Author Topic: PLANETARNI VPLIVI 2011 ( retrogradnosti, mrki....)  (Read 80105 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: PLANETARNI VPLIVI 2011 ( retrogradnosti, mrki....)
« Reply #180 on: November 21, 2011, 05:22:28 AM »
Ah zdaj mi je čisto jasno zakaj sin dela probleme.  Skoraj na  :PL v prvi hiši mu pade mrk,  http://www.nenavadno.com/mihael.gif pa še ovira ga R  :Me  Torej bo tako vse do januarja tako.

No, to ni le mrk. Je tudi puberteta in ta njegov :PL v prvi hiši, kar mu ne daje najboljšega značaja.

Resda ima :PL v strelcu, nekoliko dlje kot sin tudi hčerka, a vendarle ne kaže znakov, da bi jo le ta oviral.
http://www.nenavadno.com/karen.gif

Andres

« Last Edit: November 21, 2011, 05:25:56 AM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #181 on: November 21, 2011, 08:21:02 AM »
Ah zdaj mi je čisto jasno zakaj sin dela probleme.  Skoraj na  :PL v prvi hiši mu pade mrk,  http://www.nenavadno.com/mihael.gif pa še ovira ga R  :Me  Torej bo tako vse do januarja tako.

No, to ni le mrk. Je tudi puberteta in ta njegov :PL v prvi hiši, kar mu ne daje najboljšega značaja.

Resda ima :PL v strelcu, nekoliko dlje kot sin tudi hčerka, a vendarle ne kaže znakov, da bi jo le ta oviral.
http://www.nenavadno.com/karen.gif

Andres

Pri Mihaelu je Pluton res v širokem kvadratu na Marsa /vladar 4/, tako da najbrž ni take sile, sicer pa itak to vleče kot družinsko karmo.
V osnovi je Luna v Kozorogu težka luna in dispozitor Saturn gre v opozicijo na Kirona /dispozitor Venera R in za povrh še neaspektirana/ in smo tudi na osi 4/10 oz. kotnih planetov s temi hišami.
Mogoče bi fantu bilo potrebno dat malo pohvale

Ja zadnje čase in še ga bo v letu 2012 zafrkaval T Saturn kvadrat Luna in še mrki, kot si ugotovil

Pri Mihaelu so planeti malo premalo povezani s seboj, tako Sonce in Venera kot tudi dispozicija Marsa in Merkurja, pa vse nekako špila v trigonih.
Luna pa ima Neptunski pridih.

Še dobro da je na AS Škorpijon in Pluton, sicer bi ta fant bil čista lenoba. Težko pa je tudi delati na sebi, če ni neke spodbude s strani dinamičnih aspektov. Tako da Mihael vsak težavnejši tranzit doživlja izredno streno, saj ni navajen na to energijo.

Dočim Keren ima že sama s sabo velike borbe znotraj sebe in s tem potrebo jih preraščat.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #182 on: November 21, 2011, 09:00:30 AM »
Aleksander Imširagič

Pomračenje Sunca koje će se odigrati u petak 25.11. 2011. biće četvrto i poslednje solarno pomračenje u ovoj godini. Budući da početak svake prirodne godine vezujemo za zimski solsticij (od kada dana počinju da bivaju duži) – 2001. godina je jedna od retkih u kojima imamo maksimalan broj eklipsi u jednoj godini – 7.

Godina 2011. započela je sa velikim lunarnim pomračenjem 21.12.2010. godine kada su Zemlja, Mesec, Sunce i Galaktički Centar bili u poravnanju. Ovo poravnanje je otvorilo kosmički portal najavljujući početak Novog Doba koje nastupa godinu dana kasnije kroz ulazak Regulusa u Devicu 21.12.2011. godine.

Upravo u ovoj godini imamo 7 eklipsi od kojih svaka na kolektivnom nivou budi po jedan energetski centar ili čakru. Do sada je tako ukupno bilo 5 eklipsi (3 solarne i dve lunarne) od kojih je svaka probudila po jedan energetski centar – čakru. Više o aktiviranju ovih čakri putem eklipsi moguće je pročitati u članku “Buđenje čakri 2011. godine” (http://profesionalnaastrologija.com/clanak.php?id=24)

Nadolazeća solarna eklipsa budi 6. (čeonu) čakru koja je poznata i kao “Treće Oko”. Ova čakra jeste Jupiterovska po svojoj prirodi ima posebnu funkciju u aktiviranju višeg znanja i smisla (Jupiter), kao i u razvoju intuicije i sposobnosti predviđanja budućnosti. Naime, dok dva fizička oka vide sadašnjost i prošlost, Treće Oko daje uvide u budućnost. Ono se nalazi u predelu između obrva i veoma često nije probuđeno. Cilj mnogih duhovnih učenja povezan je direktno ili indirektno sa buđenjem i aktiviranjem ovog centra, jer on predstavlja najdirektniji kanal sa našim Višim Ja.

Tačka “Trećeg Oka” u prirodnom horoskopu se nalazi na mestu spajanja svetala – odnosno u tački prelaska znaka Raka (levo oko) u znak Lava (desno oko). Ovo je mistično mesto izvora života i svekolikog nastanka i prostire se od 29ş 30’ Raka do 00ş 30’ Lava. To mesto u horoskopu ujedno predstavlja i prirodnu tačku deobe horoskopa odakle sa svake strane nastaju paralelni znaci kojima vladaju Merkur, Venera, Mars, Jupiter i dva znaka kojima vlada Saturn.

Poruka solarne eklipse

Posmatrano iz Beograda, predstojeća solarna eklipsa će se odigrati u samu zoru u petak 25.11.2011. u 07h:09min CET i to na 2ş 37’ Strelca. Ako znamo da je stepen egzaltacije Južnog Čvora na 3ş Strelca, onda ova pozicija pomračenja Sunca izvesno budi energiju koja je vezana za “vrata eteričnog tela”, u koje se upravo ulazi preko Južnog Čvora. Vladar eklipse – Jupiter – se nalazi na početku znaka Bika, veoma blizu samog stepena egzaltacije Meseca (3ş Bika), dodatno ukazujući na prirodu eklipse koja otvara kanal za osećajno ili eterično biće čovečanstva.

Ipak, jedna od posebno zanimljivih situacija je pozicija Merkura u horoskopu pomračenja. Naime, on će u ovom trenutku biti stacionaran, budući da će nepun dan ranije napraviti okret započinjući svoj retrogradni hod. Zapravo, Merkur kao vladar Južnog Čvora kreće retrogradno na 20ş Strelca i putuje sve do 3ş Strelca – što jeste sam stepen egzaltacije Južnog Čvora!

Svaki stepen egzaltacije ili pada neke planete predstavlja “mesto prolaza”, odnosno njenog “kanala” za prirodu planete koja je na tom stepenu egzaltirana ili u padu. Tako osa 3ş Strelca – 3ş Blizanaca (osa pada i egzaltacije čvorova) predstavlja prirodni kanal kroz koji komunicira osnovna energija lunarnog, odnosno eteričnog tela. Ova osa sama po sebi predstavlja svojevrsnu “kičmu” (Zmajeva Glava – Zmajev Rep) na eteričnom nivou.

Zanimljivo je što samu poruku 6. eklipse u ovoj godini dobijamo upravo kroz ovog Merkura – koji i jeste prirodni “donosioc poruka”. Poruka se sastoji u činjenici da se buđenje svesti na kolektivnom nivou (preko stepena egzaltacije i pada Čvorova) odvija kroz kanal Južnog Čvora, odnosno njegovog vladara (Merkura) – što je kontakt sa poljem nesvesnog – odnosno energetskim poljem prve čakre. Šesta čakra – Nebo u nama – se ostvaruje tako što se zaranja u najdublje delove svog nesvesnog bića (prva čakra – Južni Čvor).

Tako sam period od 25. novembra do 14. decembra (kada Merkur dolazi na 3ş Strelca, odakle kreće direktno) predstavlja period povezivanja sa svojim “podzemnim svetom”, odnosno oživljavanje energije duž kičmenog stuba (preko stepenova egzaltacije i pada čvorova).

Ovo je vreme kada će doći do otvaranja snažnog kanala za razvoj intuitivnog saznanja, unutrašnjih uvida koji dolaze kroz polje sinhroniciteta i, konačno, uspostavljanje veze svojim unutrašnjim vodičem!

Rad sa Jupiterovom čakrom

Budući da će se na ovim prostorima solarna eklipsa odigrati u ranim jutarnjim satima – praktično u samu zoru (07h:09min), najidealnija aktivnost koju u tom smislu možemo napraviti je dočekati eklipsu u jutarnjoj meditaciji, okrenuti licem ka istoku, budući da će eklipsa da se odigra tačno na istoku sa izlazećim Suncem (iako se neće videti sa ovog područja).

Ostvarivanje unutrašnjeg prostora Tišine je pravi način kojim se otvaramo ka ovom polju kosmičke inteligencije. Ovu praksu meditacije u posebno treba nastaviti tokom ovog perioda Merkurove retrogradnosti svaki dan u isto vreme (ujutro od 07h – 07:30), kako bi se uspostavila veza sa ovim poljem Inteligencije. Živimo u vremenu izrazitih mogućnosti za “kvantni skok” u pogledu razvoja svesti, a posebni momenti u tom vremenu su zaista naglašeno blagotvorni ako se otvorimo mirom prema njima.
« Last Edit: November 21, 2011, 09:33:37 AM by Tea »
www.Astro-Star.net

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #183 on: November 21, 2011, 02:56:31 PM »
Ne štekam kaj se mojemu mulcu dogaja... Oki lekcije okoli reda, dela, ... Samo tole je pa že fuuul tumač vseskupaj. Pa še ta N :Sa v 12. ...

Najhujše pa je, da ko gledam za mulca nič ne vidim. Moj  :NE v 5. menda... Kak namig?

(klik poveča karto ;) )
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #184 on: November 21, 2011, 02:59:26 PM »
Ne štekam kaj se mojemu mulcu dogaja... Oki lekcije okoli reda, dela, ... Samo tole je pa že fuuul tumač vseskupaj. Pa še ta N :Sa v 12. ...

Najhujše pa je, da ko gledam za mulca nič ne vidim. Moj  :NE v 5. menda... Kak namig?

(klik poveča karto ;) )

Ja kaj pa je? Saj ma čist fajn karto
www.Astro-Star.net

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #185 on: November 21, 2011, 03:03:17 PM »
Izbruhi jeze, meče ga kot pri norcih, bluzi, spet ne naredi niti minimuma, grozijo mu vzgojni ukrepi in obveščanje socialne... Ne štekam več ničesar. Kaj naj začnem namesto njega naloge delat?

Potem le ni moj :NE kriv, da ne vidim  :D.
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #186 on: November 21, 2011, 03:11:16 PM »
Izbruhi jeze, meče ga kot pri norcih, bluzi, spet ne naredi niti minimuma, grozijo mu vzgojni ukrepi in obveščanje socialne... Ne štekam več ničesar. Kaj naj začnem namesto njega naloge delat?

Čist normalno da mu je hudo, saj ima T Plutona kvadrat Sonce v 6

In še P luna in T uran se srečujeta po 12

Pa T saturn kvadrat Neptun, ko bi se najraje skrili pred odgovornostjo.

meni je pri tko trigonasti karti jasno, da se človek ne bo pretegnu, ker se mu ni treba in da bodo tranziti zato toliko hujša lekcija, kot pri tistih, ki smo že navajeni stalne palce.

Polna devica brez spodbude je lahko znamenje, da jo izraža skozi kompatibilno ribo in 12 hišo.

Namesto njega ne, bo pa pomagalo če boš z njim.
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #187 on: November 21, 2011, 03:12:03 PM »

Čist normalno da mu je hudo, saj ima T Plutona kvadrat Sonce v 6

In še P luna in T uran se srečujeta po 12

Pa T saturn kvadrat Neptun, ko bi se najraje skrili pred odgovornostjo.

meni je pri tko trigonasti karti jasno, da se človek ne bo pretegnu, ker se mu ni treba in da bodo tranziti zato toliko hujša lekcija, kot pri tistih, ki smo že navajeni stalne palce.

Polna devica brez spodbude je lahko znamenje, da jo izraža skozi kompatibilno ribo in 12 hišo.

Namesto njega ne, bo pa pomagalo če boš z njim.

Ja in kaj bo socialna?
www.Astro-Star.net

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #188 on: November 21, 2011, 03:25:38 PM »
Mogoce ji bodo zrihtali novo stanovanje, ce verjames v pravljice :S
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #189 on: November 21, 2011, 04:07:12 PM »
Hehehe menda naj bi v skrajnem primeru preverjali, v kakšnih pogojih živi. Če spoznajo določene osebe bi mogoče pa res lahko verjela v pravljice in stanovanje ;D

Bom z njem čičala in se bova vsak svoje učila. Hvala Tea :-*
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #190 on: November 21, 2011, 08:12:36 PM »

Saj to je podobno kot pri Mihaelu, torej mojem sinu, o čemer je Tea napisala zgoraj in bom odgovoril kasneje. 
On socialno sam prikliče. Žal na tak način, da vedno sproti škodi njemu.   
Zanimivo, da se to dogaja odkar so imeli en večer v šoli iz nekega urada uro za mladino kjer so jih podučili o konveciji za otroke, ki je podpisana pri ZN.  Od takrat naprej otroci iščejo svoje pravice na socialni, ne želijo pa imeti  svojih dolžnosti.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #191 on: November 22, 2011, 07:32:58 AM »
Hehe Andres, to je pač tako, če imava midva en mal podobni karti, morata imeti tudi najina otroka...  ;) Upam, da bova tole "sfurala" brez kakšnih hujših posledic.
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #192 on: November 24, 2011, 07:52:59 PM »
Tule se dolgujem Tei odgovor ampak naj glede na ta tekoci mrk v zvezi z mojim sinom napisem, da so ga danes iz treninga z resilcem prepeljali v bolnico na urgenco. To tudi pomeni, da sedaj pisem iz bolnice kjer mu ravnajo glezenj, ki mu je ven skocil, ali nekaj podobnega.
Videl sem ga za hip, cisto je drogiran in ta trenutek nekaj krici notri v sobi, ko mu fiksirajo nogo.
Mislim, da je to vpliv njegovega Plutona v prvi hisi in tam kajpak mrk, ki se sedaj dogaja.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #193 on: November 24, 2011, 07:59:18 PM »
Ojej ojej, upajmo da bo bolje. Mu pošiljam ljubezen v njegov gleženj
www.Astro-Star.net

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #194 on: November 24, 2011, 08:00:19 PM »
Hvala za pomoc Tea. Malo se cakam tu v nekem bolniskem hodniku, potem pa bo prisel in doma bo od bolecin sigurno zavijal.  Predvsem po tistem, ko mu ta droga popusti.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858