Author Topic: Tarot VIII. del - vpogled in osebna vprašanja  (Read 119078 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Re: Tarot VIII. del - vpogled in osebna vprašanja
« Reply #150 on: October 08, 2011, 04:49:25 PM »
Priporočam Rider Waite tarot, ker ima ilustirano malo arkano. Tega uporabljam tudi sama. Je razumljiv, klasičen, lahek za interpretacijo. Veliko ponudbo kart imajo v prodajalni Om Šiva Ezoterika poleg BTC-ja, ti pa priporočam, da si prebereš še knjigo Tarot za današnji čas. Tej knjigi je sicer priložem komplet istih, zgoraj omenjenih kart, ampak so bolj slabe kvalitete, zato je zraven bolje vzeti še en ekstra komplet. Da so lažje za mešanje - lažje tečejo.
Pa tudi tale stran ti zna pomagati: http://www.learntarot.com/cards.htm

Sem slišala že za to vražo, da ti mora karte nekdo podariti. Jaz sem si vse sama kupila. Najbolje je, da ovržeš vse take in drugačne vražice, ker so živa traparija. Samo omejujejo. ;)
« Last Edit: October 10, 2011, 04:10:00 PM by Maja »
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #151 on: October 08, 2011, 08:37:40 PM »
pika ne vem, na kaj natančno  s mojim vzdevkom..pa da ti postavim par vprašanj:
1. je to forum za učenje vedeževanja in razpravo o njem? 2. zakaj nekdo, ki se komaj uvaja v to ne sme prositi za potrditev svoje interpretacije? ker eno je interpretacija na podlagi kart, drugo pa če ti nekdo razloži stvar-recimo nikjer nisem zasledil, da lahko karta hudič pomeni tudi težave...verjetno se tudi ti nisi vsega naučila iz knjig ali pač?

lp.

P.s.: "lepo" pozdravljate nove člane na forumu.... :(

Bizgec pozdravljen.

Ta forum je seveda namenjen za učenje in razpravo. Zato vsekakor dobrodošel s svojimi vprašanji in razpravami s katerimi lahko tudi nam ostalim neukim pri tarotu pomagaš.

Pika pa verjetno ni mislila nič slabega, verjetno jo je zanimalo kako si si določil nick.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #152 on: October 09, 2011, 11:24:33 AM »
Nič slabega mislila, samo malo nerodno vprašanje skupaj sklamfala.  ::)
Brez zamere! ;)

Offline bizgec

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #153 on: October 09, 2011, 11:55:07 AM »
se opravičujem za "izpad".  sem pa iz mb, zato iščem v tej smeri-eno trgovino, ko je to imela na zalogi so pred kratkim zaprli. bom si naročil preko interneta..

imam pa eno vprašanje: se pomen karte spremeni v drugačni postavitvi kart in njihovimi ilustracijami? večina interpretov izhaja namreč iz same upodobitve karte- npr. norec je ponekod pred votlino, ponekod pa s culo na   rami..

Pika: se opravičujem-nick mi je še od otroštva, ko smo kaj takega ušpičili...

Lep dan še naprej. ;)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #154 on: October 09, 2011, 01:20:41 PM »
se opravičujem za "izpad".  sem pa iz mb, zato iščem v tej smeri-eno trgovino, ko je to imela na zalogi so pred kratkim zaprli. bom si naročil preko interneta..

imam pa eno vprašanje: se pomen karte spremeni v drugačni postavitvi kart in njihovimi ilustracijami? večina interpretov izhaja namreč iz same upodobitve karte- npr. norec je ponekod pred votlino, ponekod pa s culo na   rami..

Pika: se opravičujem-nick mi je še od otroštva, ko smo kaj takega ušpičili...

Lep dan še naprej. ;)

Bizgec dobrodošel na forumu

Naj te ne bega veliko vrst tarota in njegovih ilustracij. Na začetku spoznavanja samega tarota se priporoča, da se obdeluje samo en tarot, da se osvoji osnove. Izbereš tistega, ki te potegne in ti je najbljižji po inerpretacijah.

Glede ilustracij pa takole. Ali je upodobljeno tako, ali drugače, na koncu se vsi ilustratorji držijo nekega temeljnega principa oz. simbolike, ki naj bi jo velika arkana predstavljala.
Mala arkana je itak bolj kot na samo ilustracijo vezana na numerologijo, zato so ilustracije bolj ali manj zaradi pestrosti, ne toliko da bi razbirali pomene.
Mala arkana se je namreč razvijla iz igralnih kart in veliko tarotistov ji ne posveča nekega bistvenega pomena, ilustracije pa so bolj ali manj verodostojne. Mala arkana je sicer napovedovalna in smiselna za predvid dogodkov /bolj običajnih dnevnih/. Velika arkana pa je človekov razvoj in globalna pot.

Glede Norca

Logična je ilustracija votline, saj se z Norcem seveda tarot tudi začne, in ta votlina konec koncev lahko simbolizira rojstvo neke nove poti, ki jo na drugi strani simbolizira cula.

Prav tako lahko votlina predstavlja "past" - torej kraj, kjer bi se Norec lahko skril, zaradi strahu pred koraki, ki jih mora narediti itd. itd. itd........

Svetujem ti, da se dodobra posvetiš veliki arkani, manj za napovedovanje, bolj za svoj lasten razvoj ... z leti postane tarot razumljiv in logičen sam po sebi.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #155 on: October 09, 2011, 03:11:07 PM »
Najbolje je kar takoj začeti z vpogledi. Pa sproti kaj literature prebereš. Da dobiš občutek. Jaz sem delala po tem pravilu. Sicer se lahko kaj hitro omejiš na ozke pomene kart, ki so v opisih. Pri polaganju v bistvu sploh ne gledam na posamezne karte - npr. ta je preteklost, ta prihodnost itd. Ampak se osredotočim in vživim v celotno sliko. Prav tako se ne obremenjujem z detajli na določeni karti.

Sama sem tarot osvojila izredno hitro. V tednu do dveh mogoče ... In pove mi veliko več kot ciganske akrte, v katere sem gledala prej (no, saj jih še kdaj vržem, ampak res izjemoma). Mogoče imam pa kakšno znanje od prej, kdo ve ...  ;D
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #156 on: October 09, 2011, 03:13:09 PM »
Maja, enkrat me je močno prešinilo točno to. Znanje od prej.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #157 on: October 09, 2011, 06:41:03 PM »
Jaz pa spet gnjavim.
En tarot vpogled bi prosila. Poslovno odvijanje, konkretna situacija, kako kaže?
Naj naj hvala!
 :-* :-*

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #158 on: October 09, 2011, 08:53:42 PM »
Maja, enkrat me je močno prešinilo točno to. Znanje od prej.

8)
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #159 on: October 10, 2011, 11:57:03 AM »
Jaz pa spet gnjavim.
En tarot vpogled bi prosila. Poslovno odvijanje, konkretna situacija, kako kaže?
Naj naj hvala!

Pika, dobro kaže. Spravi stvari v tek.
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #160 on: October 10, 2011, 12:24:23 PM »
Jaz pa spet gnjavim.
Naj naj hvala!

Jaaaaaaaaaaaaaa!  :-*
Spravljaaaaam hitrohitrohitro v tektektektektek.
Ravno grem v navezo z odvetniki. Ki si jih sploh ne morem privoščit.  :laugh:
Torej še dodaten skok v neznano, tveganje. Zgleda da mora bit nekaj tega pri meni, drugače mi je dolgčas.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #161 on: October 10, 2011, 02:47:46 PM »
Jaz pa spet gnjavim.
Naj naj hvala!

Jaaaaaaaaaaaaaa!  :-*
Spravljaaaaam hitrohitrohitro v tektektektektek.
Ravno grem v navezo z odvetniki. Ki si jih sploh ne morem privoščit.  :laugh:
Torej še dodaten skok v neznano, tveganje. Zgleda da mora bit nekaj tega pri meni, drugače mi je dolgčas.

Pika, poizkusi, da ne pišeš ali razmišljaš v odklonilni smeri: da si NE moreš privoščiti in da zgleda, da mora biti pri tebi tako... ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline bizgec

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #162 on: October 10, 2011, 02:59:31 PM »
pika, vse se da, če se hoče in mora! tako da ne zakopati glave pesek, pa čakati da mine, ampak takoj oditi v boj! ;)

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #163 on: October 10, 2011, 03:05:03 PM »
Res je, bizgec, prav imaš!

Pika, pri tebi večkrat v vpogledih zasledim, da ti manjka volje in agresivnosti pri odločitvah. Sposobna si, samo malo se moraš potrudit!
9ZK 656

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #164 on: October 10, 2011, 03:06:06 PM »
Maja te lahko prosim za en pogled na tole mojo dediščino, bi rada premik že ;)
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna