Kje bi bilo v moževi karti videti, da je večino življenja preživel v tujini in da so se dosti selili, glede na to, da je njegova 9. hiša prazna, vladar 9. hiše
je v 12. hiši in je tudi v
z
? Morda je ravno
prispevala neko " nestabilno " življenje?

hvala za pomoč 
Taja, čisto odvisno od tega, v katerem življenjskem obdobju je bilo to in na kakšen način se je odzival na to življenje v tujini, je takrat študiral, delal ali bi otrok in če je zanj to res predstavljala tujino. In kaj je zanj predstava o domu?
Tujina se šteje ko nekdo to doživi s čisto drugačno kulturo in etiko bivanja ..... npr.
Potem jaz npr. zelo težko gledam karto tvojega moža, ker nimam nikaršnega pojma, kako živijo Maročani in kakšne genske predispozicije v navadah in običajih imajo. Zato je karte tujcev na nek način težko razložit, vsekakor pa se jih lotimo drugače, kot evropejske, ker že v osnovi drugače ti ljudje razmišljajo in čutijo.
On ima zelo široke orbise v karti. Jaz bi npr. njegovo Luno označila kot neaspektirano.
Zanimivo, si mi dala za mislit, Tea..glede tujine, doma, glede njihovega načina razmišljanja v povezavi s tem; resnično razmišljajo dosti drugače kot mi.
Rodil se je v Maroku in že kot dojenček odpotoval v bivšo Jugoslavijo, nato so šli na Poljsko, v Francijo, Belgijo, Kanado, Alžirijo, vso osnovno in srednješolsko izobraževanje je opravil v Belgiji in Franciji, študiral pa v Alžiriji...šele pri starosti 30 let se je vrnil v Maroko. Tako, da lahko glede tega in tudi po njegovem pripovedovanju, mu je bila nekako najbolj domača v smislu doma Belgija, kjer je bil najdlje, Maroko pa celo tujina.
A nikoli ni izpostavljal, da mu takšno življenje ni ustrezalo...itak je nemiren in tudi njegov ASC je zelo izrazit; čimveč ljudi, čimveč govorjenja, komunikacije, tem boljše

Ker je vedno hodil v mednarodne šole, živeli so v diplomats. četrtih, in tak je bil vedno v stiku z mnogimi različnimi kulturami in mu je to blizu; tudi sedaj ima prijatelje različnih narodnosti; v bistvu se sedaj počuti utresnjenega v Maroku.
Opažam. da večina Maročanov, ki živijo in delajo v tujini, takoj ko je mogoče kupi v Maroku hišo, stanovanje, restavracijo, kamor se vračajo na dopust ali pa za vedno. Se verjetno najedo zahodnega stila dela in življenja, torej ostana neka naveza, želja po vrnitvi

bomo videli, kako bo pri njem