Author Topic: Olajšaj se malo. Drugi del.  (Read 248809 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Re: Olajšaj se malo. Drugi del.
« Reply #1185 on: January 16, 2013, 05:16:09 PM »
Hrana ... Hrana ... Hrana ... Hrana ... Hrana ...

Moje noge kar gorijo, lačna ...

Hrana ... Hrana ... Hrana ... Hrana ... Hrana ...
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #1186 on: January 16, 2013, 07:23:55 PM »
Kako je lahko kakšna oseba, da je takoj užaljena za vsak K.?  ???
Če ni po njeno, se drži na vse, ki so tisti trenutek blizu - razlogi seveda absurdni.
Mora biti težko živeti tako.  ;D To je življenje, polno jeze, žalosti, zagrenjenosti ...

Ampak zakaj - to je tu smešno - ker sama tako hoče.  :laugh:
Rada je jezna, užaljena, zamerljiva. Mogoče so ji pa taka čustva v užitek?
Najbrž se hrani z njimi, da funkcionira. Bljak, slaba hrana ...  :laugh:

Taki ljudje se mi sploh ne smilijo. Tudi spoštovanja nimam do njih. Ker so primitivni. Ne napredujejo. Pri teh letih še vedo uporabljajo vzorce, ki so značilni za otroke v prvih letih življenja.
Zakrneli so.
Slepi so.

Škoda za take ljudi, ker ne bodo nikoli poznali lepih plati življenja. Veselja, sreče, ljubezni, zadovoljstva.
Za to je potrebno samo malo - pravilno usmerjene misli, pravilen pogled.

Je tak človek kdaj zadovoljen? Najbrž takrat, ko je zelo jezen ali dobro užaljen.

Tudi jaz se sprečujem s takšnimi ljudmi. In takrat se vprašam kakšno ogledalo je to zame, ker se res težko najdem v tem. Ali pač samo znak, naj se umaknem čim dalj stran, čeprav ke včasih zaradi službenih ali drugih obveznosti težko...

Slednje.
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #1187 on: January 16, 2013, 07:24:40 PM »

meni se je že nabralo, sem tik pred živčnim zlomom, če ne bo v kratkem neke službe, bemti >:( :-\

Ob takih zgodbah se pa človek zamisli ...  :blank:
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #1188 on: January 16, 2013, 09:51:41 PM »
Naravnost žalostno je, koliko ljudi je brez službe...
9ZK 674

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #1189 on: January 17, 2013, 03:03:16 PM »
Naravnost žalostno je, koliko ljudi je brez službe...

Ni. Obstaja bistveno več ljudi, kot pa jih je potrebno za vse opravit.
Treba je razmislit, ali je v dani situaciji opravljanje nekega poljubnega dela zadosten in potreben pogoj za preživetje.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #1190 on: January 17, 2013, 05:49:02 PM »
V firmah odpuščajo čistilke. In skladiščnike.
Ker so strošek.
Čistijo sami. Tudi razpakiravajo robo in zlagajo palete.

Hja... tisti znani "ma grem čistit, če bo treba preživet", je preteklost.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #1191 on: January 18, 2013, 07:01:25 AM »
V firmah odpuščajo čistilke. In skladiščnike.
Ker so strošek.
Čistijo sami. Tudi razpakiravajo robo in zlagajo palete.

Hja... tisti znani "ma grem čistit, če bo treba preživet", je preteklost.

Saj še tega ne dobiš!  :o

Vprašanje, koliko % dela delo, ki je z njihovega področja ...
Jaz delam samo zaradi denarja - pa še to se zdaj sliši, kot da bi bil dober denar ...  :blank:
V bistvu delam za nekaj, kar je bolje kot nič, ampak iz dneva v dan z gnevom.

Mimogrede, TOLE sem našla ...
So pa asi ... Navajajo 1000€ + prevoz + malico kot slab začetek.
Jaz imam 1000 - prevoz - malica.  :-\

Kaj pa, ko že vse poskusil, pa še vedno nič? To je pa naša Slovenija ...
« Last Edit: January 18, 2013, 07:22:08 AM by Maja »
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #1192 on: January 18, 2013, 08:41:15 AM »
TIGER NASVET: čeprav izgleda, da ko podjetje išče kandidate, da jih zanimaš TI, to ne drži popolnoma. Podjetja ne zanimaš ti! Podjetje zanimajo njihovi rezultati in njihov dobiček! In če jim v prvem odstavku CV-ja razlagaš, da imaš doma mačko, 2 psa in kako je bilo ime tvoji drugi punci, s katero sta skupaj obiskovala določeno fakulteto, potem imaš 99% možnosti , da bo tvoja prošnja končala v košu za smeti! V kolikor pa jim razložiš, KAKO LAHKO S SVOJIM ZNANJEM ALI VOLJO, POVEČAŠ NJIHOVO PRODAJO, ALI KAKO DRUGAČE PRIPOMOREŠ K NJIHOVI RASTI (glede na to, s čim se podjetje ukvarja in kaj dejansko iščejo), boš imel približno 90% več možnosti, kot vsi ostali PROTI KANDIDATI!

NO TOLE PA NONSTOP POUDARJAM. Opažam, da se folk ne zna prodajat, da jim je pod častjo napisat, da so dosegli ne vem kaj. A lahko pa napišejo, da imajo doma tri šoloobvezne otroke in nujno potrebujejo službo. Ja halo, itak da te ne bo noben potem vzel, žal je tako.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #1193 on: January 18, 2013, 08:45:10 AM »
Ampak to so pa res hlapci in bumbarji, ki nimajo pojma ne o biznisu, ne o podjetjih ne o marketingu, o ničemer. Tak človek brez ponosa in karakterja podjetju ne more dati nič. Itak ga ne bodo vzeli. Podjetje se tudi trudi preživet in dobor funkcionirat, ni dobrodelna ustanova, ki bo plačevalo ure nekomu, ki nič ne doprinese.  ::) ::) ::)
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #1194 on: January 18, 2013, 08:51:31 AM »
Pa še en nasvet za pisalce prošenj, ko smo recimo v šoli iskali čistilko, jih je zelo veliko pisalo npr. sem univerzitetni dipl. bla, bla nujno rabim službo. Ja čaki, zakaj bi jaz jemala nekoga, za katerega vem, da ima potem ambicije čez dva meseca skliznit, ker bo našel kaj drugega. Jaz osebno, se prijavljam tudi za slabše plačana delovna mesta oziroma za delovna mesta,ki so mi všeč pa zahtevajo nižjo izobrazbo. Ampak takrat sploh ne napišem svoje diplome, je ne omenjam, navedem samo srednjo šolo in kaj vse sem počela in kako lahko podjetju koristim. Kaj njega zanima, da delam že xy faks, da mam doma otroka, moža....samo gola dejstva, kaj znam in s čim lahko pripomorem.

Se pa strinjam Maja s hlapci ja....to je pri nas res zakorenjineno.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Daia*

• Mojster
  • La Vita č Bella...
« Reply #1195 on: January 18, 2013, 09:02:37 AM »
Saj zdaj je pa ja najboljše glede prošenj, da napišeš, da se prijavljaš na to in to delovno mesto pa zraven priložiš Europass in je to to...vidijo vse, kar jih zanima  :)

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #1196 on: January 18, 2013, 09:05:50 AM »
Ja sam europass oddaja 30% folka, kako naj potem tvoj izstopa.

Moja astro karta

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #1197 on: January 18, 2013, 09:09:02 AM »
Jaz imam en vzorec dopisa, ki ga potem prilagajam, ker pošiljam v tako različna podjetja. Od turizma, do proizvodnje, prodaje, pogrebnih storitev  :laugh:, administracije ...
Povem, da sem iskalka zaposlitve ... Malo jih pohvalim ... Pa da me v njihovem podjetju zanima to in to ... Lahko me pa razvrstijo na morebitno prosto delovno mesto, za katerega menijo, da bi bila primerna, ker sem pa motivirana, se hitro učim itd.
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #1198 on: January 18, 2013, 09:10:00 AM »
Ja sam europass oddaja 30% folka, kako naj potem tvoj izstopa.

Za to je pa treba dobro spremno pismo napisat. Da jih zasrbi, da sploh odprejo tiste klobase od Europassa.  :laugh:
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #1199 on: January 18, 2013, 09:17:21 AM »
Jaz imam en vzorec dopisa, ki ga potem prilagajam, ker pošiljam v tako različna podjetja. Od turizma, do proizvodnje, prodaje, pogrebnih storitev  :laugh: , administracije ...
Povem, da sem iskalka zaposlitve ... Malo jih pohvalim ... Pa da me v njihovem podjetju zanima to in to ... Lahko me pa razvrstijo na morebitno prosto delovno mesto, za katerega menijo, da bi bila primerna, ker sem pa motivirana, se hitro učim itd.

Fajn, da prilagajaš. Če pišeš na slepo, mogoče kar pošlji za konkretno pozicijo, v smislu iščem delo v komerciali ker znam odlično prodajati, imam veliko mrežo na tem področju, s katero sem vam lahko v pomoč, znam to in to. Jaz gledam iz svojega vidika, če meni eden napiše, delal bi karkoli...se mi zdi rahlo obupan. Pol pa recimo kaj sem jaz delala, poslala prošnjo, počakala par dni, potem pa kar poklicala, zahtevala direkotorja, šefa, ali kadrovsko odvisno za kakšno podjetje se je šlo (ne se pogovarjat s tajnico, OK bit vljuden, ampak zahtevaj direktorja in če te tajnica vpraša namen pogovora, rečeš da imaš poslovno ponudbo). Ko dobiš tistega, ki izbira delavca, vprašaš če je prejel tvojo prošnjo, da te zanima, če bi se mogoče lahko oglasila na kakšen informativni razgovor o možnosti sodelovanja s podjetjem. Še enkrat poveš, da znaš to in to, se pohvališ....sej po večini rečejo ne, samo dobiš pa tudi nekaj razgovorov na ta račun, poleg tega si eni zapomnijo in te pokličejo kasneje.

Moja astro karta