Darja
Tvoj T kvadrat je bil aktiviran to leto s strani Neptuna, Urana in P Lune, zato je moralo biti kar aktivno. Natalno ti Neptun vpliva na to kako misliš, na to kako se izražaš, kako se loteveš stvari in rasteš kot oseba. Levovski Jupiter na apexu T-kvadrata pomeni, da si venomer usmerjena v prihodnost kjer se želiš videti kot nekdo ki je uspešen in priznan s strani določenega kroga ljudi. Tvoje misli in dejanja so gnana od močne imaginacije in fantaziskih predstav... gradiš gradove v mislih. Uran tukaj preko trigona doda večen nemir in žar po spremebah, napredku. Imaš zelo aktivne misli in te tudi jasno in pogosto izražaš in želiš spraviti ven, da se slišijo in dojamejo.
P Luna je osvetlila tole področje, Neptun pa ga je postavil pod vprašaj. Ker si bila v P Lunarni fazi, ki je posvečena presojanju svojih dosežkov in tega kaj je smiselno v našem življenju in kaj ne, predvidevam, da si se tukaj precej zamislila nad tem kako živiš življenje in kaj ti je važno.
Ker si tako želnja ljudi, bližine, nežnosti, priznanja, stikov, odobravanja, pozornosti, harmonije... in hkrati to potrebuješ tudi fizično občutit, obstaja kar dobra možnost, da si se veselo razdajala ljudem. Neptun natalno v 2. hiši je nejasnost okoli tega česa in koliko sploh smo mi vredni, Mars in Merkur sta željna izkušenj in doživetij, intenzivnosti. To je kar močna kombinacija za slepljenja samega sebe in kombinirano z kvadratom Lune in Venera je tole kar precejšnja dovzetnost za manipulacijo.
Začetek vsega tega je sicer že bil v letu 2008, se pa tukaj zaključuje. Ker je tole v 5. hiši je povsem možno, da je prišel v tvoje življenje nek moški, ki je bil povod za to refleksijo, v smislu, kaj so sploh prioritete v mojem življenju in kako jih probam doseči.
Saturn ti je v začetku leta aspektiral tale kvadrat Luna-Venera in tako prinesel realno sliko, ti postavil pred oči nekaj kar morda nisi želela videt.
Hkrati se dogaja zelo pomemben tranzit, saj je Uran v opoziciji na svojo natalno pozicijo. Ker je to v 6. hiši čutiš potrebo po razdoru ustaljenih vzorcev in vedenjskih navad. Dela sextil na Merkur – ideje za spremembe; dela tudi trigon na Neptun – sprememba lastnih vrednostnih vzorcev.
Iskreno povedano Darja, je tale tvoja karta ena tistih, kjer se mi stalno pojavljajo neka vprašanja in bi te najraje spraševal cel čas nekaj. Toliko močnih energij je že natalno, po vrhu vsega takih, ki se hkrati lahko zelo različno razvijejo v človeku, da se res počutim kot da žongliram z gorečimi sekirami
Skratka, tale konec '08 začetek '09 je poln nekih notranjih motivacij o tem kaj si sploh z življenjem do zdaj počela. V začetku poletja pride energija in odločnost da začneš delat, da se premakneš, da se začne akcija.
Pomembena je tudi jesen, ko te prevzame določena resnobnost in začneš realneje gledati nase in svet okoli sebe. P Jupiter pride v devico, Saturn ti kvadrira MC in pride na ASC.
Naj bo dovolj, več gledam, več vprašajev se mi pojavlja. Rajši mi napiši kako in kaj preden se zaštrikam...