudovit forum, berem redno, pišem prvič  :)

Offline Neska

• Veteran
    • aurora
« Reply #47 on: March 18, 2010, 07:54:39 PM »
Pozdravljeni,

Nag Champa so res čudovite palčke.Jaz jih obožujem in jih uporabljam tudi za čiščenje. Moja najnovejša pridobitev za čiščenje pa je sedaj tibetanski zvonček.Čudovit zvok ima.

Dani

Pozdravljena Dani :)
Lepo da si se poleg branja, tudi oglasila :-*
Masaže

DZK 555

Offline Neska

• Veteran
    • aurora
« Reply #48 on: March 19, 2010, 02:26:34 PM »
Danes se razvajam s sandalovino :)

SANDALOVINA

VONJ: rožno balzamski, ki se v celoti razvije šele na koži

PLANET: Venera

ELEMENT: zemlja

ČAKRA: druga - spolna

ORGAN: sečni in spolni organi

DELOVANJE NA TELO: izrazito ugodno delovanje na trebuh in trebušne organe, pospešuje prebavo, blaži unetje črevesja, budi leno črevesje, enako vzpodbudno-krepilno-protivnetno deluje na sečno genitalni sklop organov, uravnava tvorbo spolnih hormonov ter preko njih jajčec in semenčec, izredno stimulira izmenjavo in razgradnjomaščob

DELOVANJE NA PSIHO: izravnajoče /prav tako spodbujajoče kot pomirjujoče/, budi fantazijo, vzpodbuja ustvarjalnost, vzpodbuja transformacijo seksualnih energij

DELOVANJE NA KOŽO: pospešuje izmenjavo snovi v podkožnem tkivu, napenja kožo /vezava vode na kolagen in elastin/, krepi vezivno tkivo v podkožnem sloju
Masaže

DZK 555

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #49 on: March 19, 2010, 06:50:34 PM »
Pozdravljeni,

Dani

Dani. 

Naj ti kot portir pri nas zaželim prijetno dobrodošlico. Hvala tudi za ta tvoj prvi post, glede na datum tvoje registracije, pa mnogi tu verjamem, da boš bolj aktivno kot marsikdo drug. 
Pravzaprav o tibetanskih gongin pri nas ljudje ne vemo kaj dosti, mogoče nič, ravno zato pa je dobro, da nas ti kot poznavalka o tem tudi seznanič. 

Kot portir hotela Splotni simbol ti želim, da bi pri nas preživela veliko ur, za katere nebi mogla reči, da so bile zapravljene odveč.

Tvoj portir.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline dani

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #50 on: March 19, 2010, 07:45:23 PM »

Pozdravljena Dani :)
Lepo da si se poleg branja, tudi oglasila :-*

Toliko zanimivih tem, da te kar povleče, da bi še ti kaj napisal :) Očitno je sedaj nastopil moj čas za to. Kot pravijo, vse se zgodi ob pravem času in jaz še kako verjamem v to. :)

Hvala Nežka

Dani

Offline dani

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #51 on: March 19, 2010, 07:51:49 PM »

Naj ti kot portir pri nas zaželim prijetno dobrodošlico. Hvala tudi za ta tvoj prvi post, glede na datum tvoje registracije, pa mnogi tu verjamem, da boš bolj aktivno kot marsikdo drug. 
Pravzaprav o tibetanskih gongin pri nas ljudje ne vemo kaj dosti, mogoče nič, ravno zato pa je dobro, da nas ti kot poznavalka o tem tudi seznanič. 

Kot portir hotela Splotni simbol ti želim, da bi pri nas preživela veliko ur, za katere nebi mogla reči, da so bile zapravljene odveč.

Tvoj portir.

Andres

Hvala za tako lepo dobrodošlico  :).Tako zanimive teme, da se bom težko zadržala, da nebi še sama kaj dodala/napisala. Vedno najdeš tisto, kar te zanima (vsaj sama sem našla) in kaj novega izvedela. Super forum.

Dani

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #52 on: March 23, 2010, 03:58:19 AM »
Danes se razvajam s sandalovino :)

SANDALOVINA

VONJ: rožno balzamski, ki se v celoti razvije šele na koži

ČAKRA: druga - spolna

ORGAN: sečni in spolni organi

DELOVANJE NA TELO: izrazito ugodno delovanje na trebuh in trebušne organe, pospešuje prebavo, blaži unetje črevesja, budi leno črevesje, enako vzpodbudno-krepilno-protivnetno deluje na sečno genitalni sklop organov, uravnava tvorbo spolnih hormonov ter preko njih jajčec in semenčec, izredno stimulira izmenjavo in razgradnjomaščob

DELOVANJE NA PSIHO: izravnajoče /prav tako spodbujajoče kot pomirjujoče/, budi fantazijo, vzpodbuja ustvarjalnost, vzpodbuja transformacijo seksualnih energij

DELOVANJE NA KOŽO: pospešuje izmenjavo snovi v podkožnem tkivu, napenja kožo /vezava vode na kolagen in elastin/, krepi vezivno tkivo v podkožnem sloju

Ravno pred kratkim sem hotela vpršati za sandalovino. :)
Mi je zelo všeč.
9ZK 656

Offline Neska

• Veteran
    • aurora
« Reply #53 on: March 24, 2010, 06:23:17 PM »
Meni se najbolj dopade rožni les v kombinaciji z sandalovino...in masaža z tema dvema oljčkoma v kombinaciji, je super sproščujoča, zelo ugodna za kožo in duha ang:

ROŽNI LES

VONJ: lesno-cvetni

ZNAK: tehtnica

ČAKRA: četrta - srčna

DELOVANJE NA TELO: pomirjajoče, harmonizirajoče, blaži krče, iboljšuje sproščanje telesa in spanje

DELOVANJE NA PSIHO: antidepresivno, odganja negativne /moreče/ misli in strah, zmanjšuje in odpravlja energetske blokade

DELOVANJE NA KOŽO: umirja občutljivo, vzdraženo, suho, krhko in razpokano kožo, uravnava rast celic
Masaže

DZK 555

Offline Anarion

• Novinec
  • *
  • Where To Start In This Beautiful World?
« Reply #54 on: March 27, 2010, 01:00:36 PM »
Pozdravljeni.

Mene zanima pridelava eteričnih olj. Predvsem bi rad dobil stroj za destilacijo, pa ne vem, kje ga iskati. Ima kdo od vas kakšne "veze".
Theta praktik

Offline Neska

• Veteran
    • aurora
« Reply #55 on: April 08, 2010, 09:16:28 AM »
NAČIN UPORABE ETERIČNIH OLJ V KOPELIH

Kopel je ena od najučinkovitejših načinov uporabe eteričnih olj. Navadno jih uporabljamo v kopeli za sprostitev, lahko tudi pri prhanju, ali pa si pripravimo kopel samo za roke ali stopala.

KOPANJE:
-v kad natočite toplo vodo in dodajte od 4-6 kapljic izbranega eteričnega olja ali pa sinergijsko mešanico (nekaj eter.olj zmešanih skupaj, lahko v resnici deluje boljše kot vsako posebej)
-če imate suho ali občutljivo kožo, dajte eterično olje v 10 ml neodišavljene peneče se kopeli ali mleka za kopanje. Eterično olje bo tako enakomerneje pomešano z vodo v kadi.
-namakajte se med 10 in 15 minut, kajti v tem času bodo eterična olja tudi že prodrla v telo.

KOPANJE DOJENČKOV IN OTROK:
-pri otrocih mlajših od 3 let, zmešajte 1 kapljico olja z 10 ml neodišavljenega mleka za kopanje.
-pri otrocih mlajših od 12 let, pa lahko uporabite 2 kapljici eteričnega olja zmešanega z 10 ml mleka za kopanje

PRHANJE:
-v 50 ml neodišavljenega mleka ali gela za prhanje, zamešate 6 kapljic ete. olja in ga uporabljate kot sicer

KOPEL ZA ROKE ALI STOPALA:
-zmešate 5 kapljic ete. olja z 10 ml neodišavljenega mleka za kopanje in zlijte mešanico v posodo s toplo vodo. Roke ali stopala lahko v takšni vodi namakate 10-20 minut.

OPOZORILO: ne škropite z vodo v kadi, da vam olje ne pride v oči! Ne mešajte eteričnih olj z odišavljenimi izdelki za prhanje ali kopel, saj lahko s tem preveč razdražite kožo!
Masaže

DZK 555

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #56 on: April 08, 2010, 10:41:07 AM »
Hvala, Neška. Me je izučilo. ;)
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Neska

• Veteran
    • aurora
« Reply #57 on: April 13, 2010, 05:32:58 PM »
VARNOSTNI UKREPI

PREIZKUS OBČUTLJIVOSTI NA KOŽI:

Če imate občutljivo kožo ali kakšno alergijo, je priporočljivo, da pred uporabo preizkusite vsako eterično olje.
-notranjo stran podlakti skrtačite z mehko krtačo za kožo
-na obliž kanite 2 kapljici izbranega olja
-obliž prilepite na notranjo stran skrtačene podlakti za 48 ur

Občutljivost za eterična olja se navadno pojavi zelo hitro. V primeru pordele kože, otekline ali mehurčkov (redko), je rezultat preizkusa pozitiven, zato se boste mogli temu olju izogibati.

KONTRAINDIKACIJE:

-če jemljete aspirin, heparin ali varfarin, se izognite uporabi pimentovega olja
-če jemljete paracetamol se izognite komarčkovega olja
-med nosečnostjo se izogibajte uporabi kajeputa, rimske kamilice, zelene, cimeta, muškatne kadulje, komarčka, jasmina, navadnega brina, lavandina, sivke in širokolistne sivke, majarona, mire, malelevke, rožmarina, žametnice in rmana
-pri dojenčkih in mlajših otrocih se izogibajte olja komarčka (običajno bi mislili da je dobro, saj je komarček skoraj glavna sestavina vseh čajev za dojenčke), liceje, malelevke, poprove mete in žametnice
-če imate visok krvni tlak, se izognite olju rožmarina in rdečega timijana
-pri vročini se izognite lavandinu in širokolistni sivki
-pri epilepsiji niso priporočljiva olja komarčka, lavandina, širokolistne sivke in rožmarina
-pri težavah z jetri se izognite komarčkovega in rožmarinovega olja
-če imate občutljivo kožo, se izogibajte olju narde, nageljnovih žbic, evkalipta, pelargonije, liceje, poprove mete, čajne mirte, timijana, ilang-ilanga
-ne smete na sonce če uporabite olje angelike, bergamotke, grenivke, limone, limete, žametnice ali ilang-ilanga, saj so ta olja fotosenzitivna ali fototoksična
Masaže

DZK 555

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #58 on: April 14, 2010, 07:29:51 AM »
Hvala Neska  :-*