Astrologija-zvezde so nad nami > Natalna Karta
poklic v astrološki karti
senca:
Slučajno sem surfala po straneh, kjer imajo v bazi več tisoč rojstnih kart z biografijami in sem za hec pogledala, kaj so po poklicu ljudje, ki imajo 10. hišo v Tehtnici. Filter mi je navrgel karte vseh vrst poklicev. Tudi, ko sem še ožala izbor z npr. Venera v 3. hiši in v Ribah, Ascedent Strelec ... še vedno ni bilo uspeha. Kako potem astrologi vedo, kateri poklic bi bil zate primeren?
Brala sem tudi študijo, ko so priznanim astrologom dali 10 kart povprečnih ljudi in 10 kart morilcev, pa so morali samo razvrstiti kdo je kdo. Rezultati so bili porazni. Tudi, ko so astrologom prinesli karto nekega serijskega morilca, naj povedo, kateri poklic bi bil zanj primeren, so vsi po vrsti rekli, da bi mu ustrezalo delo z otroki in da je zelo pozitivna osebnost.
Zanima me vaše mnenje o tem. Sama sem do pred kratkim zelo verjela v astrologijo, sedaj pa sem postala kar malce skeptična.
Andres:
Senca. Naj te ne krasi tvoj nickname dobesedno, zato dobrodošla na forum.
Morda nebi bilo napak, če bi podala link te strani o zaposlitvah, ki si jo našla. No, če gledam drugače je nekje logično da nekateri morilci tudi psihopati so. Že samo filmi posneti po resničnih zgodbah nam pove kako dosti je takih ljudi, ki so z otroci in tudi z ženo idealni, po drugi strani pa so podvrženi sadizmu. Nekateri ga izvajajo doma, drugi izven domačega kroga. In tudi takšni ljudje so lahko morilci, torej tisti s karto ki bi uspešno vzgajali otroke. Upam, da nisem koga na kriva pota razmišljanja napeljal, zato bi rad, da me tisti ki vedo več popravijo.
Andres
Tea:
Senca, dobrodošla med nami.
V astrologijo se ne verjame, ona preprosto obstaja. Za to je tisoče dokazov, pa naj omenimi eno zelo splošno, ki jo vsi najbolje razumemo in to je gibanje lune .... ki dviguje oceane, je v skladu z menstrualnim ciklom, pa dobo nosečnosti, z njo napovedujemo vreme, kmetijstvo se od nekdaj drži setvenih koledarjev itd......
Torej čisto pred nosom imamo tisoč vsakdanjih dokazov.
Torej, če kdo "ne verjame" naj astrologije preprosto ne uporablja. Nobenega problema. Jaz, ki z njo živim že dolga leta pa imam tisoče dokazov, da resnično deluje v naših življenjih. Sem pa že davno nehala dokazovat in prepričevat ljudi, kako bi bilo dobro, da bi to koristno vedo vsi znali in obvladali, potem bi nam bilo v življenju dosti lažje.
Ampak prepričati prepričanega je izguba energije. Kajti, kadar imamo dvom o kakšni reči ali stvari, je ni, da ne bi našli potrditev naših dvomov, pa naj si bo to katerokoli področje našega življenja.
Torej niti na misel mi ne pride, da bi ti tukaj dokazovala kako zadeva resnično deluje. Če bi rada svoje dvome razpšila potem pojdi vedo študirat, pa si boš sama najbolj na jasnem, kaj astrologija zmore in česa ne, mogoče boš pa presenečena.
senca:
Hvala za dobrodošlico. :)
Tudi jaz se ukvarjam z astrologijo že skoraj desetletje, v zadnjem času zelo aktivno, zato sem hotela na to temo tudi pisati svojo diplomsko nalogo. In zadeva se je ustavila pri validnosti astrologije. Preprosto ni znanstveno dokazana in posledično verodostojna, kljub številnim poskusom. Moja hipoteza je bila, da bi se jo dalo uporabljati pri selekciji kadrov, ampak glede na znanstvene raziskave na tem področju, jo bom morala popolnoma ovreči. In če jo ovržem, potem se kasneje v življenju (po diplomi) s tem ne morem ukvarjati, pa čeprav "verjamem", da deluje.
In če nekaj že tisočletja uporabljamo in to obstaja, še ne pomeni, da tudi resnično deluje. Zadeva je dokazana, če je podprta z raziskavami oziroma raziskana na prav način. Ravno pri Luni in Soncu so bile dokazane korelacije med njima in pojavi na Zemlji. Za ostale planete pa raziskave ne zdržijo oz. ji sploh ni bilo.
V nekaterih tekstih, ki sem jih brala, so astrologijo primerjali z religijo, ker ljudje vanjo preprosto verjamemo/jo brez "dokazov". Tudi Bog včasih pusti kakšen "dokaz" v obliki čudeža, ampak to še ne pomeni, da gre zasluga za to tudi res Bogu. Jaz osebno imam rada raziskane stvari (dokazane), saj se iz tega lahko ogromno naučimo in tako rastemo naprej. Verjamem pa, da ni vsem v interesu nekaj raziskovati in dokazovati. Bi pa bila vesela, če bi obstajale raziskave, ki bi astrologijo potrjevale. Mogoče pa moram kopati še globlje... kaj pa vem.
Tea:
Ma to o dokazih in nedokazih so prazne marnje.
Astrologi ne bomo šli tega dokazovat, saj nam sama praksa da toliko dokazov, da niti ne potrebujemo drugih.
Tisti, ki se s astrološko prakso ne ukvarjajo pa naj dokazujejo kakor hočejo.
Sama vem, da moje "raziskave" potekajo v pozitivno smer. Ampak o tem bo enkrat napisana knjiga. Pa ne zato, da bi astrologijo dokazala. Ampak preprosto zato, ker mi je zanimivo raziskovati družinska debla in korenine.
Sicer pa je to tako.... ko je neka veda preveč nevarna za cerkev, državo in lobijiste se naredi raziskava in se jo ovrže. In ljudje smo itak nagnjeni k ovčjeriji, kot taki pa zelo vodljivi. Bognedaj, da bi kdo mislil s svojo glavo.
In komu škoduje znanje astrologije. Pomisli malo kaj je 6. hiša v horoskopu, npr.
Služba in vsakdanje delo in posledično bolezen. A ni vse tako preprosto logično. Torej če nekdo dela nekaj vsak dan in ga notranje to sploh ne zadovoljuje ... nastopijo bolezni, ki so predispozicionirane v 6 hiši itd.... da ne govorim, obe veva o čem govorim.
In komu koristi farmacija, zdravstvo itd..... To so težki denarji. Torej bognedaj kaj narediti, da bi ljudje delali tisto, kar jih res veseli, bili srečni, zadovoljni in zdravi ... pa da sploh ne govorim o nadaljevanju.
Kot drugo..... astrologijo že uporabljamo pri selekciji kadrov. ;)
Vendar imam veliko raje, da je to tako kot je.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version