Author Topic: POROKA V ASTRO KARTI  (Read 6054 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
POROKA V ASTRO KARTI
« on: August 15, 2010, 02:01:43 PM »
Vivijen Robson - LJUBAV,SEKS,ASTROLOGIJA

BRAKOVI ZENA

Kao signifikator se uzima pozicija sunca u kvadrantima horoskopa. Ako je Sunce u 4,5,6,10,11, ili 12 kući. natus će teziti ranijem braku. Alternativno zena će se udati kasnije, za coveka nesto mlađeg od sebe.
Ako je Sunce u 1,2,3,7,8 ili 9-oj, udace se relativno kasno u zivotu, ili za covjeka srednjih godina ili jos starijeg, dok je jos sasvim mlada.
Iskljucivim proučavanjem polozaja prisutnih u trenutku rođenja nije moguće dobiti ikakvu predstavu o tačnom vremenu sklapanja braka.
Izrazi "rano" ili "kasno" u ovim pravilima odnose se uglavnom na doba pre tridesetih i posle tridesetih.
Neophodno je proučiti snagu i slabost drugih bracnih signifikatora zajedničkih za oba pola.
Moze se procjeniti da će doći do kasnijeg braka ukoliko jalovost ili aflikacija signifikatora ne izgleda dovoljno ozbiljno da bi u potpunosti negirala brak. Nasuprot tome, moze se tipovati na raniji brak kad su signifikatori dobro aspektovani u plodnim znacima.
Osnovno praviloglasi da što je jača aflikacija i jalovost horoskopa, brak biva kasnije zasnovan, ako do njega uopšte dođe.
Da bismo uočili tačno vrijeme u kome će doći do braka neophodno je proučiti direkcije za priblizno doba zivota na koje ukazuju opšta, gore navedena pravila.

Prema antičkim astrolozima,brak treba očekivati kada je vrh sedme kuće ili njen vladar došao konjukciju ili aspekt sa Mesecom,Venerom ili vladarem Ascedenta.
Međutim, iako ove direkcije vode u brak ipak to nisu najsigurniji pokazatelji.
U slučaju muškarca, na brak najčešće ukazuju direkcije prema MC-u. Ascedentu, ili Sunce u konjukciji ili povoljnom aspektu sa Venerom ili Mesecom i, mada ređe, aspekti MC-a,Ascedena, Sunca ili Meseca sa planetom u sedmoj kući ili vladarem te kuće.
Kod zena najvaznije direkcije za brak su one koje prave Ascedent ili MC sa Suncem ili Marsom, odnosno solarne direkcije prema Marsu i ponekad Jupiteru.
Međutim, treba imati na umu da povoljne direkcije ne moraju uvek ukazivati na brak.
Jak aflikacioni aspekt između, npr., Meseca i Marsa u muškom horoskopu, ili Sunca i Urana u zenskom cesto se ne suprotstavlja braku, ali nije potrebno isticati da zajednica zasnovana pod uplivom takvih aspekata ne moze izbeci neku vrstu katastrofe.
Međutim, kada horoskop ukazuje na nesrećan brak, ne sme se zanemariti mogućnost da će se on ostvariti po nailasku loših direkcija.
Iz ovoga, međutim ne sledi da će se nesrećan brak obavezno sklopiti pod lošim direkcijama. Ako su planete ozbiljno afliktovane prilikom rođenja, dobre direkcije ukazivaće samo na privremeno razdoblje bračnog zadovoljstva i sreće koja će prestati čim izađu iz područja orbisa, i aflikacije iz radiksa ponovo počnu da djeluju na kvarenju braka.

Ukoliko natalni horoskop ukazuje da je natus sklon nepromišljenim akcijama, loša direkcija uticaće da se one izvrše dok će, sa druge strane, dobra direkcija u takvom horoskopu izazvati iste radnje, ali će one biti nošene ruzičastim vizijama.
Najsigurnija linija ponašanja u vreme loših direkcija jeste izbegavanje bilo kog delanja kojem one predstavljaju pretnju, bar dok one ne prođu, dok u vrijeme dobrih direkcija pre kretanja u akciju koja obećava valja podrobno ispitati značenja natalnog horoskopa.
Dublje prihvatanje ovog pravila sačuvalo bi natusa od mnogih nevolja i razočarenja, ne samo u braku već i u ostalim područjima zivota!!!

Tačno određivanje vremena budućih događaja je drugi problem koji se postavlja prilikom proučavanja direkcija koji lako moze odvesti u grešku. Koliko ja znam nijedan astrolog nikad nije obratio paznju na vaznu činjenicu da direkcija određuje vreme nastanka događaja, ne nuzno i vreme odvijanja događaja.
U mnogim slučajevima, mozda i u većini, između ova dva momenta ve postoji velika vremenska razlika da bi to uticalo na određivanje vremena predikcije, međutim ponekad je, u izvesnim okolnostima, ta razlika dovoljno velika da moze dovesti do grešaka u predviđanju.

Na taj problem mi je, još pre mnogo godina, skrenuo paznju jedan zanimljiv slučaj. Radilo se o natusu u čijem horoskopu se isticala naglašena neprijateljska konstelacija Sunca i Urana očigledno preteći gubitku nameštenja, do čega je po direkcijama trebalo da dođe u martu te godine. Mart je došao i prošao bez ikakvih vidnih nevolja, te je pod kraj leta natus zaključio da je opasnost prošla, i da je direkcija iz neobjašnjivih razloga zatajila.
Međutim u septembru , šest meseci nakon pretpostavljenog perioda opasnosti, u firmi su mu rekli da njegove usluge više nisu potrebne. Nakon diskretnog ispitivanja ispostavilo se da je odluka o otpuštanju doneta već na direktorskom sastanku u martu.
Odmah mi je postalo jasno da je određivanje vremena direkcije, na koncu, bilo sasvim tačno, ali je u ovom slučaju ukazivalo na ono što sam nazvala nastanak događaja, a ne na sam datum kada će se događaj zbiti.
Od tada sam puno puta proverila taj zaključak i do sada nisam imala potrebu da ga menjam.
Činjenica da direkcija ukazuje na vreme nastanka, a ne kraja događaja, ponekad je od velike vaznosti u proricanju datuma venčanja, mada je danas manje vazna nego ranije, kada su duge veridbe bile uobičajene.
Proučavanje horoskopa slučajeva gde je veridba dugo trajala pokazaće da su najvaznije bračne direkcije pale na dan veridbe.
Ponekad su indikacije braka veoma jake, ali uopšte nije neobično naći horoskop u kojem je brak ostvaren bez ijedne naročito pogodne direkcije.
Međutim, to ne iznenađuje ako se uzme u obzir da direkcije ukazuju na početak događaja, što u slučaju braka datum veridbe.
Direkcije se odnose uglavnom na taj trenutak, a ne na samo formalno venčanje, tako da jake bračne pokazatelje treba uzeti ili kao da označavaju brak ili kao da označavaju događaj koji vodi u brak.
Pravi datum samog braka najbolje se određuje iz horoskopa trenutka veridbe, odnosno trenutka prihvatanja muškarčevog predloga od strane zene.

SENZITIVNE TAČKE - IZ KNJIGE VIJIJEN ROBSON

113. Drevne arapske senzitivne tačke koje se direktno odnose na ljubavne stvari su sledeće:

a) Tačka braka, (po Hermesu) ili prezicnije Tačka braka muškarca i zene: Ascedent plus vrh sedme kuće, minus Venera. To je tačka koja se uglavnom primjenjuje.
b) Tačka braka (po Volisu): Ascendent plus Venera, minus Sunce (naziva se i Tačkom prevare i obmane muškarca od strane zene, Tačkom seksualnog odnosa ili srca.
c) Tačka braka muškarca (Hermes): Ascedent plus Venera minus Saturn (naziva se i tačkom varljivog braka, i olakšavanja istog.
d) Tačka braka zene (Hermes): Asc. plus Saturn, minus Venera
e) Tačka braka zene (Valens): Asc. plus Mars, minus Mesec (takođe se naziva i Tačka lošeg ophođenja zene, Tačka prevare i obmane muškarca od strane zene, Tačka seksualnog odnosa, kao i tačka nevernosti zene).
f) Tačka čednosti zene: Asc. plus Venera, minus Mesec.
g) Tačka vremena venčanja (Hermes): Asc. plus Mesec, minus Sunce.
Sve ove tačke se računaju na isti način, kako u slučaju dnevnih, tako i u slučaju noćnih rođenja.
Savremene senzitivne tačke koje se odnose na ljubav i seks su date su uglavnom od namačkih astrologa.

h) Tačka ljubavi i braka: Asc. plus Venera, minus Jupiter
i) Tačka perverzije: Asc. plus Venera, minus Uran
j) Tačka emocija, strasti i zaljubljivanja: Asc. plus Mars, minus Venera
k) Tačka zelje i seksualne privlačnosti: Asc. plus vrh pete kuće, minus vladar pete kuće.

U ovom slučaju, pak, formule su primenljive samo u slučaju dnevnih rođenje, odnosno kada je Sunce iznad horizonta. U slučaju noćnih rođenja, postupak je obrnut.

Evo linka za izracunavanje arapskih tacaka ( cini mi se da ima i ovih, a ima i jos puno drugih )
http://www.noendpress.com/pvachier/arabicparts/index.php

http://aspektastro.forum2.biz/uporedni-horoskop-f75/odreoivanje-datuma-vjeneanja-brakovi-zena-t508.htm

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
Re: POROKA V ASTRO KARTI
« Reply #1 on: August 16, 2010, 10:36:56 AM »
In kaj konkretno ti recimo pove "tačka braka" ? Meni tele arabske zadeve še niso jasne. Kaj ti pove ? kakšen bo zakon ali kdaj se boš poročil?
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #2 on: August 16, 2010, 10:41:09 AM »
No za foro sem šla izračuna eno to točko, marriage of woman in zanimivo, da sem se poročila na dan, ko mi je tranzitna luna delala  :kon s to točko,  T :Ma pa točen  :kv na njo  ::)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Princes

• Mojster
« Reply #3 on: August 16, 2010, 01:05:04 PM »
Računala sem točko poroke - ženska in glej ga zlomka. Takrat, ne da bi to vedela, je bila ob uri poroke luna na 27st.tehtnice, točka poroke pa je na 25.st. in pade točno na ASC mojega dragega (26 st.) in v bližnjo  :kon z mojo natalno luno na 22.st. ;D

"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Princes

• Mojster
« Reply #4 on: August 16, 2010, 01:30:34 PM »
Pogledala sem še točko poroke za moža in dobim 27 ST.  :te, torej je bila ob uri najine poroke njegova točka poroke v čisti  :kon s tranzitno  :Lu. Bogami :o
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #5 on: August 17, 2010, 08:44:25 AM »
Kakšen orbis je pa dovoljen pri teh točkah?

Moja astro karta

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #6 on: August 17, 2010, 09:19:35 AM »
Kakšen orbis je pa dovoljen pri teh točkah?

Arabske točke so bile skupaj z direkcijami /primarne progresije/ in fiksnimi zvezdami, pa seveda tranziti tiste, s katerimi so napovedovali prihodnost. Torej orbis egzakten
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #7 on: August 17, 2010, 10:25:37 AM »
aha no sem šla malo gledat tele dogodke in v bistvu na dan ko se mi je rodil sin, je T :PL delal egzaktno  :op na mojo točko otroci. Progresirana venera pa egzakten  :tr Zanimivo....

Moja astro karta

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #8 on: August 17, 2010, 10:34:07 AM »
A za neosebne planete tud delamo progresije? Sem namreč opazila da progresirani jupiter, če to sploh obstaja  :D dela ekzaktno  :kon s točko poroke, na dan in uro poroke.

Moja astro karta

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #9 on: August 17, 2010, 11:14:03 AM »
A za neosebne planete tud delamo progresije? Sem namreč opazila da progresirani jupiter, če to sploh obstaja  :D dela ekzaktno  :kon s točko poroke, na dan in uro poroke.

odvisno če je taka progresija pomembna. Npr. ti imaš Jupitra na 0 in se lahko vmes dogaja R to pomeni da ti lahko v p gre v drugo znamenje. Takrat je tudi taka progresija pomembna.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif