Author Topic: Tragedije v letošnjem letu, ko pišemo 2010  (Read 12603 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Tragedije v letošnjem letu, ko pišemo 2010
« Reply #30 on: May 20, 2010, 07:47:31 AM »
ok, tukaj pa se moram javiti. mene je sram, da si lahko rečem študentka, ker so naši podmladki čedalje hujši! vandalizem gor ali dol, me sploh ne zanima. ne podpiram demonstracij in ne podpiram ŠO, ker samo izkoriščajo ljudi. našim staršem je bilo vleiko boljše in lažje. sedaj pa študentje zavzamemo kar nekaj delovnih mest.

primer poglejte Kolosej. Če stopite tja noter, vidite SAMO študente. na prste ene roke lahko preštejete, koliko je redno zaposlenih tam notri. če bi bilo študentsko delo omejeno, bi tako nekdo izmed 100.000 brezposelnih dobil možnost delovnega mesta. in to se mi zdi veliko boljše.

se ne strinjam, da so mediji tole označili za vandalizem. konec koncev, malo podpihovanja s strani ŠOU-a, malo alkohola, velika množica ljudi - pa imamo rezultat kot je ta včerajšnji.
9ZK 674

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #31 on: May 20, 2010, 08:09:41 AM »
Jaz tudi ne podpiram včerajšnjega ravnanja študentov, so dokazali na kakšnem nivoju so, žal.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #32 on: May 20, 2010, 09:30:14 AM »
No pa še en komad o slovenski študentariji, me je danes nasmejal

Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #33 on: May 20, 2010, 06:30:49 PM »
Jaz pa podpiram takšno ravnanje. Če bi delali kot Islandci in protestirali na miren način že dve leti, se nebi nič spremenilo in vlada bi  lahko nemoteno špekulirala še naprej.   
Treba si je pogledati tudi besedo VANDALIZEM.   To se je nekdo izmislil, da jo vstavi v protestni žargon in tako sedaj vsi kokodate da gre za vandalizem.  Če bi zrušili kakšen kip Tita se o vandalizmu nebi govorilo, temveč o nestrinjaju s preteklimi dogodki.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #34 on: May 21, 2010, 09:18:39 AM »
Andres,

moram ti oporekati. Saj sem za to, da so demonstracije, ker se potem dejansko pokaže, da nam je mar, toda...
sam predlog zakona o malem delu niti ni tako napačen. naj nam vlada da en konkreten zakon, pri katerem bodo VSE strnai zadovoljne, pa ne bo nikakršnih demonstracij, študentje pa se bomo mirne volje strinjali z njim. sedaj pa ŠOU in študentski servisi služijo na naš račun, vladi primanjkuje denarja, ker si ga ne znajo vzeti tam, kjer je potrebno! da pa morajo ŠO PLAČATI nekomu, da tamle razbija parlament... to je pa SRAMOTA!!! in ne, to ni vandalizem, temveč skrb za že tako preveč polne riti (predsednica ŠOU-a se okoli vozi z novim BMW-jem, vrednim 100.000 evrov), pri kateri lahko ostanemo samo brez besed in tako dejanje obsodimo! sem za to, da se študentsko delo šteje za delovno dobo in da plačamo v pokojninsko ter zdravstveno blagajno, toda ostali denar naj pobere država, ne pa študenstke organizacije in servisi. saj mamo pokvarjene in sprijene politike, ki ne znajo kej preveč z našim denarjem, samo dam rajši denar njim kot pa študenstkim organizacijam in servisom!!
9ZK 674

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #35 on: May 21, 2010, 09:24:27 AM »
To mladino je menda vzgojila že "nova vlada"

Spet en poskus prefokusirat pozornost ljudi na to, da se bodo med seboj skregali ....... jao. ::)

Joj Saša, denarja je za vse dovolj in vsi bi se morali vozit v marcedesih. Slovenska faušija pa naredi to, da bomo večno v sporu sami s sabo in drug z drugim.  ;)
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #36 on: May 21, 2010, 10:52:33 AM »
Tea,

vem, da je denarja za vse dovolj  ;D saj pravim, ŠOU noče spremembe zakona, ker sedaj sami zase zadržijo denar in ga nočejo deliti z ostalimi (nami).

jah najlažje je ljudi med seboj skregat, da potem ne vidijo, kaj vlada tmle not v parlamentu kuha.
9ZK 674

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #37 on: May 21, 2010, 03:53:35 PM »
Predsednik da  90.000 evov za bosanski izlet, pol študentov pa razbije hišo in škode nastane za 25.000 evrov.  Naj kar še kamne mečejo, saj drugače jih itak noben ne posluša. Vlada pa itak zakonodajo ima, samo po njej se naj ravna, pa vzame naj tam kjer je treba vzeti, ne pa ravno tja dajati.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline sonce

• Uporabnik
  • **
  • Life is a climb but the view is beautiful!
« Reply #38 on: June 02, 2010, 11:23:48 AM »
Nisem za nasilje, vendar podpiram dejanje kamenjanja, kajti to je le odraz tega, v kakšnih razmerah živimo Slovenci. Denarja je res za vse dovolj, vendar vsi ne poznajo načinov, kako do denarja, vlada pa zatira in zatira... Mene res zanima, kako sluzasto dušo ima g. Pahor in če se zjutraj še lahko pogleda v ogledalo!
Ljudje dobesedno stradajo, vlada, ki bi morala pomagati pa hodi po njih in jih tepta še v večjo revščino. Vprašajmo se, kaj bodo dosegli z malim delom; študirali bodo samo otroci premožnih staršev, kar vodi (po mojem mnenju) v poneumljanje slovenstva. Če se to zgodi bomo pa res postali ovčice peščice vodilnih, ki nas bodo žejne vodili preko vode.
Če samo dodam, da je bilo najprej rečeno, da so to povzročili pijani posamezniki, potem je vlada dejala, da so to povzročili študentje, ki so bili plačeni (menda 2 eur na uro  ;D ), kasneje pa že, da je vlada sama nastavila nasilneže, da bi diskreditirala študente. Res je, da verjetno študentskih servisov in ŠOU-ma ne potrebujemo, potrebujemo pa študentsko delo, da lahko otroci pripomorejo staršem pri samem študiju. Delati mora(m) v vsakem primeru, če sem zaposlena (s srednjo stopnjo izobrazbe ali manj) ali če študiram (in bom enkrat nekaj znala). Vsi diplomanti ne delajo v pisarnah, ne gre se tukaj za delovna mesta, pač pa za samo izobrazbo!
Temu jaz ne bi rekla tragedija, pač pa mogoče prebujanje SLO ljudstva  :)
...in se popolnoma strinjam z Andresom!

Offline Lovely

• Novinec
  • *
« Reply #39 on: June 02, 2010, 04:40:19 PM »
Meni tak način komuniciranja kot so se ga poslužili dijaki in študentje sicer ni blizu. Pa vendar sem takoj začutila, da ne gre zanemariti dejstva, da gre tu za odraz nekega čustvenega stanja populacije, ki se boji za svojo prihodnost. In me je zaskrbelo. Mislim, da bi moralo zaskrbeti tudi marsikoga drugega, ki doprinaša tej situaciji v kateri se je znašla naša družba.
Lovely

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #40 on: September 06, 2010, 12:17:58 AM »
Pred kratkim sem premišljeval o poplavah in vseh tragedijah v Pakistanu.  Pravzaprav verjamem, da popolnoma naravne te poplave niso bilo, le letni čas je nekdo izkoristil zaradi trenutnih dogodkov.  Zanimivo pravzaprav, da taka katastrofa prizadene ravno državo, ki je že od Obamovega prihoda v središču svetovne pozornosti. 

Pričakujemo lahko, da bo kakšna suša, potres, poplava, neurje, karkoli  že, tudi v Iranu, saj te dni so jih saudski arabci finančno blokirali, torej sledi vdor tuje vojske tja, nato pa "naravne" katastrofe.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #41 on: September 22, 2010, 12:25:05 PM »
Kaj pa te poplave v Sloveniji?
9ZK 656

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #42 on: September 24, 2010, 01:15:48 AM »
To sem hotel dodati Ženska  ampak sem počakal še malo, a si me prehitela.  Pravzaprav opažam, da je video posnetkov glede na tako veliko katastrofo zelo malo.  Tudi medijski centri Slovenije so zelo slabi, kadar je treba kakšno vest podobnega porekla ven v tujino poslati.   Kot bi se Slovenija hotela izolirat od sveta, se na čase zdi.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858