Astrologija-zvezde so nad nami > Tranziti in progresije

Tranzit Neptuna

<< < (32/39) > >>

Jane:
Tea vem kaj hočeš povedat, samo se mi zdi, da včasih pa napadi in vohunjenje le niso prava odločitev. Jaz sem se tudi zakajala in pila, bolj ko je mati težila in vohunila bolj sem trmoglavila.

Si ne delam utvar, da bova s tamalim vedno prijatelja in verjamem da bo kdaj treba po mizi udarit, kar naredim že sedaj brez težav. Imam pa kar nekaj izkušenj z zasvojenci, sem pač žal imela tako družbo in tudi moj najboljši kolega je globoko zabredel. Sva takrat z njegovo mamo izdelali strategijo, ki je delala ravno na zaupanju. Očitno se je obrestovalo, saj je že dolgo časa čist.

Jane:
Pa ne mislit da pametujem. Vsak zase itak ve kako in kaj in tudi iz kakšnih vzgibov nekdo nekaj naredi. Moje dva to nista naredila iz vzgibov "pomagati" ampak kontrole in da ne bodo sosedje kaj rekli ;)

Tea:

--- Quote from: Jane on October 24, 2012, 07:28:45 PM ---Pa ne mislit da pametujem. Vsak zase itak ve kako in kaj in tudi iz kakšnih vzgibov nekdo nekaj naredi. Moje dva to nista naredila iz vzgibov "pomagati" ampak kontrole in da ne bodo sosedje kaj rekli ;)

--- End quote ---

Ja verjamem ti. Saj sem bila sama deležna istega. In posledično, ker mi je šlo to tako na živce, sama nisem opravila naloge, ki bi jo morala v nekem trenutku.

Ampak Andres se ne meni za sosede. On je v prvi vrsti oče, ki skrbi za svoje otroke. In takih očetov jaz poznam malo. On ni oče, ki bi gnojil, pač pa je oče, ki želi vedeti, kaj se dogaja in ukrepati na pravi način. TUKAJ JE VELIKA RAZLIKA

Zato se mi je zdelo neumestno ga odvračati od tega, da otroka preveri.

Tea:
In še to bi dodala. Ker je moja praksa, ne samo moje življenje tako, da sem s problemom odvisnosti soočena vsak dan - lahko samo rečem, da sem neskončno srečna, da sem svojo težavo zdravila, čeprav me je v to na nek način prisilil sin.

Poklicno se vsak trenutek srečujem s to težavo. Zasvojeni z odnosi, nakupovanjem, lenarjenjem, fitnesom, lepim telesom, prehranjevanjem, športom, sanjarjenjem, internetom,  itd..... več kot 150 vrst tega bi lahko napisala. Nekatere stvari so pač družbeno sprejemljive - kot napr. da 10 letnemu otroku, ki noče več jesti - predpišejo pomirjevala. Da je večina populacije zadrogirana z takimi ali drugačnimi zadevami.

Če smo rasli v disfunkcionalnih družinah - je tema odvisnosti prisotna. Tudi če navidezno z njo pač nekako sodelujemo.

Tea:

--- Quote from: Jane on October 24, 2012, 07:17:35 PM ---Tea vem kaj hočeš povedat, samo se mi zdi, da včasih pa napadi in vohunjenje le niso prava odločitev. Jaz sem se tudi zakajala in pila, bolj ko je mati težila in vohunila bolj sem trmoglavila.

Si ne delam utvar, da bova s tamalim vedno prijatelja in verjamem da bo kdaj treba po mizi udarit, kar naredim že sedaj brez težav. Imam pa kar nekaj izkušenj z zasvojenci, sem pač žal imela tako družbo in tudi moj najboljši kolega je globoko zabredel. Sva takrat z njegovo mamo izdelali strategijo, ki je delala ravno na zaupanju. Očitno se je obrestovalo, saj je že dolgo časa čist.

--- End quote ---

Čestitam, če je tako, sta res naredili veliko delo.

Nekaj programov, ki so seveda plačljivi je v Sloveniji dovolj strokovnih, da vsaj nekako rešujejo situacijo. Je pa tako, da zasvojenec je vedno zasvojenec, tudi če je program naredil in je čist. Garancije ni, če ni kompletnega suporta v spremembi načina življenja. Dostikrat eno odvisnost zamenjamo z drugo - največkrat to pomeni samo odlog zadeve za nekaj časa.

Ko je bil sin v programu, so mu npr. prepovedali jogo, meditacijo in fitnes  ;) v nekem procesu zdravljenja itd.

Tukaj ni samo zaupanje v igri Jane.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version