Author Topic: poklic v astrološki karti  (Read 85931 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Re: poklic v astrološki karti
« Reply #225 on: August 05, 2011, 12:53:38 PM »
hči
29.04.1993 ob 12.00 LJ
To so malo zaokrožili uro ali štima tako?

Pri hčerki seveda prvo pade v oči  :Me na MC-ju, ki dobiva močna aspekta od  :U in :NE. Izražanje torej visoko kotira pri njej, s tem da ostala planete lahko tukaj dajeta zelo različne vplive, od nervoze in izgubljenosti, do kreativne fantazije in naprednih idej.

Hčerka je verjetno precej bolj direktna od sina, že sam AC v :Le ji daje opazen nastop in verjetno ima nek efekt na ljudi, kakršenkoli že. Skratka, se jo opazi.  :Ve :ov tudi  dobro ve kaj hoče in najboljše da to dobi že včeraj.

:Ma v 12. hiši je načeloma precej nestanoviten, včasih se pokaže v svoji pravi luči, potem pa spet obdobje ko je v defenzivi... vsaj take so moje izkušnje.
Ne vem pa točno kaj si naj o tej  :Lu mislim, pri tej karti je res pomembno, da štima ura rojstva.

Tale kvadrat med  :So in :Lu je neprijeten aspekt, posebej še v mladih letih. Dodatno še kvadrat na AC. Potem še močno prisoten ogenj. A je kaj nagnjena k nervozi in impulzivnih reakcijam? Se mi zdi kar tenzična karta, oz. si mislim, da se lahko tako kaže, pri teh letih.

Anyway... poklic... Se bo drla na varovance tvojga sina  ;D
Sorry, bad joke.

Torej brez dodatnih informacij bi rekel, da ji nekaj javnega odgovarja, nekaj kjer se ona izraža in to ljudje vidijo.

Ura je zelo natančna, rodila se je točno na gong ;D
Ja, zelo dober opis. Želi si iti študirati novinarstvo, kar ji tale  :Me na MC dobro podpira, od nekdaj si želi biti slavna ( :So v 10hiši). Včasih je sanjala, da bo igralka, no zdaj pravi da bo novinarka. Želi si študirati v tujini ( :Ve v 9. hiši).
Res je, točno ve kaj hoče in to, če bi bilo včeraj, bi bilo prepozno. Vedno tudi dobi kar hoče, je vztrajna in ne odneha, če kaj res hoče :D
Si mi pa odprl oči glede  :U in   :NE, saj je precej napeta, živčna na trenutke, sin pravi, da jo bo enkrat razneslo.
Je perfekcionist, hoče biti v vsem najboljša, nikoli ni zadovoljnja z manj kot najboljšim.
Tale  :Lu in  :Ma kažeta na njene čustvene izbruhe, ki sva jih največ deležna jaz in njen fant :)
Ja,  :So :kv  :Lu, z njenim očetom sva se ločila, kar je bila za njo zelo travmatična izkušnja.
Skratka izbira med novinarstvom, tujimi jeziki, književnostjo in pravom.
Meni se zdi idealna za pravo, samo po drugi strani se bojim, da bo to za njo preveč stresno, saj je že v njej sami ogromno napetosti in nervoze.
Hvala Bojan ang:
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #226 on: August 05, 2011, 02:37:08 PM »
Hec.
Ravno gledam karto neke petletne deklice, ki ima pozicije, ki jih opisujete:
 :So in  :Me na MC, v 10. hiši, v aspektih z  :U in  :NE, AC lev,  :Ma na koncu 11. hiše,  :So :op :Lu:Ve:ov.
Je zelo problematičen karakter. Zamerljiva, zelo agresivna, nepredvidljiva..., polna nekih hudih strahov.
Pa ne mislim, da so ti aspekti za to "krivi"... samo zanimivo "naključje"se mi zdi, da ima ravno te tudi ona pa da ravno njeno karto gledam.  :)
Luno ima pa v škorpijonu.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #227 on: August 05, 2011, 08:10:07 PM »
Luna v  :Sk je izredno težka  :Lu, če tudi vse ostalo zanemarimo ima tak otrok kar precej opravka sam s sabo. Glede na opozicijo s soncem mora biti tudi družinska situacija precej napeta.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline ANIA

• Trenutno v uvajanju
  • *
Poklic v astrološki karti
« Reply #228 on: August 08, 2011, 10:35:15 AM »
Pozdravček,

že nekaj časa prebiram zanimive teme na forumih, določeni nasveti so mi tudi zelo pomagali.
Ker sem že parkrat videla, da dobro svetujete na področju zaposlitve, vas prosim, če lahko pogledate oz. predlagate smer zaposlitve zame, ter kaj bi po vašem oz. astrološkem menju meni ustrezalo.
Sem v obdobju stagnacije oz. naveličanosti s sedanjo službo in čutim, da nekaj manjka.

Rojstni datum 28.08.1979 ob 15.35 uri?

Če lahko?

Lp
Ania

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #229 on: August 08, 2011, 10:52:23 AM »
Ania,

lažje je, če karto s tranziti in progresijami prilepiš v podpis. Greš enostavno na astro.com in jo zrišeš.
9ZK 674

Offline ANIA

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #230 on: August 09, 2011, 10:05:44 AM »
Bok,

upam, da je pravilno pripeto, kajti moje računalniške sposobnosti se končajo s COPY/PASTE :)))

Lp

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #231 on: August 09, 2011, 10:31:13 AM »
Bok,

upam, da je pravilno pripeto, kajti moje računalniške sposobnosti se končajo s COPY/PASTE :)))

Lp

Prilepljeno je prav.  ;)
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
Re: Poklic v astrološki karti
« Reply #232 on: August 09, 2011, 10:43:30 AM »
Pozdravček,

že nekaj časa prebiram zanimive teme na forumih, določeni nasveti so mi tudi zelo pomagali.
Ker sem že parkrat videla, da dobro svetujete na področju zaposlitve, vas prosim, če lahko pogledate oz. predlagate smer zaposlitve zame, ter kaj bi po vašem oz. astrološkem menju meni ustrezalo.
Sem v obdobju stagnacije oz. naveličanosti s sedanjo službo in čutim, da nekaj manjka.

Če lahko?

Prav položaj urana v deseti hiši kaže, da moraš delati, oz. opravljati poklic, ki te navdušuje in ne dolgočasi, zato te bo vleklo k delu, ki je malo neobičajen. Sem spoznala žensko s takim položajem, ki je poklicni pilot in uživa v službi. Važno je, da se nekaj dogaja. Seveda je položaj lune poleg urana tisti, ki hitro spreminja položaj. Luna je muhast že itak sama po sebi,  družbi z uranom pa lahko prinaša kar nekaj nemira, če ti postane dolgčas. Si pa v fazi velikih sprememb, tranzit plutona čez tvoj ASC verjetno čutiš že nekaj časa. Imaš pa ogromno notranje intuicije, domišljije, lahko bi začela pisat znanstveno fantastiko, lahko bi se lotila kaj okultnega. Tvoja zelo zasedena osma hiša verjetno prinaša precej potencialov za to.
Na vsak način pa pridobivaš prav zaradi plutona precej višjega znanja, rasteš, zato je za nekatere to poleg navadnega poklica, tudi dobrodošlo.

Lp
Ania

Offline ANIA

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #233 on: August 09, 2011, 01:30:06 PM »

Hvala lepa za razlago. Res je, da se kaj hitro začnem dolgočasiti. Do zdaj sem zamenjala že nekaj služb, sedanja pa mi tudi že nekaj časa ni več zanimiva.
Vse kar počnem je postalo preveč rutinsko. Mi kar nekaj manjka.

Glede pisanja pa moram povedati, da se mi je kak mesec nazaj sanjalo, da sem napisala roman, in pred kratkim sem že začela pisati -sicer bolj počasi, zgodba nastaja sproti, pa bomo videli.

Lp

Ania

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #234 on: August 09, 2011, 01:42:53 PM »
...moje računalniške sposobnosti se končajo s COPY/PASTE :)))

:o :o :o :-\ :-\ :'(

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #235 on: August 09, 2011, 01:52:04 PM »
...moje računalniške sposobnosti se končajo s COPY/PASTE :)))

:o :o :o :-\ :-\ :'(

Ja, Jernej, ne moreš ocenjevati ljudi samo na enem področju, ki ga ti obvladaš. :P
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #236 on: August 10, 2011, 09:54:44 AM »
Luna v  :Sk je izredno težka  :Lu, če tudi vse ostalo zanemarimo ima tak otrok kar precej opravka sam s sabo. Glede na opozicijo s soncem mora biti tudi družinska situacija precej napeta.

Je res, Tea, je tudi napeta družinska situacija.
Punčka je pa vedno bolj neobvladljiva, spravlja (fizično) se že tudi na lastno mamo.  :-\

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
Re: Poklic v astrološki karti
« Reply #237 on: August 10, 2011, 10:55:04 AM »

Če lahko?

Namočnejši aspekt je  :So :kon :Ve torej igra estetika in harmonija neko važno vlogo, da bi se ti dobro počutila pri tem kar delaš. V :de je faktor praktične uporabnosti in smiselnosti dodan.
 :Me  :Le je močno aspektiran,  že v osnovi kaže na potrebo po izražanju in po tem, da si slišana.  :kon :J ojača tole še dodatno in pokaže, da igra  :Ve pomembnejšo vlogo kar se tiče osebne ekspanzije in tako tudi zadovoljstva v končni fazi.  :U, :NE in :PL vsi tvorijo konkretne aspekte in tako inspirirajo in morda hkrati blokirajo um z vsemi mogočimi idejami, željami in cilji.
Ko gledamo tvojo kariero in tako posledično kaj želiš predstavljati in kakšen status v družbi imeti moramo seveda vzeti v obzir  :Lu in :U v 10. hiši.
 :Lu :Sk vedno želi varnost in emocionalni mir, posledično je zadovoljstvo s tvojim kariernim in tudi splošnim statusom zelo pomembna za tvoje čustveno stanje.  :U daje nestanovitnost in v kombinaciji s tole iskočo škorpijonsko Luno si mislim, da bi znala kar pogosto menjavat službe v večnem iskanju prave zate... še posebej, ker  :U tudi kvadrira  :Me in mu hitro in pogosto daje nove ideje in zamisli.

V končni fazi želijo ljudje z MC :Sk imeni nek efekt in vpliv, pustiti svoj pečat in morda tudi imeti vodilno vlogo oz. nekako biti v takšni ali drugačni kontroli na ljudmi.

Zdaj glede poklica lahko začrtam le okvirno, rekel bi, da bi ti znala ustrezati neka svetovalna dejavnost, v smislu nekih optičnih, dizajnerskih, preureditvenih del. V smislu urejanja okolice, nekaj povezanega z arhitekturo oz. boljšega izkoriščanja nečesa kar že obstaja.  Tukaj si lahko samostojna, fleksibilna in vnašaš harmonijo.

Faktor je tudi  :Ma :rak, ki je načeloma bolj z aktivnostmi v ožjem družinskem krogu povezan, v smislu, da dobršen del tvoje energije gre za tole področje.

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #238 on: August 11, 2011, 05:43:17 PM »
Tole stvar pa moram malo pokomentirati, saj je moj starejši sin rojen točno na ta datum (28.8.1979), ura 11,40 - planeti so sicer v drugih hišah, aspekti med njimi pa so enaki, in le-te si Bojan zelo dobro opisal:

- predvsem aspekt  :So :kon :Ve je krona osebe; iskanje lepote in harmohije povsod; očitno si ta moja  :de prav zato še vedno ni našla svoje Princeske (sestra mu pravi, da si Michele Pfeifer ne bo našel);
- močno in na veliko aspektirani  :U:NE:PL  imajo želja, ciljev in idej na tone; sin si je izobrazbo in nato poklic našel v ekonomiji, prosti čas pa je zaseden s povsem drugo tematiko, ki je vezana na prvi aspekt: narava, pohodništvo, raziskovanje/obiski daljnjih dežel, fotografiranje. Mislim, da zna ti dve področji dobro usklajevati.

- pa  :Ma:rak, to je tudi za omenit in poudarit; ožja družina mu pomeni veliko in v le-to je usmerjene dosti energije.

Bojan, se zahvaljujem za tole, lp ang:

Offline ANIA

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #239 on: August 13, 2011, 09:32:09 PM »
Pozdravček,

da se tudi jaz oglasim in bi se rada najprej zahvalila za vaše odgovore.

V Bojanovem opisu se vidim v tem, da mi je res pomembno za harmonijo življenja, da me moje delo navdušuje,  da je del mene in da mi tudi da energijo, zagon tudi za druge dele življenja, drugače, pa se mi zdi da imam tudi jaz domišljijo precej razvito in me rado ponese do tisoč idej in zamisli.

Sedaj opravljam pisarniško delo, ki je delno povezano tudi s strankami - se pravi ekonomska smer- vendar pa ni to moje sanjsko delo. Ampak se počasi privajam temu, da poklic je eno, drugi manjkajoči del pa lahko dopolniš z raznimi tečaji, seminarji ali različnimi hobiji.

Se mi pa zdi, da sem velik del življenja tako rekoč prespala, ker zaradi določenih zdravstvenih razlogov (daljša bolezen), sem se morala po preboleni bolezni ukvarjati predvsem kako preživeti nadaljnih 10let, pravilna prehrana, ipd. Tako, da sem bila s strani šole usmerjena v neko lažjo smer -ekonomijo, ki sem jo tudi delala in šla v službo v tej smeri. Vse ostalo, tudi kaj bi si želela v življenju početi, pa je bilo v ozadju.
Tako, da se sedaj šele počasi prebujam, odkrivam in  poizkušam nove stvari. :) :)

Ne vem, če je to razvidno iz natalne karte  ampak zadnje 2leti se precej ukvarjam s seboj (ali pa na to vpliva kakšna prisotnost planetov).

Lp

Ania