Author Topic: Post z javorjevim sirupom  (Read 18616 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline skorpijonka

• Mojster
Post z javorjevim sirupom
« on: March 10, 2011, 12:50:51 PM »
Je komu kaj poznano? Bi lahko kdo kaj pokomentiral? Hvala.

Če se resnično želiš postiti z javorjevim sirupom in prečistiti celo telo, moraš zadevo malo bolje poznat. Gre se za program čiščenja telesa, kateri ima tudi svoje ime, to je Master Cleansing, 'avtor' je pa Stanley Burroughs, ki je o tem napisal tudi knjigo. Večina ljudi, ki gre v lekarno in kupi Madal Bal, češ da se bojo postili, delajo veiko napako. Zadeve se lotijo zelo laično in brez informacij, kar je lahko za zdravje zelo škodljivo.
Bom poskusila v par vrstic strniti samo glavno poanto tega posta. Že v principu je zgrešeno to, kakšen sirup se uporablja. Pri nas poznamo v glavnem Madal Bal, ki pa je po domače povedano - navaden cukr. Za post se uporablja javrojev sirup, najbolje biološko pridelan. V Kanadi in ZDA, kjer se ga prideluje, poznajo 3 stopnje javorjevega sirupa: A,B in C. To pa glede na to, koliko je sirup prečiščen. A je navadno sladilo (maksimalno prečiščeno), B manj prečiščen, C neprečiščen. Sedaj baje da se bo združila stopnja B in C. Vsekakor je za post edino primeren stopnje C, zato ker vsebuje vse mineralne snovi. Jaz sem ga dobila tudi pri nas, zanimivo je to, da je neprečiščen, biološko pridelan grad. C cenejši od tega navadnega sladila, ki ga prodajajo v lekarnah.

Na post se je potrebno pripraviti tako, da se par dni prej uživa samo določena hrana - lažja, sadje, zelenjava. Med postom je potrebno poskrbeti za vsakodnevno čiščenje črevesja. Ker se uživa samo tekočina, telo samo ne odvaja več, zato moramo to storiti z odvajalnim čajem ali tabletami (najpogumnejši s klistirjem) ali s posebnim napitkom iz grenke soli. Če tega ne bi storili, bi se telo samozastrupilo, saj se med postom telo prečiščuje skozi kožo. ledvice in črevesje. Če se strupi nabirajo v črevesju se samozastrupimo in naredimo več škode kot dobrega. Čaj ali tablete je potrebno piti vsak večer, da se telo zjutraj očisti. Vem, da je govoriti (nekaterim že tudi brati) o tem vsem malo nerodno in ogabno, ampak taka je resnica, tako deluje naše telo.

Vsak dan je potrebno popiti določeno količino sirupa, zmešanega z vodo in limoninim sokom ter čilijem. Saj slišati je hudo, ampak v resnici sploh ni. Poleg tega se lahko pije tudi metin čaj, jaz sem pila tudi kamilični, pa vodo. Drugega pa nič.

Potem je potrebna dnevna nega telesa, zobje, koža, tuširanje, (uporaba čimmanj agresivnih mil, najbolje samo navadno otroško milo, da se tudi koža opomore od strupov v gelih, deotih, kremah...).

Če med postom postane slabo, je treba post prekiniti.
Prekinitev ne sme biti nenadna. Par dni je potrebno uživati spet določeno hrano: pomarančni sok, jabolka... to je točno predpisano zaradi tega, da ne bi telo in organe preveč preobremenili s hrano.

Post v glavnem traja 10 dni, so pa osebe, ki zdržijo tudi po 40 dni in se počutijo odlično. Ampak 10 dni je več kot dovolj. Je pa tudi res, da cilj pri tem postu ni hujšanje, ampak prečiščevanje telesa in notranjih organov, izguba kg je samo stranski učinek, ki pa splahni, če po čiščenju ne spremenimo svojih prehranjevalnih navad.

Evo, to je samo par stvari o tem postu, je pa zadeva kot sem rekla najprej za dobro preučit, preden se je lotite, saj lahko tudi zelo škoduje, če se je ne lotimo pravilno.

Offline ribica

• Novinec
  • *
Re: Post z javorjevim sirupom
« Reply #1 on: March 11, 2011, 12:55:09 PM »
Sem pred leti probala. Nisem bila ravno zadovoljna. Nekako mi sirup ni bil okusen. Sem se slabo počutila in po nekaj dnevih odnehala. Mogoče ni bil sirup pravi ali pa volje nisem več imela dovolj za ta post. (HA, zdaj se s tem lahko tolažim, takrat pa mi je že pogled na flaško obrnil želodec)

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #2 on: March 11, 2011, 09:03:31 PM »
Jaz sem ga izvajala lani. Glede na to, da imam več kot desetletne izkušnje s postom in sem se že postila 42 dni, mi je ta post bil pravo razočaranje. Postila sem se z javorjevim sirupom Madal Bal in glede na prebrano mi je jasno, zakaj sem se prvič v življenju mučila med postom. Ves čas sem bila namreč lačna. Torej je več kot očitno poln sladkorja. Sam napitek je zelo dober, namesto čilija lahko uporabljaš ščepec kajenskega popra/paprike. Sicer pa sem pred kratkim v Biotopicu odkrila Psyllium, ki je po moje najboljše odvajalo in ni potrebnega klistiranja. Žličko prahu (gre za rastlino v prahu, ki nabrekne pri stiku z vodo) razmešaš v kozarcu mlačne vode, to spiješ na tešče. Mešanica nabrekne v tvojem črevesju in pobere vse obloge iz črevesnih mešičkov.In potlej gre vse to ven iz tebe.

Naslednja številka Thetičk bo posvečena POSTU in bo v njej veliko informacij. Osebno sem prepričana, da so najboljši posti z razredčenimi sadnimi/zelenjavnimi sokovi in čaji.

:-* Gaja
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline skorpijonka

• Mojster
« Reply #3 on: March 11, 2011, 09:32:03 PM »
Kje se kupi ta prah, Gaja? Te rastline?

Hvala za vsa mnenja.
ja, tudi jaz nisem ravno navdušena nad tem javorjevim cukrom, mi je v končni fazi bolj zdrav domač med od soseda.
Sem vseeno vzela bio javorjev sirup, C skupina, ampak mi okus nekako ne potegne, no.

Sadni in zelenjavni sokovi do zelo v redu, če imaš doma blender in si lahko vse pripraviš. Drugače si omejen samo na ožemanje citrusov.

Offline skorpijonka

• Mojster
« Reply #4 on: March 11, 2011, 09:33:14 PM »
Ah, se opravičujem...sem šla še enkrat prebrat. Biotopic.
Hvala!!!!!

Offline Gaia

• Splet. Simbol
    • www.theta.si
« Reply #5 on: March 12, 2011, 10:18:50 AM »
Jaz imam ta pravi sokovnik, pa imam odpor do priprave soka, ker potem moraš nabaviti bio sadje, ki je tudi vprašljivega izvora v tem letnem času. Grem po liniji najmanjšega upora in se postim z bio jabolčnim sokom, ki ga prideluje prijatelj iz nešpricanih jabolk. Dobi se ga v vsaki trgovini z zdravo hrano.
www.theta.si
DZK 519

Offline Luna

• Mojster
« Reply #6 on: March 13, 2011, 01:09:11 PM »
Jaz sem ga izvajala lani. Glede na to, da imam več kot desetletne izkušnje s postom in sem se že postila 42 dni, mi je ta post bil pravo razočaranje. Postila sem se z javorjevim sirupom Madal Bal in glede na prebrano mi je jasno, zakaj sem se prvič v življenju mučila med postom. Ves čas sem bila namreč lačna. Torej je več kot očitno poln sladkorja. Sam napitek je zelo dober, namesto čilija lahko uporabljaš ščepec kajenskega popra/paprike. Sicer pa sem pred kratkim v Biotopicu odkrila Psyllium, ki je po moje najboljše odvajalo in ni potrebnega klistiranja. Žličko prahu (gre za rastlino v prahu, ki nabrekne pri stiku z vodo) razmešaš v kozarcu mlačne vode, to spiješ na tešče. Mešanica nabrekne v tvojem črevesju in pobere vse obloge iz črevesnih mešičkov.In potlej gre vse to ven iz tebe.

Naslednja številka Thetičk bo posvečena POSTU in bo v njej veliko informacij. Osebno sem prepričana, da so najboljši posti z razredčenimi sadnimi/zelenjavnimi sokovi in čaji.

:-* Gaja

A pa tale Psyllium takoj učinkuje (je kot klistir) ali rabi nekaj ur? Kakšen pa je okus?

Offline Gaia

• Splet. Simbol
    • www.theta.si
« Reply #7 on: March 14, 2011, 12:19:33 PM »
Okus je bljak, to priznam, ampak itak hitro spiješ. Pri meni je tako delovalo, da sem vsak dan med 42-dnevnim postom šla na veliko potrebo. Moja prijateljica pa ni mogla odvajat in jo je čisto napihnilo, tako da je najbrž odvisno od posameznika.

Po vsej verjetnosti dosežeš najboljše rezultate čiščenja črevesja s kombinacijo tega praška in klistiranja.
www.theta.si
DZK 519

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #8 on: March 14, 2011, 12:43:37 PM »
Psilum uporabljam dokaj pogosto. Okus ni navdušujoč  ;D, ampak tako grozen pa tud ni. Kot kakšna zmleta slama po moje. Učinkuje pa ravno fajn, da pomaga na tak naraven način. Če sem na morju ali kje, saj veste, na potovanjih se še bolj porušijo zadeve, potem ga vzamem tud 3 x na dan. Nč ne škodi  :D

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #9 on: March 14, 2011, 12:47:02 PM »
Hm...jst mam že tko al tko dost urejeno prebavo, grem vsak dan na veliko potrebo, tudi po dvakrat, če je treba. Verjetno bi mi prej tale prašek povzročil kakšno drisko, ker bi me tako pognalo, bi ga bilo pa zanimivo sprobat.
9ZK 674

Offline skorpijonka

• Mojster
« Reply #10 on: March 14, 2011, 01:23:13 PM »
Suha glista, zate nič praška, haha....  :D :D :D

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #11 on: March 14, 2011, 01:25:04 PM »

:D :D :D

Jaz ga kupim kako kilo prosim, kje ga dobim  ;D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Gaia

• Splet. Simbol
    • www.theta.si
« Reply #12 on: March 15, 2011, 11:47:53 AM »

:D :D :D

Jaz ga kupim kako kilo prosim, kje ga dobim  ;D

;D ;D ;D Biotopic, draga.
www.theta.si
DZK 519