Author Topic: Cenena prehrana  (Read 3894 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
Cenena prehrana
« on: August 26, 2007, 10:42:38 PM »
. < Nekje komentar <

.... in ta kao 'cenena' hrana je v hoferju avstrijskega porekla, v sparu/mercu pa 'narejeno v EU'->poljska . Hofer ima glede na št. trgovin 5x manj zaposlenih kot spar, zato so lahko tudi cene nižje....btw, Slovenija je na 2. mestu po s pesticidi in ostalimi zvarki onesnaženi zemlji v EU. domača solatka ? <<

Kaj pravite vi, kako zberete, izbirate prehrano, ko se odlocite za..
let it be

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: Cenena prehrana
« Reply #1 on: August 26, 2007, 11:50:12 PM »
Kar je le mogoče pridelamo in popamao z lastnih vrtov. Čeprav danes vsi govorijo - saj je vseeno, saj je vse onesnaženo itd...ja je že očitno res, a sama pravim, da je razlika ali poješ 100 strupov ali 10...in pa zahvalimo se lahko človeškemu telesu, da je tako trpežno - kaj vse delamo z njim, pa kar nekako preživimo.

Zelenjava iz teh veleblagovnic pa tako in tako vemo, da ne vidi niti sonca niti zemlje..je " prelepa " na izgled in večinoma popolnoma plastična in brez okusa. Kje so tisti časi, ko smo uživali v dišečem paradićniku in sočnih breskvah? Sama imam lepe spomine na letne počitnice na morju s starši, ko smo šli na plažo in je mami vzela v tistih starih trdih rjavih škrnicljih breskve. In ko smo se naplavali, nas je sonce napeklo in smo postali lačni in žejni, smo prišli iz vode in si pojedel breskvo - bile so velike, zelo okusne in tako sočne, da je kar teklo od njih.... ;D Uff, večkrat si zaželim še enkrat pojesti takšno breskvo, haha. Malce nostalgično, a tudi to včasih paše.

Danes pa - plastik fantastik. Hoteli smo v EU ( jaz osebno ne  ;D), hoteli smo globalizacijo, hoteli smo ubikvitarnost in sedaj imamo vse to. Vse je enako povsod- sledimo tudi vse slabo. Če ne drugega naši generaciji ostane spomin na okusno sadje in zelenjavo. ;D

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #2 on: August 27, 2007, 01:57:47 AM »
Tole bo pa dobra tema. Ne vem, če sem sem nekoč že oddal sem en Google video, ali pa sem le mislil to storiti.  Gre o gensko pridelani hrani v Indiji ter kako tam nekateri kmetje celo samomore delajo, saj vedo da ne bodo mogli preživeti svoje družine.   

Je pa res, da hrana nima več okusa, kot pravi tudi predstavnica društva iz Indije, ki se bori proti pesticidom in gensko spremenjeni hrani.

Nenazadnje se gre vprašati zakaj najbogatejši arabci kupujejo za svoje plemenske konje islandsko seno. Kajpak ni še onesnaženo kot drugje.  No, zaradi podnebja tudi paradižnik nima okusa kot slovenski.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #3 on: August 27, 2007, 07:22:57 AM »
Jaz imam tudi to srečo, da kupujem direktno od kmeta na kmetiji vso zelenjavo in sadje. Brrr, v trgovini je tako, da lahko ješ paradajz ali pa jaboljko, vse je isto oz. kot bi jedel žagaje.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #4 on: August 27, 2007, 08:09:08 AM »
Pri nas imamo tudi zegen,da imata starša velik vrt, tako da poleti izključno jemo zelenjavo iz vrta, pri nas imamo še vedno tiste sočne breskve  ;D
Čez zimo si pa naredimo ozimnico, tako da res zelo malo kupujemo v trgovinah. Kar pa kupimo, hja ni isto kot na vrtu, to sigurno!
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline tia

• Uporabnik
  • **
« Reply #5 on: August 28, 2007, 11:04:27 AM »

Tudi mi imamo vse doma,tako sadje kot zelenjavo, tako da se niti ne spomnim, kdaj smo kakšno zelenjavo nazadnje kupili. V tem trenutku pa najbolj paše grozdek iz domačih brajd-črnina:) ;D