...
Se strinjam, bi bilo fino si naložit občutke mogoče, da zastopita potrebe, da znata prisluhnit en drugemu
...
To si moraš nalagat ???
Jernej, poznam primere, ko ženska ne zna razbrat, kaj moški hoče in pa tudi obratno. Potrebe pri enem in pri drugem so lahko zelo različne, zato pa pride potem do raznoraznih sporov. Včasih ljudje ne razumejo, da imajo eni višji libido kot drugi, da eni radi na drugačen način seksajo kot drugi. A ne bi bilo boljše, da si potem enostavno naložiš občutke in tako ne prihaja do nepotrebnih trenj? Ker če gledam mojega kolega, se s svojo ženo krega zgolj in samo zaradi (ne)seksa. Če bi si tadva naložila občutke, kako razumeti drug drugega, ko je recimo žena totalno utrujena on pa bi ane, potem bi bilo veliko manj kreganja in posledično tudi veliko manj slabe volje.
Če nekdo ne zna razbrat, kaj druga oseba misli po
n letih skupnega življenja, potem tu nekaj hudo ne štima. Tako nalaganje se zdi čisto navadna potuha, da ti ni treba ozavestit, da imajo nekateri ljudje drugačne potrebe in da komunikacija ne poteka vedno na istem kanalu. Kreg po mojih izkušnjah prihaja vedno iz tega, da človekov egič reagira na prvo žogo psihološke igrice. In psihološke igrice se ljudje igrajo. Namesto aktivnega poslušanja se obmetavajo z očitki, kar potem res ne vodi nikamor. Kvečjemu v jezo, kuhanje mule in zamere. Pa je recept za izogib temu zelo enostaven. Le dve vprašanji je treba postavit

Pravzaprav imava isti cilj v mislih, le tvoja metoda je čistokrvno thetasta, moja pa hibrid