Author Topic: Natalne karte članov foruma-četrti del  (Read 69014 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Natalne karte članov foruma-četrti del
« on: January 10, 2011, 02:51:22 AM »
Bomo nadaljevali na tem mestu. Predhodna istoimenska tema, vendar tretji del je v spodnjem linku.

http://www.nenavadno.com/forum/index.php/topic,2260.msg120526.html#msg120526

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: Natalne karte članov foruma-četrti del
« Reply #1 on: February 10, 2011, 07:26:37 AM »
Kje bi bilo v moževi karti videti, da je večino življenja preživel v tujini in da so se dosti selili, glede na to, da je njegova 9. hiša prazna, vladar 9. hiše  :Sa je v 12. hiši in je tudi v  :op z  :Lu ? Morda je ravno  :Lu prispevala neko " nestabilno " življenje?

hvala za pomoč  :-*
« Last Edit: February 10, 2011, 07:28:32 AM by taja6 »

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #2 on: February 10, 2011, 08:10:28 AM »
Sovladar četrte ( merkur) v  :op:U ( selitve ) ki je itak sovladar devete. To mi je v uč padlo, za kaj več pa takoj ko uspem.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #3 on: February 10, 2011, 08:14:51 AM »
Sovladar četrte ( merkur) v  :op:U ( selitve ) ki je itak sovladar devete. To mi je v uč padlo, za kaj več pa takoj ko uspem.

::) vidiš, ko mi znanja manjka, jaz sem mislila, da šteješ za sovladarja neke hiše samo, če gre za vrinjeno znamenje  ::)

hvala jane  :-*

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #4 on: February 10, 2011, 08:16:53 AM »
Kje bi bilo v moževi karti videti, da je večino življenja preživel v tujini in da so se dosti selili, glede na to, da je njegova 9. hiša prazna, vladar 9. hiše  :Sa je v 12. hiši in je tudi v  :op z  :Lu ? Morda je ravno  :Lu prispevala neko " nestabilno " življenje?

Taja, čisto odvisno od tega, v katerem življenjskem obdobju je bilo to in na kakšen način se je odzival na to življenje v tujini, je takrat študiral, delal ali bi otrok in če je zanj to res predstavljala tujino. In kaj je zanj predstava o domu?
Tujina se šteje ko nekdo to doživi s čisto drugačno kulturo in etiko bivanja ..... npr.
Potem jaz npr. zelo težko gledam karto tvojega moža, ker nimam nikaršnega pojma, kako živijo Maročani in kakšne genske predispozicije v navadah in običajih imajo. Zato je karte tujcev na nek način težko razložit, vsekakor pa se jih lotimo drugače, kot evropejske, ker že v osnovi drugače ti ljudje razmišljajo in čutijo.

On ima zelo široke orbise v karti. Jaz bi npr. njegovo Luno označila kot neaspektirano.

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #5 on: February 10, 2011, 08:18:43 AM »

::) vidiš, ko mi znanja manjka, jaz sem mislila, da šteješ za sovladarja neke hiše samo, če gre za vrinjeno znamenje  ::)

Tudi jaz sem bila mnenja, da gre za sovladarja samo pri vrinjenem znamenju ???
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #6 on: February 10, 2011, 08:23:33 AM »

Jane je prav napisala. Ta aspekt, čeprav orb. 8, torej čist širok je čist sigurno tisti, ki ga lahko na nek način upoštevamo. Pa vendar.

Če vzamemo v zakup, da je Luna v Škorpijonu na nek način zelo transformativna in da se skozi življenje dogajajo pač kar precejšnje stiske, pa še v 6 hiši je, je klasična ugotovitev za tako luno npr. ..... selitve s trebuhom za kruhom. Oz. dom je tam, kjer je delo.

Vzamemo tudi v zakup, da je AS vladar Merkur in da spodbuja gibanje in potrebo po vsaj 2 ali več ..........

itd....

www.Astro-Star.net

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #7 on: February 10, 2011, 08:35:30 AM »
Kje bi bilo v moževi karti videti, da je večino življenja preživel v tujini in da so se dosti selili, glede na to, da je njegova 9. hiša prazna, vladar 9. hiše  :Sa je v 12. hiši in je tudi v  :op z  :Lu ? Morda je ravno  :Lu prispevala neko " nestabilno " življenje?

Taja, čisto odvisno od tega, v katerem življenjskem obdobju je bilo to in na kakšen način se je odzival na to življenje v tujini, je takrat študiral, delal ali bi otrok in če je zanj to res predstavljala tujino. In kaj je zanj predstava o domu?
Tujina se šteje ko nekdo to doživi s čisto drugačno kulturo in etiko bivanja ..... npr.
Potem jaz npr. zelo težko gledam karto tvojega moža, ker nimam nikaršnega pojma, kako živijo Maročani in kakšne genske predispozicije v navadah in običajih imajo. Zato je karte tujcev na nek način težko razložit, vsekakor pa se jih lotimo drugače, kot evropejske, ker že v osnovi drugače ti ljudje razmišljajo in čutijo.

On ima zelo široke orbise v karti. Jaz bi npr. njegovo Luno označila kot neaspektirano.

Zanimivo, si mi dala za mislit, Tea..glede tujine, doma,  glede njihovega načina razmišljanja v povezavi s tem; resnično razmišljajo dosti drugače kot mi.

Rodil se je v Maroku in že kot dojenček odpotoval v bivšo Jugoslavijo, nato so šli na Poljsko, v Francijo, Belgijo, Kanado, Alžirijo, vso osnovno in srednješolsko izobraževanje je opravil v Belgiji in Franciji, študiral pa v Alžiriji...šele pri starosti 30 let se je vrnil v Maroko. Tako, da lahko glede tega in tudi po njegovem pripovedovanju, mu je bila nekako najbolj domača v smislu doma Belgija, kjer je bil najdlje, Maroko pa celo tujina.

A nikoli ni izpostavljal, da mu takšno življenje ni ustrezalo...itak je nemiren in tudi njegov ASC je zelo izrazit; čimveč ljudi, čimveč govorjenja, komunikacije, tem boljše  ;D

Ker je vedno hodil v mednarodne šole, živeli so v diplomats. četrtih, in tak je bil vedno v stiku z mnogimi različnimi kulturami in mu je to blizu; tudi sedaj ima prijatelje različnih narodnosti; v bistvu se sedaj počuti utresnjenega v Maroku.

Opažam. da večina Maročanov, ki živijo in delajo v tujini, takoj ko je mogoče kupi v Maroku hišo, stanovanje, restavracijo, kamor se vračajo na dopust ali pa za vedno. Se verjetno najedo zahodnega stila dela in življenja, torej ostana neka naveza, želja po vrnitvi ;D bomo videli, kako bo pri njem
« Last Edit: February 10, 2011, 08:49:05 AM by taja6 »

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #8 on: February 10, 2011, 09:43:45 AM »

Jane je prav napisala. Ta aspekt, čeprav orb. 8, torej čist širok je čist sigurno tisti, ki ga lahko na nek način upoštevamo. Pa vendar.

Če vzamemo v zakup, da je Luna v Škorpijonu na nek način zelo transformativna in da se skozi življenje dogajajo pač kar precejšnje stiske, pa še v 6 hiši je, je klasična ugotovitev za tako luno npr. ..... selitve s trebuhom za kruhom. Oz. dom je tam, kjer je delo.

Vzamemo tudi v zakup, da je AS vladar Merkur in da spodbuja gibanje in potrebo po vsaj 2 ali več ..........

itd....

pa še  :Lu ima na  :rak stopinji  ::)

Offline Ardwinna_

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #9 on: February 14, 2011, 01:03:30 PM »
Pozdravljeni,

ker sama ne znam brat karte, čeprav bi se rada nekoč naučila - a zdaj čutim da še ni pravi čas zato. Vas prosim, če bo imel kdo čas in pogledal mojo karto. Zanima me če je kaj posebnega, kakšna stvar ki takoj pade v oči in kaj takega na kar moram še posebej paziti. Hvala vam za vaše odgovore :)

Metka

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #10 on: February 15, 2011, 08:12:16 AM »
Živjo Ardwina in dobrodoša na forumu  :D

Ni zraka v karti, zato verjetno iščeš kompenzacijski način priti do njega
Karta je precej zemeljska in govori o prepričanjih, in naučenem, ki se težje spreminja....

Najožji aspekt Luna Venera opozicija Pluton /tale je zelo pomemben zaradi tega, ker je luna vladar horoskopa in v Biku, kjer je zelo močna/ Venera pa je vladar IC in obenem hiše, v kateri je konjunkcija dveh ženskih planetov.

Drugo: Saturn Uran kvadrat Sonce

Zdaj pa knjige v roke pa kakšen komentar na to temo, pa bomo razvili pogovor.
www.Astro-Star.net

Offline Ardwinna_

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #11 on: February 15, 2011, 12:30:19 PM »
Tea hvala ti za dobrodošlico ter za tvoj odgovor. Bom morala krepko poseči po literaturi da bom bolj razumela napisano. Tako da grem veselo na delo :)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #12 on: February 15, 2011, 12:48:45 PM »
Te najbolj laične smernice boš našla tudi na moji spletni strani.

www.Astro-Star.net

Offline Ardwinna_

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #13 on: February 15, 2011, 01:04:16 PM »
Če imam luno v biku sem našla da to pomeni  da sem osredotočena na materialno (nekak nisem nek materialist da bi dajala velik pomen materialnim stvarem, čeprav pa na nek način cenim vsako stvar ki jo imam - še svoj mobitel :)) Prebrala sem tudi da redko pozabimo, če se nam kdo zameri ali stori kaj takšnega kar mi ne paše...no to mislim da bo kr držalo...saj sem včasih celo preveč zamerljiva...pred vsako stvarjo, ki se jo lotevam pa potrebujem dober in temeljit premislek - skoraj nikoli se ne spravim delati kakršnekoli stvari pred predhodnega načrta in premisleka kako naj bo...oprezna in skeptična naj bi bila do vseh novosti pa težko spremenim svoje mnenje...ta tudi to na nek način drži...da sem delavna bo tudi držalo..pomirja me narava in gozd...- vedno z veseljem uživam v naravi, predvsem gozdovi...od tukaj tudi moj nick (ki me nekako povezuje z gozdom) ...dosti stvari kar se tiče lune v biku bi torej kar držalo zame ja...Zdaj moram še premisliti o vsem ostalem kaj pomeni da imam luna venera opozicija pluton..itd...bom si pa tudi z veseljem ogledala tvojo spletno stran teja...in še enkrat hvala.. :)

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #14 on: February 15, 2011, 04:29:35 PM »
Luna v  :B je tudi gurmanstvo, uživanje v masažicah in podobno ;) Tudi  :Ve:B zelo ceni našteto ;)
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna