Author Topic: TRANZITNA IN PROGRESIVNA KARTA II. del  (Read 93935 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
Re: TRANZITNA IN PROGRESIVNA KARTA II. del
« Reply #255 on: March 16, 2013, 07:27:33 PM »
Jane, a lahko napišeš kaj več o aspektu "petšestin"?
Prvič slišim. :embarrassed:

Moja sestra bo imela v istem obdobju T :Sa na N :Lu in T :PL na N :So. :o :o
http://shrani.si/f/t/10K/42s2GvZ0/lisaaa.gif

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #256 on: March 17, 2013, 06:50:25 AM »
Jane, a lahko napišeš kaj več o aspektu "petšestin"?
Prvič slišim. :embarrassed:

To je tak  :semiseks samo okoli obrnjen  ;D Je pa aspekt drugega reda.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #257 on: March 17, 2013, 12:18:42 PM »
ja, to že drugega reda..

ampak koliko stopinj je oddaljen od drugega planeta, da tvori petšestin?

če ti  :Sa in :PL delata petšestin na  :So, sta oddaljena od njega koliko stopinj?

ne znam si predstavljat  tega aspekta???

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #258 on: March 18, 2013, 09:14:09 AM »
ja, to že drugega reda..

ampak koliko stopinj je oddaljen od drugega planeta, da tvori petšestin?

če ti  :Sa in :PL delata petšestin na  :So, sta oddaljena od njega koliko stopinj?

ne znam si predstavljat  tega aspekta???

To je inkonjunkcija in predstavlja 150 stopinj, je zelo stresen aspekt. Če delata dva planeta inkonjunkcijo na nek tretji planet, pomeni, da vsi trije skupaj tvorijo jod ali božji prst in ta tretji planet, ki je na vrhu joda kaže kaj je tvoja naloga, da končno narediš. Je pa to zelo stresna postavitev. Sama imam v natalu dva joda v karti ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #259 on: March 18, 2013, 09:45:02 AM »
Tako kot je Sanjalka povedala. Poglej v moji natalni aspekt luna-pluton in luna-neptun. To je to. Opažam pa da je tranzitno tudi kar hud, sploh ker je imel sedaj udar ne sonce. Nisem šla gledat karte prej, zdaj me je pa zanimalo kaj se dogaja. Z možem sva se počila tako, da sem se hotla selit, jaz imam neke svoje epizode, ko se počutim da sem ujeta in da stagniram. Pa tole sranje vidim, da se bo še kar ponavljalo do konca leta.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #260 on: March 18, 2013, 10:03:51 AM »
Meni je bilo tale jod vedno težko intrpertirati. Pri meni je Saturn inkonj. Uran in Saturn inkonj. Neptun, vmes med Uranom in Neptunom (se pravi opozicija s Saturnom) pa je zapovrh še luna.
Saturn je v 8.h in Uran v 1.h, Neptun v 3.h., luna je v 2.h.
Doživljam nekako takole,: na trenutke bi se najraje odrezala od odnosa (Uran v 1.h inkonj. saturn v 8.h) in hočem popolno svobodo (uran v 1.h), to mi predstavlja res velik problem in je zame zelo stresno, saj ne prenesem omejitev in ko doživim nekaj, kar mi predstavlja omejitev, si mislim meni ne bo nihče pameti solil, bom že sama, bom pa odšla...No, to je en stresni vidik.
Drugi pa je, da bi se po drugi strani stapljala s partnerjem, da odplavam v neke iluzije, da vidim vse sanjsko  in potem streznitev s Saturnom v 8.h :-\
Skratka razpetost med popolno svobodo (uran v 1.h) in med sanjskim svetom, iluzijami (neptun v 3.h), kar mi vse na glavo postavi Saturn v 8.h, katerega moram pravzaprav realizirati.Vmes pa lunca....
To je komaj en jod v moji karti, drugega še sploh nisem ozavestila ::)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #261 on: March 18, 2013, 10:13:54 AM »
Tako kot je Sanjalka povedala. Poglej v moji natalni aspekt luna-pluton in luna-neptun. To je to. Opažam pa da je tranzitno tudi kar hud, sploh ker je imel sedaj udar ne sonce. Nisem šla gledat karte prej, zdaj me je pa zanimalo kaj se dogaja. Z možem sva se počila tako, da sem se hotla selit, jaz imam neke svoje epizode, ko se počutim da sem ujeta in da stagniram. Pa tole sranje vidim, da se bo še kar ponavljalo do konca leta.

Na eni strani ti Pluton ogroža luno in na drugi ti jo neptun zamegljuje, skratka v tem življenju ti je nalgoa, da uresničiš to svojo luno, kar ti predstavlja verjetno velik stres, saj nanjo pritiska pluton iz 5.h in Neptun iz DSC. Verjamem, da te na trenutke ima, da bi zbežala iz odnosa, saj če nanjo pritiska pluton se lahko počutiš prav ogroženo. Prav tako ti verjetno ni  lahko biti mama, tudi to je zate lahko stres...
Vem, da ni lahko 8)
Drži se Jane ;) :-*

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #262 on: March 18, 2013, 10:37:51 AM »

Na eni strani ti Pluton ogroža luno in na drugi ti jo neptun zamegljuje, skratka v tem življenju ti je nalgoa, da uresničiš to svojo luno, kar ti predstavlja verjetno velik stres, saj nanjo pritiska pluton iz 5.h in Neptun iz DSC. Verjamem, da te na trenutke ima, da bi zbežala iz odnosa, saj če nanjo pritiska pluton se lahko počutiš prav ogroženo. Prav tako ti verjetno ni  lahko biti mama, tudi to je zate lahko stres...
Vem, da ni lahko 8)

Hvala Sanjalka.Sem gledala bolj v tranzitnem smislu. Tranzitni saturn in pluton delata inkonjunkcijo na moje natalno sonce trenutno. Pa se tranzitni kiron je v kvadratu z natalnim soncem.

Moja astro karta

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #263 on: March 18, 2013, 10:56:29 AM »

Vem, da ni lahko 8)

Hvala Sanjalka.Sem gledala bolj v tranzitnem smislu. Tranzitni saturn in pluton delata inkonjunkcijo na moje natalno sonce trenutno. Pa se tranzitni kiron je v kvadratu z natalnim soncem.

Ja, ni lahko, verjamem.Verjetno se počutiš kot da je ogrožena tvoja osnovna identiteta.
Rešuj zadeve z razumom - Sonce v dvojčku, predvsem pa bo verjetno potrebno spuščati oz. izpuščati s tole pozicijo v 12.h. Pluton ti pritiska na 7.h in zahteva rušenje vseh starih, tradicionalnih vzorcev, ki nikakor ne pridejo več v poštev in Saturn ti pritiska na 5.h, ja trenutno ti ni lahko biti mama in 5.h, mogoče si v tem obdboju postala resna, ni igrivosti, sonček v dvojčku pa saj veš, zahteva od tebe igrivost, nagajivost...
Razmisli z razumom, uprabi malo dvojčevske prefriganosti, potem pa vse skupaj spusti v "božje roke" in kar bo, bo ;)

Drugače sem gledala  tvoj jod v natalu, ki tudi ni ravno enostaven, sicer pa noben jod ni enostaven.
Drži se :-*

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #264 on: March 18, 2013, 03:01:29 PM »
Dobro, da zase sploh ne opazim... T :PL in T :ki mi delata jod na ASC. Pismorosno nič čudnega, da je vse aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ;D
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #265 on: March 18, 2013, 08:12:54 PM »
Hvala punci  :-*
Zdaj pa štekam zadevo.

Našla en jod tudi v moji natalni karti ? Nisem 100% da je to - to. A je ?

:Sa (7.hiša) inkonjukcija  :Me(1.hiša) in  :PL(8.hiša) inkonjukcija :Me

Sanjalka, kaj pa bi porekla o mojem jodu?

« Last Edit: March 18, 2013, 08:14:33 PM by Lisa »

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #266 on: March 19, 2013, 07:29:33 AM »

Vem, da ni lahko 8)

Ja, ni lahko, verjamem.Verjetno se počutiš kot da je ogrožena tvoja osnovna identiteta.
Rešuj zadeve z razumom - Sonce v dvojčku, predvsem pa bo verjetno potrebno spuščati oz. izpuščati s tole pozicijo v 12.h. Pluton ti pritiska na 7.h in zahteva rušenje vseh starih, tradicionalnih vzorcev, ki nikakor ne pridejo več v poštev in Saturn ti pritiska na 5.h, ja trenutno ti ni lahko biti mama in 5.h, mogoče si v tem obdboju postala resna, ni igrivosti, sonček v dvojčku pa saj veš, zahteva od tebe igrivost, nagajivost...
Razmisli z razumom, uprabi malo dvojčevske prefriganosti, potem pa vse skupaj spusti v "božje roke" in kar bo, bo ;)

Drugače sem gledala  tvoj jod v natalu, ki tudi ni ravno enostaven, sicer pa noben jod ni enostaven.
Drži se :-*

Ma saturn v peti zdaj ko se je spet vrnil nazaj, mi je prinesel bolj "popravne" izpite. Tiste pri katerih sem padla, ko se je sine rodil, oziroma sem sama sebi očitala. Zdaj mi gre malo bolje, čeprav pri določenih spet padem, ne morem drugače - z dvanajsto hišo res rabim določen MIR in živčna ratam, ko se mi preveč nabere. No zdej pa spet očitam sebi, da sem živčna mama  ;D
Drgač pa ja--osnovna identiteta, čeprav je tokrat FUL poudarek na možu...čist je živčen ( za službo ne ve kaj bo)...v glavnem ima svojih 5 minut, s katerimi se jaz trenutno težko spopadam, ker imam svojega dela čez glavo in ja dejansko se počutim kot v zaporu včasih, sem že pozabla kdo sem  ???

Moja astro karta

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #267 on: March 19, 2013, 03:30:22 PM »
Jane, mogoče delaš popravne izpite še za svojo mamo ;)

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #268 on: March 19, 2013, 04:36:27 PM »
A bi lahko še meni , PROSIM, odgovorili..
ne vem zakaj ste me dale na ignor...???

a je potem pri meni v natalni karti tudi jod ali ne ??

bemu...je, jod ja... :o

joj, še to...pa zdaj v tem obdobju je T :ki:kon z N :Me in je na vrhu božjega prsta.,....

punce, prosim, pomagajte mi razvozlati ta moj božji prst....

mislim, a ni zanimivo, da ravno v tem času zvem za njega.....to nekaj pomeni...
« Last Edit: March 19, 2013, 06:46:19 PM by Lisa »

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #269 on: March 20, 2013, 02:03:25 PM »
Lisa, potrpežljivost ;) Ne rabiš cepeteati, da nekaj dobiš ;D
V glavnem, tale jod ti kaže, da se učiš sočutja, potrpežljivosti, spuščanja in prepuščanja, uči te, da naj tvoja komunikacija bo sočutna, da prisluhneš sebi in drugim, da znaš spuščati, da se ne navezuješ, da puščaš ljudem svobodo (vladar neptun v strelcu) Lahko bi potem tudi družbi nekaj tega dala, če se boš to seveda naučila. Ravno nasprotno hoče pluton v 8. hiše partnerja popolnoma zase, hoče v odnosu vse ali nič, je lahko prav posesiven, ljubosumen.. In saturn v levu bi rad, da se v odnosu naučiš biti "kraljica", da imaš svoj ponos, vendar je vladar sonček spet v ribah, tako da najprej bodi sama do sebe sočutna, ne stroga in potem boš lahko sočutna tudi do drugih. Jah, kiron ti bo prinesel možnost, da svoje rane zaceliš, če si na to pripravljena.